Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badania okresowe w pracy

Co sadzicie o obowiazkowych badaniach dla kobiet

Polecane posty

Gość zobaczycieze to nie
przejdzie. ta sprawa kwalifikuje się do Strassburga.! takie zmuszanie kobiet do badań ginekologicznych w świetle obowiązującej nas Konstytucji jest gwałtem. Jestem pewna, zę kobiety nie pozwolą na wejście tej chorej ustawy w życie- najwyżej skończy się w Trybunale. a jest już ogrom petycji, stron internetowych przeciwko temu rozporządzeniu. miliony swiadomych Polek protestują i nie popuszczą tak łatwo. sama też popieram te protesty. już zresztą są propozycje w razie czego zgłoszenia tego do Trybunału- Kopacz łamie prawa człowieka dlatego to nie przejdzie. nie bójcie się:)

Gość myslisz ze tak bedzie
Bo ja slyszalam, ze to przesadzone. No ale mam nadzieje, ze masz racje ;)

Gość jajoweczka
a ja popieram te osoby ktore sa ZA. co nam szkodzi isc raz do roku na takie adania? przeciez to nic nie boli, nic za to sie nie placi wiec o co chodzi? z reguly chodzimy do lekarza dopiero wtedy gdy cos nam dolega, bol glowy, zeba, ... a gdybysmy kontrolowali swoje zdrowie mielibysmy wszystkie zeby, obie piersi i zylibysmy bez stresu w obawie o raka... moze troche chaotycznie napisalam ale pisalam pod wplywem emocji ;-)

"miliony swiadomych Polek protestują i nie popuszczą tak łatwo. sama też popieram te protesty." miliony świadomych polek?:D co za brednie. gdyby polki były świadome to rząd nie musiałby się uciekać do nakazu badań profilaktycznych🖐️ ale że się nie badacie same nawet jak jest za darmo to trzeba zmusić i koniec, bo to nie chodzi tylko o was o jednostkę. ale i o wasze dzieci i inne osoby od was zależne. gwałt?:D hahah to dla mnie gwałtem na moich oczach jest obowiązkowe badanie okulistyczne. prostestuję chyba wybiorę się do strasburga że gwałcą mi oczy🖐️ trzymam kciuki za tym projektem.

Gość myslisz ze tak bedzie
swiadomosc polega na tym, ze te kobiety wiedza, ze jest to godzenie w ich wolnosc obywatelska i nie ma to nic wspolnego ze swiadomoscia, ze takie badania trzeba robic i z dbaniem o siebie.

Gość zobaczycie to nie
tym razem to znowu ja- ale tępa jesteś:O po 1: jakakolwiek ingerencja w narządu intymne jednostki, nwet w celach medycznych, bez jej zgody jest gwałtem. jest to zapisane w Konstytucji. łysko Ci? po 2: oczywiście ze kobiety są świadome! wiedzą, zę to rozporządzenie jest niezgodne z prawami człowieka i dlatego nadaje się do Strassburga. Gwałcenie Polek w majestacie prawa- to będzie sprawa precedensowa. Wtedy Kopacz i innym babom Twojego pokroju zrzednie mina:D

"po 1: jakakolwiek ingerencja w narządu intymne jednostki, nwet w celach medycznych, bez jej zgody jest gwałtem. jest to zapisane w Konstytucji. łysko Ci? po 2: oczywiście ze kobiety są świadome! wiedzą, zę to rozporządzenie jest niezgodne z prawami człowieka i dlatego nadaje się do Strassburga. Gwałcenie Polek w majestacie prawa- to będzie sprawa precedensowa. Wtedy Kopacz i innym babom Twojego pokroju zrzednie mina" nie będzie bez jej zgody więc gwałtem nie będzie, chce pracować? robi badania na które się zgadza. przymusu nie ma bo nie ma przymusu pracy🖐️ konstytucja nie jest złamana. 2. ty kobieto znasz znaczenie słowa gwałt?:O wyobrażam sobie ciebie za 10-20 lat:O ani razu nie była u gina bo to gwałt a pozniej wielkie zdziwienie że zostało jej rok życia🖐️

