Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurka no

Jak mam powiedziec tesciowej i babci męża,by dały mi spokoj i pozwolily chowac

Polecane posty

Gość kurka no
Myszka,bo zasypalyscie mnie pytaniami.Juz wyzej Ci odpowiedzialam.

Gość ale w gotowym jedzeniu ktore d
ajecie dzieciom jest masa soli i cukru zwykle! wiec?

uważaj lalaka ze słowami akurat o zywieni znam sie bo moje dzicko przerabiało eliminacje produktów CZYM SŁODZISZ ???

Gość ulubiona 123 .........
"Widać że przewyższam Twoje rozumowanie więc nawet nie odpisujesz na moje posty bo nie masz szans na inteligencje..... ona nie reaguje na debili :D

Gość 235425
Moze byc sraka :-P moze gdy organizm dostaje cos czego wczesniej prawie nie dostawał! Popieram zdrowe odżywianie ale dziecko i tak zacznie jesc słodkie pod wpływem rówieśników jak podrośnie..chocby ze wstydu ze je wafle ryzowe z ogórkiem i sałata a inni hotdoga wiec nie byc zbyt radykalna bo kiedys organizm jego dozna szoku jak zacznie jesc różne rzeczy a wiesz ze zacznie i go nie uchronisz w stu procentach. We wszystkim umiar bo moze bedzie najzdrowszy ale beda sie z niego śmiać i zaczną sie kompleksy itd a to wyjdzie tez na zdrowiu zle wiec bilans wyjdzie i tak na zero.dbaj o niego popieram ale nie rob z niego odmienca. =========== Praca i zarabianie w internecie: http://rachman.cba.pl

Gość 235425
Moze byc sraka :-P moze gdy organizm dostaje cos czego wczesniej prawie nie dostawał! Popieram zdrowe odżywianie ale dziecko i tak zacznie jesc słodkie pod wpływem rówieśników jak podrośnie..chocby ze wstydu ze je wafle ryzowe z ogórkiem i sałata a inni hotdoga wiec nie byc zbyt radykalna bo kiedys organizm jego dozna szoku jak zacznie jesc różne rzeczy a wiesz ze zacznie i go nie uchronisz w stu procentach. We wszystkim umiar bo moze bedzie najzdrowszy ale beda sie z niego śmiać i zaczną sie kompleksy itd a to wyjdzie tez na zdrowiu zle wiec bilans wyjdzie i tak na zero.dbaj o niego popieram ale nie rob z niego odmienca.no a babkom powiedz wprost by sie nie wpier.. =========== Praca i zarabianie w internecie: http://rachman.cba.pl

myszka - Jesteś chyba jedyna osobą która potrafi powiedzieć swoje zdanie a nie słodzisz wszytskim po kolei :) Dzięki czemu szanuje Ciebie :)

Gość jak rozumiem to tylko w czasie
mysle ze 4 razy dziennie owoce i warzywa to po prostu jablka itd czy marchewka do pochrupania, zamiast cukierka, czy to takie dziwne?

FANKA DZIEKI :) no niestety widze że autorka nie umie opisac menu dziecka wiec chyba tyle w temacie

cukier powoduje zwiększoną fermentację w jelitach..można się ....... po pachy ...jeśli dzieci nie są przyzwyczajone to tym bardziej patrz---> NIGDY nie podaje się dziecku skarżącemu się na bolący brzuszek soków i innych mocno słodzonych napojów...tak samo jest po operacjach...najpierw gorzka herbata,potem troszeczkę słodzą...by nie robić w kiszkach rewolucji nie mieszajcie bo ta afera taka koperkowa ,chyba tylko dla samej chęci kłótni

:) Jeżeli faktycznie ten temat to by nie była prowokacja to masz rację autorka ładnie by opisało wszytsko co daje do jedzenia swojemu synkowi. DOWIDZENIA

Gość kurka no
Ulubiona-zgadza się;) Myszka.Zauwaz,ze jest wiele wypowiedzi,ktore tez czytam i nie jestem zobowiazana do odpowiadania na Twoje glupie komentarze. Daj mi czas to cos napisze.Co minute piszesz inny post.

acha czyli jak zje o biad o 13 to do 20 ma o marvhewce siedziec i jabłku czy jak to chyba nie trudne napisac rozkłąd psiłków

