Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bydlak.

Tak czytam raport ile zarabiają polacy i aż w głowę zachodzę

Polecane posty

Gość offerma to zwykły hipokryta
ale mi kalectwo:O sterylizacja to żadne kalectwo, wielu ludzi robi to na życzenie. A jak ktos ma tą 6 dzieci, męża pijaka i problemy finansowe to za sterylizację będzie bardzo wdzięczny. Bo co ma zrobic taka kobieta jak nawalony mąż kładzie sie na nią i swoje robi? Myślisz offermo że ona marzy dalej o dzieciach?

Gość fcfcffc
Tak by bylo najlepiej, ale niestety państwo socjalistyczne rozdaje pieniądze normalnych ludzi w postaxci różnych zasiłków o matko straszne! zasiłek śmieszny - 15 zł na osobe, a zresztą co cie to obchodzi na co idą twoje pieniądze, obojętnie na co by szly i takl wszyscy będziemy placic za rachunki tyle samo, gorsze jest to, ze ci bogaci np. jakieś dyrektorki, politycy itd. dostają najwięcej z naszych podatków i niesłusznie, a w dodatku jeszcze jakies premie co miesiac phi

Gość Bydlak - popieram
To wszystko zalezy do czego ma byc uzyty Jak na wystawe - to mozliwe , ze sie nie nadaje Jak do innych celow - to trzevba by bylo wypytac o inne szczegoly......

Gość ujujgui
ale mi kalectwo sterylizacja to żadne kalectwo, wielu ludzi robi to na życzenie. A jak ktos ma tą 6 dzieci, męża pijaka i problemy finansowe to za sterylizację będzie bardzo wdzięczny. Bo co ma zrobic taka kobieta jak nawalony mąż kładzie sie na nią i swoje robi? Myślisz offermo że ona marzy dalej o dzieciach? mądra kobieta stosuje tabletki antykoncepcyjne, ktore kosztuja 9 zł miesiecznie

Gość Bydlak - popieram
Madra kobieta raczej nie zrobi sobie dziecka jesli nie chce. Piszemy o tych mniej madrych.

"ale mi kalectwo sterylizacja to żadne kalectwo, wielu ludzi robi to na życzenie." Jezu, co za powalający argument! To ze jedna osoba czegoś pragnie ma oznaczać, że można zmuszać do tego drugą? Wiekszośc kobiet pragnie dzieci. Za jakiś czas, kiedy coraz bardziej będzie dawał się we znaki ujemny przyrost naturalny, ktoś o podobnym myśleniu wprowadzi program przymusowego zapładniania kobiet. I powie: no jak możesz nie chcieć mieć dzieciątka? Przecież większość kobiet chce.

Gość bzdury piszesz
*Sami* bo nie ma przystojnych facetów na kafe,wiec cudów nie wymagam to jeszcze mało widziałaś fotek z kafe 🖐️

tak tabletki, jasne:O Jak nie ma się na chleb to te 9zł miesięcznie to są naprawdę pieniądze. I wierz mi że moze kogos nie być stać na te 9zł miesięcznie:O Pomijam już fakt, że nie każdy może brać tabletki

pupa nie udawaj że nie wiesz o czym piszę, bo nie chodzi o przymusową sterylizację dla wszystkich. Należałoby w ogóle zacząć od tego, że sterylizacja powinna być legalnym zabiegiem w Polsce i bezpłatnym. Myślę, że wtedy mało kogo trzeba by było do niej zmuszać, no może po za gwałcicielami i pedofilami.

offermo idąc takim tokiem myślenia to służba zdrowia powinna być płatna. No bo dlaczego ja mam płacić za leczenie pana B który jest alkoholikiem?

"nie ma powodu zeby pan A płacił za procedury medyczne pana B jeżeli obydwaj są dorosłymi ludźmi." Zależy jakie procedury medyczne. Chyba nie masz na myśli przewlekłych, kosztownych w leczeniu chorób?

ja nie za bardzo rozumiem taki bolszewicki sposób myślenia dla którego ze względu na "interes mas" trzeba "poświęcić jednostki" a jak inaczej uzasadnisz rację bytu prawa karnego? izolacji jednostek niebezpiecznych od reszty społeczeństwa? czyli powinniśmy otworzyć drzwi wszystkich zakładów karnych i żyć z bliźnimi naszymi, a nie ich poświęcać?

Gość Bydlak - popieram
Mylisz pojecia. Na tych jednostkach nikt nie robi doswiadczen. Doswiadczenia to robili Japonczycy na zlapanych Chinczykach czy Rosjanach. Nazywali ich "kawalek drzewa" Sterylizacja nie jest zadnym doswiadczeniem. Jest postepowaniem majacym na celu uniemozliwienie danej jednostce tworzenia nowego zycia. I nie pisz , ze to tylko sprawa danej jednostki. To takze sprawa tego nowego zycia. I czy Ci sie to podoba czy nie to takze sprawa spoleczenstwa jaki standart tego zycia zapewnia. Chcialbys byc takim niechcianym , ponizanym, bitym i maltretowanym dzieckiem , bo Twoj tatus czy mamusia maja PRAWA? A gdzie prawa takiego dziecka do tego aby go nie skazac na takie zycie? Podporzadkowanie sie wiekszosci to przeciez zasada demokratyczna. Wiekszoscia glosow podejmowane sa decyzje w parlamentach. Jezeli jedna zgwalcona kobieta zajdzie w ciaze to dla mnie wystarcza aby zabezpieczyc nastepna przed takim samym losem.

