Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staradobraobserwatorka

dzisiejsze czasy są bardzo dziwne...jestem troszke zażenowana

Polecane posty

Cześć kochani, nie wiem,czy ja jestem jakiegoś innego pokroju,że mam takie odczucia,czy mam coś z głową...Stwierdzam fakt,że dzisiejsza młodzież jest bardzo ograniczona ( OCZYWISCIE NIE WSZYSCY !) patrzą na człowieka przez pryzmat jego wyglądu,nie zachowania,nie serca,nie życzliwosci... jak słysze czasami wypowiedzi chociazby w autobusie dziewczynek w wieku 15-19 lat to mi aż słabo. "nie będe z nim,ma brzydkiego pieprzyka na ręce" "weź on nie ma zęba,bleeeeeeeeeeeeee,takto fajny ale przez to odpada" ludzie co na tym świecie się porobilo powiedzcie mi to wytłumaczcie...bo ja nie wiem. jak mozna nie byc z kims jak ta osoba nie ma zęba,przypuscmy gdzies z tylu,szóstki czy siodemki? przeciez to niekoniecznie jest przez zaniedbanie tego osobnika,moze ktoś go uderzyl,moze mial problemy ,moze wybil sobie na boisku. czy kazdy patrzy tak na ludzi? czy ja jestem jakas dziwna? nie wiem,nie ogarniam calego tego swiata....

teraz lece do szpitala,ale chętnie pozniej poczytam wasze odpowiedzi i pogadam.pozdrawiam

Gość ps mam 25 lat
no i masz racje, 90% dzisiejszej mlodziezy jest pusta...

Gość a to zabawne doprawdy
mam 21 lat i nigdy nie bralam pod uwage chlopaka tylko pod wzgledem wygladu,zawsze chodzilo mi o to zebysmy potrafili sie dogadac jak kulturalni ludzie i zebysmy mieli cos wspolnego np zainteresowanie. malo tego mialam kiedys chlopaka ktory nie mial zeba piatki i to ktos z mojej rodziny (lat 54) powiedzial mi ze z kim ja sie zadaje, jak to on wyglada. gadanie pt "dzisiejsza mlodziez jest pusta" krzywdzi wiele osob.

Gość ps mam 25 lat
jak ktos nie potrafi czytac dokladnie to sam siebie krzywdzi :p

Gość a idźźźźźźźź
wygląd jest bardzo ważny każdy zwraca uwagę tylko nie wypada o tym głośno mówić bo cóz taka przydula poradzi że brzydka, po co jej sprawiać dodakową przykrość? PS chciałabyś mnieć faceta jak Lech Kaczyński albo Jas Fasola? :)

niestety,ale wiekszosc mlodziezy dzisiejszej nie ma sie czym chwalic. Mialam okazje byc ostatnio w gronie takich 16-18 latkow,i sie przerazilam...Nie mozna z takimi ludzmi porozmawiac na zadne normalne tematy,po prostku pustke maja w glowie. I jeszcze to dziwne zachowanie,i dziwna mowa...

Gość nigdy nie chciałabym
faceta bez zęba - choć do młodzieży nie zaliczam się od jakichś 20 lat. I co z tego? Tu akurat nie chodzi o wygląd - ale zaniedbanie!

Gość zawsze tak jest w młodym wieku
jak to moja babcia mawiała "cielęcy wiek" :P wtedy pieprzyk urasta do mega problemu, albo brak siódemki jest nie do przeskoczenia :P to się, w większości, zmieni jak ci ludzie zaczną dojrzewać.... mnie przeraża co innego - kompletny brak wartości i szacunku dla czegokolwiek - moja koleżanka nauczycielka, opowiada, że taki wstaje i na pytanie dlaczego jest nieprzygotowany- wali prosto z mostu - "BO MI SIĘ NIE CHCIAŁO" albo "NIE BĘDĘ CZASU TRACIŁNA TAKIE GŁUPOTY" - w moich czasach to było nie do pomyślenia - każdy się wstydził, jeśli nie dopełnił swojego obowiązku, młodzież może za plecami narzekała, ale w oczy każdy musiał mieć szacunek do starszych, do nauczycieli itd

