Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

la_lunia

Czy psy myślą?

Polecane posty

Gość Tak ok
Mogłeś okazać się mądrym człowiekiem, który rzeczywiście coś wie. A Ty pokazujesz, że potrafisz przeklnąć. Mam bić brawo?

Gość chyba nie odpisze wiesz
no

Gość dżihad
A mój pies myśli :-) jak się zerwie z łancuga to zawsze idzie za mną do miasta. Jak się odwróce w jego stronę, on szybko odwraca się ogonem jakby wogóle nie był mną zainteresowany. Jeśli ma się gdzie ukryć to ukrywa się na przykład za drzewami lub słupami jakby mnie śledził. To niesamowite:-) i to zwykły kundel nie jakiś tam owczarek.

Gość driftig
to po której bylas stronie, widzielismy wszyscy, teraz zaprzeczasz bo wiesz ze nie masz racji poprosiles bys udowodnila mi w teorii ze psy mysla, nie zrobilas tego bo nie czytasz ksiazek i piszesz cos z dupy ja zrobiles to o co mnie prosilas dlaczego piszesz pod roznymi pomaranczami?nie wiem juz do kogo pisze...lalunia, jakies problemy z osobowoscia? szczerze mowiac to mam ciekawszy temat na kafe i wola tam rozmawiac, chetnie zostawie cie w twoim błędzie, bo bawi mnie twoja głupota niech inni tez maja szanse sie posmia a ty idz pocaluj swojego 40 kilowego "bombelka" w dupe bo pewnie czesto to robisz tak to prawda, pies odczytuje hierarchie ale nie rozumuje wiec wpuszczajac go pod koldre robisz zle,pies to proste stworzenie

Gość a moj tez myśli
mój tez mysli smieje sie z moich dowcipów nawet gdy je spale

Gość driftig
przepraszam ale ide gotowac pyszny obiadek,dziekuje za rozrywke, powiedzialem i udowodniles dlaczego uwazam jak uwazam i doswiadczyłem spektakularnej porazki czyt. miazgi laluni dziekuje za niezpomniane wrażenia! możecie sobie teraz pisac co chcecie, ja za pare dni tu bede wiec zmiażdzę cie po raz kolejny(cokolwiek napiszesz) no chyba ze ktos zrobi to przede mną :D powodzenia!

Gość Tak ok
O, kurde. WIesz co? Powodzenia w życiu. Będzie Ci z pewnością potrzebne, bo widzę, że wszędzie doszukujesz się spisków :D To z jaką nerwowością reagujesz nie jest normalne. Nie no... Powodzenia. Trzymaj się :D

Gość Tak ok
Mnie też zmiażdżysz? Nie mogę się doczekać, bo dziś była to porażka w Twoim wykonaniu, ale obiecuję dać Ci jeszcze szansę!

Gość psy są straszne
i masakryczne :O

Gość gorzka żoładkowa
patrząc na ten dzisiejszy swiat, na zawistnych bezdusznych ludzi, na to zło, które wyrzadzaja, stwierdzam , że psy to najukochańsze stworzenia pod słońcem! zawsze sie radują kiedy wracasz do domu, nie warczą tak często jak współmałzonek mimo iż potrafią i wogóle to najcudowniejsze stworzenia!

No ale ty wlaściwie nie udowodniłaś że psy myslą wiec to ty sie poniżasz jezdząc po kims kto cokolwiek poczytał i coś wie. Nie wiem ale, mnie akurat nie przekonały twoje wywody. Nadal uważam, że jednak tylko ludzie maja rozum i tak jak ktos pisał sa zwierzeta mniej i bardziej inteligentne ale nie myslące.

Wydaje mi sie, że to la_lunia była agresywna. Pierwsza kazała komuś tam wypierdalać i rzucała mięsem. Ja lubie ludzi inteligentnych i takich nawet tu dobrze sie czyta. Dziekuje za autorów książek, na pewno zainteresuje sie tematem bo zamierzam sprawić sobie szczeniaka i poza szkoła tresury poczytam cokolwiek o zachowaniu psów i ich całej ewolucji.

Po stosunku do zwierząt na prawdę można ocenić człowieka, jestescie tego doskonałym przykładem, niektórzy aż tu kipią ze złości, widze oczyma wyobrażni jak driftig i aniia aż tupią nózkami z bezradności :) :) :) Ubaw po pachy:) Dla jasności ani raz nie napisałm nic npod pomarańczowym nickiem, widac sami tak robicie skoro taka głupota wam przyszła do głowy. Po co miałabym zakładać temat i sama sobie odpisywać? Ktoś tu chyba potrzebuje pomocy

lalunia jestes przemiła,ale chyba te nasze kochane dogi nie mysla..Owszem sa madre,pojetne,kumate,inteligentne,uczuciowe,empatyczne itp,ale chyba jaKO tako nie mysla..Moze rozumuja ,ale czy mysla..One nie myślą ludzkimi pojęciami ani słowami. Nie potrafią opowiadać historii ani podążać za tokiem naszej narracji, nie umieją czytać w naszych myślach, chociaż rzeczywiście wyczuwają nastrój. Nie są „futrzastymi dziećmi”, w ogóle nie są dziećmi. Możemy je kochać nad życie, ale to nie znaczy, że są podobne do nas. Prawdę mówiąc, większość właścicieli kocha je właśnie za to, że nie są do nas podobne. Zaprzeczanie ich zwierzęcości nie służy dobrze obu gatunkom. Zapominanie o tym, że są zwierzętami, powodowanymi przede wszystkim instynktownymi pragnieniami –towarzystwa innych osobników swego gatunku, jedzenia, seksu i uwagi – oznacza groźne dla nich próby zmieniania psiej natury.acjonalizm temu zaprzecza. Im prostsze są twoje relacje z psem, tym lepiej, bo psy są proste. Uwielbiają ustalone reguły, stały rozkład zajęć, przejrzystość zasad, przywództwo, intrygujące zapachy, inne psy i – oczywiście – jedzenie oraz ludzi, którzy je dostarczają. Jedno z podstawowych twierdzeń Teorii Racjonalnej głosi: Twój pies szaleje za tobą, ale może nauczyć się kochać niemal każdego, kto trzyma kotleta.' '

Gość gośćula
a_lunia 2010.01.12 Nie jestem jakąś fanatyczną animalską, po prostu swojego psa traktuję niemal jak członka rodziny..Miłam kiedyś wredna sasiadkę i zastanawiałam sie czy gdyby była powódź a ja miałabym 1 wolne miejsce na tratwie to kogo bym zabrała kochana psine czy wredna sąsiadke i ...wzięłamym owczarka usmiech.gifusmiech.gifusmiech.gif x Wrednej bym nie wzieła mając nawet cały jacht bo jej nieznosze a życzliwej bym nie wzięła skoro tylko jedno miejsce to ono należy do członka mojej rodziny czyli do mojego psiaka,chociaż byłoby mi zle bo tę życzliwą strasznie lubię.

Gość gość
Oczywiscie ze psy mysla, potwierdzili to juz naukowcy i okazuje sie ze są bardziej inteligentne niz myśleliśmy... Ja widze to rowniez po mojej suni i jej reakcjach....a jezeli chodzi o miejsce w stadzie to uwazam to za totalna bzdure...

Gość gość
hop hop noxi hop hop