Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama małej

imię dla dziecka -polskie czy nie ? wasze zdanie?!!!!

Polecane posty

Gość przyszła mama małej

na dniach bede miała córeczkę ale wciąz nie wiem jakie imię jej dac , zastanawiam sie pomiedzy Nadia i Leah (czytamy lija) narazie nie mieszkam w polsce ale pewnie kiedys tam wroce, niewiem jak takie nie polskie imie bedzie odebrane, choc słysze ze teraz duzo dzieci ma nie polskie imiona, jakie jest wasze zdanie?

Imię Nadia ostatnio bardzo często jest "nadawane" dziewczynką w Polsce więc to imię śmiało możesz wybrać :)

Jak dasz córce na imię Leah i wrócisz do polski, ludzie będą na nią mówili Leah, po polsku, podoba Ci się to? Już lepiej weź tę Nadię, albo wymyśl coś ciekawego, w miarę neutralnego.

Lepiej wybierz Nadia. Imieniem Leah możesz skrzywdzić dziecko, kiedy wrócicie do Polski. Wiesz dzieci w szkole są okrutne, mogą się wyśmiewać z twojej córki, nie będą potrafili wymówić jej imienia itd. A imię Nadia jest neutralne, i w Polsce i zagranicą brzmi ok.

Zdecydowanie Nadia- w każdym języku brzmi ładni, nie ma problemu z czytaniem.

Gość ja mieszkam za granica
nadalam nie polskie imie i zaluje ;)

Zdecydowanie uniwersalne imie, czyli nie zmieniajace brzmienia i wymowy w obcych jezykach. A jest takich imion duzo. Typowo polskie imie jest zawsze zmieniane za granica, typowo zagraniczne w Polsce nie zdaje egzaminu.

Gość kochana autorko
a Nadia to co za ruskie imie? no prosze Cie! sa inne imiona powszechne na calym swiecie czy to musza byc takie pretensjonalne imiona? Nadia to wybacz ale takie kurewskie imie a Leah to juz bez slow! Wybierz zwykle imie a nie wymyslasz jakies egzotyczne imiona:-O

Gość Nadia to zdrobnienie
od Nadieżdy. A jak Nadieżda to Krupska - żona Lenina :):):)

Gość dr Halina Kugens-Parsiutowicz
Dla chłopczyka dam Szadim albo Ahmed! Ale to dopiero jak urodzę!

najlepiiej poszukaj imienia które i zagranica i w pl. bedzie brzmiałao podobnie a taka ciekawostka ze mna do szkoły chodziła Iris i nikt sie nie śmiał z jej imienia a wszyscy byli zachwyceni ....

Gość haha ta pewnie maryśka
lepsze co kciukiem:D? daj Nadia, nie słuchaj tej wieśniary

taa lepsze...nie bądź śmieszka. maryśka jest wieśniackie i pasuje dla starej babci a nie dziecka:O Nadia lepsze

babcią nie jestem, a znajomi uważają, że bardzo do mnie pasuje. a ja jakoś nie wyborażam sobie 80letniej nadii Helena to jeszcze piekne imię

Helena? Helka, tragedia:O Tobie tylko takie wsiurskie się podobają rozumiem? a co Ci mają znajomi powiedzieć? że Cie rodzicie skrzywdzili? pomyśl trochę...mówią tak z grzeczności.imię obciachowe

sam więsniak jesteś💤 lepiej rzecz jasna być kolejną oliwką, nadią, kasią albo magda? wolę być marią

Gość kochana autorko
kciuk racje masz, helena maria lepsze niz olivka nadia vercia a szczyt wszastkiego jest fiona:-Onie mowiac juz o pszczolce maji albo kinga:-O to dopiero wszystko wiocha:D:D:D

do kingi nic nie mam. a o olivkach, nadiach, amelkach juz słuchać nie mogę:O i wiem, że mam rację, moja mama gust ma i śliczne imiiona dla swoich bliźniaków wybrała;)

Gość aaabsolutnie nie
daj jej Pamela

Gość aaabsolutnie nie
istniją całe księgi imion a laski się głupio pytają na forum i kopiują jakieś infantylne imionka nadawane przez 20 letnie infantylne Mamuśki

Gość kochana autorko
amelka:-Otaaaa kojarzy mi sie z anemia:DChora moda na glupie imiona:Drobcie co chcecie!Jasmin jest jeszcze przebojowe albo Jennifer,jessica (wymawia sie J nie DZ!!) albo Chayenne buahauahaaaaaaaaaa

Gość kochana autorko
ta Pamjela tez super a Chayenne mowi sie Szajen haaaaahaaaaaaaaaaaa

Gość kkiiiiiiiiimmmmmm
Ty kciukiem a co to za stare torby w betach siedza (chodzi mi o to zdjecie z twojej stopki)??

Gość aaabsolutnie nie
w pierwszym z brzegu kalendarzu masz kilka imion przypadających na dany dzień... no ale trzeba zaimponować koleżankom i dać jakieś superoryginalne imię !!!!!

oj coś ze wzrokiem nie tak, skoro widzisz ,,stare torby'':) bliźniaczki sa na zdjęciu, nie widać?:)