Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziulek30

czy sa tu dziewczyny z Anglii,ktore oczekuja pierwszego dziecka?

Polecane posty

nescafe ja uzywam tommee tippee i nie kupowalam specjalnie smoczka tylko powiekszylam dziurke, na 150ml wsypuje dwie miarki od mleka a na 180ml trzy miarki od mleka moja rano na drugie sniadnie wsuwa Cow & Gate Baby Balance Banana Porridge 4mth+ albo Cow & Gate Baby Balance Fruity Porridge 4mth+ albo Cow & Gate Baby Balance Pure Baby Rice 4mth+ daje je z łyżeczki :) kupujemy zawsze w asdzie bo tam zawsze promocje:) np. 3 różne kaszki (do wyboru) za 5ł :D fotelik my mamy taki http://www.smythstoys.com/booster-seats-277sc/fisher-price-booster-seat-c04671pd.aspx ja nie pracowałam przed ciążą wiec nie mam gdzie wracac no chyba żebym szukac musiała czegoś, ale mąż nie chce oddac małej do żłobka po ostatnim incydencie w naszym miescie:/ 20 letni chlopak pracujący w nursery wykorzystywał dzieciaczki :( a słyszałyscie ze w za polsce publiczne karmienie piersią bedą mandaty ???

milka88 super zdjecia ale masz tam ich duzo nawet wszystkich nie obejrzalam:) synus swietny!!! nescafe87 super to krzeselko ale faktycznie w argosie drogie..jak Olivierek skonczy 5 miesiecy tez chce mu kupic juz krzeselko i zastanawiam sie jakie ...

hejka mamuski!!! madziulek co do mojego child benefitu to nie wiem czemu jestes takim niedowiarkiem ;-) po co mialabym sciemniac?? sami sie zdziwilismy z mezem ze tak szybko dostalismy bo znajoma ktora urodzila w maju czekala okolo 5 miesiecy. a nasza olivia urodzila sie 27.11 a kaske na koncie mielismy kilka dni przed swietami bozego narodzenia. oczywiscie najpierw zalatwialismy akt urodzenia itd wiec tak jak pisalam czekalismy ok 2 tyg od wyslania aplikacji i to nie jest sciema!! natusia a wiesz moze jaka to jest ta kaszka kukurydziana angielska? bo baby rice to bedzie ryzowa ale innych juz nie widzialam takich zeby byly nie owocowe. my jutro pierwsze szczepienie-trzymajcie kciuki!!! pozdrowionka i milego dzionka zycze!!

emilia jak przeczytalam co napisal , ze w Pl maja byc mandaty za karmienie piersia to sie normalnie zbulwersowalam... wiecie co ja nikogo nie neguje , ze karmi piersia czy mlekiem modyfikowanym , kazda matka ma prawo wyboru tak samo jak kazda matka wychowuje swoje dziecko tak jak chce , ale karmienie piersia to jest tak naturalna sprawa , my kobiety jestesmy do tego stworzone! To nie oznacza , ze kazda kobieta MUSI karmic bo czesto sie zdarza , ze kobiecie brakuje pokarmu czy tez z wlasnej woli wybiera mleko m. , ale wkurza mnie , ze ludzie zabraniaja karmic dzieci publicznie , przeciez jak kobieta karmi nie odslania calej piersi tylko kawalek poza tym zawsze mozna sie zakryc , a co ma zrobic jesli dziecko nagle w centrum handlowym sie rozplacze i bedzie glodne , ma biec na leb na szyje do domu tylko dlatego , ze nie ma prawa go nakarmic a jak go nakarmi to ma za to placic???? smiech na sali w tej Polsce.... wszedzie golizna , reklamy , gdie sie nie obejrzymy wszedzie epatuje nagosc a ludziom karmienie piersia przeszkadza....masakra

Witam. Pamietacie mnie jeszcze udzielalam sie troszke na tym topiku. Urodzilam przez CC 11.01.2011 Mateuszek wazyl 3710.Wczoraj skonczyl dwa tygodnie. Cesarke mialam we wtorek w czwartek bylismy juz w domu a w piatek spowrotem do szpitala.Okazalo sie ze Mateusz duzo spadl na wadze i dostal ,,trzesiawki''.Na szczescie okazalo sie ze to z powodu odwodnienia organizmu nie mialam pokarmu.Dzis Mateusz wazy 3760 jeszcze troszke sie trzesie ale to minie .Powolutku uczymy sie siebie nawzajem.Maly jest kochany.Tylko je i spi malo placze a jak juz to w nocy. Pozdrawiam Was serdecznie