"po 1: jakakolwiek ingerencja w narządu intymne jednostki, nwet w celach medycznych, bez jej zgody jest gwałtem. jest to zapisane w Konstytucji. łysko Ci? po 2: oczywiście ze kobiety są świadome! wiedzą, zę to rozporządzenie jest niezgodne z prawami człowieka i dlatego nadaje się do Strassburga. Gwałcenie Polek w majestacie prawa- to będzie sprawa precedensowa. Wtedy Kopacz i innym babom Twojego pokroju zrzednie mina" nie będzie bez jej zgody więc gwałtem nie będzie, chce pracować? robi badania na które się zgadza. przymusu nie ma bo nie ma przymusu pracy🖐️ konstytucja nie jest złamana. 2. ty kobieto znasz znaczenie słowa gwałt?:O wyobrażam sobie ciebie za 10-20 lat:O ani razu nie była u gina bo to gwałt a pozniej wielkie zdziwienie że zostało jej rok życia🖐️

Gość tak samo moze byc z
molestowaniem w pracy. Co z tego, ze to zakazane. Chce kobieta pracowac? NMusi sie zghodzic na molestowanie. A jak nie to droga wolna...

Gość ten argument ze jak nie chce
to won z pracy to slaby jest. Kobieta moze wielu rzeczy nie chciec ale do wielu jest zmuszana, co nie znaczy ze to jest fair.

Gość i w ogole co maja te badania
i kodeks pracy wspolnego z tym czy ktoras z nas (przeciwniczek) chodzi do ginekologa czy innych lekarzy i sie bada. To nie ma nic wspolnego. Akurat ja chodze. A mimo to jestem przeciwna wpisywaniu tych badan w kodeks pracy!

Gość zobaczycie to nie
oj tępa kobiecino:O nikogo nie interesuje Twoja definicja gwałtu, jest wyraźnie zapisane w Konstytucji czym on jest i jakie działania wchodzą w jego zakres. Jak to nie zostanie złamana Konstytucja? przecież kobieta jest szantażaowana- chcesz pracować, musisz się zgodzić na intymne badanie nawet jeśli tego nie chcesz. oczywiście, zę się badam a Ty nadal nie rozumiesz pojęcia gwałtu:O jeśli idę do lekarza z własnej woli to to jest badanie, jeśli ktoś mnie do tego zmusza (jak w tym przypadku szantażem) to jest gwałt.KPW?

Gość _paranoja_
idzmy dalej, w trosce o zapobieganie otylosci zrobmy obowiazkowe wazenie (co tydzien, w biurze firmy), obowiazkowe mycie zebow przed i po pracy, obowiazkowe badania na tarczyce, alergie, prostate, HIV, choroby weneryczne i cholera wie co jeszcze. Palaczy profilaktycznie odstrzelmy lub zamknijmy w gettach, alkohol zdelegalizujmy, podobnie czipsy i slodycze. Wtedy wszyscy obywatele beda zdrowi, mlodzi i piekni. Rezim i paranoja; bede chodzic do ginekologa wtedy, kiedy zechce a nie kiedy rezim uzna to za konieczne. nie pracuje w burdelu zeby mojemu pracodawcy byla niezbedna do szczescia wiedza czy mam zdrowe cycki i cipke. Kto za to zaplaci? rzesze kobiet, ktorych nikt nie zatrudni, bo po co placic za ich badania skoro facet jest tanszy. A jeszcze pytanie czy lekarz nie poinformuje np pracodawcy o ciazy pracownicy?

to czy kodeks pracy jest odpowiednim miejscem do takiego zapisu to inna sprawa. ale jak widać wiele osób podważa w ogóle takie zmuszanie do badań. ps. właśnie dla takich osób które zrównują molestowanie w pracy z wizytą i ginekologa, jest ten przepis. molestowanie jest zabronione i obwarowane sankcją prawną. ps2.dla mnie moje oczy i płuca są bardzo intymną częścią mego ciała. dlaczego i jakim prawem zmusza się mnie do robienia badań??? prostestuje :O

Gość nie widzicie ze brniemy
w panstwo totalitarne i to na wlasne zyczenie?

