Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cotton-blossom

Na Dukanie w UK

Polecane posty

cześcDziewczyny :) No , tym razem waga poszła w dół :) , i to 900 gram!!! Wierzyc mi się nie chce , jutro się okaże czy to naprawdę prawda :) Słonikk GRATULUJĘ , jestem po wielkim wrażeniem , bardzo dużo schudłaś i się nadal trzymasz . Też narazie przestrzegam diety w 100% , ale nie powiem , ciężko mi to idzie . Mam ochotę na jabłuszko , albo pyszniutką zupkę ... Zupkę to dziś sobie ugotuję warzywną , wegetariańską :) . Już mi ślinka cieknie :) pozdrawiam

Dea , ja robię 5/5 , kg tygodniowo to rewelacja :) zważywszy , że nie ma efektu jojo :)

Spinka, no gratuluje! Wreszcie sie ruszylo :) a na ta zupke warzywna to ja tez mam juz slinke do pasa! Zycze ci smacznego, bo ja dopiero w czwartek bede ucztowac :o Dziewczyny, dzisiaj w Daily Mail wyszedl artykul, jutro beda ponoc jakies przepisy: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1267106/The-ultimate-diet-The-French-kept-secret-years-Now-protein-rich-Dukan-Diet-coming-Britain.html?ITO=1490

Czesc dziewczyny, Gratuluje wszytkim spadkow, oby tak dalej :) Faktycznie na fazie 2 spada okolo 1kg tygodniowo, mi na poczatku spadalo nawet 1.5kg ale pozniej sie stroszke zmieniszylo i teraz mam ok 1kg na 2 tygodnie. Dobrze ze pisza o tej diecie w Daily Mail, moze troszke tych angielskich swinek sie zacznie odchudzac :)

No, coraz więcej osob zaczyna stosowac dietę Dukana. Sama ilosc topików na Kafeterii na ten temat świadczy troche o tym. Jeszcze chyba nigdy (a diet juz przerabialam dziesiątki, z Kafeterią też) ;) - nie bylo tyle topikow o Dukanie tu na forum :) I bardzo dobrze, bo to napawde dobra dieta. :) Ja znowu schudlam. Mimo - UWAGA - lazanii z frytkami i chlebem czosnkowym w niedzielę :D Zjadlam, potem w poniedzialek zrobilam sobie pierwszy dzien protein i dzisiaj minus 0.8 na wadze :D Jestem wniebowzięta! Juz nie pamietam kiedy tyle ważyłam, ale na pewno conajmniej 10 lat temu. :D Lecę zajadać gotowaną wołowinę ;) (oprócz tego zjadlam dzis... gotowaną wolowine ;) rano + szklanke jogurtu naturalnego + 3 plasterki szynki). Woda to podstawa! Pijcie duzo wody! Im wiecej pije, tym wiecej chudnę, ale wychodzi wlasnie ok. kilo na tydzien.

Cotton-blossom, wspaniale! no w UK tez ruch sie przy tej diecie zrobil nieslychany przez ten artykul w Daily Mail. Jak jestescie na FB to Dukan Uk tez ma niesamowity ruch - jednak marketing to marketing. Plan Dukana istnieje na rynku od 10 lat ale w UK bylo to tabu ... na szczescie na FB zalapalam ze serek homogenizowany to formage frais .... :)

Ja zaczynam po raz drugi (pisałam wcześniej o dziwnych , bardzo bolesnych skurczach łydek i i dłoni)- właśnie przygotowuję sobie kurczaka, a zjadłam jogurcik:)