Iwonka ja nie mialam na mysli, ze sciemniasz lub ci nie wierze.Zdziwilo mnie tylko fakt, ze to ekspresowo zalatwili.Ciagle slysze ze kazdy tak dlugo czeka stad te moje niedowierzanie.Mniejsza z tym. Marlena bardzo ci gratuluje.Zagladaj tu, jak Mateuszek sie chowa. Ja sie dowiadywalam o zajecia dla bobasow na basenie .Z tego co mi mowila health vistor to mozna zaczac po wszytkich szczepieniach czyli po 16 tygodniu.To samo powiedzili mi na plywalni.Stwierdzilam jednak ze troche poczekam, az sie cieplej zrobi.Poki co sama chodze.Te zajecia u nas kosztuja cos okolo 60 funtow.Caly cykl zajec trwa 3 miesiace, raz w tygodniu.A wy co myslicie.Czy warto poczekac az sie cieplej zrobi czy btscie zdecysowaly juz teraz chodzic.Ja na razie sie wstrzymalam.

Mam jeszcze pytanko?Co myslicie o gotowaniu zupek.Ja dzis dalam na poczatek troche kurczaka z warzywami.Chcialabym pogotowac czaem jakies zupki,ale boje sie stosowac mieso z supermarketow.Nie widomo co w nich jest.Choc w sloiczkach tez jest niby natura sama,ale do koca sie nie dowiemy.Co sadzicie o tym

Gość TeżMama30
Emiliabhx a skąd Ty takie wiadomości posiadasz?? Bardzo bym chciała abyś podała namiary na źródło Twoich informacji...

rok temu dziewczyna karmiaca piersia w parku dostała mandat powód : "zgarsza tym widokiem młodzież" http://forum.gazeta.pl/forum/w,21000,98804788,98804788,mandat_za_karmienie.html gdzieś na forum dobra mama czytałam że ustawodawca ma sie tym zająć w nabliższym czasie co do self employed odsyłam do www.emito.net lub www.benefity.org.uk lub na stronehttp://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/BenefitsTaxCreditsAndOtherSupport/Expectingorbringingupchildren/index.htm pozdrawiam i jade na zakupy ;)

Dziewczyny czy dostalyscie ten voucher 250 f z child trust fund?Mi wlasnie dzis przyslali i sie zastanawiam co z tym zrobic.Zaczelam juz troche czytac.Jest miesiac do wykorzystania.Jesli ty nie zadecysdujesz to panstwo samo gdziesz umieszcza te srodki

madziulek czytałas www.emito.net? Możesz wybrać spośród 3 dostępnych typów kont Child Trust Fund: * Shares account to rachunek inwestujący pieniądze dziecka w kupowanie akcji firm, dzięki czemu staje się ono ich współwłaścicielem. Wartość konta jest zatem powiązana z wartością firm może iść zarówno w górę, jak i w dół. Oznacza to, że dziecko w wieku 18 lat może otrzymać znacznie więcej, niż zainwestowałeś, ale może też otrzymać mniej. Jest to konto bardziej ryzykowne niż oszczędnościowe, ale analiza z ostatnich 40 lat pokazuje, że na tym koncie przez 18-letni okres czasu zyskiwało się więcej niż na koncie oszczędnościowym. Opłata za prowadzenie rachunku typu shares account zwykle zależy od jego wartości. O odsetek należy pytać wybranego dostarczyciela. * Stakeholder account to rachunek inwestujący pieniądze dziecka w firmy. Wartość funduszu Twojego dziecka jest uzależniona od tego, jak powodzi się danym firmom, jednak rząd ustalił pewne zasady w celu zredukowania ryzyka związanego z prowadzeniem tego typu rachunków. Pieniądze są inwestowane nie w jedną, ale w różnego rodzaju firmy. Kiedy dziecko osiąga 13 lat, środki zostają przeinwestowane w firmy niskiego ryzyka. Minimalne wpłaty na konto wynoszą 10 funtów. Całkowita opłata pobierana za prowadzenie tego konta nie może przekraczać 1,5% za rok, czyli nie więcej niż 1,50 funta za każde 100 funtów na koncie. Ten właśnie rodzaj konta otworzy dla Twojego dziecka urząd HM Revenue & Customs, jeśli nie wykorzystasz na czas vouchera CTF. * Savings account jeśli nie chcesz inwestować w akcje, możesz wybrać dla swojego dziecka konto oszczędnościowe. To najbezpieczniejsza opcja przechowywania pieniędzy dziecko w wieku 18 lat otrzyma z powrotem to wszystko co zostało zainwestowane, plus pewne odsetki. Nie ma tak dużo do stracenia, ale nie ma też możliwości zyskania tak wiele, jak w przypadku kont inwestujących w akcje. Konto oszczędnościowe przeważnie tylko nadrabia inflację, utrzymując realną wartość pieniędzy na tym samym poziomie. Nie ma z góry ustalonych stałych opłat za prowadzenie tego konta koszty są potrącane przed ustaleniem stopy procentowej. my jeszcze nie dostalismy

