Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KURTNEY

DIETA NIELCZENIA ZACZYNAM JEST NAJLEPSZA KTO ZE MNA???

Polecane posty

Ja też jestem po śniadanku - chlebek orkiszowy z masłem. Nie udało mi się rano kupic ani ogórka, ani pomidora - co prawda zimą to może lepiej takich warzyw nie jeść :-) Nie wiem, czy banana można z owsianką. Tombak pisze, aby banany raczej osobno (w goóle owoce najlepiej osobno), ale że są różne wersje diety niełączenia (jedne dopuiszczają owoce łączyc, inne nie), wiec chyba można uznać, że ok :-) I tak najważniejsze zą węgle i białka.

Gość kurtney
agawa ja nie wiem co banan i winogrono to wegle i nie zalicza sie jej do grupy owocow tylko wegli ja tak robie trudno

Gość marta karta
witam tez stosuje t diete juz od pewnego czasu i nawet nawet ale teraz jestem zla bo jetem przed @ i wiecie jak to jest :( ta dietka podoba mi sie ja dorzucilam jeszcze rano i wieczorem po 20 min orbitrek zobaczymy jak wyjdzie Agwa_Agwa - "znam Cie" z topiku Ida2008 :) jak Ci idzie prosze moglabys mi napisac jak pieczesz chlebek prosze Pozdrawiam milego dzionka :)

Gość kurtney
hey marta ;) :))))

Gość kaffa
czesc dziewczyny od jakichs 2 miesiecy uwazam na to co jem, nie jem pieczywa, prawie calkiem wykluczylam slodycze, zrezygnowałam z sztucznych zupek i 3minutowych dan, jem wg zasad nielaczenia ale niezbyt restrykcyjnie. Czuje sie jedzac tak duzo lepiej ale strata wagi prawie zadna- max 1,5 kg Zaczynam od dzis experyment- zasada nielaczenia ale juz bez odstepstw, kolacje najpozniej 19, codziennie brzuszki. Bede sobie zapisywac co zjadlam -zeby miec na pismie wszelkie grzeszki. Mam do zrzucenia z 5 kg jak nie zrzuce to sie pochlastam :)

czesc dziewczyny ja tez sie chce do was przylaczyc mam duzo nadwage stosuje nielaczenie od jakis 2-3tyg i udalo mi sie schudnac 5 kg lubie te dietke bo nie jest sie glodnym i jest ok napisze wiecej jak wroce z lpracy pozdrawiam wszystkich milego dnia

Gość marta karta
dziewczyby a moze bedziemy pisac swoje przykladowe dania i tak bedzie lepiej bo bedziemy sie "kontrolowac" co wy na to ?? 7ºº rano - napar z siemia lnnianego i kawa z mlekiem 8ºº 2 kromki razowego z pomidorem i salata 11ºº 3 mandarynki 14ºº ryba po grecku(marchewka seler cebula papryka + przypraw) 17ºº jedna duza marchewka + okolo 2 litrow wody co o tym sadzicie ?? moze byc ? :)

Gość kurtney
marta jasne z emoze eh ja zjadlam obiad ajestem glodna koniec kartofelkami hhehee ale co tam w grupie sila damy rade witam Maggy

Gość kurtney
marta karta hehe nie jestes glodna ??? ja potem sie opije :))) Maggie duzo 5 kg gratulluje ja po tej diecei utlam ze 3 kg ale to takw pol roku folgowania wiec nie jest zle ;P

Gość autumn_wind
Coraz więcej osób się przyłącza do niełączenia :) fajnie:) Dziś mój drugi dzień i mam przed sobą jeszcze jakąś większą kolację do zjedzenia. A później będę walczyć z głodem, który napadnie mnie na pewno w okolicach 22;p ale dla piękna trzeba cierpieć Poniżej wklejam linka do podziału produktów na grupy- zerknijcie proszę na to trochę bardziej wprawnym okiem i powiedzcie mi czy taki podział jest wlaściwy. Bo nie chciałabym stosować się do nieprawidłowych zasad:p

