Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamikadze666

Jak zostać modelką?

Polecane posty

Gość kamikadze666

Siemka :) Od wielu lat ciągle słyszę " dziewczyno marnujesz się, czemu ty modelką nie jesteś?" itp... zazwyczaj obracałam to w żart i nie myślałam o tym. Ostatnio coraz częściej zastanawiam się jak by to było chodzić sobie na wybiegach i szczerze powiem...zaczęłam się tym bardzo interesować. Heh, mam 18 lat i jakby nie patrzeć - za 2 lata, ba - nawet za rok będę już za stara ( ehh ten mój słomiany zapał ;p) mam 179 cm i 60 kg a to moje zdjęcia : http://img193.imageshack.us/i/catggs.jpg/ http://img192.imageshack.us/i/catsvertx.jpg/ Wiem o tym ze kariera modelki to nie tylko przyjemność ale duużo pracy...podchodzę do tego bardzo serio. Mam pytanko : jak w ogóle zacząć pracę modelki ? Kompletnie nie mam pomysłu...proszę o jakąś radę, z góry baardzo baardzo dziękuję :* P.S Szczere komentarze do zdjeć mile widziane ;) Serio na modelkę się nadaję ?

Gość po pierwsze przestań żreć
po drugi puść się z kims ustosunkowanym w branży...to jedyna droga

Gość JESTEŚ ŁADNA I ZGRABNA
wrzuc fote w bikini

Gość kamikadze666
hahaha xD jestem chuda jak patyk xD ma z 5 kg niedowagi xD

Gość kafeteryja
strasznie przecietna .

Gość kamikadze666
no dobra, z tą chudościa przesadziłam :P ale jestem szczupła xd

Gość Jako barmanka potwierdzam
Jestes bardzo ładna i zgrabna ,wiec jak najbardziej mozesz próbowac:)

Gość llpp
Idz do jakiejs duzej agencji w stolicy i tam ci powiedza prawde czy sie nadajesz. Modelka musi miec charakterystyczna twarz, niekoniecznie ladna, nie kazda ladna dziewczyna ma odpowiednie warunki na modelke.

Gość kamikadze666
Dziękuję bardzo :)) Ale jak zacząć ? Co zrobić ? Wokół żadnych castingów ;/

Gość kamikadze666
jestem z woj. śląskiego, trochę mi do warszawy hmm....nie po drodze xD Owszem, wiem o tym że liczą się ostre rysy twarzy, zdrowa cera, zdrowe włosy i paznokcie, w miarę proporcjonalna twarz itp

Gość kamikadze666
Halooo ? Napisze ktoś ? :)

Gość moja znajoma ma agencję
modelek, mogę podesłać jej Twoje zdjęcia. Czy masz jakieś zdjęcie w stroju kąpielowym? I podaj swojego maila. Pozdrawiam

nos to ty masz okropny. Ale jesteś bardzo przeciętna. Taka grzeczna ułożona dziewczynka. Nigdy takiej nie widziałam na wybiegu. Każda top modelka ma w sobie coś diabolicznego; kate moss, agyness deyn, adriana lima. I tak też wybierane są modelki. Nie ładne, ale charakterystyczne. A ty jesteś przeciętna. Niczym się nie wyróżniasz.

Gość jusaa
odpowiedni makijaż i może...masz ładne oczy

Gość calabria
tez uważam ze wzrost i waga ( swoją drogą za wysoka) to nie wszytsko. Oczywiście próbuj, ja nie chce nic przesądzać, moze akurat powiedzą że się świetnie nadajesz! :) pamietaj idealna modelka to wzros 176 i wiecej, biodra 90, biust mniej niz 75-85, talia 60 cm. NIe kaze ci podawac wymiarów, ale sama się zmierz :) Najważniejsza jest proporcjalna budowa ciała i oryginalna twarz :)

stwórz swoje portfolio, zrób profesjonalną sesję przez dobrego fotografa przedstaw te zdjęcia kilku agencjom modelek/ fotomodelek Moim zdaniem masz zbyt "młodą" twarz jeszcze....

Lepiej zacząć już teraz ;) Napoczątku porozsyłaj kilka formularzy do agencji w Twojej okolic ;) ja ostatnio wysłałam choc wiedziałąm ze nic z tego nie bedzie i co ? odezawali sie i jestem umówiona na rozowe. Ale 60kg przy Twoim wzroście? Ja mam 176 i 53kg i w sumie nie wiem czy to mi wystarczy ;p Tylko ze je ochudzas sie nie mam zamiaru :D No i prócz tych formularzy to załóż sobie konto na maxmodels i tam moze ktoś się Tobą zainteresuje ;)