Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda789

miały byc zareczyny w swieta...

Polecane posty

"ma wydatek kupic sobie nowe maszyny albo plac, wiec to napewno nie chodzi ze ma mi robic niespodzanke czy pierscionek bo to juz kupił" kupił te maszyny czy kupił już pierścionek zaręczynowy? nieskładnie t napisałas...

Gość magda789
nie dobrze mnie zrozumiałes, ale to drugie troche tez

Gość magda789
maszyny ma kupowac i ten plan, pierscionek juz kupił

Gość nikola spod trawy
a ja ci sie wcale nie dziwie. tez jestem 5 lat i sie zastanawiam czego jeszcze tego nie zrobił. nie chce być wieczna dziewczyna. a poza tym jak zrobi to za późno to nie bede sie juz tak cieszyła i jak poczuje zal to odejdę i nie przyjme chyba tego pierścionka bo będzie mi szkoda że musiał mnie próbować tyle czasu a inni biora ślub po roku bo sa szaleńczo zakochani i ON jest jakos pewnien i duzo facetow innych a on sie nie moze zdecydowac. to boli

a czy możesz to jaśniej napisać? a) kupił ci ten pierścionek (o czym ty wiesz) i nie chce go dać? czy b) kupił pierścionek i chce go dać, ale ty się nie możesz doczekać kiedy? czy c) kupił pierśionek, dał, były oświadczyny, a ty teraz napierasz na świąteczne zaręczyny w gronie rodziny? I koniecznie ustalenie daty ślubu? Ja pitole :O

Gość brokat21
Wiesz co moim zdaniem poczekaj trochę i wszystko będzie jasne. Jeśli naprawdę go kochasz to nie wywieraj na nim takiej presji. Lepiej poczekać niż ma ci kiedyś po ślubie powiedzieć, że się ożenił bo go terroryzowałaś. I brać rozwód bo jednak to nie ten.. A ile ty masz lat?

Gość magda789
weź nie tak podchodź do sprawy

Nie ma z czego śmiać się . Swego czasu jakaś panna pisała , że nie potrzebuje pierścionka zaręczynowego , bo taki może sama sobie kupić . :D

Gość magda789
KUPIŁ PIERSCIONEK CHCE MI GO DAC SAM ZAPROPONOWAŁ SWIETA MAJA BYC JEGO RODZICE I MOI SWIETA ZAPROPONOWAŁ BO JEGO RODZICE SA SKŁUCENI NA SMIERC I ZYCIE I NIE ODZYWAJA SIE DO SIEBIE I TRUDNO BEDZIE ISC ZNOWIC BY BYLI RAZEM I BY CZEGOS NIE WYKRECILI U NAS ON SIE TEGO BOI I W SWIETA JEGO OJCIC MA CZAS BO TAK W ND SIEDZI I LICZY SIEDZI I LICZY I PLANUJE CO I JAK ZWIAZKU Z PRACA

Gość brokat21
"nie przyjme chyba tego pierścionka bo będzie mi szkoda że musiał mnie próbować tyle czasu a inni biora ślub po roku bo sa szaleńczo zakochani " A,że po roku birą rozwody to pikuś :P Lub ewentualnie zdradzają się po bokach..... Ja z moim jesteśmy już ponad 6 lat i się cały czas docieramy i nie będę zaskoczona po ślubie i mówiła , że kiedyś taki nie był...Bo go znam bardzo dobrze i wiem co i jak i z czym...

moim zdaniem ty przesadzasz...przeciez robi wszystko wedlug planu...kupil pierscionek,chce sie oswiadczyc..ale co to za oswiadczyny,jak ludzie pokloceni...zwolnij...zrobicie oswiadczyny na walentynki...a najlepiej to zrobcie sami ze soba,a nie w towarzystwie

wiesz co... zastanawiam się czy ty jesteś do końca... no wiesz... ogarnięta, bo sprawiasz zupełnie przeciwne wrażenie :O Nie obraź się, ale tak kręcisz i bełkoczesz że ciężko cokolwiek zrozumieć :O A ten pierścionek musi być Ci uroczyście wręczony w święta przy całej rodzinie? Może jemu właśnie to nie pasuje? Może chce to zrobić na osobności? I właśnie, nie przyszło Ci do głowy, że on może tylko Cię podpuszcza? :classic_cool:

A Tobie tak zalezy na tych oświadczynach przy rodzicach. Mój facet oświadczyl mi sie w najmniej oczekiwanym momencie jak bylismy tylko we dwoje i były one najpiekniejsze jakie mogłam sobie wymarzyc.

