Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mufinka***

Do NakedTruth i Neit-dziewczyny pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość a w jaki sposób
Dziękuję za linka. Panienko Przenajświętsza!!! Wyszło mi 1660 kcal... Czyli żeby schudnąć powinnam jesć niejakie 1400. To co, ja dwa jabłka dziennie mogę zjeść...?

Naked)Truth I need your helppp Co powiesz na taką propozycję: kiedy idę na basen 5:00 owsianka/płatki owsiane z jogurtem/ewentualnie kanapka z serkiem "bieluch" lub z polędwicą po basenie: banan/trzy szuszone śliwki 8:00 kasza z warzywami (bogata w węglowodany) pytanie: czy nie powinnam jeść czegoś białkowego bardziej??? Jeśli nie idę na basen to zaczynam dzień od kaszy z warzywami II śaniadanie - kanapka - ciemny chlep (razowy) serek bieluch lub polędwica, na nią jakieś warzywa w między czasie jakiś owoc(może) OBIAD: sałata z pierś z kurczaka/ryba/fasola (czy to jest okej? gdzieś czytałam, że warzywa utrudniają czasem wchłanianie białka, jak z tym jest? podwieczorek (przed treningiem): fasola/serek wiejski z warzywami i kromką chleba/kanpaka z chudą wedliną KOLACJA: nie mam pomysłu... Co do ćwiczeń: 20-30 minut stepera z hantelkami 30 minut rowerka ok 20 minut ćwiczeń na nogi, talie, nogi, pupę Narazie w domu przynajmniej w te dni, kiedy nie ma mnie na basenie Kiedy jestem na basenie ogranicze się chyba tylko do stepera, obawiam się, że tylko na tyle znajdę czas. Od marca chyba zacznę chadząc na siłownie i poprosze trenera o zestaw ćwiczeń tak na godzinę czy godzinę i hakiem Wdzięczna będę za komentarz... Z gór dzięki Co na to powiesz? Doradż coś i wprowadż ewentualne zmiany do mojego jadłospisu

Madziu, przed i po basenie wszsytko okej tylko brakuje budulca;] koniecznie musisz wszamac bialko;) blonnik z warzyw utrudnia wchlaniaia bialka ale cos tam mozesz wszamac.. przed/po treningu mowimy 'stop' nabialowi;] tylko bialko z calym pakietem aminokwasow ( czyli fasola tez out) ktore szybko sie wchlonie ( cyc, ryba jaja) na kolacje po trenignu-jak wyzej;) a przed snem zjedz sobie kawalek twarogu;) ile maja Twoje hantelki?

Hantelki.. niestety mało chyba tylko po kilogramie, ewentualnie półtora, ale nie jestem pewna... czyli przed basenem okej i po basenie tez? czy też okej, ale mam dodać białka? A jak dodać to co to powinno być? II śniadanie rozumiem ok obiad - fasola to zły pomysł??? skupić się mam na:kurczaku, rybie, itd plus ewentualnie sałatka co z podwieczorkiem? to taki podwieczorek przed treningiem czy te kanapaki są okej dzięki z radę w sprawie kolacji... zacznę z tym serem... tuńczyk też może być? czy nie za bardzo?

przed i po basenie bedzie super jak dodac bialko-jajka z naciskiem na bialka, tuna, cycu... musisz Madziu tak komponowac posilki by sie znalazlo np. dwie kanapki z drobiowa/kanapka z tunczykiem/placki owsiane (pisalam Ci chyba o nich?) do tej kaszy powinnas tez bialko dac- nie boj sie polaczenia bialka z weglami;) Fasola moze byc na obiad, ale na okoltreningowy jako zrodlo bialak raczej nie. Kanapki przed treningiem moga byc o ile dodasz bialko pelnowartosciowe..nie twarog. Przed samym snem skup sie na nabiale bo zminimalizuje katabolizm;) troszke sie to moze pokrecone wydawac ale dojdziesz do wprawy;) Madziu jesli cos nadal jest niejasne to pisz..bo mi juz sie troszke slepia zamykaja-spojrze tez jutro na to co Ci napisalam i jak cos bede sie poprawiac i dodowac:P generalnie -do spisania:)

