Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

la_lunia

Czy psy myślą?

Polecane posty

Gość Myślą
A ty spierdalaj i nie wyzywaj ludzi od matolow. Sam siebie nie poznajesz?

ja kiedys ogladalam fajny dokument o zachowaniu psów, faktycznie mowili tez o tym, że ludzie nie potrafia porozumiec sie ze zwierzetami bo uwazaja ze one myślą, dlatego niektorzy nie powinni miec np. psa bo traktuja go jak człowieka

wracaj do ksiażek zamiast pisac glupoty! skoro pies mysli to dlaczego nie chodzi codziennie po bułki i nie placi karta w supermarkecie? skoro mysli to dlaczego nie uczy sie mowic ani tanczyc z płyty dvd, dlaczego kiedy raz mu pokazesz jak ma siadac nie siada tam za drugim razem sam? dlaczego zanim nauczy sie sikac na dworze musisz wyjsc z nim pare razy???

Gość Myślą
bo to zwierzeta. Zwierzeta nie mowia. A to ze czlowiek nie chodzi na czterech oznacza ze nie mysli? Madrala sie znalazla pff

Myyyślą..:) Mój mnie pociesza kiedy mi smutno. Nie muszę koniecznie płakać. Przyjdzie, poliże mnie po buzi, pomruczy, szczeknie pod uchem cichutko, położy łapę na mojej ręce i wpatruje się z miłością ślepkami... Wyrzuca śmieci czasem. i takie te... Ech.. co ja bym bez niego zrobiła:) sama słodycz

boszz jak was tak czytam to parskam śmiechem, dziekuje wam za tę rozrywkę :D nie no ok, skoro stawiasz sie w "hierarchii" umysłowej na równi z psem to ja przyznaje ci racje :D hahaha ile wy macie la dzieci?

Gość Oczywiście że myślą
Jak widać w przeciwieństwie do wielu ludzi. Hihihihihihi :D

aniia piszesz tak jakby ludzie zawsze robili to co im powiesz :) :Dziecko robi zawsze to co mu raz powiesz? Śmiechu warte:) FYFYFJF ja nie przytaczam żadnych naukowycch teorii... życie nauczyło mnie, ze te zminiaja się co chwile a naukowcy nieustanie się ze sobą spierają. Po prostu dziele się swoimi spostrzeżeniami. Idąc Twoim tokiem rozumowania ludzie tez tylko kojarzą.. Dla mnie nie jest kojarzeniem,że pies po moim wygladzie ocenia czy idę na podwórko czy idę do garażu, z moja Sara doszło do tego, że poznawała, że wychodzę z domu by wyjechac, że nie chodzi o spacer... kurtka nie ma tu nic do rzeczy, bo w tym samym wychodziłam i na spacer i do auta, nie wiem moz epoznawała po makijażu ;) i kiedy widziała, że będę wyjeżdżać usuwała sie gdzieś na bok, pewnie żeby nie przeszkadzać, a jak czuła, że ide tylko na podwórko była radosna i przynosiła zabawkę

Gość Myślą
a ty misiu ile masz lat? nie rozumiesz prostych zdan, obstawiam 10. za duzo?

Gość moj pies tez mysli
codziennie jezdzi rowerem na zakupy i gotuje suflet na podwieczorek jest taki kooffany! :* kocham go... zawsze moge mu sie wyzalic a on obliże moje pliczki z łez zaraz po tym jak obliże sobie jaja uwielbiam kiedy liże sobie jaja, robi to z takim przekonaniem, pewnie z lenistwa bo to słodki leniuszek bo przecież mógłby pójść pod prysznic... :o

aniia widzisz sorry, ale u Ciebie z mysleniem tez nie jest najlepiej. Po pierwsze obrazanie innych to przejaw bezradności, braku argumentów, a po drugie kto powiedział, że psy dorównują inteligencja ludziom? Chodzi o takie proste (moze dlatego piękne )myślenie. Nawet ludzie nie myslą w równym stopniu...

Gość dffsf
lalunia poprostu brak słów :D zajebista jestes kurwa!! takiego lachona tylko wyruchac bo głowa pusta jak kapusta

Gość psy nie myślą
wróć do podstawówki!

Przestańcie się kłócić. Przecież Ci wszyscy naukowcy nie biorą sobie tych teorii z nieba. Widzę, że niektórzy mają problem z zaakceptowaniem tego, że ktoś może mieć inne zdanie. Ja już napisałam, że różni naukowcy mają różne spostrzeżenia. Zgadzamy się z jednymi bądź z drugimi. I sami obserwujemy.

Gość psy nie myślą
wszystkie twoje argumenty dotyczace zachowania twojego psa tlumaczy sie mechanizmami, jak zatem wytlumaczysz fenomen myslenia wedlug twoich badan?? bo chyba nie wniosków? co z ciebie za autorytet byc mogla wysnuwac takie "mysli" ?