Myślę, że w związku z tym, że teraz ksiązka ma wejsc na rynek angielski - będą musieli ją jakoś rozpropagować, więc będą pisać, gadać, zachwalać.. wszystko po to by na książce zarobic ;) Ja dzis juz prawie 5 litrow wody wypilam. I jakos dziwnie - im wiecej piję, tym bardziej mnie suszy ;P

dzien dobry :) ja od dzis na II fazie, a raczej, od wczoraj wieczorem . Wczoraj caly dzien mialam jakies dziwne krecenia glowy, wiec pomyslalam ze moze 9 dni na pierwszej fazie to jednak za duzo dla mnie. Pomidorki, nawet te plastykowe angielskie, nieeeeebo w gebie!!!! Acha, Dukan przystosowal diete na rynek angielski i dozwala boczek :) A ja dzis na sniadanie zjadlam cale opakowanie quark z otrebami i cynamonem, nawet niezle bylo :)

Ja idę na wszelkie uproszczenia diety - jem gotowane mięso z kurczaka, chudy serek (taki ziarnisty), chudy jogurt, a jak spotkam w Tesco kefir to właśnie go wybieram. Jutro zjem pewnie gotowane jajko. Nie mam książki i gdzieś mi umknęła informacja o otrębach - dziewczyny, gdzie kupujecie je w UK i , sorki, jak się one tu nazywają, bo nie chcę pomylić z płatkami:)))

jestem bardzo zdziwiona po pierwszym dniu PW ... po pierwsze reakcja organizmu - na objad mialam salatke z tunczykiem: salata, pomidorki, marchewka, patyczki selerka plus tunczyk w sosie wlasnym. Wzdelo mnie i wygladalam jak w ciazy :o a nie powiem juz jakie gazy .... no ale dzis na wadze 0.5 kg mniej :) Lili11, kefir w tesco? tak ot sobie czy na polskiej polce? chetnie bym sie napila a tesco w mojej okolicy nie ma na wet polskiej polki :o co to otrebow to ja kupilam moje w Holland & Barrett, owsiane to oat bran, pszenne weat bran. Do tego mam jeszce flaxseed, ktore tez spelnia podobna funkcje i jest troszke przyjemniejsze w smaku. Slonikk juz pisala o serku quark - wg mnie bardzo zblizony do homogenizowanego - dla mnie jest on najlepszy na sniadanie z otrebami :) Dobrego dnia zycze!

do Dea na Diecie- wielkie dzięki, właśnie zajrzałam i ... właśnie wybieram się do sklepu - ja mam w zasięgu dwa sklepy Tesco i Iceland, dwa inne supermarkety są poza miastem, a ja bez samochodu:(. Zobaczę, może będą te otręby na takiej półce w Tesco. Ogólnie moje miasteczko jest średniej wielkości (prawie 50 tys.), ale kiepsko jest ze sklepami, nie ma Asdy, Somerfielda, czy niemieckich - Lidla, Aldi-ka, do tych muszę jechać z 16 mil:) Mimo braku otrąb w diecie w dwa dni mam tak na minusie 1,2 kg:)))

WŁAŚNIE WRÓCIŁAM, NIE MA OTRĄB:(Ale w galerii handlowej otwierają i to chyba lada moment sklep Holland & Barrett:)))więc mam nadzieję, że za kilka dni kupię je bez problemu!!!

Witam wszystkich. Moja trzecia faza juz lepiej wyglada i zaczela mi nawet waga jeszcze spadac :) Widze, ze coraz wiecej nowych osob! :) Slonik, wymiatasz po calosci :) Lili11, u mnie w tesco sa otrzeby na dziale dla bezglutenowcow na najwyzszej polce, wiec moze po prostu przeoczylas. A moze masz jakies male zielarskie sklepiki? Bo tam tez mozna dostac. Wogole to przez 2 tygodnie nie mialam dostepu do otrebow owsianych, wiec jadlam tylko pszenne i co mnie mile zaskoczylo, skonczyly sie problemy z zaparciami! Wiec zastanawiam sie czy nie mieszac ich w stosunku 1:1 z owsianymi, skoro maja na mnie taki dobry wplyw

No, niestety nie ma otrąb owsianych, są jakieś płatki ze wszystkimi rodzajem otrąb, ale znalazłam wczoraj w polskim sklepie w miasteczku obok otręby pszenne, ale pocieszam się, ze w tym tygodniu otworzą ten nowy sklep i tam będą otręby:)) A na razie zaczynam ładnie gubić kilogramy. Dziś rano miałam ochotę zjeść coś niedozwolonego, ale najpier się zważyłam - prawie 2 kiloski mniej zmotywowało, nie uległam trwam na diecie.