Gość teraz to jest totalny
tumiwisizm, brak ogłady,szacunku dla samych siebie i dla innych,brak zainteresowań, powszechny wyścig szczurów na każdym etapie życia. A poza tym , jaką młodzież mamy w domu, taką wypuszczamy z niego, a przysłowie mówi - "Jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz". To czego w domu nauczymy to będzie umiało, a jeśli nie ma zainteresowania rodziców własnymi dziećmi i dla świętego spokoju kupuje się wszystko, co dzieciątko zapragnie, to nie miejmy pretensji, że nic ich nie interesuje, że nie mają zainteresowań.Przecież takich rzeczy też trzeba nauczać, ale w domu.Szkoła żadna jeszcze nikogo takiego nie nauczyła.Choć najlepszą szkoła jest ŻYCIE !

Nie mam lewej górnej 6...co prawda ząb mądrości przepchnął siódemkę na jej miejsce ale.... to musi być przyczyna wszystkich moich problemów uczuciowych O.O Swoją drogą mówi się,że my - znaczy się faceci jesteśmy wzrokowcami i patrzymy bardziej na wygląd niż na wnętrze. Moim zdaniem jesteśmy po prostu banalniejszymi wzrokowcami od kobiet, ale nie większymi :] Facet patrzy na twarz i figurę, to prawda, ale żaden normalny facet nie skreśli kobiety po pierwszym spotkaniu dlatego,że miała brudne buty, połamane paznokcie albo śmiesznego pieprzyka. Żaden facet nie oceni kobiety jako brudaski tylko dlatego,że raz poczuł od niej zapach potu. Nie wstrząśnie nim to,że dziewczyna z którą umówił się na randkę ma dziurkę w płaszczu albo plamkę na spodniach. Wbrew pozorom kobiety oceniają równie pochopnie o ile nie bardziej niż my , wydając osąd na temat człowieka na podstawie tego czy dobrze dobrał koszulę do spodni :) U nastolatek po prostu jest to bardziej uwypuklone.

Gość szogunka kopulatorka
Ja myślę, że mało jest takich osób co patrzą na kogoś źle przez pieprzyk. Dziewczyny tak sobie czasem gadają, a w gruncie rzeczy tak nie myślą. Jedyne co mnie tak odrzuca i sprawia, że mówię o ludziach źle, to wtedy gdy widzę grubasa żrącego batona.

narazie przeczytalam tylko 3 wypowiedzi,i kolezanka a to zabawne doprawdy wypowiedziala się,ze krzywdze wiele osob ale ja w nawiasie wyraznie,wielkimi literami cos podkreslilam. :) zaraz poczytam pozostalekomentarze na ten temat

jakas kobietka wypowiedziala się,ze nigdy nie chcialaby miec faceta bez zęba,bo jest on zaniedbany... trochę dziwna logika ale coz. przeciez wczesniej stwierdzilam,ze nie kazdy facet bez zęba jest zaniedbany,są rożne problemy. nie dla kazdego brak siódemki czy szóstki to powód do wprawienia zęba. swoją drogą,ciekawe czy jakby taka siódemka ci wypadla,albo mialabys inny przykry wypadek odrazu byś ją wstawiła,skoro i tak jej nie widac?

AHA, i nie chodzi mi o brak takiego uzębienia jak 1,2,3,4czy 5 ale tych dalszych,ząbkow ktorych nie widac ! wiadomo,ze wyzej wymienione chcac nie chcac musimy wprawic,ale na to mlodziez by powiedziala " ŁEEEE ON MA SZTUCZNEGO ZĘBA" ale oni-wy,kochana mlodziezy nie wiecie co to prawdziwe zycie,jakie są problemy,ze swoje zeby w rzadkich naprawde skrajnych przypadkach słuza na cale zycie,kosc się starzeje,zeby wypadaja. ale coz wy macie troche ograniczone myslenie,moze zle się zwracam,ze niby do Was- ale to tak przykladowo,latwiej mi się pisze. :)

szogunka-co do Twojej wypowiedzi,jest dosc smieszna:D masz trochę racji ale rowniez trzeba przywazyc ,ze nie kazdy grubas jest grubasem przez zarcie. leki,choroby,a kazdemu chce się czegos slodkiego i jest to nieuniknione (hihihi)