:D musiz poszukac zdrowy cukier w necie podpowiem brzozowy trzcinowy nic wiecej nie pisze bo autorko ty nie wiesz co i jak dajesz dziecku pisxesz ogólnikowo 3 posiłki 4 razy owoce i warzywa :O a dokładnie to nie wiesz jak a psot pisany dawno niz 1 minuta

Nie moge sie doczytac ile Twoje dziecko ma lat. Jestem jak najbardziej za swiadomym odzywianiem i wiem o czym mowisz, jednak mam nieodparte wrazenie, ze u Ciebie uroslo to juz do fobii. Moje dzieci nie chodza chetnie do McDonalda, nie maja szuflad wypchanych batonami i chetniej jedza na obiad salate jak steka. Ale one chodza do innych dzieci, na urodziny, jezdza na wakacje i nie moge wykluczyc, ze jedza slodko i tlusto. Nigdy nie zawracalam sobie tym glowy. Nie popadaj w paranoje, bo skrzywdzisz synka :-(

Gość droga myszko
słodzić można glukozą, miodem, można wcale nie słodzić. co to za parcie na ten cukier? a od słodyczy można mieć biegunkę- mój siostrzeniec po czekoladzie z kibelka przez godzinę nie schodzi, dziecko przyjaciółki ma z kolei problemy z jelitami i warzyw nie trawi- jak łyknie tak wylatują. zebrało się jak zwykle stadko zbulwersowanych wszystkowiedzących. dodzia bije na głowę wszystkich, ale ma się te wzorce ;) co do teściowej- Twoje dziecko, Twoja sprawa. ona swoje już wychowała i niech jej to wystarczy. postaw sprawę twardo, będzie obraza majestatu ale w końcu to Ty urodziłaś i masz prawo decydować co dziecko je.

Gość jak rozumiem to tylko w czasie
nie umie opisac menu dzicka? a co- ma obowiazek? No ludzie! preferuje zdrowy styl odzywiania, chce wyrobic w dziecku prawidłowe nawyki - tak to rozumiem i tyle. A pyta w topiku, jak do tego przekonac tesciowa- wiec odpowiadam - ostroznie, delikatnie,z usmiechem ale konsekwentnie

Dieta dziecka musi byc bogata w witaminy o raz błonnik i wiele innych a nie ciągle warzywa i owoce, to PROWOKACJA a posty myszki nie są głupie ale dla Ciebie zbyt inteligentne i za wolno idzie Ci to szukanie w necie.

a bo wązne bo jak ma paranoje na tle zdrowego jedzenia to i to wązne skoro dostał srania od czekoaldy slodyczy to i po miodzie sie posra !!! a po brzozowym jak ktos zauwazył nie ma fermentacji

obowiazku nie ma ale uscicslic nie umie bo jesc z\same warzywa i owoce nawe nie wiemy w jakie formie gotowane czy na parze ? hm

Gość kurka no
Dzienny jego jadlospis np. Rano-szkalnka mleka modyfikowanego NAN H.A 3. Jajecznica na papryce,szczepiorku,pieczarkach. 2 sniadanie: kisiel,jakies owoc Obiad,np: piers z kurczaka smazona na grillu,do tego warzywa,np brokul,ziemniaki,fasolka szparagowa Podwieczorek: Gotowane na parze warzywa,np fasolka szparagowa,albo kanapki,no roznie,zalezy jakie mam produkty w domu. Kolacja szklanka mleka modyfikowanego i kanapki,jakies platki na mleku. Przegryzki to marchewka,mandarynka itp,itd.

O wreszcie znalazłaś w necie? Nie no sorry ale to jadłopspis normalnego człowieka, sama tak jem tylko bez melka z płatkami i bardziej urozmaicone mam jedzenie do tego płatki nestle fitness. Więc nie popisałaś się za bardzo, a jeżeli ktoś ma rozwolnienie po słodyczach to od miodu tym bardziej z kibla nie wyjdzie.

a zupa ? a ja tez tak jem nie wydumałas za wielce a własnie nie napisałs iel dxzicko ma

Gość kurka no
HAHAHAHAHA.Doda pokazala swoja madrosc "Dieta dziecka musi byc bogata w witaminy o raz błonnik i wiele innych a nie ciągle warzywa i owoce", .Haha..Oj..Jak jeszcze na biologii nie mialas takich rzeczy to sie nie udzielaj albowiem warzywa i owoce zawieraja najwiecej blonnika.