Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OFIARAwariatki

WARIATKA NA ALLEGRO POMOCY!

Polecane posty

Gość OFIARAwariatki
no, ale po co? i tak zostanie skasowany przez moderatorów :O nie mam żadnych lęków, bez przesady... Ale różni są ludzie.

Gość linetka88
Z kolei miałam jeszcze jedną przygodę z pewną kobietą, sprzedałam nowy sweterek wełniany bez metki sklepowej który miał fabrycznie zszywany kaptur kupująca oskarżyła mnie że sprzedałam jej używany rozpruty sweter i specjalnie zszyty chodziło o ten kaptur, tłumaczyłam jej że taki kupiłam sama oglądałam przed wysyłką dokładnie ale ona się upierała że jest używany oddałam jej pieniadze a swetra nie odsyła mi już poł roku

Gość OFIARAwariatki
Słoneczko, własnie czytam i oczom nie wierzę, wyrażenie typu "prostaczka" co ona sobą reprezentuje?

Gość ffsdssssd
linetka no co ty?? przecież ona najpierw powinna ci odesłąć sweter.... autorko po co?? po to , żebyśmy nei nacięły się na tą lalę i dla samej naszej ciekawości

Gość linetka88
Wiem ale się przestraszyłam bo zaczęła mnie straszyć :/ a ja jestem dość nerwowa i chciałam mieć już spokój z tym :/ potem sprawdzałam i nie logowała się przez 3 tygodnie, a wysłałam jej zdjęcie przelewu więc powinna zwrócić :/

Gość autorko nie podawaj linka
nie wiadomo, kto Cie tutaj podpuszcza, lepiej dmuchac na zimne :P

OFIARAwariatki czytałaś wcześniej co pisałam na temat tej aukcji jak kupywałam??? ... szkoda ze niemam juz tych emaili .... wiesz mi to sie śmiać chiało co ona do mnie pisała ... zwyczajnie do niej pisała a ta wykrzykniki bluzganie... i ze ona nielata codziennie na poczte nie noooo xD chyba baba niewie kto to sprzedawca i jaki ma obowiązek parodia

Gość OFIARAwariatki
A wracając do mojej sprawy to co mam robić? olać tego nie zamierzam, niech ona tez poniesie konsekwencje swojej lekkomyslnosci. Bo jeszcze cos przekreci i bedzie, ze to ja do niej takie e-maile pisałam :O ludzie mają takie pomysły.. juz mi próbowała wmówic, ze prosiłam o zakonczenie aukcji przed czasem a tymczasem to ona sama to zapronowała... Pisac teraz czy jak dostane e-maila od allegro, ze nie wywiazałam się z kupna?

Gość OFIARAwariatki
autorko nie podawaj linka no właśnie :) przepraszam, ale sprawa jest tak dokladnie opisana, ze ktos moze ją ze sobą zidentyfikować. A potem bedzie, ze jej robię antyreklamę i jeszcze ja będę miała kłopoty. Chciała iść na policję za "spam poczty" (?) a z takim czysm to by do sadu odrazu poleciała :D Słoneczko, czytałam, ale juz mi brak słów na takich ludzi i pozostawiłam to bez komenatrza :)

Gość linetka88
Do autorki - przecież masz emaile zachowane napisz jej ze masz dowody na to że ona kłamie przekręca jeżeli wystąpi o zwrot prowizji za którą ty zapłaciłaś jej to napisz do obsługi i zrób zdjęcia emaili

a niema takiej opcji ze ty mozesz tam im zgłosić..... niewiem bo niemialam takiej sytuacji .... ale narazie niemasz sie co martwić .... konto blokują jak jest kilka takich zgłoszeń .... a ty bedziesz miala tylko jedno

Gość ffsdssssd
autorko nie podawaj linka ty jAKAŚ niepoważna jesteś?? do czego niby mam ją podpuszczać??? zastanów się, załozyła temat, opisała problem wiec jestem ciekawa. a jakby za takie ocenianie tranzakcji można było ponosić jakieś konsekwekcje to nie byłoby wystawiania negatywów na allegro, pomyślkilka razy zanim wysnujesz kolejną teorię spiskową. autorka jako kontrahentka ma prawo wyrażać swoją opinię, przecież nie podaje żadnych danych personalnych sprzedającej, a aukcje są jawne, prawda?

