Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiolencja13

szczelina odbytu

Polecane posty

Witam wszystkich serdecznie! Od 6miesiecy mam ogromny problem z wyleczeniem tego przeklenstwa. Zaczelo sie o malych sladow krwi na papierze i bolu podczas zalatwiania. Poczatkowo stwierdzono ze to pekniecie hemorojdow tak wiec czopki i kremy poszly w ruch. Niestety bol,swiad,pieczenie nie ustepowaly a co najgorsze krwawienie przy oddawaniu stolca bylo coraz bardziej obfite. Biegalam do lekarzy raz w tygodniu az w koncu przed Swietami Bozego Narodzenia stwierdzono ze to szczelina odbytu i usunieto mi skrzep krwi ktory sie w niej zgromadzil. Mialo pomoc.Niestety nic z tego.Krwanienie nie ustepowalo. 15stycznia mialam robione badanie endoskopiczne odbytu, zadnych oznak nowotworowych,jelita zdrowe tylko szczelina juz przewlekla i widac na 12godz pekniecie,ktorego za cholere nie moge wyleczyc. Tydzien po tym badaniu,zaczelam czuc sie slabo. Zrobilam morfologie krwi i wynik byl szokujacy. Stracilam 60%krwi i moje zycie bylo zagrozone. Od razu tego samego dnia trafilam do szpitala i dostalam dwa woreczki po 300ml krwi i dwa osocza. Nastepnego dnia powtorka i jeszcze trzeciego dnia jeden woreczek krwi. Gdybym zemdlala,nie byloby szans na przezycie,mialam za malo krwi na przywrocenie pracy serca. To byl dla mnie i mojej rodziny szok!Placz i stres.Lekarze strasznie odradzaja mi zabiegu,dali mi szanse kilku tygodni za wylecznie rany.Bylo dobrze trzy dni i znowu mam obfite krwawienia przy wyproznianiu.Stosuje wszystko co mozliwe.Nasiadki z kory debowej,lactuloze, kremy,czopki,dieta. Powoli juz trace nadzieje.Boje sie ze wkrotce znowu bede potrzebowala transfuzji krwi. Czy ktos ma lub mial takie obfite krwawnienia?Blagam o pomoc,jak moge im zapobiec...

Gość gość
Witam Ja swoja szczelione wyleczyłem całkiem przypadkowo. Odkryłem ze moje biegunki i zaparcia były przez mleko. Przestałem pic mleko, zołądek juz mi nie dokucza i szczelina sie zagoiła. Stosowałem tez proctis-M masc. Ale głównie to przyczyna picia mleka. Mój organizm nie toleruje laktozy

Gość gość
Szczelina o***tu i problemy żołądkowo-jelitowe po mleku to dwie różne rzeczy. Szczelin o***tu to głębokie pękniecie w błonie śluzowej, w moim przypadku trzeba ją było zszywać. U mnie była w stanie przewlekłym i nie miałam takiego krwotoku, choć pojawiła się sporą anemia. Wiolcia13 nada się zastanawiam czemu lekarze nie zdecydowali się na szycie, przecież to by ułatwiło gojenie. Mogłoby ci też pomóc odstawienie papieru toaletowego, póki wszystko nie wróci do normy. Zamiast niego po prostu się podmywaj. Ja mam w domu biobidet, więc łatwiej mi było zadbać o bolące miejsce. http://biobidet.pl/jak-dziala-toaleta-myjaca-bio-bidet Ważne jest też ustalić, czemu twój stan był taki ciężki. Co spowodowało tą szczelinę. Ja miałam problemy z powodu rosnącego polipa.

Gość gość
POLECAM BABYCREAM Z CYNKIEM KREM NA ODPARZENIA DLA DZIECI MIAŁEM PROBLEM PRZEZ JAKIEŚ DWA LATA WYBRAŁEM RÓŻNYCH MAŚCI CZOPKÓW KILOGRAMY I NIC A DOPIERO TEN KREM POMÓGŁ MI SIĘ POZBYĆ TEGO DZIADOSTWA .KOSZT KILKANAŚCIE ZŁOTYCH . NIE MA OBAWY MOŻNA SMAROWAĆ CAŁE UJŚCIE ODBYTU TAM GDZIE NAJBARDZIEJ PIECZE I KRWAWI. SMARUJEMY DWA TRZY RAZY DZIENNIE I OCZYWIŚCIE PO KAŻDYM WYPRÓŻNIENIU DO DWÓCH TYGODNI I PO PROBLEMIE