Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

caryca katrina

ZNACZENIE SNU spróbuję pomóc

Polecane posty

Jak w temacie. Nie obiecuję rozwiązania zagadki na 100% ale spróbuję pomóc go zrozumieć :) Dodam od razu, że nie mówię o pseudo-sennikowym tłumaczeniu. 99% snów nie jest prorocza a odnosi się do przeszłości/teraźniejszości i jest głosem naszej podświadomości. Sen proszę opisywać w całości, także towarzyszące mu emocje :) "Śniły mi się skarpetki" to nie jest coś co będę próbowała zinterpretować :P

Śniło mi się, że niosłam dwa ciężkie wiadra wody, była noc, płakałam szłam przez miasto i strasznie się bałam wokoło nie było ludzi, była tak pustka wogóle wszystko co mnie otaczało było przerażające. I nie mogłam trafić do domu, byłam całkiem sama..

Gość hahhdjkbnslbnofbif
śniło mi się ż dostałam sms od kolegi ktory kiedyś sie we mnie zakochał ... ze go dostałam... siedziałam ze swoim chłopakiem i bałam sie ze on zobaczy ze ten kumpel to mnie napisał

fajna jestes ,tylko szkoda ze z ,jednym cycem jak upadla madonna

Gość hahhdjkbnslbnofbif
kiedyś był moim przyjacielem... ale wpierniczał sie w moj zwiazek i musiałam urwać tą znajomość .... bo sie we mnie kochał. nie odzywamy sie juz 3 lata

innaboinnainaczejx ____________________________ Mi się to w pierwszym momencie skojarzyło z obowiązkami, które zostały na ciebie zrzucone (praca może dom?). Chyba czujesz, że sobie z tym nie radzisz ale nic nie robisz, nie prosisz o pomoc...zaciskasz zęby i tyle. Fakt, że nie mogłaś trafić do domu (miejsce spokoju, oaza) może znaczyć, że Cię to przybija i odbiera spokój... Zgadza się czy kombinujemy dalej? :)

Gość myslodsiewnia
wczoraj w nocy snilo mi sie, ze moj ukochany partner zostawil mnie dla swojej bylej dziewczyny. byla gleboka zima a ja na polanie posrod drzew dosiadalam rogatego smoka. wiem, ze to brzmi glupio ale smoki snia mi sie niezwykle czesto w roznych okolicznosciach:)

Gość starrrrrrrr
Snilo mi sie, ze czesalam sie szczotka mojej ciotki, ona siedziala obok i nagle zobaczylam, ze na jej glowie cos sie rusza. Stwierdzilam, ze to wszy i narobilam rabanu, ze sie zarazilam. Byl to okropny sen, wystraszylam sie. Zaczelam krzyczec i sie obudzilam.

hahhdjkbnslbnofbif ______________________ Może w takim razie jest obecnie coś co ponownie zagraża Waszemu związkowi? Chowasz komórkę przed chłopakiem, więc jak sądzę może chodzić o brak zaufania... Albo w ogóle masz przed nim jakąś tajemnicę, bądź coś zostało niedopowiedziane... obawiasz się jednak, że to może wyjść na jaw?