Gość odchudzaczka86
Naked Ty chyba powinnaś opracować 10 przykazań zdrowego odżywiania:) Ostatnio się nie odzywałam, gdyż walczę z moją beznadziejną, niedorobioną, głupią, złą i słaba przemianą materii :/ (prawdopodobnie efekt wieloletniego głodzenia sie i genów). to mi chyba uniemożliwia schudnięcie:( Wyciągnęłam brata starą hantelkę, z wyjmowanymi krążkami (w sumie ponad 7kg). skręciłam sobie ok 2,5 kg i ćwiczyłam dziś 20 min:) a później jeszcze inne ćw na nogi i pupkę. pewnie jutro muskuły będą mnie bolały:D wyczytałam, że trening mięśniowy zwiększa przemianę materii, a aerobowy osłabia, więc nie wiem co ze skakanką (ostatnie ok 6 dni skakałam sporo). Buziaki i powodzenia wszystkim:)

Naked ... ja pewnie bede mial przyjemne sny, w ktorych czytam gazete (i koncze!!! ;) ) podczas cwiczen. Dzis tez troche przedobrzylem, ale wina jest tylko moja. Wam nie mam nic do zarzucenia ;) Dobranoc. @ a w jaki sposob ... 1660 ... to i tak bardzo malo. Chyba, ze sypiasz po 15 godzin na dzien / noc ... pozazdroscic ;) Cwicz godzine dziennie aerobowo to bedziesz mogla zjesc 2100 ;)

Gość Palmarkt
Czesc, Sluchajcie bardzo chce schudnac a niestety brak mi silnej woli. Mam 88kg przy wzroscie 184 cm. Mam 16 lat. Prosze podpowiedzcie jaka dieta bylaby odpowiednia. Na silownie nie mam czasu chodzic..;/ szkola wiec cwiczenia jedynie w domu moge robic... Prosze o pomoc!!

Palmarkt,ja cie mgoe zmotywowac ;) Mialam rok temu podobne parametry do ciebie i dalam rade! I wcale nie bylo trudno, w ogole sie nei glodzilam, nawet niczego sobie nie odmawialam. Tylko trzeba cwiczyc :) Teraz juz wygladam o wiele lepiej,ale zamierzam cwiczyc dalej i lepiej. Na poczatek przeczytaj sobie caly temat,szczegolnie posty NakedTruth. Mozesz sobie kupic najnwoszego 'Shape' albo 'vita',bo tam byly opisane jakies fajne cwiczenia silwoe w'domu'.

Borsuku- jak tylko wrocisz do swojego normalnego, dziennego trybu i bedziesz gotowy sobie go znowu popsuc ...to pisz:D;) ( nie masz zadnego obowizaku pisac;) Ty to pewnie wiesz ale nie wiedzialam czy wiesz ze ja tez to wiem;) ) Palmarkt- jeja jak Ty uroslas :P Masz 16 lat, nie skupiaj sie na dietach a na aktywnosci;)

Gość Maryna Z.
Witajcie Wszyscy! Przeczytalam ten topik jednym tchem i skopiowalam wszystkie Wasze porady:-) Mam pytanie....moim problemem sa nogi, szczegolnie lydki, sa grube, galaretowate i nie mam pojecia co z nimi zrobic. Jestem na diecie trzeci tydzien i codziennie chodze pieszo po 1godz a w soboty dwie godziny, takie szybkie spacery. To po pracy bo niestety wracam dosc pozno i nie mam czasu na silownie wiec zamiast siedziec przez godzine w autobusie ide pieszo:-) Mam 28 lat, mam prace siedzaca. Przez pierwsze dwa tygodnie diety jadlam jogurty i posilki Straznikow Wagi, jablka, batony z platkow sniadaniowych i platki sniadaniowe na sniadanie i kolacje, cukru w tym wszystkim bylo sporo ale...pilnowalam aby nie jesc wiecej niz 1000kcal, tylko raz mialam impreze i byly trzy kieliszki wina i troche wiecej kalorii;-) Ale i tak schudlam 5kilko. Bylo 75kg a w ostatnio sobote mialam 70.2kg:) W tym tygodniu bardziej sie pilnuje a wiec: Sniadanie: platki sniadaniowe z chudym mlekiem i woda Do lunchu jem jablko i pije zupe 56kcal. Lunch: losos + szparagi albo dzis krewetki + zielona fasolka gotowana Deser: jogurt Straznikow Wagi: 50kcal Kolacja: omlet z dwoch jajek z grzybami albo papryka z chrupkim pieczywem albo chrupkie pieczywa z plasterkami lososia, albo cos innego Kalorii wychodzi roznie, od 800kcal do 1100kcal. Pije duuuzo zielonej herbaty i wody i biore witaminy. Jaka recenzja? I co na te okropne lydki zrobic? Uzywam balsamow ale moze istnieja jakies specjalne zabiegi w salonach kosmetycznych? Jestem zdesperowana aby je zmienic, to zmora mojego zycia:(

