Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

calabaza

najlepszy film jaki w życiu oglądalście to....?

Polecane posty

Ale na rankingi filmweb też raczej nie ma co zwracać uwagi. Na 11 miejscu najlepszych filmów jest avatar. Widziałam i jest dobry, ale napewno nie ambitny.

widziałam jeden polski horror nie pamiętam tytułu grał w nim wieczorkowski i nie był najgorszy ten horror!! Chodzi ci pewnie o "Porę mroku". Na filmwebie ma notę 4/10 i to powstrzymało mnie od jego oglądania. Podobno jedyną dobrą stroną wg recenzji były dobre zdjęcia. Ale scenariusz jest naprawdę debilny naziści w fabryce na Dolnym Sląsku? - dodajmy że czasy współczesne....

Trzy kolory kieślowskiego są dobre, wiem że któryś podobał mi się szczególnie, ale nie pamiętam już ktory. No i oczywiście Forest Gump :)

oglądałam kiedyś na tv 2 w nocy fajny horror (oczywiście zapomniałam tytułu)ludzi płynących statkiem zaatakowały ośmiornice.fabuła debilna -wiem!ale efekty były super skończyło się to tak że wylądowali na jakiejś wyspie .i tak się skończyło jakby miała być 2 część .kojarzy ktoś????::)

Requiem for a dream, Efekt Motyla... dla mnie cos cudownego.. pamietam ze jak 1 raz oglądnęłam Requiem przez kilka godzin po tym myslalam jeszcze o tym filmie.. :) ps. byl ktos na Avatarze?

Gość yuyuyiop
Pan Kleks w kosmosie!

tą ''pore mroku'' też oglądałam ,taki sobie... Ja tam beczałam tylko na ''Szkole Uczuć'' ,poza tym to nie lubie takich smutnych filmów....

Gość ten co pisal o filmach
powiem ci jaki był dalszy ciąg: ośmiornice zmutowały w wielki pająki , potem prawie wszystkichzabiły na końcu główny bohater odpala głowicę jądrową i wszystkie mutanty giną.

Gość ja też widziałam
polski horror pt. "Legenda" . Całkiem, całkiem....

Ambitny? Czyli oglądasz film z celów masochistycznych, czy żeby się dobrze bawić? Skąd to idiotyczne przekonanie, że dobry film musi być ambitny - czyt. dotyczyć egzystencjalnego niepokoju czy innych pseudointelektualnych pierdół. Film opowiada historię - i może to robić dobrze albo źle.

Gość
Światła wielkiego miasta.

Ach no i mówcie co chcecie ale MILIONER Z ULICY to gemialmy film!!!! ale może dlatego, że ja uwielbiam hinduskie klimaty:)

wiem,wiem...nie był najgorszy jak na polski horror!mi się nawet podobał(a co mam się wstydzić???)choć dużo scen było nie jasnych,sam scenariusz był dobry(dlaczego by naziści nie mogli być na dolnym śląsku w czasach współczesnych?:::::)tylko nie dorobiony,nie dokładny...nie znam fachowego języka ale na dobry horror trzeba mieć kase i fajny pomysł!!

"życie jest piękne " to ten o włoskich żydach?

,,życie jest piękne" ., Oglądałam. Myślę, że przez przyjętą w nim konwencję końcówka była jeszcze bardziej smutna, niż gdyby był to film poważny.

"życie jest piękne " bardzo smutny film.... Niby miał być lekki - ale wyszło jeszcze tragiczniej... beczałam na nim.

milinia 1 - no wlasnie jak na polski horror to nie był taki zły :)

ostatni film po lewej.. do polowy mi sie podobal , potem ciagnal sie niemilosiernie no i zakonczenie kijowe wrecz :o

a co powiecie o OSTATNI DOM PO LEWEJ?????????????????????? Ten Wesa Cravena...Brutalny, ale dobry - cholernie realistyczny. Coć ja z horrorów najbardziej lunię te mniej flakowate - np. ekranizacje Stephena Kinga - bardzo polecam Lśnienie, CZerwoną różę, Sztrom stulecia!. Langoliery, Bastion. Niedawno był remake Ostatniego domu - i jest bardzo udany, ale historia zmieniona i nie jest tak drastyczny....

trochę naciągany, trudno powiedzieć o co dokładnie chodziło autorowi, końcówki niestety nie pamiętam, ale pewnie bardzo melodramatyczna

Końcówka była krótka. Przy wyzwalaniu obozu głownego bohatera Niemcy zastrzelili.

milini- filmy kieslowskiego bardziej opowiadają treśc gestami niż słowem, takie miałam wrażenie:) jak najbardziej pozytywne ostatni dom po lewej....coś mi to mówi hmmmmmmmmmmmm

Gość moje ulubione
wierność skaza trzy kolory - niebieski gwiezdne wojny :-) hellraiser prestiż iluzjonista czarna księga życie jest piękne - jak najbardziej i jeszcze dużo dużo innych :-) teraz możecie po mnie pojechac :-D

DO KOKO nie możemy być takimi pesymistami he he kiedyś i my zrobimy fajny horror taki że się ludzie posikają ze strachu:::)

Może nie najlepszy jaki oglądałem, ale warto "120 dni sodomy " w reżyserii Pasoliniego.

oglądnijcie "thelma i louis" , babski film , bardzo dobry, będziecie beczeć jak opętane