Gość wieszba
25.01.2010 podobno był najgorszy dzień w roku - w moim przypadku sprawdziło się. Dostałam wypowiedzenie umowy o pracę na czas nieokreślony - z pracy, która zabierała mi kilkanaście godzin dziennie, w której panował mobbing, a ja... bardzo się starałam być dobrym pracownikiem. Czy ktoś pokusiłby się o interpretację mojego snu - może zawiera jakieś wskazówki dotyczące powyższej sytuacji? Przyśniła mi się przeprowadzka - nie wiem czy nie zapamiętałam, z jakiego powodu. W chwili obecnej mamy wspólnie z mamą mieszkanie własnościowe - nie ma powodu go zmieniać. Śniłam jednak, że tak się stało. Gdy zobaczyłam nowe mieszkanie - bo to było mieszkanie w kamienicy, nie wolno stojący budynek - przeraziłam się. W maleńkiej kuchni o dziwnym trójkątnym kształcie znajdowała się wanna i drzwi do ubikacji, a dalej dwie wnęki - niby pokoje. W jednym (bez okna - moim) mogło zmieścić się tylko łóżko, zajmujące całą dostępną powierzchnię. Drugi był również niewielki. Jako, że ściany były wysokie, próbowałam wymyśleć coś, by zyskać trochę przestrzeni - na przykład podwieszany sufit. Kiedy oglądałam ściany, odkryłam, że we wnęce (a był to dom pełen zakamarków) jest coś więcej. Mym oczom ukazało się dziwne pomieszczenie - coś w rodzaju korytarza, zakręconego jak ślimak, z jednym oknem na dwór, a drugim na "klatkę schodową" o której istnieniu nie miałam pojęcia (nie była to "normalna" klatka schodowa od tej strony, od której wchodziło się do domu - może należała do sąsiedniej kamienicy). Była piękna - stara, częściowo drewniana, częściowo wyłożona zielonym kafelkami bądź kamieniem we wzór bodajże roślinny. Skojarzyła mi się z klatkami schodowymi w budynkach z okresu secesji... Za "korytarzem" (który miał przedziwne ściany - jedne z drewna czy zapewne otynkowanej cegły, inne bądź ich fragmenty ze szkła czy ażurowego drewna), który prawdopodobnie przynależał do mojego mieszkania, a z którego bez najmniejszych problemów można było zrobić dodatkowy pokój czy dwa, znajdowało się wyjście na zewnątrz. Nie było zamknięte na klucz, podobnie, jak okno z korytarza na "drugą" klatkę schodową, a jednak jakby nikt o nim nie wiedział, ponieważ nie widziałam w pobliżu żadnej żywej duszy, nikt też nie włamał się do naszego domu... Nie bardzo pamiętam, jaki widok był za drugimi drzwiami - może jakiś bezludny zaułek, może podwórze... Można było stamtąd normalnie wyjść na ulicę. Aha, co do klatki schodowej... wiedziałam, że jest to klatka schodowa czy raczej jej część, z której można się dostać w różne miejsca. Ale to, co widziałam z mojego okna wychodzącego na nią, to była raczej wielka, wysoka na kilka pięter sala z otwartymi drzwiami po jednej stronie (za nimi - słoneczny dzień), a z drugiej mało widoczne drzwi,za którymi zapewne były schody, za pomocą których można się dostać na inne piętra sąsiedniego domu.

Gość myslodsiewnia
nie wiem czy to ma znaczenie ale ten smok byl inne niz te w pozostalych snach. byl mniejszy i byl rogaty, mial kolor glebokiego oceanu i male oczy, zazwyczaj snia mi sie zupelnie inne smoki

Gość hahhdjkbnslbnofbif
on wie ze kiedys byla taka sytuacja... wszystko bylo wyjasnione. ... niewiem czemu ciagle mi sie sni tamten ... i jakis strach

Matko jak dobrze ze w koncu znalazl sie taki ktos jak Ty. Pierwszy moj dziwny problem senny, to to, ze w snie np nie moge uciekac, gonic kogos, i okropnie mnie to meczy, nawet gdy sie obudze... to jest uczucie jakbym miala strasznie ciezkie nogi, allbo jakbym biegla w wodzie:) A drugi sen to jeszcze z czasow mojego dziecinstwa, siedze w pokoju i patrze ze ktos wspina mi sie po drugiej stronie do okna(mieszkam n 3 pietrze:)) wiem, ze to jest zly czlowiek, chce zawolac mame ale nie mam glosu, lece po meme do innego pokoju, wracam z mama i juz nikogo nie ma ... i tak w kolko:/ cala noc potrafilo mi sie to snic:)

Gość Mnie sie snila..
Biala slubna sukienka..i welon..taki nie za dlugi..i mialam sie stroic do slubu ...i caly czas myslalam o tym ze ja nie moge , bo przeciez mam męza..ale ten nowy to mial byc moj kuzyn:P ale go nie bylo w tym kosciele i wszyscy czekali.a ja postanowilam uciec i nie wychodzic za niego...ostatnie co pamietam ze snu..to odlożyłam bialą wiązanke kwiatow..slubną..*gozdziki to byly ..(fuj nie lubie gozdzikow!) i zatesknilam do ..."D"..i pomyslalam wole byc juz zawsze sama ale nie wyjda za kogos kogo nie kocham..i sie obudzilam.. dobre co?...D:D

Gość wieszba
Mam nadzieje ze mi pomozesz, bo szukalam interpretacji na pewnym forum, ale nikt chyba nie wie

Gość zęby
Jestem mężczyzną,obecnie w separacji. Śniły mi się zęby,były brudne,czysciłem je i jak spojrzałem w lustro po umyciu,to były lśniące,bialutkie. CO to może oznaczać?