Gość kurtney
hehe no 22 padaka ja jzu glodnieje heeh lipa :( ale chce sie byc piekna :) no trzba dzis 2 dzien nie bde sie warzyc codziennie

Gość kurtney
dziwne te rzeczy ze soki owocwe to bailka

Gość autumn_wind
No dziwne, dziwne... przecież w owocach białka niezbyt wiele uświadczysz. Hmm a może któraś w was ma jakiś sprawdzony podział jedzonka na grupy? Sprawdzony mam na myśli stosowany przez was lub kogoś znajomego- oczywiście z efektami:)

Gość kurtney
nom dziwne hehe mam trcohe inny podzial hehe ale co tam :))) trzeba poszukac innego nie pamietam gdzie jest tamten

Gość kurtney
1 GRUPA PRODUKTY WYSOKOBIAŁKOWE mięso białe i czerwone: drób, wieprzowina, wołowina i cielęcina, baranina, jagnięcina, dziczyzna mięso ryb, fauna morska: ryby, owoce morza nabiał: ser, mleko, jogurty, kefiry, śmietana, jaja rośliny wysokobiałkowe: soja i tofu -------------------------------------------------------------------------------- 2 GRUPA PRODUKTY WSZECHSTRONNE warzywa: pomidor, kapusta, ogórek, marchew, pietruszka, cebula, fasolka szparagowa, kalafior, brokuły, brukselka, seler, por, szpinak, szparagi, bakłażan, sałata tłuszcze i oleje: masło, margaryna, oliwa z oliwek, inne oleje roślinne orzechy i ziarna: orzechy włoskie, laskowe, ziemne i inne; ziarna sezamu, słonecznika, dyni i inne -------------------------------------------------------------------------------- 3 GRUPA WĘGLOWODANY produkty bogate w skrobię: ziemniaki, kukurydza, ryż, płatki śniadaniowe, fasola, groch, kasze produkty z mąki: chleb, makaron, drożdżówki, ciastka, ciasta, herbatniki, sosy niektóre słodkie owoce egzotyczne: banan, mango, daktyle, figi produkty słodzące i słodycze: cukier, miód, syropy, czekolada, cukierki, batoniki -------------------------------------------------------------------------------- 4 GRUPA OWOCE truskawka, jagoda, malina, jabłko, gruszka, arbuz, melon, cytrusy, ananas, kiwi, śliwka, nektarynka, brzoskwinia, suszone owoce.

Gość autumn_wind
Też na początku trafiłam na ten podział, ale później zaczęłam szukać dalszych info o diecie i trafiłam na tamten:/ no i mi trochę zamieszał, bo nie wiem co w końcu np z białym serem, którego zwykle jem sporo. No i te owoce:/ będę je jadła osobno i to powinno rozwiązać problem;)

czesc dziewczyny, widze ze grono sie powieksza :D ja dzis mialam: 1śn 8.00: omlet ze szczypiorkiem i plastrem szynki 2śn 11.00: 2 chlepki z papryka p 13.30: jogurt owocowy 3śn 16.00: 2 chlebki z papryka o 18.00: nalesniki z powidlami :(

Gość autumn_wind
Wiecie, zaczęłam bardzo planować co zjem i w jakiej kolejności/ konfoguracji:) myślę, że to dobrze, bo wreszcie podchodzę rozsądnie do tego co jem, a nie rzucam się na cokolwiek, co znajdę w lodówce. Okazuje się, że nagle mam czas na wcześniejsze zaplanowanie sobie jedzonka, zrobienie odpowiednich zakupów i nawet na upichcenie tego! A byłam święcie przekonana, że jem niezdrowo, bo nie mam czasu jeść zdrowo:p U mnie godzina ostatniego posiłku to mniej więcej 19-19.30. Niestety nie jem też typowego obiadu w obiadowych godzinach, bo nie mam możliwości zgrać tego z uczelnią i masą innych zajęć. Zwykle wracam ok 17- 18 do domu i powinnam wtedy być już po normalnym obiedzie, a nie dopiero się za niego zabierać:/ no ale co zrobić

