Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez okresowa mama

rekordzistki karmiące kiedy wrócił Wam okres?

Polecane posty

Gość bez okresowa mama

hej dziewczyny, mój maluszek skończył już pół roczku, karmię piersią ale na noc daję maemu mleko modyfikowane z nadzieją że dłużej pośpi.. ale nie w tym rzecz. Nadal nie mam okresu i wciąż się stresuję że mogę zajść w ciąże bo nie wiem kiedy pojawią się dni płodne. A jak było u Was? Długo czekałyście na @ ??

ja młodszych karmiłam piersią rok i kilka dni,a okres wrócił mi jakies 10 miesiecy po porodzie. wiec moze jeszcze troche poczekasz...

Po 4 miesiącach od porodu pierwsza miesiączka mimo, że do końca 5go miesiąca życia córki karmiłam wyłącznie piersią.

Powiem tak - jeśli karmisz nie rzadziej niż co 6 godzin, to jest SZANSA że w ciążę nie zajdziesz. Szansa - bo NIGDY nie ma takiej 100% pewności. Przed pierwszym okresem pojawia się jajeczkowanie i nie zgadniesz kiedy to będzie. Jeśli karmisz rzadziej niż co 6 godzin (np. dłuższa przerwa nocna w Twoim przypadku), to nie masz żadnej pewności i liczenie na niepłodność to rosyjska ruletka. Ja karmiłam prawie półtora roku i pierwszy okres miałąm od razu po połogu, potem 2 razy jakoś tak "od czapy" w różnych dziwnych momentach, mimo iż karmiłam małą bardzo często (nie dokarmiałam butlą), potem dłuższa przerwa i regularnie miesiączkuję po półtora roku karmienia.

u mnie bylo tak ze karmiac synka w pewnym czasie zrezygnowalam z wieczornego karmienia piersia (czyli normalnie karmilam na zadanie, a na wieczor zamiast cucka dawalam butelke) i po 2 tyg dostalam okres, nadal karmiac piersia z corka bylo tak ze dostalam mega zapalenia piersi, zrezygnowalam z karmienia, tzn i tak z 1 piersi kompletnie nic nie lecialo, mala sie denerwowala, ja wylam z bolu i powiedzialam koniec z dnia na dzien przestalam calkowicie karmic i okres dostalam po prawie 2 mies nie karmienia wogole wiec roznie moze byc