Gość oferma jest jak czolg
TĘPY na uwagi i zdania innych o odmiennych zapatrywaniach

ten przestępca jest człowiekiem, któremu ogranicza się wolność dla dobra społeczeństwa - poświęca się go dla ogółu jest to co prawda konsekwencja jego zachowania, ale sterylizacja alkoholików lub gwałcicieli też byłaby taką konsekwencją możesz mi wyjaśnić takie rozdwojenie poglądowe?

trzeba troche mozgu uzywac zeby to zobaczyc:-O moi przyjaciele chca adoptoac dziecko, opowiadali mi o matkach a raczej nedznych sukach oddajacych po 2 i wiecej dzieci, najczesciej rodzacych sie z FAS, o dzieciach uposledzonych, bo ich matki w ciazy pily i nie dbaly o siebie, a tAkie maja marne szanse na adopcje i odbieranie takim ludziom prawa do dalszego rozrodu jest WIELKIM KURWA ZLEM:-O

a jak pijesz wódę i regularnie gwałcisz swoją żonę w nocy, a otem wszczynasz awantury przy gromadce dzieci to tez nie naruszasz praw? Widzisz drogi offermo sterylizacja alkoholików to jest wręcz genialny pomysł, ty nawet nie wiesz jaki koszmar przeżywa to dziecko wychowujące się wśród tych awantur i do czego takie dzieci są potem zdolne.

Offerma ma rację, to są zresztą chyba rzeczy co inteligentnym osobom nie trzeba tłumaczyć. Tamari - też mogłabyś się znaleźć na takiej liście do sterylizacji. Wystarczy że złośliwy sąsiad zapodałby cię, że np. pijesz. Rzeczywiście, mielibyście np. dzień przedtem imprezę, zostałyby butelki, ktoś przyszedłby , sprawdził i rzeczywiście.... Ja z tą kobietą, Wiolettą Wożną - co odebrali jej dziewczynkę tylko dlatego, że w domu był bałagan. Jesteście strasznie zadufani w sobie, ale może trafić i na was. Mało wiecie o życiu.

oj offerma, cieszę się, że takie masz wyobrażenie, ale wiedza jest cenniejsza system penitencjarny jest dość bogaty i nie trzeba karać wyłącznie izolacją, ale izolacja takich jednostek przede wszystkim chroni społeczeństwo zdaje się, racz się zgodzić, że zgwałcenie jest przestępstwem, więc w Twym kanonie przypadków ponoszenia kary się mieści

Ewelina wielki pan intelektualiasta z koziej dupy tego nie rozumie i bedzie bronil praw ludzi z marginesu:-O przy okazji obrzucajac innych inwektywami

Tamari - też mogłabyś się znaleźć na takiej liście do sterylizacji. Wystarczy że złośliwy sąsiad zapodałby cię, że np. pijesz. tak, każdy donos jest wystarczającą podstawą do orzeczenia winy :O

pupa daj sppokoj ja nie mowie o tym ze ktos ma niskie zarobki i ma isc na sterylke mowie o ludziach u ktorych jest gleboka patologia, nie rokuja poprawy, nie pracuja, sa alkoholikami i ktorzy nie potrafia sie zajac dziecmi, zapewnic im opieki przeciez wiadomo ze to by bylo pod obserwacja, potwierdzone faktami a nie ze ktos sobie wypije piwo i juz ciecie:-O

jak to co to ma do sterylizacji? takiego idiote należy wysterylizować czy mu sie to podoba czy nie.

Nie kłóćcie sie z ofermą - dzieci i ryby głosu nie mają, praw według ofermy też nie. Nie mają prawa do dorastania w normalnym domu, pozbawionym patologii, nie mają prawa do miłości rodziców, nie mają prawa do możliwości edukacji na poziomie przynajmniej takim samym jak rówieśników , nei mają prawa ... Ale nędzny pijaczyna który myśli tylko jak skombinować na winko ma prawo do zrobienia sobie dziecka. Zrobienia bo to rzecz niemal jest. Pedofil tez ma prawa, niech sobie spłodzi potomka. Ja nie uzależniam "prawa do potomstwa" zasobnością kiesy. Nawet w biednych rodzinach dzieci mogą sie harmonijnie rozwijać. Trzeba tylko odpowiedzialności rodziców i miłości. Bo kasa nie jest gwarantem niczego. Wolę niech dziecko wychowuje rodzina która nie jest majętna i ledwo wiąże koniec z końcem, ale w której dziecko jest podmiotem, a nie przedmiotem, od "wychowywania" przez niektóre bogate rodziny, gdzie mamę z tatą widuje raz na miesiąc, a dzieckiem zajmuje się niania. Ale nieodpowiedzialnym ludziom powinno sie odbierać prawo do potomstwa. A nie, pełna recydywa, a dalej dupczą ino huczy :o.

zalosni jestescie.normalnie brak slow na wasze wypowiedzi i stosunek to ludzi z "nizszych sfer".

Tamari - co to znaczy nie rokują poprawy? Miałam styczność już niestety z MOPR-em, tam są naprawdę niektórzy ludzie tak tępi... Kto miałby orzekać, czy ktoś rokuje poprawę czy nie? Ile można pić? Wg jednych alkoholizm to już 1 piwo dziennie... Może trafić i na was, nie wypisuję żadnych bzdur tylko czystą prawdę. Wystarczy że doniesie raz na was sąsiad. Jeśli znajdzie się choć jedna osoba, co potwierdzi zarzuty, macie przejebane.

Z jakich niższych sfer :o? Ludzie, czy Was pojebało. Mowa jest przede wszystkim o patologiach. Oczywiście jak ktoś przeczytał tylko pierwsze posty Bydlaka to może sobie takie coś ubzdurać :o.