Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zanieczyszczonapanna

JESTEM WRAKIEM - jak dogłębnie oczyścic organizm?

Polecane posty

no więc od dziecka mam zaparcia. na twarzy tradzik a do tego otyłość. czuje ze mam w sobie pełno toksyn, kamieni kałowych i innych świństw ... ciągle czuje sie zmęczona. jak sie cozyszcic? leawtywa? sol? błonnik? :( help!

Gość gryczka
Jak chcesz się tak dogłębnie oczyścić, to poczytaj o hydrokolonoterapii. Nie próbowałam, ale podobno daje znacznie lepsze efekty, niż lewatywa...

Gość gryczka
No i oczywiście od razu zmienić sposób żywienia, żeby uniknąć zaparć w przyszłości. Dużo surowych owoców i warzyw, błonnik, pełnoziarniste pieczywo, dużo płynów...

Gość nie dla was
zrezygnuj z kawy, fajek, alkoholu. Odstaw kokaine oraz inne uzywki.

Na oczyszczenie organizmu zalecana jest dieta owocowo-warzywna według Ewy Dąbrowskiej, a także dietka na jakiej jestem obecnie indyjską potrawą "kiczery" z ryzu basmati, fasolki mung i zielonych warzyw - przez 2 tygodnie je sie tylko to. Lewatywy jak najbardziej tak. Hydrokolonoterapia ponoc skuteczniejsza niz lewatywy (bo to jakby kilka mocnych lewatyw na raz), ale czytalam też, że może czasem uszkodzic jelita (może jak jest za duże cisnienie i jest nieumiejętnie wykonywana - nie wiem dokładnie).

Gość upssss
eeee, nie cuduj, bo w chorobe wpadniesz kolanosk. droga! lewatywa 1 może nie zaszkodzi, koszty niskie ja bym kupiła senes i zwyczajnie sie przeczyściła potem dieta Dabrowskiej woda powinnaś chudnąć

nie ma czegos takiego jak oczyszczanie. po prostu zacznij zdrowo jesc. i nie badziewna dieta dabrowskiej, ktora powinna isc do wiezienia albo do psychiatryka, tylko normalne odzywianie, naturalne pokarmy, bialko, wegle,tluszcze w normalnych proporcjach. zeby organizmbyl silny i zdrowy i sam sobie poradzil. a nie wpieprzanie owocow i warzyw :( bez bialka, bez zlozonych wegli, bez tluszczu... co za bzdura.... skierowana zreszta do 60-cioletnich fanek radia maryja a nie zdrowych mlodych lasek...

Specjalnie się tą dietą nie interesowałam, ale jest popularna i do tej pory słyszę same pozytywy...choć nie dla mnie, bo mam wzdęcia po wielu warzywach...podobno ta dieta leczy, tak niektórzy twierdzą,że z raka i innych ciężkich wychodzą...ale cóż wiara czyni cuda!

Do "chantal-fleur" - nie żadna bzdura, tyljo ta dietą sie można oczyścic. Przecież nie trzeba jej ciagnac w neiskończonosc. Wystarczy z 2 tygodnie, zeby organizm sie choc trochę "odtoksyczni". Jeśli się wczesniej żarło "śmieci", to krótka szokowa dieta oczyszczajaca jest jak najbardziej wskazana. A po jej zakończeniu - zdrowe, zbilansowane jedzenie - tak jak napisałaś - białka, tłuszcze (te zdrowe!) itp. - mniej jesć, odpowiednio łączyć, aby sie szybko trawiło i nie zaśmiecac cukrem i fast foodami.

Gość aaliinaa
przez tydzień kasza jaglana gotowana na marchewkach,pietruszcze,selerze-zaparcia miną a po tygodniu tylko i wyłącznie racjonalne,zdrowe odżywianie:)i dużo wody

dziękuje Wam za wszystkie porady :) od kilku miesięcy się zdrowo odżywiam. zero alkoholu, nigdy nie paliłam. nawet odmawiam sobie słodyczy. nei wiem co robie żle.. otręby jem 2 razy dziennie, mimo to zaparcia sie i tak zdarzają. kupiłam sobie colon c bo ciotka mi polecila ale srednio zaziałał. ciągle pije zieloną i czerwoną herbate. mysle o Gescie Muszli (oczyszczanie wodą z solą) co o tym sądziscie?

Gość aaliinaa
a moze to nie tylko sprawa zdrowego trybu życia ajakaś choroba?

Gość omgomghgsxjgvx kjgvhjnbx
na zaparcia najskuteczniejszy jest radirex używam od wielu lat w aptece bez recepty ale mozna stosowac kiedy naprawde trzeba a nie non stop bp b.silny

sorry... jedzenie samych warzyw i owocow to najwieksza bzdura o jakiej slyszalam. zainteresuj sie ieco tym to zrozumiesz. mozna jesc wiecej roslin ale z dodatkiem pelnowartosciowego bialka!! nie musi byc zwierzece. polacz straczkowe z ziarnami i tez masz komplet aminokwasow. dodaj nieco tluszczu. a nie same warzywa i owoce... masakra. autorko - zaparcia mozesz tez miec jesli spozywasz za duzo blonnika. zbilansuj diete. poczytaj nieco. tradzik mozesz miec zwyczajnie od hormonow a nie "zatrucia" nieprawidlowe jedzenie, braki bialek i tluszczy rozreguluja ci to jeszcze bardziej - i wiem co mowie. wtedy dopiero sobie nie poradzisz :( jedz normalnie, zdrowo, naturalnie. dostarczaj wszystkiego po trochu. i tyle. nie pij za duzo zilowych herbat bo nasilisz tradzik.