Gość Milena W.
Ja też jestem zdania, że wywierasz na Nim presje... widać, że masz cisnienie i nie dziwie sie facetowi. Zresztą, jakby Mu zależało na tym i jakby tego chciał, to by to zrobił i już. Ja jestem ze swoim mężczyzną 5 lat, poł roku temu zaskoczył mnie, kiedy podczas pobytu nad morzem mi się oświadczył. Kupił w tajemnicy pierścionek i to była dla mnie niespodzianka. Przynajmniej mam pewność, że On rowniez tego chce. Ja też chciałam tego wczęsniej, rozmawialismy o ślubie , planach na przyszlosc ale nie na zasadzie takiego cisnienia, kiedy ? kiedy? kiedy?

Gość Mężatka 29
Mnie się mąż oświadczył po 1,5 roku. Po 2,5 roku był slub i wesele. Jak facet kocha to nie wymyguje sie zadnymi rodzicami, kasą czy innymi wymówkami. Ja mojemu powiedzialam na samym poczatku ze szukam kogos na powaznie. Nie wycofal sie wiec skoro nam sie ukladalo i dobrze nam razem to nie bylo potrzeby zwlekac ze slubem tym bardziej ze chcielismy razem zamieszkac, a ze On ma wiekowych staroswieckich rodzicow to trzeba bylo brac slub. Teraz jak na to patrze to w sumie i dobrze, bo jak widze te pary narzeczenskie co mieszkaja razem od kilku lat a potem o slubie nic nie slychac a dzieci sie rodzą to aż smutne. . . . .

Gość brokat21
"BY CZEGOS NIE WYKRECILI U NAS ON SIE TEGO BOI " wydaje mi się, że jego rodzice są pokłuceni z sobą a nie z wami.Więc dlaczego mieli by coś wykręcić (chyba ,że są nie powżnymi ludzmi) Mój ojciec jest alkocholikiem ale jakoś nie skompromitował mnie i w sumie siebie samego przed moimi przyszłymi teściami.

Gość magda789
JAK NIE ROZUMIESZ CO PISZE TO NIE CZYTAJ, NO TO JAK MNIE PODPUSZCZA TO NIECH UCIEKA MI CHODZI O TO BY SIE ZDEKLAROWAŁ NIE MUSI BYC PRZY RODZICACH ABSOLUTNIE NIE MUSI

jak ty masz 24 lata to ja jestem swieta :o 3/4 twojej wypowiedzi nie rozumiem, nie chodzilas do zadnej szkoly? :o do tego to parcie na slub, kto w dzisiejszych czssach dazy do slubu w tym wieku? dziewczyny ze wsi, co majac 20 lat sa juz starym pannami?

Mężatka25: "bo jak widze te pary narzeczenskie co mieszkaja razem od kilku lat a potem o slubie nic nie slychac a dzieci sie rodzą to aż smutne" I oczywiście nie przyszło Ci do głowy, że nie zawsze jest tak, że oni są bez slubu, bo jedno z nich chce, a drugie nie :O No i te dzieci, tragednia, no nie? :O:O Boże...

Gość magda789
SŁUCHAJCIE JAKBYM CHCIAŁA PISAC POPRAWNIE TO BYM PISAŁA- NIE CHCE MI SIE ZWYCZAJNIE, JA MYŚLE ZE JESTESCIE NA TYLE INTELIGENTNI ZE ROZUMIECIE

No ale przeciez ma pierscionek, jest termin. Moze oswiadczy sie w Świeta. Ale zrobi to na osobności a nie przy rodzicach. Taki lament robisz jakby juz było po czasie a do Swiat jeszcze troche wiec moze poczekaj a dopiero poźniej panikuj.

Gość magda789
NO NIE MOWIE ZE MA MI SIE OSWIADCZAC PRZY RODZICACH

Teraz jak na to patrze to w sumie i dobrze, bo jak widze te pary narzeczenskie co mieszkaja razem od kilku lat a potem o slubie nic nie slychac a dzieci sie rodzą to aż smutne. Nie wszyscy potrzebuja papierku do szczęscia.

mysle, ze nawet sam Bralczyk i Miodek nie zrozumieliby twoich wypowiedzi :o moze on nie chce sie z toba zenic bo ty naprawde nie jestes jakas ogarnieta? :D

NO TO JAK MNIE PODPUSZCZA TO NIECH UCIEKA MI CHODZI O TO BY SIE ZDEKLAROWAŁ ja pierdolę, jest z Tobą, kupił ten pierścionek (po 1.8 roku!! Mój mi się oświadczył po 3 i nie bylo lamentu! ) a ty pieprzysz że jak podpuszcza to niech ucieka :O Weź już skończ, bo to wszystko zaczyna być takie głupie że aż niemożliwe :O