Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

la_lunia

Czy psy myślą?

Polecane posty

Bo moim zdaniem Psy myslą na 100 %. Psy tęsknią (za poprzednim panem nawet jesli nowy wkłada cos do miski...), są zazdrosne (o innego psa, dziecko), mają humory, sa smutne, wesołe, wiedzą kiedy nabroiły (to nie prawda, że widza, że pan krzyczy, ja po mojej suce owczarka niemieckiego widziałam, że nabroiła zanim zobzczyłam co to takiego), potrafią się obrażać, rozuieja co sie mówi a nie tylko kojarzą, moja Sara chyba po ubraniach domowników poznawała gdzie wychodzą czy do samochodu i wyjada na cały dzień czy pójda na spacer i warto sie obok nich krecić. Tylko cały problem w tym, ze z psami trzeba umiec postepować. Jak sie nie umie to najłatwiej powiedziec, że one są głupie i bezmyslne...

Gość nawet jesli cos tam mysla
to i tak sa głupie wiec po co sie zastanawiać

Gość serto
Miłośnicy piesków na pewno cię poprą, a przeciwnicy będą sie oburzać lub wyśmiewać...ot zwykłe kafeteryjne życie...

Zwierzęta wyłącznie kierują się instynktem, a ludziom wydaje się, że są ich panami. Zwierzę "udomowione" widzi w człowieku to "coś" co daje mu żarcie, nic więcej. Pies na grobie "właściciela"...? Dla psa znaczy jedno - nie będzie michy więc zdechnie.

Nie wiem czy myślą, ale mój na pewno śni. Wiem, że to głupie, ale skoro szczeka przez sen, albo warczy, albo łapami przebiera jakby biegł, to co tu myśleć? Chyba że go pchły gryzą :D

Gość jestem deską
"nawet jesli cos tam mysla to i tak sa głupie wiec po co sie zastanawiać" a najlepsze jest to, że niektóre psy są mądrzejsze i inteligentniejsze od swoich właścicieli 🖐️

Nie jestem jakąś fanatyczną animalską, po prostu swojego psa traktuję niemal jak członka rodziny..Miłam kiedyś wredna sasiadkę i zastanawiałam sie czy gdyby była powódź a ja miałabym 1 wolne miejsce na tratwie to kogo bym zabrała kochana psine czy wredna sąsiadke i ...wzięłamym owczarka :) :) :)

Pies-,,On jest Twoim przyjacielem,Twoim partnerem, Twoim obrońcą, Twoim psem. Ty jesteś Jego życiem, Jego miłością, Jego panem. On będzie Twój, wierny i posłuszny do ostatniego bicia Jego serca. Ty jesteś Mu winien zasłużyć na takie oddanie''

Mój też jest traktowany jak członek rodziny :D Co najlepsze tata, który był przeciwny jakimkolwiek zwierzętom pozwala mu na wszystko.

PSIA DUSZA -B.Borzymowska To tylko pies,tak mówisz, tylko pies... A ja Ci powiem, Ze pies to czasem więcej jest niż człowiek. On nie ma duszy,mówisz... Popatrz jeszcze raz, Psia dusza większa jest od psa. My mamy dusze kieszonkowe... Maleńka dusza,wielki człowiek. Psia dusza się nie mieści w psie. A kiedy się uśmiechasz do niej, Ona się huśta na ogonie. A kiedy się pożegnać trzeba I psu czas iść do psiego nieba, To niedaleko pies wyrusza, Przecież przy Tobie jest psie niebo, Z Tobą zostaje jego dusza...

a ja mam dwa psy-kocha je nad zycie i chcialabym jeszcze jednego ,ale maz dostaje szału jak o tym słyszy:o

Gość Psy są cudowne
ale większość właściceli beznadziejna, robią krzywdę psu, nie wyznaczając mu miejsca w "stadzie", pozwalają mu spać w łóżku, rządzić. I nie sprzątają psich kup

viiki skąd te cytaty? Ładne :) Żeli papą86 z moim tata było podobnie, on zawsze miał psy ale traktował je chyba bez uczucia miały strzec domu i tyle do czasu kiedy mieliśmy suke owczarka niemieckiego-kochana, mądra psinę, ona urzekła wszystkich, niestety mimo naczej miłości nie miała łatwego życia, w wieku 7 lat przeszła 2 ciężkie operacje a rok później (latem 2009)z mojej winy (niewiedzy)odeszła na wstrętną nosówkę:(

Gość Wszystko co żyje to myśli
ale jeśli chodzi ci o "myślą" w sensie ludzkiej inteligencji to zdecydowanie nie. Najinteligentniejszym gatunkiem wśród zwierząt jest kruk, który może osiągnąć poziom umysłowy 1,5 rocznego człowieka.

Ja nie sprzątam psich kup. Kiedyś starałam się chodzić z psem gdzieś dalej, ale odkąd widuję matki, które na środku chodnika pozwalają załatwiać się dzieciom mówię no way.

Gość tak piękne wytłumaczenie
skoro inni robią źle to ja też mogę Gratuluję postawy :p

Gość moj pies
tez sni.czasem spi i wydaje odglosy jakby pil mleko. Ale i tak najlepszy jest moj popaprany kot. wie gdzie jest lodowka i wie kiedy cos nabroi i ma znikac z domu. fajne sa zwierzaczki.

Psy sa cudowne masz całkowita rację, ale to nie takie łatwe... Ja sie zarzekałam, że nie bede dawac jedzenia przy stole, naucze chodzic krótko przy nodzę, nie pozwolę wchodzic na łóżko...ale teraz mam szczeniaka i czasem popełniam te same błędy:( Wiem, że go krzywdzę:( I siebie tez zwłaszcza, że moje 10-miesieczne maleństwo ma 40 kg...Ale pracuje nad sobą, bo ile mozna prac posciel co 2 dni bo psiak znów wskoczył na łóżko...

nie wiem czy mysla,moze wiecej kojarza niz mysla. Co nie zmienia faktu,ze jest bardzo duzo madrych psow. U mnie w domu jest owczarek niemiecki. Jest bardzo grzeczny,ulozony i madry. Potrafi robic rozne ciekawe rzeczy,jak np.poinformowac moja siostre,ze jej sie dziecko obudzilo,jak dzwoni czyjas komorka,to lapie ja w zeby,i zanosi odpowiedniej osobie,niesie koszyk z zakupami,wynosi smieci do kosza:)

tak piękne wytłumaczenie ---> Codziennie robisz kupę w kiblu i spuszczasz ja do najbliższej rzeki. To jest w porządku ? :)

Ajaki horror przezyismy kiedy myslelismy, że nasz bombel ma dysplazję... Bolała go łapka i tak bardzo szukał u nas pomocy, że nie dał nam zmrużyc oka przez całą noc... Ogladał niedawno chyba na Style taką nianie dle psów i był tam takie psiak, który jak tylko pan i pani zamykali za sobą drzwi od domu biegł do kuchni, otwierał lodówkę i kosztował smakołyki :)