Gość driftiga
lalunia twoj pies łaczy obrzed robienia makijażu i szykowania sie z tym gdzie idziesz a wlasciwie z tym czy idzie razem z toba czy nie, ty jestes głupia czy tylko taka udajesz?

dffsf l"alunia poprostu brak słów zaj**ista jestes k**wa!! takiego lachona tylko wyruchac bo głowa pusta jak kapusta" po co sie meczysz na tym forum? Brak ci argumentów to wypierda..j! Po co sie osmieszsz.

viiki , dzieki za ten wiersz...zupelnie o nim zapomnialam. Lza zakrekcila mi sie w oku:) A poropos tematu: Popatrzcie na psy pracujace. Policyjne, ratownikow,dla niewidomych i chorych, mysliwskie... Madre , kochane psiska. Wszystkie zwiezeta mysla!

Ludzie nie potrafią się porozumieć ze zwierzętami ponieważ nie znają ich języka. Chociaż pies myśli to nie można go traktować jak człowieka z prostej przyczyny-człowiekiem nie jest. Z upływem lat zarówno pies uczy się naszego języka jak i my jego. Uważny obserwator będzie wiedział co oznacza np. stawianie uszu u psa, ziewnięcie, ustawienie ogona pod opowiednim kątem, mruganie itd. Tak samo pies nauczy się, że jak y ziewamy to jesteśmy zmęczeni, jak płaczemy smutni... Uważamy, że korzystanie z karty to super umiejętność. Ja bym raczej ozłociła szereg naukowców, którzy doprowadzili do jej stworzenia a nie zwykłego użytkownika. Myślę że pies po odpowiednim przeszkoleniu również nauczy się korzystać z karty. Jeśli chodzi o kupowanie bułek-pies mojej znajomej chodzi z koszyczkiem po bułki do sklepu, reszty nie policzy ale kilkuletnie dziecko też tego nie zrobi. Psy także tańczą, jak im pokażemy jak to robić np. popularny sport obiedence. Pies nie uczy się mówić jak człowiek gdyż jego pysk nie jest przystosowany do artykulacji takich dźwięków jak człowiek-to proste. Mówi ale inaczej...niektóre z ras jak np. owczarki szkockie to psy "mówiące", uczą się artykułować dźwięki na wzór ludzki, poprzez odpowiednią modulację głosu wyrażają uczucia.

Gość Myśli
a z ciebie za autorytet ze osmielasz sie mowic iz psy nie mysla? slucham

Gość driftiga
lalunia mi sie podoba taki pojazd po tobie! :D wesolo jest ja dla mądrych ludzi tutaj nie siedze ja siedze tu dla rozrywki piszesz o kulturze ale popatrz jak ty sie wyrażasz? nikt sie nie osmiesza poza tobą! dlaczego psy policyjne sa takie "mądre"? bo co bo analizuja, wnisokuja i mysla? nie! bo sa tresowane od szczeniaka!

jaka głupota! Ojej NIE ZROZUMIAŁAŚ/ ŁEŚ KILKU PROSTYCH ZDAŃ Z DOMIESZKĄ IRONII po prostu pokazuje, że psy musza kierować sie czyms innym niz tylko kojarzeniem...Takie zachowanie mojego psa obserwowałam przez kilka lat i nie wiem skad wiedział co sie bedzie działo.

Gość Myślią
kioto tylko z tego ze cos takiego napiszesz skoro jeden debil z drugim napisza ze pies nie przyniesie im herabty, wiec nie mysla?

Gość psy nie myślą
ja wierze w nauke! a ty wierzysz tylko w swoja glupote! poczytalabyc choc troche madrych ksiazek zamiast wnioskowac glupoty z obserwacji co to za wnioski w gole?? ja tresowalem swojego psa i przynajmniej wiem jak nauk ama sie na rzeczywistosci a ty jedyno co potrafisz to calowac swojego psa w dupe i mu kwilic do ucha a on sra gdzie pobadnie i ciagnie cie na smyczy

Gość Myślią
lalunia juz nic nie pisz bo przeciez za glupia jestes dla kogos kto uwaza sie za inteligentnego i MYSLACEGO a marnuje czas na pyskowki z glupkami :)

Gość driftig
wez dziewczyno przestan juz bo to co piszesz to jakies glupoty! udowodnij ze pies mysli! podaj jakies badanie ktore tego dowiodlo bo twoje wnioski wybacz mnie nie przekonują!!!

Gość Myślią
wierzysz w nauke ale nauka mowi tez ze psy jednak mysla, wiec jak to jest?

Gość driftig
a niech sobie pisze! niech innym tez udzieli sie rozrywka! jtro za tydzien czy za rok i tak beda sie zniej smiali najpierw zapoznaj sie z tematem zamiast pisac durnoty

Gość Myślią
a ty udowodnij ze pies nie mysli, bo na razie piszesz badania, badania i badania, ale zadnych konkretow. mozesz sie wykazac