Gość kurtney
ja jestem glodna mam dosyc diety mam obsesje wazenia

Gość autumn_wind
Kurtney, nie załamuj się. pamiętaj, że nie jesteś sama! Ja też troszkę głodna jestem;) ale nie aż tak bardzo, bo wróciłam niedawno z aerobicu, a po wysiłku nie chce mi się jeść. A więc idziemy przez tę dietę RAZEM i będziemy się WSPIERAĆ!!! Zrozumiano? :D Jeśli jesteś aż tak głodna to podjedz sobie np kilka suszonych jabłek...nie powinny zaszkodzić, a na pewno będzie Ci łatwiej:) Ja piję sobie herbaty przeróżne- one też trochę ulatwiają te ciężkie wieczorne godziny, kiedy to nie można sobie niczego podjeść:p Ale wiesz co? Przyzwyczaimy się! :)

Gość kurtney
oh dzieki za wspracie ;(((9 pare dni bedzie ok jak sie tyle wpieprzalo w ciagu dnia przed dieta miesiacami to jeszcze glod jest ile ja zarlam i dziwie sie ze tylko tyle utylam

Ja zaliczam dzień do udanych jesli chodzi o dietę :-) - śniadanie (8.30) - 3 małe skibeczki chleba orkiszowego z masłem (juz to gdzieś pisałam, ze moje skibeczki mają max 10 x 5 cm) - przekąska (ok. 11) - jabłko - lunch (ok. 12) - 4 łyzki płatków owsianych namoczonych wcześniej w wodzie + łyzka otrąb + kilka migdałów, orzechów, pestek słonecznika wymieszane z bananem (miałam obiekcje co do tego banana, ale dzięki temu danie nie było mdłe) - przekąska - ok. 15 - pomarańcza - obiad - g. 16 - kawałki indyka podsmażone z cebulą i czerwona papryka - niezbyt dużo tego było, więc sie nie obzarłam. Potem była joga więc juz nic nie jadłam - wieczorem w domu - duzy kubek soku z marchwi i z odrobiną jabłek z kilkoma kroplami oliwy z oliwek (sama wyciskam w sokowirówce) Co do pieczenia chleba to polecam stronke www.chleb.info.pl - stamtad wzięłam przepis na zakwas i na chleby - chociaż jak ma sie juz zakwas i kilka chlebów sie juz upiekło to potem mozna samemu eksperymentować trochę, kombinować z przepisami, z mieszaniem różnych rodzajów mąki, z dodatkami. Mój maż takiego chleba nie jada, więc piekę tylko dla siebie - na raz robię 2 lub 3 dosć płaskie chlebki, bo takie lubię (w keksówkach) - jak ostygnie kroję na pół i mrożę i jem na raty. WYstarcza mi to na ok. 2 tygodnie. Zerknęłam na podział produktów do ksiazki TOmbaka - ogólnie podobnie tyle, ze on np. inaczej klasyfikuje orzechy, pestki słonecznika itp - u niego to białka. Zaleca też, aby podczas jednego posiłku białkowego jesć tylko jeden rodzaj białka (czyli sałatka kurczak + jogurt odpada) i analogicznie tylko jeden rodzaj węgli podczas posiłku węglowodanowego. POnadto - węgle jemy do godz. ok. 13, a popołudniu raczej bialkowe. Odstęp między posiłkiem białkowym a węglami min. 2 - 3 h. W sumie drobne różnice w podziałach chyba nie są aż tak istotne - chodzi głównie o to, aby kasze, ryz, makaron, ziemniaki, chleb itp. jesć oddzielnie od mięs, ryb, jaj, żółtego sera, twarogu itp. Reszta to są "niuanse" :-)

