Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bydlak.

Tak czytam raport ile zarabiają polacy i aż w głowę zachodzę

Polecane posty

"to przeciw czemu prostestuję to faszystkowskie pomysły tamari i altera oraz autora topiku Bydalka żeby sterylizować ludzi biednych, niewykształconych lub mało inteligentnych i "wyprodukować" społeczeństwo "nadludzi" eliminując z niego "patologię"." Oj gościu, niezły z ciebie manipulant. Lepszy od Goebbelsa ;). Napiszę za siebie - gdzie coś takiego twierdziłem, wskaż proszę. Oczerniać jest łatwo, jakby to było jakieś poważne forum, czy gazeta to pewnie bym ci sprawę za oszczerstwa założył :). Ale to kafe, więc w sumie mnie tu nic nie zdziwi.

i co ze dla kogos? a dla kogos ktos kto wyglada jak Ty powinien dostac kulke w leb jzu tlumaczylam, ze takie podejscie jest dupne bo podwaza istnienie jakiegokolwiek prawa karnego

"Alter Ego- chyba piszesz o sobie? W końcu nie planujesz dzieci... Co z twoimi genami? Nie boisz się, że świat się bez nich nie załamie? " Ani planuję, ani nie planuję. Tak, świat czeka katastrofa :o.

a i bydlak moim idolem nie jest:-O ale tu sie z nim zgodzilam i on ze mna wskaz mi gdzie on napisal ze zarobki rzedu 3 tys to patologia pisal ze nie wie jak Ci ludzie moga godnie zyc twoja nadinterpretacja jest zalosna tak samo jak brak czytania ze zrozumieniem

"Alter Ego- nie masz pojęcia co działo się w Hiszpanii za czasów Franco... " Mam pojęcie. Tak samo działo się za czasów Piłsudskiego, czy choćby Pinocheta. Tak samo za Lincolna w USA. Trudne czasy wymagają radykalnych rozwiązań.

poziom dyskusji na kafeteri sięgnął dna! Mieszkam w mieście na mazurach i tutaj zarobki 2 000 zł uważane są za całkiem niezłe. ja osobiście wolę być niż mieć i wcale nie klepie biedy. i wara od tego na co mnie stać!!!

"wskaz mi gdzie on napisal ze zarobki rzedu 3 tys to patologia pisal ze nie wie jak Ci ludzie moga godnie zyc" patos - z gr. cierpienie, czyli niegodne życie chyba wiąże się z cierpieniem? A tak w ogóle jakim idiotą trzeba być, żeby nie starczało 3 tys.??? Może bydlak nie wie, że u nas już się skończyła komuna i jeździ codziennie na zakupy do Niemiec, i mu nie styka na benzynę?

Zacytuję jeszcze raz bucu po podstawówce: "to przeciw czemu prostestuję to faszystkowskie pomysły tamari i altera oraz autora topiku Bydalka żeby sterylizować ludzi biednych, niewykształconych lub mało inteligentnych i "wyprodukować" społeczeństwo "nadludzi" eliminując z niego "patologię"." Specjalnie dla pana tępego: - gdzie napisałem żeby sterylizować biednych - gdzie napisałem żeby sterylizować niewykształconych - gdzie napisałem żeby sterylizować mało inteligentnych Jako, że nigdzie tego nie napisałem i nie wskażesz mi tego debilu to: - gdzie napisałem żeby "wyprodukować" społeczeństwo nadludzi ??? Wyrwałeś zdanie z kontekstu i dopasowałeś do swojej teorii, ale dosyć nieudolnie imbecylu :o.

Zarobki jednej osoby, oczywiście. tak więc jak mąż i żona zarabiają łącznie ok. 3 000 i maja np. 1 dziecko da się żyć. prawda jest taka że apetyt rośnie w miarę jedzenia, a jedna z najstarszych tez w ekonomii brzmi: potrzeby ludzkie są nie ograniczone.

i dziwia mnie opinie, ze on jest inteligentny on ma wiedze I tyle inteligencji to mu brak:-O

"Mam pojęcie. Tak samo działo się za czasów Piłsudskiego, czy choćby Pinocheta. Tak samo za Lincolna w USA. Trudne czasy wymagają radykalnych rozwiązań." O kurwa, ale żeś teraz pierdolnął... Jak gajowy o sosnę... Porównywać Piłsudskiego do Franco czy Pinocheta.... Radykalnego rozwiązania to wymagasz ty....

