Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KonwaliowyFacet

Czy będąc kimś głębokim można być szcześliwym?

Polecane posty

Gość Konwaliowyfacet.
I co ja zrobię, potnę się wieczorem.

Gość Konwaliowyfacet.
?Piszcie coś.

Gość Zainteresowany lub nie
Nie rozumiejąc pojmowania pozazmysłowego nie podejmujmy tematu. Wypowiadając się na temat sobie obcy wykazujemy się ignorancją. Nie jest to napewno temat publiczny, ponieważ jest wciąż i był zawsze kontrowersyjny i uznawany przeważnie ze strachu za tabu. Zawsze są to sprawy nie na forum. Zarezerwowane dla tych, co chcą poznać a nie ocenić i uznać za "poznane" przez słowa. Nikt nikomu jeszcze nie wytłumaczył słowami, czym jest Postrzeganie pozazmysłowe i autor tematu nie jest w stanie tego zrobić. Słowami można tylko powiedzieć jak zacząć tak widzieć i rozumieć

Gość amaletta
o..widze, że sie ruszyło co nieco :) Chętnie sie ustosunkuję, ale najpierw ide nakarmić rodzinę :D nalesniczki z miesem i soczewicą surówka z kiszonej kapuchy ;) Aż mi slinka pociekła :D na początek tylko słowo do mysliciela, bo tylko jego post póki co udało mi sie przeczytac zanim żołądek zaczął mi grac marsza fortissimo:D -litośc i współczucie to pojecia odległe od siebie o lata swietlne -dając kopa osobie na skraju załamania dobijesz ją a nie zmoblizujesz. i co, bedzie sie to nazywało wypadek przy pracy?

zelek zielony jak chcesz głębię zwiedzać to ja ci proponuję Rów Mariański możesz zabrać ze sobą offermę. Może gdzieś na dnie znajdziesz swój zagubiony mózg. Tylko uważajcie co by was ta głębia nie pochłonęła całkowicie choć z drugiej strony świat by chyba za wami nie tęsknił. "....choć na ogół wywołuję w ten sposób jajecznicę na kiełbasie z żółtym serem." Offerma o to pozazdrościć bo ja zazwyczaj używam jajek i kiełbaski sera nie bo się ciągnie potem jak smród po gaciach....

myśliciel - i co, myślisz, że zabłysłeś? :D mam już kurwa dość łączenia mnie z osobą offermy, więc łaskawie przestańcie

amaletta "-litośc i współczucie to pojecia odległe" Przeanalizuj oba słowa znaczenie i rozwój ich znaczenia Poza tym jak wyobrażasz sobie litość bez współczucia (oczywiście w znaczeniu współczucia krzywd) "-dając kopa osobie na skraju załamania dobijesz ją a nie zmoblizujesz." Pewnie masz wiedzę w tej dziedzinie i możesz tego bronić ale po pierwsze napisałem że w większości wypadków... po drugie uwierz że dla wielu na skraju załamania to właśnie kop w dupę jest ratunkiem. Zresztą w opracowaniach psychologicznych też o tym możesz przeczytać. Leczenie ludzi z załamaniem nieraz przynosi efekty w momencie kiedy psychiatra im mówi że oni się lubią ze swoją chorobą więc on ma ich w dupie. Byłem przy takiej rozmowie i efekty były dobre.

zelek zielony ciebie też wiele osób ma dość a nie przestajesz a z offermą sama się połączyłaś wymieniając swoje bystre uwagi A w ogóle nie denerwuj się tak bo się czerwona zrobisz

Gość amaletta
mysliciel, skoro operujesz kurnikiem, to może partyjka literaków? a co do litosci http://l73th.blox.pl/2006/08/Litosc.html Moim zdaniem litość ma wydźwięk pejoratywny. współczucie jest jakby łącznikiem miedzy ludźmi.

offerma wiesz w sumie mam głęboko w poważaniu dlaczego dziura w ziemi wywołała u ciebie wynurzenia o twojej orientacji seksualnej. Sądząc po twojej odpowiedzi był to tak niesamowicie błyskotliwy splot intelektualnych wynurzeń twojego mózgu że wywołało to u ciebie aż wstyd i niechęć do odpowiedzi.