Do "ojejej" - omlet i szynka to chyba złe połączenie (2 różne białka). Naleśniki chyba też, bo robi się je z jajka i mąki :-)

Gość autumn_wind
Ja stwierdziłam, że nie będę popadać w skrajności i bez wahania połączyłam dzisiaj jajka z szynką, podobnie jak ojejej :) i nie mam zamiaru tego zmieniać:D

czesc u mnie inna strefa czasowa wiec wlasnie wrocilam z pracy jak narazie idzie mi dobrze z dietka nie zlaczylam dzisiaj nic.stosuje zasade to znaczy podzial na grupy taki jak podala kurtney ale nie przesadzam az tak bardzo lacze bialka z bialkami a wegle z weglami. co do mojego jadlospisu 5:00 platki owsianie na wodzie z dodatkiem pol lyzeczki brazowego cukru i ok4 pokrojonysuszonych sliwek po godzinie kubek kawy ze smietanka 8:00 batonik zbozowy po godzine woda mineralan 11:00 maly niskokaloryczny jogurt owocowy po godzinie woda mineralana 1:30 jablko po godz woda 5:30 udko z kuraka z gotowanym kalaf i salata zielona a i jeszcze po godz bedzie kawa staram sie mimo wszystko duzo naturalnego blonnika i produktow ktore w naturalny sposob pomagaja isc do kibelka bo mam od chyba zawsze duze problemy z zaparciami

ahhh tego nie wiedzialam ze trzeba jesc tylko jeden rodzaj bialka :( ale trudno, lepiej zjesc 2 rodzaje bialka niz bialko i wegle :P masz racje Agawa, gorzej z tymi nalesnikami, wiem ze to "grzech" ale wrocilam pozno do domu a byly tylko nalesniki (domownicy nie stosuja tej diety) za kare zrobilam 50 brzuszkow :)

Gość kurtney
autumm i dobrze jaka bialko szynka bialko spoko nie przaesadzayjmy bo nie bedzie co jesc :)) ja dziw niby waze mniej ale to wode zeszla ale coz :) ja np kawy ze smietanka nie odmowie bez przesady hehe a rano 2 kromki chlebaka ciemnego z szpinakiem pycha ;)

Gość marta Karta
witam dziewczyne jak fajnie ze nas wiecej :) a wiec juz wiem ze popelnilam blad ;( polaczylam jajecznice + kielbasa - no ale dzieki temu ze piszecie Swoje menu mozemy wylapywac bledy ;) i to mi sie bardzo podoba, moj "plan" 7ºº szklanka wody + cytryna i kawa z mlekiem 8ºº jajecznica+ kielbaska+pomidor+por 9ºº - 10ºº woda 11ºº - 4 male mandarynki 12ºº - 13 ºº woda 14ºº - groszek + papryczka +marchewka+ por+ miesko (gotowane na parze) 15ºº-16ºº woda 17ºº owoc dzis na wadze bylo 70 kg no nawet po malu waga spada ale chyba przez to ze jestem przed @ to idzie to jakos wolniej :( tez tak macie ?? dobra pozdrawiam i milego dzionka :)

Gość kaffa
nielaczenia dzień drugi, ale taki nieprofesjonalny- wiecie jak widze za duzo zasad w diecie, np to nielaczenie 2 rodzajow bialaka, od razu sie zniechecam, bo to jakos za bardzo mnie ogranicza. Nie lubie myslec ile mninelo od posilku weglowego - czy aby nie mniej niz 3 h itd. Ale trzymac sie bede tego by nie pic w czasie posilkow i bezposrednio po i przed. Dzieki za wklejenie tej listy produktow. Dziewczyny gotujecie zupy? macie jakies ulubione przepisy? i jak - na miesie, na samych kostkach ? Mam ciagle ochote na zupy. Robie te brzuszki - a jak boli to sobie mysle - bardziej boli jak nie moge zniesc oblicza w lustrze :)