cicho tu bardzo. Dziewczyny, czy otręby owsiane z kiełkami nadają się do tej diety, kurcze nigdzie nie mogę dostać normalnych:(((

Lili, nie mam pojecia czy te z kielkami sie nadaja, chyba nie :( ja robie czesto zakupy on line (dwojka malych dzieci, plus pracuje full time) i na przyklad Sainsbury's je maja http://www.sainsburys.co.uk/groceries/index.jsp?bmUID=1272822224926 a jak nie to pozostaje ci czekac :o w Holland and Barret, ktory mam blisko pracy otreby wykupione :o ale znalazlam w Waitrose, za podwojna cene 😠 no a tu cicho :( pewnie dziewczyny zajete dukanowymi przepisami ;) Ja jestem wlasnie na warzywach i bialkach (Slonikk, tez robie 5/5, dzieki za rade!) i nie lubie tej fazy. Mam wzdecia i gazy i brzuch dziwne odglosy wydaje ... W kazdym badz razie efekty diety wydac, wlazlam juz w pare przedciazowych ciuchow :) i oto chodzi! Na wadze 6kg mniej, jeszcze tylko 10 do zrzucenia! Jedyne co to szykuje sie impreza w czerwcu na 40che przyjaciolki, no i kwestia alkoholu ... hmmm, moze odbiegne ciutke od planu... Pogoda do bani i nic tylko w domu siedziec i zapychac sie lakomstwami, corka mi podsuwa maltesers, no i wytlumacz czterolatce ze mama na diecie .... :D:D:D

Nic to , na razie będę się sycił otrębami pszenicznymi, a może w końcu trafię na te owsiane:(((

Straszna tu cisza, ale to po częsci moja wina ;) Nie bylo mnie bo jestem w Polsce od jakiegos czasu. :) 2 tygodnie w sumie i mimo wieeeelu grzechow - waga jest taka jak wtedy gdy tu przyjechalam, czyli 68 kilo :D Napiszę wiecej jak wróce :)

Ojej - faktycznie nikt tu juz nie zagląda. :) Ja sie usprawiedliwiam, bo nie ma mnie 'chwilowo' w UK i nie mam kompletnie czasu na kompa. Ale na diecie jak najbardziej jestem. Caly czas. I powiem Wam, że po wyprobowaniu przez ostatnie 10 lat, chyba wszystkich mozliwych diet - uważam, że ta jest najlepsza na swiecie :D Dlaczego? Bo jest łatwa; nie chodzi sie na niej glodnym, mozna sobie pozwolić na jedzenie bardzo kalorycznych rzeczy a efekty i tak są. Przyznam sie Wam, że ostatnimi czasy, pozwalalam sobie na rozne rzeczy; pizzę, lazanię, sałatki z makaronem i majonezem, piwo, kaszankę itp..... a mimo to chudnę, naprawde!!! :D Jak to robię! Staram sie ciągle kontrolowac sytuację i tylko jeden dzien jem takie zakazane rzeczy. Nastepnego dnia jem same proteiny - bez udawania i bez oszukiwania... + maaaasa wody! Więc po dniu obżarstwa wracam do diety. Następne odstępstwo następuje u mnie najczesciej po ok. tygodniu (choc ostatnio częsciej) ;) A mimo to chudnę nadal. :D Rekord zanotowany ostatnio = 66,4 ❤️ 🌼 :D Cieszę się, że znalazlam dietę, na ktorej jem co lubię, a mimo to - mam na minusie juz prawie 20 kilo od porodu (czyli w 7 mies. schudlam prawie 20 kilo) :D Polecam, polecam, polecam ;)