no kochana jednej:) w przypadku 4-osob rodzinki te 2 tys juz nie wyglada ciekawie, prawda:)? twoje wole byc a nie miec brzmi wzruszajaco czy gotowa bys byla na pustelniczy zywot? bez telefonu, pradu, ksiazek, tv, samochodu? w mysl swojej zasady:) nie myl materializmu z godnym zyciem

Hehehe, poczytaj sobie o czasach Sanacji. To były rządy autorytarne, także były ofiary w ludziach i prześladowania opozycji. To, że marszałek Piłsudski cieszy się tak dobrą opinią to w pełni zasłużenie. Był prawdziwym patriotą. Nie zmienia to faktów, że stosował radykalne metody, ale wtedy potrzebne i może jakby wcześniej zastosowane, to inaczej by sie wszystko potoczyło. Ja znam też opowieści dziadka o znikających ludziach za czasów Piłsudskiego. Tak więc wiesz ...

no prąd, książki, tv - zgodzę się... Ale samochód- nie mam i co żyję niegodnie??? 2 tys. nawet na 3-4 os. rodzinę spokojnie starczy, jesli mają mieszkanie.

Alter Ego - kończyłam historię, więc czytałam. Jest różnica między zamknięciem w areszcie politycznych oponentów, a mordowaniem tysięcy przeciwników politycznych jak to robił Franco. Sam lepiej poczytaj.

samochod byl tylko przykladem:-O nie twierdze, ze bez niego nie mozna godnie zyc

Dla mnie nie ma różnicy między mordowaniem tysięcy, a zamordowaniem kilkudziesięciu. A takie rzeczy sie działy w czasach Sanacji. Idąc takim tokiem rozumowania to stan wojenny tez nie był czymś wielkim, "ledwie" ponad 100 osób zginęło (nie pamiętam dokładnej liczby). Nie ma co sztucznie wybielać.

Offerma w pełni Cię popieram. 🖐️ Przykład z patologiczną rodziną i alkoholikiem gwałcącym żone jest żałosny. 🖐️ W takiej sytuacji wystarczy karać za gwałt i pobicia, i zamknac kolesia, a nie go sterylizować. 🖐️

Gość pamparampampam pam
a po co studiowac historie? a pozniej narzekac ze pracy nie mozna znalezc? i jeszcze narzekac,ze kobieta w urzedzie tego nie rozumie jak ona taka oczywista prawde moze i rozumie, ale twojej decyzji nie za bardzo?

"a po co studiowac historie? a pozniej narzekac ze pracy nie mozna znalezc? i jeszcze narzekac,ze kobieta w urzedzie tego nie rozumie jak ona taka oczywista prawde moze i rozumie, ale twojej decyzji nie za bardzo? " Po co historię? Nie wiem. Dostałam kiedyś rozległego zaćmienia. Teraz tego żałuję, ale czasu nie cofnę. Tamten babsztyl twierdził, że mam znakomite wykształcenie - bo wyższe, i przecież z wyższym bardzo łatwo znaleźć pracę. Zarzucał mi nieudolność i twierdził, że pewnie nie chcę w ogóle szukac. Dostała pewnie sama od razu po studiach po znajomości, i głupia nie miała pojęcia jak wygląda rynek pracy.

Gość Randman
Mi sie zdaje, ze tak jak jest teraz to już zbyt długo nie będzie. W przyszłości społeczenstwo albo rzeczywiscie będzie sie składało tylko z usprawnionych genetycznie "nadludzi", do czego w koncu doszlibyśmy idąc za ideami Bydlaka i spółki, albo będą w przyszłości dwie kategorie ludzi - "nadludzie" pochodzący z dobrych domów, wykształceni, z dobrymi genami, którzy będą rządzili oraz wywodzący sie z biedoty i pełni genetycznych ułomności "podludzie" wykorzystywani do prostej fizycznej roboty, przy czym "podludzie" zostaną pozbawieni wszelkich zasiłów i opieki państwa. Co jest lepsze?

Gość są jeszcze sprawiedliwi
ludzie na tym świecie- Offerma, Pupa 1977, Prawiczek z wiarą i kilka innych osób, które sprzeciwiły się faszystowskim poglądom większości z Tamari i Alterem na czele. Jeśli ktos się dzisiaj zastanawia, jak Hitler mógł zarazić niemieckie społeczeństwo zbrodniczymi ideami, ma odpowiedź. On tylko pragnął lepszego, doskonalszego świata, bez patologii, psychicznie chorych, genetycznie upośledzonych, rózniących sie od większości tzw. zdrowego spoleczeństwa, w jakiś sposób niepasujących do wzorca normalności. Można tylko ubolewać, że tacy nadludzie wyrośli w kraju, który 70 lat temu był uważany za kraj podludzi.