Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KonwaliowyFacet

Czy będąc kimś głębokim można być szcześliwym?

Polecane posty

Gość Zelisławo kocham Ciebie

Gość Bez uduchowionej głębi
"mniej więcej taka sama liczba osób w mróz przejeżdża obojętnie wobec stojącego na poboczu autostopowicza." "...Poeta zmarnował swoją noc, podczas kiedy inni ucztowali, i teraz już wiedział, że stracił ją raz na zawsze. Wystarczyło unieść głowę, spojrzeć ponad lampą w niebo, by zrozumieć, że noc minęła bezpowrotnie. (...) Na poetę nieubłaganie zwalał się dzień..." ;)

Gość amaletta
Oczywiście , że tak. To normalny i naturalny odruch. :D,:D,:D Stoję i macham już od popołudnia... i co? i ochlapałeś mnie tylko posniegiową breją :P

Nagonka niezależnie od znaczenia zawsze jest słuszna. Skuteczna sama w sobie. Powiedzcie mi zatem jeżeli się wycofam, a taki będzie tego skutek. to będzie tych osób, które się do tego przyczyniają sukces, czy porażka? Czy podstawiając nogę dającemu osobie głodującej chleb robimy coś słusznego?

Gość amaletta
Czy podstawiając nogę dającemu osobie głodującej chleb robimy coś słusznego? nie, oczywiście że nie. Ale ty tym chlebem wypychasz tylko i wyłacznie własne kieszenie :O I to własnie chciałam ci pokazać :P

Gość amaletta
a co mi tam ponowię pytanie: temat założyłem, żeby pomagać, cel zaiste szczytny.. niejasne jest dla mnie tylko komu i w czym chciałeś pomagać Możesz to tak bardziej przystępnie wyłożyć?

Gość trzecia czarownica
o cześć wyssany5 pamiętasz mnie? :) topik czarownicy z krainy czarów gdzieś zaginął a szkoda,bo jakoś mi raźniej było gdy mogłam tam się wyżalić. /przepraszam autora za off top/

Gość amaletta
czarownica, ależ ty autorowi z nieba spadłaś...on chce pomagać, masz się komu wyżalić ;)

Osobom, którym brak siły i ciętego języka, żeby właśnie przed taką nagonką społeczną się bronić. Jest tak wiele osób, które do mnie piszą, że zaglądają tylko tu a przez atmosferę tu panującą nie mają nawet odwagi przyznać się do swojej wrażliwości i poglądów. Takich niekiedy pięknych, odkrywczych i wspaniałych, że nieraz łza wzruszenia kręci się w oku. Przytaczam fakty...

Gość amaletta
Jest tak wiele osób, które do mnie piszą, że zaglądają tylko tu a przez atmosferę tu panującą nie mają nawet odwagi przyznać się do swojej wrażliwości i poglądów. wklej archiwum gg, to może ci ktos uwierzy, bo póki co to czytamy same słowa bez pokrycia w rzeczywistości

Gość trzecia czarownica
amaletto-chyba jednak nie skorzystam, bo pewnie autor od razu poprosi o pisanie na gg czy coś...a ja nie chcę wychodzić poza forum. zresztą z wyssanym już pisałam i wiem czego sie po nim spodziewać..

No tak, chyba już wszystko wiemy. Autor z wrażliwości serca chce zabierać zimą autostopowiczów i głodnych karmić chlebem. Ale niestety, jest paru niewrażliwców, którzy podstawiają mu nogi. Na szczęście w tym złym, co tam złym, w tym okrutnym, internetowym świecie jest jeszcze GG, dzięki któremu Autor ma łączność z podobnie sobie wrażliwymi. Wow! Facet, ty chyba sobie z nas jaja robisz, prawda ?

no to po kolei: Ania (Szcz.) 19:18:55 ciekawe co tacy ludzie mają w głowie którzy tak plują jadem na forum Ja 19:32:02 kompleksy, kompleksy, kompleksy Ania 22 z Kafe (Szcz.) 19:33:49 nie wiem, nie mam pojęcia. Pewne rzeczy mi się nie mieszczą w głowie dlatego w ogóle ich do siebie nie dopuszczam Ja 19:35:54 empatia niekiedy przyprawia o ból głowy Ania(Szcz.) 19:36:40 a tak abstrahując- w jakiej części szczecina mieszkasz? Agnieszka 16:31:36 Nie przejmuj się tak,nie zmienimy całego świata...:(i tak już dużo zrobiłeś zakladajac ten temat,uwierz mi:) Agnieszka 16:32:01 a niech piszą,niech plują i siebie zatruwaja... Ja 19:05:55 zobacz jaka "masakra teksańska piłą mechaniczną" na forum Ania (Szcz.) 19:06:43 wiesz, ja tam wcodzę przeważnie jak chcę się pośmiać i poprawić sobie humor. Jeśli chodzi o takie głębsze tematy to mam wrażenie, że siedzą tam zwierzęta a nie ludzie....