Co do powrotu do pracy, to mnie ta myśl przeraża ;/ Ale chyba będę zmuszona, bo nowy premier od kwietnia obcina wszystkie benefity i jezeli jeden z małżonków nie pracuje to benefity się nie będą należały... głupek! Także zobaczymy. Co do zagęszczania mlek, to ja od ponad tygodnia zagęszczam małemu kleikiem ryżowym bezsmakowym, wypija z chęcią i od tego samego czasu podaje mu soczki marchew-jabłko i wczoraj pierwszy raz dostał marchewkę:) Wszystko gotowe bobovita i bobofruit :) Znosi dobrze, kupki ładne także super! :) A za 2tyg kończy 4 miesiące. No i tego vouchera tez nie dostałam.

Dzieki emilia za informacje. Milka a gdzie przeczytalaas te informacje?Ja wiem o zmianach w child benefit i wstrzymaniu health pregnancy czyli te 190 funtow

hej dziewczyny! co do tego chilld trust vouchera to my juz dostalismy tylko ze na 50 bo dla dzieciaczkow urodzonych po 2 sierpnia juz sie tylko tyle nalezy. takze te mamuski ktore urodzily przed 2 sierpnia to maja szczescie bo waszym maluchom nalezy sie 250. my chyba wplacimy na ten zwykly saving account bo najmniej ryzykowne. zawsze jakies odsetki narosna a na aukcjach firm itd to ja sie nie znam i jest to tez bardziej ryzykowne. a co do obcinanania benefitow to ten voucher jest jednym z przykladow a napewno lepiej nie bedzie tylko gorzej. niedlugo juz wszystko poobcinaja, tak sie zapowiada!! bo niestety wiele osob -szczegolnie mlodych angielskich matek tylko na benefitach zyja i panstwo juz nie daje rady tego wszystkiego udzwignac!! my dzis po pierwszych szczepionkach. mala zaplakala tylko przez 10 sek i pozniej byl spokoj natomiast popoludniu zrobila sie strasznie marudna i placzaca, ani jesc nie chciala ani spac tylko placz i placz. teraz na szczescie zjadla butle i zasnela! oby noc byla spokojna. dobranocek mamuski !!! aha madziulek ja slyszalam ze na basen z dzieckiem na takie specialne zajecia baby swimming mozna juz od 8 tyg. ja tez bym chciala moja mala wziac juz niedlugo. mysle ze woda bardzo dobrze wplywa na rozwoj maluszkow!!

Gość do tych niekumajacych
premier David Cameron - obcina CHILD BENEFIT TYLKO SOBA ,KTORE ROCZNIE ZARABIAJA 44 tys rocznie . trzeba sluchac wiadomosci albo ogladac prime minister questions . nie sadze zeby , ktoras z was tyle zarabiala albo wasi mezowie , partnerzy .( no moge sie mylic ) CO do health in pregnacy grant - jest juz od 1 stycznia wycofane , jezeli jakas mamuska zapomniala wyslac a przekroczyla oczywiscie 25 ty ciazy - to NIE DOSTANIE . NIEKTORZY CZEKAJA NA CHILD BENEFIT 3 TYG A NIEKTORZY 5 MIECHOW tak trudno pojac . POza tym to nie tylko ANGIELKI , ANGLICY WYLUDZAJA BENEFITY BO SWIETNI W TYM SA RODACY , LITWINI , nie wspomne o HISZPANACH CI TO NA POTEGE I OCZYWISCIE WLOSI i wiele innych nacji. zreszta anglicy sa w swoim kraju i robia co im sie podoba i nikt ich tak nie potepia jak osob , ktore tu przyjezdzaja i sie osiedlaja , mimo , ze pracuja i placa taxy . sorki za literowki i capsa . jezeli ktoras ma jakies watpliwosci to chetnie wytlumacze jak krowie na rowie .

