Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klasa na obcasach

Opinia o szpitalu polozniczym MEDIKOR w Nowym Saczu

Polecane posty

Gość gość
Ile trwa zabieg cc?

Gość gość
Sam zabieg ok.30 minut.

Gość gość
a ja jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym szpitalu. Pierwsze dziecko rodziłam w starym szpitalu i zostawię to bez komentarza... A w Medikorze czułam się bardzo dobrze. Wszyscy mili, położne jak anioły, warunki na miarę XXI wieku. Nie trzeba się prosić o wyniki badań dziecka, wszystko na wieczornej wizycie dokładnie mówią jedzenie bardzo dobre,naprawde polecam

Gość gość
Odnosnie wczorajszego postu mialas cc czy porod naturalny?

Gość gość
13,19 ale jedzenie najważniejsze :P Ja rodziłam w medikorze i na mlynskiej i wybieram państwowy szpital na mlynskiej. P.S jedzenie przynosil mi mój maz z pracy.

Gość gość
A kiedy rodziłas w Medikorze?

Gość gość
Witam 23.09.2015 miałam CC w szpitalu Medikor na Rzemieślniczej i z całego serca polecam ten szpital. Opieka świetna zarówno nad mamą jak i jej dzieckiem.Panie od dzieci anioły po prostu, gdy jakieś płakało i nie można było go uspokoić brały na ręce i tuląc nosiły po korytarzu i to tak długo jak było to potrzebne wiem bo z mężem byliśmy tego świadkami.Poprzednie dziecko rodziłam w Roztoce dwa lata temu też przez CC i nie wyobrażałam sobie że gdzieś może być lepiej aż do porodu w Medikorze.Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i życzę powodzenia.Edyta

Gość gość
witajcie drogie mamy jak najbardziej polecam medikor a szczegolnie jesli macie problem z ciaza i macie podejrzenie ze dzidzius bedzie musiał lezec na neonatologi najwyzsza klasa i zawsze szukajcie pani doktor kasprzyckiej zajmuje sie dzieciakami a nie bedziecie załowac cudowny człowiek lekarz z powołania w swoja prace wkłada całe serce nigdy was nie zostawi w potrzebie my jej zawdzieczamy bardzo duzo

Gość gość
Szacunek dla Pani Ordynator dr. Gawronskiej za tak wspaniały personel na neonatologi zarowno Panie pielęgniarki jak i Panie doktor które się zajmują maluchami a szczególnie dr. Joasia Można by sobie było tylko zyczyc więcej takich ciepłych i oddanych pracy osób szkoda że takich ludzi jest tak mało -:)

Gość gość
Mam pytanie jeżeli decydujecie się na poród w medikorze i Wasz lekarz prowadzący ma dyzury tylko w jeden dzień to wtedy poród jest wywoływany przez lekarza prowadzącego czy w momencie przyjazdu na prodówke zaopiekuje się Wami inny lekarz, który jest akurat na porodówce bądź położna.

Gość gość
Oczywiście że się zajmą. ..moja lekarka też tam tylko miała dyżury a opieka była super i rodziłam przy innym lekarzu.Położne super dwie panie Małgosie były.

Gość gość
Mam pytanie, obecnie jestem w 36 tc, dziecko mam ułożone pośladkowo, jak sie nie odwróci to w którym tyg. ciąży mam się zgłosić na planowaną cc w jakim tyg robią planowane cesarki w medikorze?

Gość gość
Ja miałam robione w gdy kończył się 39 tydzień, w karcie pisało 38+5,wcześniej byłam ustalić termin z ordynatorem, moja kuzynka miała ustalony termin ale wcześniej wody jeszcze odeszły i dzidziuś urodził się w 37 tygodniu.

Gość gość
Ja rodzilam tam 28.09.16 Szpital super opieka i lekarze również! :) jedzenie bardzo dobre. Szczególnie Panie od noworodków przemile i pomocne. Mam nadzieje ze nic się nie zmieni bo chciałabym tam jeszcze rodzic. Naprawde pollecam :)