Gość gwalt jest tym bardziej
zabroniony :O

Gość dla pracodawcy ma znaczenie
czy widzisz i szybko bedziesz wykonywala swoja prace na kompie, czy tez slepniesz i za chwile bedziesz prosila innych o wyreczanie cie.

Gość zbaczycie to nie
i właśnie udowodniłaś że nie jesteś powaznym partnerem do dyskusji:O jeśli nie widzisz róźnicy między badaniem wzroku, pobieraniem krwi czy prześwietleniem a badaniem ginekologicznym to gadka jest jałowa

same jetseście sobie winne drogie panie. nie robicie badań profilaktycznych przez co jesteście później obciążeniem finansowym dla służby zdrowia, nie robicie badań nawet jak są ZA DARMO i was osobiście na nie zapraszają to nic dziwnego że postanowili was zmusić. może to nie fair itp ale efekt będzie taki że się ludzie w końcu nauczą profilaktyki, że ich zdrowie to nie tylko ich sprawa ale i otoczenia, bliskich osób itp oby to weszło:classic_cool:

Gość mow o sobie nigdy nie bylam
zadnym obciazeniem. U rodzinnego lekarza bylam 3 lata temu po recepte na furagin... a starosc zwykle sie zdrowie sypie. Poki co tylko sciagaja ze mnie skladki. Jak wprowadza eutanazje, chetnie sie poddam jak zaczne robic pod siebie.

ginekolog , urolog to taki sam lekarz jak okulista czy laryngolog. to co dla ciebie jest czymś intymnym dla innych może nie być. skąd wiesz że dla mnie nie jest wstydliwą sprawą i krępującą badanie oczu czy uszu? a może baaardzo nielubie igieł i się ich boje a jestem zmuszony zrobić badania krwi i co? dlaczego dla ciebie zmuszanie badań u gina może być traktowane jako atak na wolność osobistą wręcz gwałt a zmuszanie mnie do pobrania krwi już nie może?

Gość mow o sobie nigdy nie bylam
a zadowolona bedziesz jak wprowadza obowiazkowe szczepienia przeciw swinskiej grypie? Narazie wszyscy sie oburzaja i mowia, ze nie mozliwe (nawet nie zakupilismy szczepionek). Ale kto wie... Akurat te badania nie maja zupelnie nic wspolnego z przydatnoscia do pracy i dlatego nie powinny wchodzic w zakres badan okresowych w pracy!

mow o sobie nigdy nie bylam zadnym obciazeniem. U rodzinnego lekarza bylam 3 lata temu po recepte na furagin... a starosc zwykle sie zdrowie sypie. Poki co tylko sciagaja ze mnie skladki. Jak wprowadza eutanazje, chetnie sie poddam jak zaczne robic pod siebie" no ale co, badasz się czy nie? profilaktycznie ? przykład z życia...kobieta nie chodziła do gina bo się wstydziła bo po co, szkoda kasy..coś tam ją czasm bolało w brzuchu ale to pewnie nic takiego po co się przejmować nagle w wieku 30 lat silny ból podbrzusza,do lekarza... do szpitala...wycieli jej sporo..dzieci mieć nie będzie. a i tak powiedzieli lekarze że w ostatniej chwili się zgłosiła🖐️

Gość zobaczycie to nie
ale z Tobą jest gadka:D postaram się Ci to wytłumaczyć najprościej jak potrafie:O możesz się wstydzić pokazania uszu, ale prawo za Tobą nie stoi nawet jeśli ktoś Cie do tego zmusza bo uszy nie są narządem rodnym, intymną częścią ciała (i chyba każdy inteligentny człowiek widzi tę różnicę). badanie uszu bez Twojej zgody nie jest gwałtem ( miej pretensje do Konstytucji, zę nie uwzględniła uszu jako intymnej części ciała). Natomiast jeśli ktoś mnie zmusi do badania ginekologicznego wbrew mojej woli (np. szantażem) to łamie moje konstytucyjne prawo i mogę go oskarżyć o gwałt bo nim jest wg wspomnianej Konstytucji. KPW? i nie chodzi o to co się Tobie podoba czy nie- Konstytucja stoi za nami