Gość myslodsiewnia
aden z tych smokow nie jest pospolity. zazwyczaj maja duze lby, kolory ziemi, maja, ze tak to glupio ujme wyraz twarzy. boje sie ich ale nie potrafie przed nimi uciec i nie potrafie przestac o nich myslec. budza moj szacunek. w innych snach zazwyczaj chowam sie przed nimi. w tym snie ten smok wygladal lekko przyglupawo ze tak powiem ale zupelnie nie byl grozny.

starrrrrrrr ________________ A jakie masz kontakty z ciotką? Bo nie wiem czy w ogóle zakładać, że wystąpiła tu "personalnie".... Poza tym włosy, czesanie to dbanie o wygląda, powierzchowność. Może jakieś kompleksy? Uważasz, że coś w Twoim wyglądzie się zmieniło na gorsze lub może tak się stać a wtedy inni się od Ciebie odwrócą (taka wszawa kwarantanna :P) Ewentualnie motyw cioci, może uważasz że w jakiś sposób jest dla Ciebie zagrożeniem choć nie macie otwartego konfliktu. Sądzisz, że nie ejst np zupełnie szczera?

aaaaa i jeszcze to, ze wypadaja mi zeby, wrecz nie moge ruszyc ustami bo leca mi wszytskie naraz:( zazwyczaj przezd jakims waznym wydazeniem(to wydazenie jest we snie, np ide gdzies itp)

jazeli to jest ,to o czym mysle ,to przepraszam caryca Twój nick mnie zmylil

hahhdjkbnslbnofbif _________________ Ale to niekoniecznie musi chodzić o tamtą sytuację. Ona może być jedynie symbolem pewnych emocji, stanu. Tak jak serce jest symbolem miłości... Jesteś z nim w ogóle w 100% szczera?

Gość ja chyba pojadę do sklepu
Kiedyś śniło mi się, że jechałam na rowerze. We śnie bardzo bałam się ludzi. Jechałam, najpierw z takiego wzgórza, między drzewami, obok normalnie były domki jednorodzinne, ale po środku były zamiast ulicy drzewa, i ja między nimi jechałam. Później zjeżdżałam dalej, w oddali widziałam bloki, ale im bardziej się przybliżałam do tej oddali, tym większa przestrzeń się robiła. Zaczęło się szybko ściemniać. Zaczęłam odczuwać niepokój. Pora roku to było lato, późne, jeszcze ciepło. Nagle w oddali zobaczyłam las, chciałam skręcić na ulicę, tak, żeby do tego lasu nie wjechać, bo ściemniało się coraz bardziej a ja czułam coraz większy niepokój. Nagle patrzę na ulicę (tę co obok lasu biegła, taka szosa) a ona była oblodzona (mimo, że było lato). I nagle wjechałam ścieżką w las (mimo, że skręcałam w prawo, na ulicę). Potem działo się w zwolnionym tempie jakby, było przerażające. Po tym jak wjechałam do lasu, nagle zrobiło się bardzo ciemno, jak w nocy. Włączyła mi się lampka od roweru. Bardzo się bałam. Nagle przede mną drzewo, chcę je wyminąć. Zza niego nagle wyjechał dziecięcy rowerek, pojechał ze dwa metry i się przewrócił. Żywej duszy wokół, a ja czuję przerażenie, po prostu zło w czystej postaci jakby wisiało nade mną. Przez głowę przebiega myśl, żeby nie zawrócić, ale pędzę (a wszystko się wydaje jakby w zwolnionym tempie). Chcę się odwrócić i wtedy się obudziłam. Zlana zimnym potem i przerażona. Boże, do tej pory czuję ogromny niepokój, jak myślę o tym śnie, nawet teraz...

Gość starrrrrrrr
Z ciocia mam swietne kontakty, traktuje mnie jak swoja corke. Bardzo dbam o wyglad i chce drastycznie zmienic fryzure, moze to powod. Rzeczywiscie po tej zmianie, moze byc dziwnie. Dzieki. Mam jeszcze drugi sen, ostatnio mi sie przysnilo, ze moje kolezanki wiele mi zarzucaly, ogolnie nie mam z nimi kontaktow, choc nie przepadam. Porownywaly sie do mnie i mowily nieprawdziwe rzeczy na moj temat. Ucieklam stamtad i napadl mnie jakis dziwny czlowiek, widzialam w tym snie dwa kozly albo barany. Pozniej wyszlam na ulice i zatrzymal sie samochod, wsiadlam tam i jechaly jacys dziwni ludzie. Szybko sie z nimi zaprzyjaznilam. O__O Wiem, ze to dziwny sen :P