Gość alegosos
od kiedy to ziolowe herbaty nasilają trądzik? z reszta ona nie pije ziół tyle zwyklą zielona herbate!

Autorko, na trądzik możesz pić bratka, kupić jakieś mazidła ...a jeżeli chodzi o sprawy trawienne, myślę,że możesz to wyregulować,,,trochę diety, ruchu...

Gość teraz o mnie
też miałam/mam zaparcia 3-4 dniowe. masakra. zauważyłam, że pomaga mi jedzenie orzechów i/lub (bo czasem razem czasem osobno) pestek słonecznika i dyni. teraz pojadam codziennie garść lub dwie pestek i trochę orzechów i nie ma problemu. dopiero gdy odstawiam to znowu wraca. wiem, że kaloryczne te moje przeczyszczacze ale pomagają. od razu mówię- mogłam zjśeć każdą ilość owoców czy warzyw i nie pomagało

u mnie owoce powodują wzdęcia i wcale nie pomagają na zapracia.. :/ to okropne. sporobuje ten Gest Muszli

po pierwsze - nie pij ZADNYCH ZIOLOWYCH HERBAT NA TRADZIK. po drugie - zaparcia mozesz meic od NADMIARU BLONNIKA. zbilansuj swoja diete, jedz wszystkiego po trochu... wspomoz sie probiotykami ale nie w jogurcie tylko w pastylkach. i nie sluchajo dietach oczyszczajacych.. jesli masz problemy hormonalne to rozwalisz sie jescze bardziej. poza tym oczyszczanie - powoduje wysyp pryszczy. i nei sluchaj ze nie. bo u ciebie moze wlasnie tak... i co potem? plakac bedziesz? podasz kafeterianki do sadu? badz rozsadna. mnie dermatolog powiedziala wyraznie: zadnych preparatow oczyszczajacych, zadnych herbatek z bratka ani nic. nomalne zdrowe zywienie. bo skoro syfy sa, to znaczy.. .ze organizm swietnie sie sam oczyszcza. nie pomagaj mu w tym. po prostu nie dostarczaj wiecej toksyn i nie rozwalaj rownowagi skladnikow w zywieniu. proste. jesli jesz za duzo blonnika, mozesz miec nieodbor pewnych mineralow, jesli masz problemy z flora bakteryjna, mozesz cierpiec na niedobor witamin B (w tym biotyny, odpowiedzialnej za skore). stad tradzik. i zbadaj hormony.

wiecie co? to dziwne. ale odkąc odstawilam białko (zero mięsa i nabialu) zaczelam chudnąć...

Heej ;) wiesz co tez mam wrazenie ze moj organizm jest strasznei zaneiczyszczony, i moze przez to mam meidzy innymi oroblemy z waga i z sama soba hehe tak przy okazji ;) a wiec ja osoboiscie zaczynam od srodka BODY PURE 24 swietnie przeczyszcza i oczyszcza i tak zaczelam swe oczyszczanie potem przejde na glowodke 1 moze 2 dniowa bede na samej wodzie potem planuje sok i woda z cytryny ,soki wrayzwne natseonie przejsc na diete warzywna. I oczywiscie lewatywy .i do sauny tez planuje sie wybrac. wiem ze malo sympatycznei to brzmi no ale wydaje mi sie ze warto taki wtsep do odchudzania zrobic.

tak w ogole - jedzenie nadmiaru bialka powoduje nagromadzenie toksyn. wydalane sa przez skore :( idz na sfd i zobacz ilu chlopakow ma problemy z tradzikiem przez to. odstaw nabial, zredukuj miecho, zbilansuj diete. poczekaj dwa miesiace i zapomnisz o problemach

no masz racje. ale jakies bialko trzeba jesc... sama juz nie wiem przeciez nie moge jesc samych węgli

Gość zanieczyszczona witam
mialam cale zycie zaparcia 4-5 cio dniowe, po przejsciu przez 9-cio dniowqa glodowke nie mam tego problemu wcale od 4 lat dziennie ide na toalete co dla mnie bylo niemozliwe moge jesc pieczywo w ilosci jaka chce i czekolade czego poprostu musialam unikac kiedyc ...acha mam 36 lat ;) wiec zaparcia trwaly wieeeele lat , glodowka napewno nie jest latwa ale warto

Gość antoninka1234
wyprobuj Program Colonix na oczyszczanie organizmu

Colonix? słyszałam o tym! NAWET SIE ZASTANAWIALAM CZY BY NIE SPRÓBOWAC? ale to jest strasznie drogie :( tak w ogole to nie wiem czy to jest zdrowe... az 3 miechy to brac? hmm... tak w ogóle to oto co planuje jutro zrobic: wypic litr wody osolonej woda morską. podobno przeczyszcza super