Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

calabaza

najlepszy film jaki w życiu oglądalście to....?

Polecane posty

do PUPA1977-witaj w klubie fanów kinga!choć ja zdecydowanie wolę książki!!!

A Lyncha ktoś ogląda? Mulholland Drive, Lost highway, Twin Peaks, Inland Empire, Człowiek słoń, Prosta historia...

przypomniał mi się jeden film, pamiętam że jak go obejrzałam to byłam w szoku że takie było rozwiązanie, może ktoś pamięta tytuł???? motywem przewodnim była jakaś tam odmiana magii voo doo czy jakoś tak, było coś o tajemnicy domu, niewolnikach, kojarzy ktoś?????????

"thelma i louis" , babski film , - dlaczego babski? Bo o babach? Moim zdaniem był w klimacie filmów tarantino .... Ale świetny.. Z podobnych to polecam Grindhouse: Deathproof.

Gość ten co pisal o filmach
davida lyncha najbardziej znany to chyba "dzikość serca" , oglądał ktoś?

Gość więcej szczegółow calabaza
bo takich filmów to są setki.....

Lyncha wstyd przyznać ale nigdy nic nie widziałam:) jakie on robi filmy? Smażone zielone pomidory jak najbardziej :) genialne:))))) Przypomniał mi się tytuł tego zaskakującego filmu: "klucz do koszmaru," widzieliście?:)

Gość czy czy czy
Fortepian, Bandyta, Plac Zbawiciela, Dom Zły.

Lynch to tylko Mulholland Drive, Człowiek Słoń i Prosta Historia ...:classic_cool:Reszty nie strawiłem.

pulp fiction a z komedii to 50 pierwszych randek, dobry też był resident evil

dzikość SERCA - SUPER!KLUCZ DO KOSZMARU TAK TO BYŁ TEN FILM!NIE PAMIĘTAM KOŃCA..

milinia ten film miał tytuł "KLUCZ DO KOSZMARU" odnalazłam go na filwebie :) Plac zbawiciela jak najbardziej, do Domu złego zniechęciła mnie zapowiedź, za dużo krwi, jakoś nie chciałam się dołować.. a rewers? warto obejrzeć?? no i nie zapomnijcie o "CZESC TERESKA" :)

Gość czy czy czy
Polecam Dom Zły, mi wszedł w głowę i jakoś często mi się przypomina.

WYTŁUNACZ MI O CO CHODZIŁO W MULLHOLAND DRIVE??? Można to interpretować różnie. Ale np. jedna z wersji jest taka: pierwsza częśc filmu to sen w którym życie głównej bohaterki układa się jak po maśle: odnosi same sukcesy zawodowe, poznaje tą drugą dziewczynę i są ze sobą, wszystko w aurze tych niesamowitych wydarzeń. Potem w połowie filmy wchodzi ten dziwny kowboj - i mówi słowa "Obudż się" - do tego trupa... Okazuje się , że to główna bohaterka. Ale rzeczywistość jest brutalna: jej kochanka ją rzuca, mieszka nie w pięknym domu ale klicie, gra w jakichś beznadziejnych rolach..., jest brzydsza i sfrustrowana

prosta historia do lyncha nie pasuje, ale to był wyjątek , miasteczko twin piks też jest świetne

Bardzo dawno temu oglądałam "symetrie" i wiem ze mi sie podobało a z komedii: starsza pani musi zniknac:D i genralnie wszystkie komedie romantyczne:d mimo ze sa masakrycznie przewidujace to baaaardzo lubie:) "nowozency" "kac vegas" "sposob na tesciowa" "poznaj moich rodzicow :D

CZEŚĆ TERESKA jakoś nie przypadł mi do gustu...może przez aktorów...ale nie tytułową tereskę!

To może skuszę się na Dom Zły,,, Tak Zielona Mila jak najbardziej dobry film, ale bardzo bardzo smutny :(...

Plac zbawiciela i Dzień świra to na razie jedyne z polskich filmów co mnie zachwyciły... Klucz do koszmaru też widziałam i wrażenia b. pozytywne.

A na mnie cześć tereska zrobiła wrażenie spore:) Pamietam jeszcze super film na ktorym wyłam strasznie strasznie i gorąco go polecam Tajemnica Brokeback Mountain

Nie ale słyszałam że dobry. Chyba w tym stylu byli też Kontrolerzy? A ktoś pamięta CUBE?

jutro na tvp kultura leci "lot nad kukułczym gniazdem", 5 najważniejszych oskarów, super film!

a CIAŁO???mi się strasznie podobał!!!albo U PANA BOGA ZA PIECEM,U PANA BOGA W OGRÓDKU?

cube dość drętwy , strasznie wymyślony