Gość ale pyszne sniadanie
Przesadzacie. Zawsze starsi narzekali na młodzież i potem ta młodzież dorastała i też narzekała, że "ta dzisiejsza młodzież...". Sama mam 26 lat i z nastolatkiem nie znajdę ciekawego tematu do rozmowy dla mnie i dla niego. Sama też pamiętam jak miałam 15 lat. I wtedy pieprzyk dyskryminował osobnika jako ewentualny obiekt zainteresowań. Dorosłam i się z tego teraz śmieję. Każdy etap życia zmienia nas. Co innego jest ważne dla nastolatka, co innego dla dwudziestokilku latka a jeszcze co innego dla pięćdziesięcio latka. Więc nie ma się co podniecać.Część z tych nastolatków wyrośnie na wartościowych wspaniałych ludzi, część na przeciętniaków a część będzie glupia jak jest. Tak było jest i będzie.

pyszne sniadanie-tak masz rację,zgadzam się z Tobą. kazde pokolenie,lata ma swoje prawa,ale bardzo oburzający jest tok rozumowania ludzi mających nascie lat i tak sobie mysle-ze bylabym przekreslona u nich na calej linii :D

Gość a to zabawne doprawdy
do ps i autorki no wlasnie jak ktos nie potrafi czytac... napisalam "gadanie pt "dzisiejsza mlodziez jest pusta" krzywdzi wiele osob" nie napisalam za autorka tym stwierdzeniem kogos skrzywdzila, tylko ze tak sie mowi nieslusznie:P

nie będziemy się teraz o to klocic,chcialam poznac wasze kwestie na ten temat:) czy rzeczywiscie brak 6,7 czy brzydki pieprzyk na ręce dyskfalifikuje człowieka do bycia szczęsliwym :)

Iconoclast >> bardzo mądra wypowiedź Nie wiem czy ta wypowiedź tyczy się nie tylko nastolatek,które w tych czasach na prawdę cięźko zrozumieć. Ale uwierz mi, że inteligentna, mądra kobieta, nie przekreśla faceta przez to że miał na randce wymięty kołnierzyk, czy zachlapane buty...

ja to doskonale wiem,i widocznie jestem jedną z tych mądrych kobiet :) mi chodzi przede wszystkim o te cholerne zęby,nastolatki śmieją się jak komuś czegoś brakuje,ale jak juz sobie dorobi to tez jest zle,bo sztuczne. nie wiem nie umiem tego zrozumiec.

Gość olkaaa16
To moze ja sie wypowiem jako nastolatka ;] W sumie to macie racje duzo osob patrzy tylko na wyglad.... Sama mialam jednego chlopaka... Naprawde bardzo go lubilam super mi sie z nim gadalo.. no ale co z tego skoro nie pociagal mnie "fizycznie"?? Kiedy sie calowalismy nic nie czulam :( Takie puste doswiadczenie po prostu.. Potem juz nigdy nie mialam chlopaka, zaden mi sie nie podoba ehhh moze to jeszcze nie moj czas ;] Chociaz niedlugo 16 lat skoncze

Gość tłumok
młode kobietki niestety są bardzo wulgarne w słownictwie i zachowaniu , słowo zaczynające się na 'k' lub na 'ch' w jednym zdaniu musi się pojawić kilkukrotnie , zawsze faceci klęli jak szewc ale teraz kobietki to już facetów prześcignęły również w tej dyscyplinie :( i naprawdę nie ma tematu do rozmowy z tymi młodymi kobietkami :(

Gość lelelelelelleee
niekoniecznie się z domu wynosi. znam pare przypadkow gdzie w domu bylo naprawde licho i atmosfera kiepska a teraz ludzie są super wartosciowi,maja swietny dom i dzieciaczki. to się raczej od towarzystwa bierze. mnie naprawde obrzydza to jak widze dziewczyne ktora ma moze z 15 lat idzie przez miasto i przeklina aż trzeszczy,ludzie chodza,a ona wali na glos jak nienormalna...az sie plakac chce. olkaaa16 milo ,ze sie wypowiedzialas ale niedokonca o to chodzilo :) jestem troszkę przerazona i jak wyzej wspomnialam zazenowana. pozwole sobie zacytowac jeden fragment "co z tą Polską,kurwa?!" :D

miło mi ,że tyle osob się wypowiada:) jak widać każdy ma swoje odczucia na ten temat. lelele-racja...co z tą Polską ,kurwa? :D :)