No prosze jaka kumata sie znalzala Denerwuja mnie takie osoby u ktorych wyczuwa sie taka ironie!!!!!!! Te wieadomosci co napisalas mozna wyczytac wszedzie, wiec dzikeujemy za zyczlie informacje:)

Iwonka czyli zamierzasz pojsc w zime?U nas bylo ze po pierwszej serii szczepionek. Czytalam ze duzo plywalni zezwala po 12 tygodniu.Ponoc chlor w wodzie zabija bakterie, wirusy i dlatego kaza czekac.

madziulek - ja jestem bardzo kumata . pewnie , ze mozna wuczytac z wiadomosci ale jak wodze zadna z was tego nie umie bo sie jedna drugiej pyta . wiec pewnie angielski lezy . nie ma za co dziekowac . ja lubie pomagac takim polaczkom jak WY .

zreeszta Madziulek , jakos nie dowierzalac iwonce , ze tak wczesnie kase dostala . bo to sie tyle i tyle na to i na tamto czeka . przeczytaj sama co napisalas . hahaha

madziulek na basen narazie sie nie bede wybierac, poczekam troszke az sie cieplej zrobi no i mala podrosnie ale ale moze jakos juz w kwietniu bym sie wybrala-powinno juz byc cieplej a olivia bedzie miec prawie 5 miesiecy do tych niekumajacych- nie lubie takich postaci jak ty ktore podczytuja topik i sie nie udzielaja a jak juz sie wypowiedza to niestety jedyna wypowiedz na jaka je stac jest pelna dokuczliwych uwag i tyle!!! a tak poza tym to chcialam ci uswiadaomic ( bo chyba juz zapomnialas) ze ty tez do tych "Polaczkow" o ktorych wypowiadasz sie z taka pogarda nalezysz!!

Ja tez tak myslalm kwiecien,maj isc na basen.Teraz jest jednak troche za zimno. Odpowiedz tamtej osoby zostawie bez komentarza, juz mi sie nie chce pisac i nie mam na to czasu.Dla mnie osoby tego pokroju nie maja klasy.Poza tym to chyba dobrze ze sie wymieniamy informacjami.O to w tym wszytkim chodzi !!!Ja juz od tej pory ignoruje takie wypowiedzi i ich po prostu nie czytam!

IWONKA -nie unos sie tak bo ci papa siadzie. z przykroscia musze cie zawiadomic , ze ja do TYCH POLACZKOW NIE NALEZE I NIGDY NIE BEDE . w przeciwienstwie do Was . lubie sie wywyzszac bo mam do tego postawy .

Wiecie co Dziewczyny lepiej wogole nie reagowac na takie docinki, bo i tak nic to nie da. A zawsze sie znajda takie wyjatki jak pomaranczowe madrale ...... ;)

Gość tvat vatatvavt
ale jakie pomaranczowe madrale, jak kobieta napisala prawde, trzeba tylko czytac i tyle, prawda w oczy kole

To skoro chcesz z nami rozmawiac to czemu ukrywasz sie pod smiesznymi nickami. Przedstaw sie i zacznij z nami rozmawiac jak dorosly czlowiek!!! A poza tym nikt Cie nie prosil o Twoja opinie. To jest nasze forum i mamy prawo w nim pisac co chcemy. Nie potrzebujemy wscibskich komentatorow i pomaranczowych madral. A mam zapytanie dotyczace Twoich postaw do wywyzszania sie, a mianowicie jakie to sa postawy????? Bo tak napisalas.

hej dziewczyny i co z naszym pomyslem ze zdjeciami?? Na nk , facebooku , na meilu czy photoblogu? Trzeba podjc decyzje niech kazda zaglosuje. Ja jestem za meilem , ale reszta propozycji tez mi pasuje:-)

haha no to sie "do tych niekumajacych" wykazala inteligencja z tymi POSTAWAMI hahahaha i madziulek masz racje ja tez takie osoby ignoruje od tej pory bo nasza reakcja im tylko daje satysfakcje. co do sposobu umieszczania fotek to jestem za mailem. bo na naszej klasie sa ograniczenia z dodawaniem fotek itd pozdrowionka mamuski!!!

naszedzieci@poczta.onet.pl dziewczyny zalozylam tego mejla! Podawajcie swoje mejle to przesle wam haslo do tego mejla abyscie mogly ogladac zdjecia :)))) Przesylajcie zdjecia dziewczyny :)))

Gość zaraz , zaraz
smiej sie iwonka , smiej. jak pozniej bedziesz pytala jedna albo druga co i jak . zazdrosc dupe sciska czy jak ?

marcia moj email iwonka52@poczta.fm czekam na haslo i wysle fotki :-) pozdrowionka