Nagonka społeczna... Pare prostych, bez żadnej wrogości czy nięcheci zadanych pytań autor traktuje jako nagonkę społeczną... Chcesz być nowym mesjaszem, co za miliony cierpi ? :O

o naprzykład dalej: sssss 19:59:08 odnosnie jeszcze Twojego tematu to jest potrzebny tylko to forum sie nie nadaje bo przesiaduja na nim ludzie glownie z problemami psychicznymi Ja 20:01:02 zauważyłemm... Ja 20:01:48 Mam prośbę- wejdź jak możesz i powtórz to na czacie. Przyda mi się to :) Ja 20:02:03 słowo w słowo się przyda sssss 20:02:23 ale dlaczego mam to pisac? sssss 20:02:33 to nic nie da tylko bedzie woda na mlyn sssss 20:03:05 uwierz ze oni tylko na to czekaja zeby przelac kolejna porcje jadu a tym dam im powod sssss 20:04:03 nie powinno Ci zalezec zeby ludzie ograniczeni przyznali Ci racje sssss 20:10:43 dalej Ci zalezy zebym napisala? Ja 20:12:40 tak. sssss 20:13:02 to powiedz co Ci to da? Ja 20:14:32 punkt zaczepienia. niestety większość zwykle ma rację nawet gdy jej nie ma sssss 20:15:17 wiesz powiem Ci ze takie argumenty jak moje byly tu pisane milion razy i daly skutek odwritny od zamierzonego sssss 20:15:24 odwrotny sssss 20:42:12 widze ze nie zrezygnowales z dyskusji na forum sssss 20:44:55 wiesz,gdybys poprosil mnie o napisanie tych slow rok temu to bym to zrobila

Gość amaletta
wydłuż, wydłuż, bo na razie widać tylko jak robisz Ani i Agnieszce wodę z mózgu pisząc zobacz jaka "masakra teksańska piłą mechaniczną" na forum

Gość amaletta
W świetle wklejonych rozmów chciałabym zwrócić uwagę na posty ze strony 5 19:07 [zgłoś do usunięcia] krasnalinka widzisz, mówiłam... zwierzęta Nothin' lasts forever Even cold November rain 19:12 [zgłoś do usunięcia] KonwaliowyFacet (arnoldfiksus@wp.pl) Po takim poście może być tutaj burza Karolina Kozak - Razem zestarzejmy się Ozzy Osbourne - Dreamer Między piekłem a niebem Mamy zagrania rodem z sekty :O Ależ z ciebie manipulant, aż się zimno robi...

A ja wam powiem tylko tyle, że topik był kierowany do specyficznej grupy ludzi, która cierpi na schorzenie, któremu nie potrafi sprostać żadna medycyna XXI wieku, a mianowicie: NADWRAŻLIWOŚĆ. I próżno tu teraz cokolwiek pisać, jakkolwiek polemizować - jak ktoś już napisał - jedni o niebie, drudzy o chlebie; nie mówię tu o jakiejkolwiek ignorancji tego, co piszecie, jednakże o fakcie iż nadajecie na całkiem innych falach niż autor - sam fakt, że nie dostrzegacie drugiego dna w każdym zdaniu, nie widzicie odpowiedzi, które on przytacza. Wiem, że to forum, miejsce publiczne, lecz nie niszczcie jednostki, która coś niesie, coś chce komuś uświadomić chociaż w taki sposób. Obnaża się przed wami poniekąd; zwróćcie tylko uwagę na treść pierwszego posta, co miał przekazać. Pisanie, że autor jest narcyzem również jest nie na miejscu, bo czy napisał gdzieś, że głębia rzekoma jest cechą pozytywną, przeznaczoną dla elity? Ludziom wrażliwym trudno żyje się w ówczesnym świecie. A znając was, kafeterianie i waszą mentalność, mojego postu nawet nie przeczytacie, bo jest za długi jak na to forum. Cóż, ja tu jestem starą wyjadaczką. I obserwatorem z boku. Nie spłycajcie wszystkiego tylko dlatego, że nigdy nie spotkaliście czegoś podobnego.

Gość amaletta
Tych ludzi potrzebujących NORMALNYCH, NIE OPARTYCH NA IRONII RELACJI jest mnóstwo zgadzam się. niektórzy są tak złaknieni normalnych relacji, że zaufają każdemu, kto da im chociaż pozór normalności :O Tak działają wszelkie sekty. Dlatego tak ważne jest sprawdzenie, czy osoba która mówi o sobie "jestem dobra, wrażliwa i moim marzeniem jest pomaganie innym" faktycznie jest godna zaufania :classic_cool: to co wkleiłam ze strony 5 plus to co wkleiłeś ty z gg daje nam jasny obraz metod jakimi sie posługujesz - alienacja ( bo wszyscy sa be) To zawsze powinno budzić nieufność, bo jest niezdrowe z załozenia

Gość amaletta
A znając was, kafeterianie i waszą mentalność, mojego postu nawet nie przeczytacie, bo jest za długi jak na to forum. Cóż, ja tu jestem starą wyjadaczką. I obserwatorem z boku. Nie spłycajcie wszystkiego tylko dlatego, że nigdy nie spotkaliście czegoś podobnego. czytam wszystkie posty od początku do końca. Ale jeszcze myślę i sprawdzam. zdarzyło mi sie naciac na internetowego oszusta, wiem jakie są metody prania mózgu. Kupowanie bezkrytyczne czyichś "chęci" jest błędem, który potrafi sie bardzo długo mscić. Mam nadzieję, że tego nigdy nie doswiadczysz liliowa

Słuchaj, ale co Ci szkodzi po prostu kogoś posłuchać i porozmawiać na forum? Sprzedajesz mu swoją duszę? Przecież to wirtualny świat, nikt niczego od Ciebie nie wymusi, w każdej chwili możesz się wycofać! Czy autor czegokolwiek od Ciebie wymaga?

To było zwykłe podzielenie się sytuacją, myślami; łatwiej by było jakby napisał: kurwa, rzuciła mnie laska, bo stwierdziła że jestem za dobry, ale pierdoli? Każdy ma swój sposób wyrażania uczuć i emocji..

Ty masz kobieto po prostu manię prześladowczą. Jestem pewny, że te argumenty dotarły do większości. POZA TOBĄ. I jakim prawem znów mówisz MY w imieniu innych??? My kontra On. Kobieto... O co Tobie chodzi??? Może mąż nie daje satysfakcji pełnej? A może żaden Cię nie chce???