NakedTruth... rzeczywiście jak te Twoje porady czytam to czuję się lekko zagubiona, ale dam radę... Chciałam tylko zrobić podsumowanie... przed treningiem czy to aerobowy czy basen powinnam jeść coś białkowego... czy przed basenem może być: owsianka te placuszki lub ciemny chlep z serkiem wiejskim (dzisiaj przykładowo jadałam kanapki z masłem i rzodkiewką i do tego serek wiejski) ewentualnie zamiast serka chuda wędlina... Generalnie jak rozumiem najlepiej przed treningiem jeść wolno wchłanialne białka i raczej nie z warzywami w dużych ilościach, bo te utrudniają wchłanianie tego białka... po trenigu tez coś białkowego... ale uważać na tłuszcze, raczej ich unikać... no i na kolację też coś takiego lekkiego, biłakowegoo.... czy możesz mi polecić jakiś zródła wiedzy na ten temat?... To znaczy o białkach (szybko- wolno - przyswajalne)... jakie węglowodany dobre, jakie nie... itp... Sorry, że tak Cię męczę, ale sporo tej wiedzy rzucasz i to na dwóch topikach, a że z założenia jestem uporządkowana, to lubie czasem takie sobie podumowanko zrobić :):):) ;)

O,tak,Naked powinna napisać przykazania zdrowego jedzenia.Wraz z najważniejszymi poradami treningowymi.Najlepiej zebrać wszystko w jeden post.A my wydrukowałybyśmy i powiesiły ku pamięci na lodówce!

Madziu od poczatku: zrodla bialko szybko wchlaniajacego sie ktore musza sie znajdowac w posilkach okolotreningowych: jaja (z naciskiem na bialko), chude miecha,chuda wedlina, chuda ryby, ew. odzywki bialko ktore sie wolno wchlonie jest niepozadane w posilkach okoltreningowych: wiec twarogi, wiejskie i pochodne przed/po treningu -nie natomiast jest zalecany na kolacje. (jesli kolacja wypada jako posilek po treningu to wcinamy bialko tak jak po treningu a kolacje pozniej) przed treningiem: wegle zlozone plus bialko (nie twarog) po treningu: wegle z wysokim Ig(banan, miod....) plus bialko ( nie twarog) /plus zlozone im dalej od treningu tym wegle o nizszy ig wegle zlozone to np. kasza, makaron raz, ryz br. co do zrodel to proponuje CI powertowac na necie. sama CI nic w tym momencie nie polece bo poczytuje to tu to tam i jak wiedza sie pokrywa ze soba to przyswajam;) amitko- kochana jestes ale nie mam jeszcze taak duzej wiedzy by byc odpowiedzialana za Wasze lodowki:P sama ciagle czytam i wiem ze jest kupa spraw, o ktorych nie wiem;) teraz moge sobie tylko skromnie doradzac...;)

Maryno- za malo kcal jesz. Te posilki -jablko i zupa/ jogurt to nawet razem to za malo. A wczesniej ile kcal dostarczalas? Na lydki/nogi -rowerek, biegi, basen, jazda konna (Neit;) ) poza tym to wspiecia na palcach/wykroki/i duzo innych na wzmocnienie konczyn;)..w polaczeniu z Twoimi spacerami powinny przyniesc efekty;) a jak juz tak do jadla sie doczepiajac:P : platki?ktore? jesli ze sklepu to niefajne;) i to pieczywo chrupkie ( Borsuk ;) ) tez niefajne;) ;)

