Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

siuneczka

jaka temperatura w pochwie tydzień przed okresem?

Polecane posty

witam jestem tydzien przed okresem, juz dawno po owulacji moja temperatura mierzona w pochwie utrzymuje sie na poziomie 37,1 czy to normalna temp przed okresem czy moze jeden z objawow ciązy? czy jeszcze za wczesnie aby to stwierdzic ? i jak to jest z tymi guzkami na sutkach ? czytałam ze tez sa objawem ciazy... czy przed okresem tez sa guzki i zylki ?

Tempertura wzrasta po owulacji - zawsze - i utrzymuje się na wyższym poziomie aż do miesiączki (+/-, bo może spaść tuż przed ni lub tuż po niej).Nie ma czegoś takiego jak stała temperatura przed miesiączką. ważna jest różnica między fazami. Jesli ktoś w I fazie ma 36,0-36,2 to po owulacji (w ciaży albo bez ciąży) może mieć 36,4-36,6. Jak ktoś ma przed owulacją 36,6 - 36,8 to po owulacji będzie miał w okolicy 37 - 37,2.Trzema mierzyć zatem cały cykl, codziennie, od początku, o jednej wspólnej porannej godzinie (przed wstaniem i tuż po obudzeniu) by można było zanalizować wykres.O ciąży świadczy nie wysokośc temperatury ale dugość trwania fazy poowulacyjnej (lutealnej), która przeciętnie trwa u zdrowej kobiety od 12 do 16 dni, ciążę z dużym prawdopodobieństwem podejrzewa się po nie mniej jak 18tu temperaturach wyższych.

Gość siuneczka ile jeszcze
tematów założysz?:O jeszcze czegoś nie rozumiesz?:O