amaletta "Moim zdaniem litość ma wydźwięk pejoratywny" OK a co z ludźmi którzy będąc w takiej samej sytuacji litują się nad ludźmi wokół? Litować się nie zawsze znaczy pomagać. Współczucie też wiele osób odbiera pejoratywnie wiele osób nie chce aby im współczuć bo czują się poniżane uznane za gorsze... Możemy się spierać długo o znaczenie tych słów ale jak by nie było są to wyrazy bliskoznaczne a nie odległe o lata świetlne. Można ich użyć w wielu sytuacjach i będą znaczyły coś troszkę innego (w zależności od sytuacji). Poza tym nie lubię łapania za słówka tam gdzie to nie ma sensu jednak tam gdzie ktoś próbuje grami słówek budować ideologie i popełnia błędy słownikowe jest to jak najbardziej uzasadnione. I właśnie dla tego w ogóle poruszyłem temat znaczenia słów w tym topiku. Tobie na temat znaczeń odpisałem tylko dla tego że napisałaś "litośc i współczucie to pojecia odległe od siebie o lata swietlne" co stoi w sprzeczności z SJP jak i powszechnie uznanym ich znaczeniem. A w końcu jakieś ramy i punkty odniesienia w rozmowie trzeba przyjąć. offerma tak pewnie najłatwiej klasnąć jak łysy warkoczami a potem jak się nie spotka z przylaskiem i zrozumieniem powiedzieć że inni są za mało błyskotliwi. Ale wiesz jak już wymyślisz jakąś wystarczająco mądrą odpowiedź żebyś nie wstydził się jej tu napisać to daj znać.

offerma nie wysilaj się jak chory na nocniku puki co to ty dyrdymały wypisujesz a odpowiedzi jak nie znałeś tak nie znasz. Wiem wiem jesteś tak błyskotliwy że twoich żartów na pewno nie zrozumiem. Ale wiesz na razie to jesteś jak dla mnie tak bystry jak woda w kiblu więc....spływaj.

I co offerma już sięgnąłeś szczytów swoich szczytów inteligencji próbując mnie obrazić? czy jeszcze jakieś podkłady nie odkryte ci zostały? Weź że chłopcze się puknij w pusty łeb i jak masz coś konstruktywnego do napisania to napisz bo na razie to robisz z siebie ujadającego szczeniaka który tylko głośno szczekać umie. Jak żeś taki mądry i dowciapny to mnie oświeć co kogo tu obchodzi czy ty jesteś hetero czy homo jesteś. I co w tym tak wielce dowcipnego było.... no chyba że jeszcze nie wymyśliłeś dość dobrej odpowiedzi to daj sobie spokój.

Gość do mysliciel999
Czy to jest jakis podszyw ?\Wczorajsze wpisy a dzisiejsze to jakas paranoja. To inna osoba.

Gość pod konwaliowego byl podszyw
to pod tego i moze byc

Gość do mysliciel999
Zatkalo Cie?

Gość Bez uduchowionej głębi
"mam już k**wa dość łączenia mnie z osobą offermy, więc łaskawie przestańcie" Co forum raz połączy, tego połączony nie rozłączy. Enter ;)

Gość KonwaIiowyFacet
Poszedłem do mamuni się wypłakać :( Już mi lepiej.

Gość Konwaliowy Facet za co ban
??????????????????????????????????????

offerma widzę że jednak się nie myliłem co do twojej bystrości skoro nie wiesz że nie jestem tą samą osobą co autor. Jednak świadczy to albo o tym że jesteś kompletnym idiotą, bo nie czytając tego co napisałem się wypowiadasz, albo że kompletnie nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Proszę jak jesteś taki mądry wskaż mi te straszne idiotyzmy które wypisuję a potem napisz co mądrego masz do powiedzenia w temacie a nie piernicz farmazonów. "czy ty naprawdę nie widzisz jakie to wszystko jest idiotyczne?" Jak byś przeczytał co napisałem i umiał używać mózgu to byś nie zadał tego pytania. A gdzie ja twierdzę że egzaltacja i mądrość to to samo? A jeśli uważasz że jestem za bardzo egzaltowany to wskaż mi proszę w którym miejscu. A tak swoją droga offerma to skoro ten topik taki idiotyczny jest to co ty tu jeszcze robisz, masochista cy co? Wydaje ci się że jesteś strasznie mądry ale poza pisaniem pierdół i wielce dowcipnych żarcików to nic nie wnosisz. Próbujesz obrażać ludzi i się wymądrzać i to chyba jedyne na co cie stać. Radze chłopcze przestań się wysilać i idź na jakiś topik gdzie błyśniesz swoim błyskotliwym dowcipem a wszyscy ci będą bić brawo i gdzie próbując obrażać i gnoić ludzi nie utoniesz w tym gnoju sam.

Gość Jan Miodek
a tak w ogóle żeleczku to nie pisze się zabłysłeś tylko zabłysnąłeś

Gość Jan Miodek no tak

Gość KonwaIiowyFacet

do mysliciel999 A jednak nie podszyw jestem tą samą osobą i chyba tylko ja jeden takie elaboraty na kafe smarze. A to że dzisiaj mam dobry dzień i znęcam się nad ofermami to pewnie dla tego że kretyni którzy nic do powiedzenia nie mają a jedynie sadzą pierdoły bez ładu i składu niezmiennie mnie irytują. Poza tym lubię znęcać się nad kretynami..... ;) Poza tym ja wcale taki bardzo nie miły nie byłem a tak tylko troszeczkę przynajmniej do czasu.......

Gość KonwaIiowyFacet

Gość KonwaIiowyFacet

Gość KonwaIiowyFacet
I zamiast l to nie podszyw