Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

calabaza

najlepszy film jaki w życiu oglądalście to....?

Polecane posty

no wlasnie jaki? mam ochote jakis obejrzec, ale nie wiem co sciagnac... moj typ to "droga do szczescia", "życie jest piękne", "bez mojej zgody", "złodziej życia"

Gość lila laj
"Twierdza" i "Bez twarzy":) Nigdy mi się nie znudzą:)

haha super jest Big lebowski uczniowska balanga , wolny ptak i pineapple express koniecznie obejrzyjcie

Gość taaaa maszynisci ...
titanic efekt motyla leon zawodowiec

Gość umysł ponad materie

Gość tratarata6

Hydrozagadka Madeinusa Maximo Oliveros Rozkwita Mondo My dzieci z dworca zoo No tengo miedo Panna Nikt Tajemnica Brokeback mountain Ładne kwiatki! Okna trudno wybrać jeden :)

To moja inwidualna lista, pewnie wieele filmów zapomnę wpisać, ale nie żałuję czasu, jaki poświęciłam na te filmy: Zielona Mila Efekt Motyla Leon Zawodowiec Sweeney Todd (jeśli lubisz twórczość Tima Burtona) Edward Nożycoręki Miasto Aniołów Truman Show Lista Schindlera Lot skazańców Wywiad z wampirem Skarb Narodów Seksmisja Źródło Prestiż Milczenie Owiec Udręczeni (oglądałam popijając szampana, nieźle dodało mi to strachu, więc dobrze się oglądało :D poza tym, film oparty na faktach) Egzorcysta Smętarz dla zwierzaków 1408 (klimat filmu oddaje John Cusack, gdyby nie jego rola, nie polecałabym tego filmu) Kac Vegas W krzywym zwierciadle: Wakacje w Europie Boski Żigolo Pojutrze 2012 Poza tym polecam serię bajek "Sąsiedzi" czechosłowackiej produkcji :D zajebiste :D Pat i Mat wymiatają :classic_cool: mam nadzieję, że pomogłam ;) (specjalnie zajrzałam do swojego płytowego "arsenału" :D) Pozdrawiam ;)

Gość mama Gabana on 0621
czemu wy wszystkie oglądacie szmire komercyjną?

Gość avvvvvatar
!

Gość moj ulubiony film to
Zielona mila :)

Miasteczko Twin Peaks - w zasadzie to cały serial. Ale jak ktoś nie widział, to niech ściągnie chociaż pilota...

Gość robak w pomarańczowym płaszczu
500 dni miłości -> za aktora z 3 planety od słońca i cudny soundtrack z the smiths w roli glownej :D duma i uprzedzenie x2 i ta z 1997 i ta z 2005 k-pax i kilka innych, ktorych nie pamiętam :D

Gość mama Gabana on 0621
a czy K-Pax przypadkiem nie jest produkcją USA za grubą kasę? jeśli tak to komercyjna szmira jak matrix, własdca piercionków i haruj poter

Z racji tego, że dużo tego wypisałam, to polecam najbardziej: Truman Show. Zmusza do myślenia. Naprawdę polecam ten film. Potem Leon Zawodowiec, Zielona mila, Prestiż, Źródło, Milczenie Owiec. To są filmy na które warto zwrócić uwagę. A jeśli chodzi ci tylko o rozrywkę i nie chce ci się zbytnio myśleć nad filmem, to najlepiej obejrzeć Kac Vegas, 2012, na poprawę humoru polecam serię "W krzywym zwierciadle" ;).

Gość lila laj
Właśnie K-PAX zajebisty film, oglądałam go ze 3 razy!

Panna nikt to dobry film , nie taki przekolorowany...zresztą jeden z lepszych Wajdy... ciekawy klimat taki , że naprawdę zapada w pamięć... a TBM może i zbyt znany, ale zszokował mnie swoim realizmem...rzadko robią coś tak dobrego w Ameryce...płakałam przez tydzień po tym :( a jeszcze dorzucę Piknik pod wiszącą skałą, chociaż tu pewnie więcej zwolenników nowoczesnych "fajnych" filmów. zaraz znajdą się koneserzy z American Pie na tapecie :o

Gość takie zycie
No tak, "prawdziwe" kino to niskobudżetowy dramat o życiu zapijaczonego narkomana wyprodukowany przez nikomu nieznanego irańskiego reżysera, wyświetlany tylko na pokazach kina alternatywnego i po obejrzeniu którego trzeba udawać, że rozumie się jego głębię 🖐️ :D