Gość _paranoja_
ja bardzo chetnie przestane byc obciazeniem dla publicznej sluzby zdrowia; powiedzcie gdzie sie moge zglosic zeby sie ode mnie odpieprzyli i przestali mi pobierac haracz co miesiac, a w zyciu mnie wiecej nie zobacza. Za mniejsze pieniadze znajde sobie innego ubezpieczyciela, ktory pozniej nie bedzie mi robil laski, ze mnie trzyma w zagrzybialym, ohydnym szpitalu. Jesli pojde pracowac w burdelu to zgodze sie na badania ginekologiczne, tak jak teraz pracujac przy kompie badam sobie oczy bo to ma wplyw na jakosc wykonywanej przeze mnie pracy. Poki co sie do burdelu nie wybieram. Tym razem to znowu ja: proponuje ci przed praca przejsc obowiazkowe badania prostaty przez odbyt, zobaczymy czy dalej ci bedzie tak fajnie. teraz pieprzysz trzy po trzy bo cie to nie dotyczy. Mam to gdzies czy ludzie umieraja, bo nie robili sobie badan, czy bo cale zycie pili, cpali czy palili: ich zycie, ich sprawa, ich wolnosc i ch.. innym do tego.

dlaczego na zachodzie nie trzeba nikogo zmuszać? bo SAME sie badają:O u nas tylko takie głupie społeczeństwo [włącznie ze mną oczywiście bo (jestem facetem jakby co🖐️) nigdy u urologa nie byłem zbadać prostate] które się nie bada profilaktycznie nawet jak jest za free i jeszcze sami zapraszają:O wyjasni mi to ktoś? a co do szczepionki obowiązkowej to przecież są, np dzieci i co? róznica jest taka że złą szczepionka może zaszkodzić, te badania nie...bo nie będą co tydzień robione czy co miesiąc tylko co rok czy nawet kilka..

no dobrze , ok z uszami zły przykład ale badanie krwi? pobieranie? to już narusza moje ciało, sprawia ból, kręci mi się w głowie i czemu jestem zmuszany ??? to też narusza moje prawo zapisane w konstytucji... nawet na uczelnie trzeba zrobić badanie krwi!!! a to mi sprawia ból, przykrość, złe samopoczucie i dlaczego? a w konstytucji jest zapewniona nietykalność cielesna czy nie?

Gość _paranoja_
przejdz sie na badanie prostaty a potem wroc, to pogadamy o naruszaniu intymnosci. zycze ci jeszcze zebys mial taka scene jak w Dniu Swira. mowie ci, co sie bedziemy hamowac: zabronmy jedzenia slodyczy, tluszczy, picia alkoholu, palenia, jazdy samochodem bo spacery zdrowsze a i spaliny szkodza. Niech Wielki Brat mysli za wszystkich glupich Obywateli, on wie co dla nich najlepsze.

czyż zmuszanie do pobierania krwi, wbijania igły w ciało (a ja taki wrażliwy jestem,boli bardzo, płacze, wymiotuję i trace świadomke na myśl o pobierani krwi:classic_cool:) to nie jest łamanie moich praw? skoro nawet na uczelnie trzeba zrobić takie badanie i nikogo nie obchodzi że ja nie chce by ktoś mi wbijał igły w ciało to dlaczego ma kogoś obchodzić że ty się wstydzisz iść do ginekologa?:/

dodam iż w obu przypadkach , zarówno taki szantaż i zmuszenie do badań ginekologicznych jak i zmuszanie do pobrania krwi można podciągnąć pod łamanie praw które gwarantuje nam konstytucja...