Gość ffsdssssd
na policję?? do sądu?? oj :-D ona sie ośmiesza a ty wierzysz w takie głupoty, pewnie stanowiłaby nie lada atrakcje jakby sie pojawiła na policji z takim doniesieniem o przestępstwie :-P a do prokuratury sie nie wybiera??? jak cokolwiek sie znasz na prawie to sama będziesz wiedziała, że to bzdury. ja sie troszkę znam ,to Ci mówię :-)

Gość OFIARAwariatki
linetka88 no tylko koniec końcem nie oddałam jej tych pieniędzy, bo ona chciała 11zł, a kiedy napisałam, ze oddam jej 5zł to stwierdziła, ze sra na moje pieniadze, ma je w dupie itp. i ze wystepuje o zwrot prowizji i ma to w dupie kurwa (chyba lubi te okreslenia)

utwierdzam sie w przekonaniu, ze nie powinnas podawac tego linka, kogos tu podejrzanie ciekawosc w dupe swedzi :P poza tym, autorka w ten sposob narazi sie na jeszcze wieksze nieprzyjemnosci ze strony tej allegrowiczki (nie mowie o sankcjach prawnych, ale o kolejnych mailach z kurwami, i po co jej to?)

Gość OFIARAwariatki
ffsdssssd studiuje prawo więc coś tam wiem :D dlatego czytając jej wypociny nt. tego, że "pójdę na policję za spam poczty" uśmiechnęłam się, wylogowałam z poczty i z bananem na twarzy poszłam zrobic sobie kanapke :)

Gość ffsdssssd
ja na twoim miejscu już bym nic jej nie odpisywała i nic nie przelewała. po co masz jej przelewac te 5 zł skoro i tak wystąpi o zwrot do allegro i wystawi negatywa?? a dyskusja jak widać jest zbędna, tylko sie nakręcasz i stresujesz

Gość ffsdssssd
:-) no to przybij bo ja też studiuję prawo :-P tym bardziej dziwi mnie fakt, że przejmujesz się takimi groźbami i piszesz o "zniesławieniu"...

Gość OFIARAwariatki
DOBRA POWIEM, DLACZEGO NIE CHCE PODAĆ LINKA. Raz już podałam na jakimś forum o ciuchach, ze dostałam rzecz niezgodną z opisem i walczę o zwrot. Jakiś konfident napisał do tej osoby, po chwili dostałam już e-maila, ze narobilam sobie tylko powaznych kłopotów i dalsze zastraszanie. Wiem, ze gówno by z tym zrobiła, na policji by sie tylko skompromitowała, ale to ie było przyjemne. Życie mnie nauczyło, ze lepiej nie robic takich rzeczy, chyba, ze byłaby oszustką to ok - dla przestrogi. Ale komentarze ma same pozytywne tylko jest strasznie niemiła dla osób, które rezygnują z zakupu (tak zakładam)

Gość ffsdssssd
a może jeszcze na etapie prawa rzymskiego jesteś ??? oni tam allegro nie mieli, to możesz nie wiedzieć co i jak ;-)

Gość OFIARAwariatki
ffsdssssd piąteczka! :) ja dopiero pierwszy rok (sama historia praktycznie) wiec nie będę się popisywać swoją niewiedzą prawną :):) coś tam wiem oczywiscie i wiem, ze moze pod zniesławienie tego podciągnąc nie można,ale jakby się uparła to może iść na policję -zgłoszenie muszą przyjąć. A nazmyślać też mozna. Juz widzę co nawypisuje w negatywie :O

no i wlasnie o to mi chodzilo, nigdy nie wiesz, kto czyta Twoj topik i czy kolejne "kurwy" w Twoja strone sa nieuniknione :P

Gość ffsdssssd
no jak wolisz, ale nawet jakby któraś z kafeterianek podała linka tej lasce do tego tematu, to może nawet dobrze....laska by przeczytałą co ludzie sądzą o jej zachowaniu i może by pokory nabrała

Gość OFIARAwariatki
wiem, że wyobraźnia może trochę już zaczęła działaś, ale jak koleżanka wyżej napisała - trzeba dmuchać na zimne. Przypuszczam, że żadna z Was nie nabierze się na aukcje o tej pani jak ja, bo ona strasznie zawyża ceny o czym dowiedziałam się dopiero pozniej niestety. Mimo to byłam gotowa zapłacić, miałam juz odłożoną gotówkę, ALE powód koniec końcem był inny.