Cottom, ja zagladam ale malo pisze bom strasznie zabiegana :o ale za jakisz czas moje stresy sie skoncza, wiec bede czesciej wpadac. Ja tez ciagle na diecie i dzis zalozylam dzinsy ktore ostatnio wcisnelam gdzies rok temu, zdecydowanie dlugo przed ciaza :) rezultaty mam swietne! Cottom, gratuluje twojej spadki, SUPER! ja jednak nie pozwalam sobie na grzeszki, choc wczoraj podjadlam po kryjomu troche houmous ... brakuje mi :o ale waga i tak w gore nie poszla ;) od dwoch dni 71kg, czyli schudlam 10kg w dokladnie 44 dni :D

Gość nowaaaa :-)
Dziewczyna ja też od miesiąca jestem na tej diecie, narazie druga faza, chce zrzucic jeszcze jakies 9-10 kg, Kochane ale strasznie boje się efektu jojo :|słyszałyscie o jakis przypadkach, bo tak sie ciesze ze chudne, ale ejsli miałoby mi to wrocić, nie daj Boze z nadwyżką to jestem przerażona

Nowaaaa 🖐️ nie mam pojecia, ja tez jeszcze na II fazie i do III mam jeszcze z 8-10 kg. Jedyne co to ja bede sie scisle trzymac regol III fazy, wiec moze efektu jo-jo nie bedzie? Slonikk, ty juz na III jestes, prawda? Jak tam u ciebie?

czesc :) Faktycznie troszke tu cisza, ja tez mialam troche na glowie i nie bylo czasu na siedzenie przed kompem (dla przyjemnosci oczywiscie). Ja juz jestesm na III fazie :D zrzucilam 20kg w niecale 4 miesiace! i zgadzam sie to jest najlepsza dieta na swiecie!!! Juz od 3 tygodni moge sobei jesc 2 dowolne posilki i 2x weglowodany i powiem wam waga jest nadal taka sama!! czasem jak tylko przesadze ze slodyczami lun alkoholem idzie w gore ale nieznacznie, po czym jeden dzien proteinek zalatwia wszystko. Z tego co sie orientuje nie ma efektu jo-jo tylko trzeba sie trzymac zalecen z ksiazki. Staram sie jak moge, oczywiscie nie do konca :) i jak na razie jest dobrze Dopiero teraz doceniam jaki pyszny jest chleb i zolty serek :) Trzymajcie sie dziewczyny diety! wszytkim gratuluje spadkow i oby tak dalej!

O kurde, aniezly wynik, kochana! 🌼 Gratuluję i dłoń ściskam medal wręczając. A ja bylam równy miesiąc w Polsce. A tam, jak to w Polsce - ;) obiadki u mamy, teściowej, babci itd. :P Diety niby nie przerwalam, ale grzechow tyle bylo, że nie zliczę nawet. Jednak co jakis czas sie opamiętywałam i robilam sobie proteinowy dzień ;) Mało tego - po powrocie w jednym tygodniu zaliczylam kilka piw, 2 całe (!) pizze, ser smażony, lody, batony 😭 Szok po prostu. Ale wrocilam do diety dzisiaj i wiecie co? Waga 67,7 czyli nie przytyłam w ogole od tego wszystkiego przez caly miesiac!! To odnośnie tego efektu jojo wlasnie :) :) :) :) Uwielbiam tę dietę! Jeszcze jakies 5 kilo i bede najszczesliwsza na świecie :D

A ja osiągnęłam inny sukces:)))) W końcu kupiłam otręby owsiane, a co, od razu wzięłam trzy paczki po pół kilo.

Czesc dziewczyny. Zaczynam Dukana dzisiaj. Po diecie turbo spadlo mi troche, co czuje po ciuchach, jako ze wagi nie posiadam. Mam nadzieje, ze ta dieta okaze sie skuteczna i dla mnie.

Cisza taka... No to podniose. U mnie drugi dzien i nie dosc ze nie podjadam i nie lamie zasad to na dodatek dobrze sie czuje. Zawzielam sie a co. Odezwijcie sie dziewczyny.