Gość gość
Rodzilam w pazdzierniku ubieglego roku w medikorze. Rano odeszly mi wody i choc nie mialam skurczy pojechalismy do szpitala. Od razu mnie przyjeli. Porod mialam ciezki bo skurcze byly wywolywane, meczylam sie 13godz, a skurcze mialam krzyzowe. Polozna ktora sie mna zajela(chyba miala na imie pani Krysia) byla aniolem. Co chwile przychodzila do mnie do tego pokoju przedporodowego i bardzo sie troszczyla. Dostalam znieczulenie i bylo super ale coreczce nie spieszylo sie na swiat i przestalo dzialac, dostalam kolejna dawke ale nie pomoglo. Widac bylo ze pani polozna chce mi za wszelka cene pomoc ulzyc w bolu ale nie potrafila. Az mi jej bylo zal bo widziala jak cierpie a nie wiedziala jak pomoc. Jej obecnosc byla dla mnie ogromna pomoca. Sama bez lekarza odebrala moj porod, bo lekarz byl zajety( bylo wtedy duzo porodow) ale spisala sie na medal. Pozniej mnie lekarz zszywal a ona trzymala mnie za reke,bo maz wpatrywal sie w coreczke. Byla dla mnie wielkim wsparciem. I po porodzie Panie od niemowlakow byly super. Sale dwuosobowe-rewelacja, jedzenie -pycha. W ogole opieka godna polecenia. Wyszlysmy do domy ale okazalo sie ze malej zoltaczka wzrosla i musialysmy wracac na naswietlania przez 5dni i przyjmowali nas z otwartymi ramionami. Za kazdym razem robili malej badania. Dzis mala ma juz ponad 4 miesiace i jest okazem zdrowia a ja na pewno kiedys tam wroce. W stu procentach polecam

Gość gość
jest tu ktoś z grona kto rodził bądz chcialby rodzic bez wspomagaczy, a naturalnie, w pozycjach wertykalnych? czy da sie tak w medikorze? orientuje sie ktos w temacie? jestem przeciwna rodzeniu w 3 fazie na łozku porodowym w sensie na plecach nogi w górze oparte na podnozkach czy jak to sie nazywa. to powoduje ucisk dzidziusia i wcale nie jest bezpieczne, poza tym trzeba mocniej sie wysilac, przec bo wlasciwie powstaje opór co innego pozycja na pieska czy kucąco

Gość Aneta_1
A kto Ci takie głupoty naopowiadał. Są różne pozycje porodowe ale nie wynikają one z ucisku na dziecko czy wysiłku. Przy pozycji klasycznej jest pełna kontrola nad przebiegiem porodu jak i wydobyciem dziecka. Żadna inna pozycja tego nie zapewnia.

Gość gość
to poczytaj sobie poród aktywny balaskas to się dowiesz

Gość gość
moze i jest pelna kontrola ze strony lekarzy czyli dla nich wygodnie ale niekoniecznie dla dziecka

Gość gość
Gdyby wygoda lekarzy przy porodzie byłaby najważniejsza to uwierz mi, że zamiast pomagać matce i dziecku w szybkim przyjściu na świat siedzieli by w kąciku porodówki, w fotelu bujanym i z dobrą książką w reku.

Gość gość
ja nie kwestionuje pomocy lekarzy, chodzi o to, ze pozycja na plecach z nogami uniesionymi jest korzystniejsza dla lekarza, jest mu po prostu wygodniej wszystko kontrolowac czyz nie? natomiast kobieta musi wiecej sie wysilac, wiecej przec bo dziecko idzie jakby pod górę, a wyobraz sobie sytuacje na kleczkach gdzie dziecko naturalnie idzie w dół. zreszta porod aktywny poczytaj cenne informacje

Gość gość
jak wygląda sprawa kąpania dziecka w medikorze, czy mama sama to robi, przewija itp czy pielęgniarki?

Gość gość
Kapie niemowlaki Panie od noworodków same zabierają Ci dziecko kolo 20 na dosłownie 5 minut i odbywa się kapanie we wtorki i czwartki

Gość gość
kąpanie we wtorki i czwartki a co jesli urodze w piatek?

Gość gość
To w domu wykąpiesz.

Gość gość
Ja urodziłam we wtorek wiec kapanie miała mała w czwartek ☺

Gość gość
Dołączam się do pytania o pozycje wertykalne w czasie parcia. Czy faktycznie są stosowane? Na stronie Medikoru jest napisane, że parcie odbywa się najczęściej w pozycji wybranej przez rodzącą. Chciałabym wiedzieć, jak to wygląda w praktyce.

Gość gość
Tzn. Jak będziesz chciała. Są chyba instruktaż w salach na ścianie, ja tak przez mgłę kojarzę. Życzę powodzenia.

DZiewczyny mam planowana cesarke za niecaly miesiac jak to wyglada w praktyce? Wiem ze mam zgloscic sie na izbe przyjec z skierowaniem miedzy 7-8 rano i co dalej? Jak to jest z przebieraniem przy cesarce jest sie w swojej koszuli czy oni daja jednorazowe czarne koszule? Ile to trwa i jakie wrazenia po?:) Pozdrawiam