Gość Maryna Z.
Dzieki Naked:-) Po przeczytaniu tego topiku i kilku innych tez doszlam do wniosku, ze za malo jem. Dopiero sie ucze jak prowadzic diete w zdrowy sposob. Sek w tym ze ja nie cierpie gotowac, a ryba jest latwa w przyrzadzaniu, 20 minut i gotowe. Salatki kupuje gotowe, jedyne co musze ''ugotowac'' to chyba tylko omlet i warzywa;-) Nie lubie miesa, kurczaka, indyka czy wedlin, moze powinnam jesc soje??? Platki sa ze sklepu, skusilam sie bo ta firma proponuje ich diete w postaci tych platkow na sniadania i kolacje i rzeczywiscie po obiecanych dwoch tygodniach schudlam, poza tym byly na specjalnej ofercie:D Special K sie nazywaja, firmy Kellogs. Mieszkam w Anglii wiec i jedzenie jest inne. Czytalam wpis o chrupkim pieczywie i sie zgadzam, ech, zupelnie jakby jesc papier, 20kcal kromka, sladowe ilosci cukru i soli wiec nie tak zle.

NakedTruth --- już ja dobrze wiem że chciałaś napisać "jazda na mężu" :D Masz cierpliwość Kochana żeby ciągle odpowiadać na te same pytania :D (nie mówię tylko o tym temacie ale ogólnie o forum) W sumie ja do jakiegoś stopnia też, bo siedzę na temacie z dietą Atkinsa i czasem takie pytania padają że mam ochotę walić głową w ścianę :) Na szczęście teraz tam przywędrowało parę osób umiejących myśleć :D

Neit- my wszyscy wiemy jak cenisz swoje treningi:D no i jak to sie mowi--grunt to znalezc cos co sie polubi...:D takze ja, przy kazdym wymienianiu przykladowych aerobow, zawsze bede dodawala Twoj sposob na piekne uda:D jakiem Naked Truth :P

Marynko- moze jendak sprobuj sie przekonac do pelnowartosciowego bialka;) z ta soja to trza uwazasz bo nie kazdy moze ja wcinac.

NakedTryth i teraz pomyśl, że są tacy co mówią, że ćwiczenia nie sprawiają przyjemności :D Dobrze że my wiemy iż trzeba wybrać odpowiedni rodzaj ćwiczeń :D Dzisiaj mam ładowanie ww, będę musiała ostrzejszy trening zastosować :D

Aj, literówka się wkradła, sorki :) Czemu tu kurcze nie można postów edytować?

Ooooo Kochana to zakwasy jutro na mur-beton :D ale wiesz- sprawe da sie zalagodzic - tez dlatego proponuje Ci jutro drobne wyciaganko i 'lekki trening' :D- powinno pomoc :D:D no a dzisiaj daj sie poniesc energii :D

Gość Naked ja kiedyś
czytałam, chyba nawet na kafe, że nabiał wieczorem nie bardzo bo celulit... Jest w tym coś prawdy Twoim zdaniem?

szkoda, ze tak 'powierzchownie' ocenila przyczyne swojego problemu :) nie dotarly do mnie takie wlasciowosci nabialu;)

Naked ... a Ty w jaki sposob sobie wynagrodzisz "niemoznosc" ruchu? - jest dietetycznie, bo kcal sie spala, a jak.

Borsuku a to musi byc dietetycznie?:P Stukanie w klawisze moze i cos tam spala:) ( miales kiedys cos unieruchomione?)

Nawet jak sie zdarzy, ze troche % w siebie wleje ... to i tak szare komorki pracuja ;) To co z ta Twoja noga? P.S. mam nadzieje, ze to nie jest zarazliwe? ;)

moze gdyby bylo... torszke by mi to pomoglo:P gdzies, jakos mi sie skrecila i nawet nie wiem jak...i nie pilam wtedy;] chyba, ze Ty sugereujsz ze jestes teraz pod wplywem?:D tak w tygodniu?;] ...no nie, mow ze urodziny miales/masz?:(

A nie, ja prawie abstynent jestem :) Zreszta po co mam w siebie wlewac % ... jak i tak zawsze trzezwo mysle? ;) A do urodzin to ... zdazysz sie zagoic ;)