Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PsychWin

Studia psychologiczne

Polecane posty

Gość PsychWin
I to rozumiem : wasza opinia "nie dostane się". Pewnie tak będzie bo jak sam wspomniałeś wiecie o czym mówicie. Tylko po co komentarze typu "chuja robił a teraz chciałby na dobre studia się dostać" itp Sam dobrze wiem , że robiłem mało w technikum i że gdybym dał conajmniej 20 % z siebie wiecej moje wyniki były by znacznie lepsze. Nie musicie mi o tym mówić zwłaszcza że tak jak wspomniałem nie znacie mojej sytułacji. Podsumowując o ile pierwszą opinie przyjąłem już dawno do wiadomości i ją szanuje , to drugiej kompletnie nie rozumiem i mnie dziwi.

Tylko że każdy pisze ocenia , a tak naprawde nie wie jaką mam sytułacje , a powiem tylko tyle że mam ważniejsze obowiązki , a na nauke oprócz chęci , nie mam siły i czasami czasu. Dziwi mnie wasza pewnośc i poczucie nieomylności co do waszych sądów , ale jak mówie mam to w dupie ... Chciałbym studiowac w Krakowie , ale to raczej nieosiągalne Jak bys nie zauwazyl, to kazdy napisal Ci wyraznie, ze nie. wiec o co Ci chodzi? czekasz az zjawi sie jakas osoba i cie poklepie po glowie i powie tak tak tutaj sie dostaniesz - nie taka sie nie zjawi. Masz to co piszemy w dupie? - po co zakladales ten temat? To akurat jest nie istotne z jakich powodow sie nie uczyles - nikogo to nie obchodzi, ale jak chcesz to na podaniu mozesz napisac i sie pouzalac. ale i tak szczerze watpie ze sie ktos zlituje. Jak masz wazniejsze obowiazki niz nauka - po co sie pchasz na studia ja nie rozumiem.. zeby z hukiem wyleciec? :D Bawia mnie takie osoby coraz czesciej. Maja pretensje do calego swiata, ale zadna szanujaca sie uczelnia nie przyjmie osoby na studia ktorej sie ciezko bylo nauczyc do wielce mi maturki. Pewnosci i poczucie nieomylnosci? na jakim Ty swiecie zyjesz? podyskutuj z nami jak juz na kazdej uczelni panstwowej powiedza Ci dowidzenia, doprawdy nie wiem skad ty czerpiesz takie informacje? nauczyciele wam tego nawet nie mowia ze jak panstwowa uczelnia to tylko rozszerzenia???? Kup sobie gazete wyborcza jak beda podawali progi przyjec na panstwowe uczelnie ponizej 70 - 80 % nie ma praktycznie zadnego wyniku. a rubryki na maturke podstawowa nawet nie robia :D to jest fakt to jest prawda, mozesz miec to w dupie ale to nic nie zmieni :D

Gość autorze
tak sie zastanaiwam jak chcesz zdobyc wiedze na studiach psychologicznych? schematy - nie, obliczenia - nie, niezrozumiale ????? teksty - tez nie. to co chcesz wlasciwie robic? czego oczekujesz po tych studiach? bo zaczynam sie zastanawiac czy w ogole wiesz na czym polegaja te studia i ten zawod. moze warto wyjsc od tego zanim sie podejmie taka decyzje. mialam podobnego kolege na studiach, tez skonczyl ledwo ledwo technikum. nie dostal sie na studia, ale napisal odwolanie na druga uczelnie i jakims trafem zaczal psychologie, nie mam pojecia jak, ale to jzu nie moja sprawa. coz, tez sie usprawieldiwial i tlumaczyl wszytkim, zeby si enie uczyc. on sie tego i tamtego uczyc nie bedzie - bo nudne, bo nie chce tego robic po studiach, tyle, ze z takim podejsciem ich nie skonczyl

nie wiem, moze to dysonans poznawczy :P ale to raczej bedzie jak juz autor sie nie dostanie na psychologie

Gość autorze
Tylko po co komentarze typu "ch*ja robił a teraz chciałby na dobre studia się dostać" coz.. wlasnie w takim wielkim skrocie i malo eleganckim mozna to wszytko podsumowac. a jak nie radzisz sobie z obowiazkami, jakimis problemami i nauka to chyba studia nie sa dla ciebie, bo na studiach tylko ich przybedzie.

Gość PsychWin
Autorze nie zrozumiałaś mnie chodzi mi o schematy np. układów elektronicznych , obliczenia parametrów elektronicznych itp. Niestety nie jest dane mi ich rozumienie bo jestem raczej umysłem humanistycznym. Pomijając , jeśli chodzi o inne obowiązki o których wspomniałem to nie mówie tu o wynoszeniu śmieci czy o zrobieniu w sobote zakupów. Nie będe porównywał waszych obowiazków do moich bo waszej sytułacji również nie znam , ale wydaje mi sie że jednak się nie rozumiemy , a przynajmniej mówimy o innych zajęciach. Ost zdanie moze mało logiczne , ale już mnie bierze ...

Gość autorze
nieee, dysonans poznawczy to co innego. to co przedstwia nasz autor to chyba samoutrudnianie. taki biedny mis. tylko nie daj Boze pokazac mu to jak na dloni - z reszta - juz zaczyna sie powoli agresja

Ja z racji takiej ze juz co nieco o psychologii wiem to Ci poradze zmienic nastawienie. Ze to co sie dzieje w Twoim zyciu jest uwarunkowane wewnetrznie i zalezy tylko od Ciebie, a nie zewnętrznie. Wiekszosc zalezy od nastawienia i podejcia. Ja w ogole nie bralam pod uwage tego ze sie nie dostane. Uczylam sie pilnie i wiedzialam ze wszystko lezy w mojej mocy. A tez przy matce alkoholiczce moglam sobie zwalic wine na nia.. i takbym mogla sobie robic cale zycie. szukac uwarunkowan mojego nieszczescia w innych. tylko co mi to daje? to mnie zalezy na moim szczesciu i studiach czy otoczeniu? mozna sobie wszystko wytlumaczyc czynnikami niezaleznymi od nas tylko po co i co to mi daje? nic, i nawet nikogo to nie obchodzi.

Gość PsychWin
Przepraszam Husky , ale naprawde jestes taka głupia ?? Czytaj ze zrozumieniem. Pisze że mam w dupie wasze opinie o mnie , a nie rzeczowe opinie na temat moich szans na dostanie sie na studia. Nie rozumiem co cie bawi ? To że ktoś ma bardziej pod górke niż ty ? "szanujaca sie uczelnia nie przyjmie osoby na studia ktorej sie ciezko bylo nauczyc do wielce mi maturki." gdzie napisałem że mam problemy ze zdaniem matury ?

Gość autorze
w takim razie poszukaj w internecie formy rekrutacji, w razie czego - masz jeszcze rok, to nie tak duzo, jak sie wydaje. pewnie masz wieksze obowiazki niez wynoszenie smieci, ale to nie jest powod, zeby sie tym usprawiedlwiac. jak sie chce...

Ale się podniecacie, piszecie po kilka razy to samo, chyba do niego trafiło co? Lepiej mu coś doradźcie na przyszłość :P

Porównywanie - WTF? widzisz dalej twkisz w tym schemacie uzalezniania swoich wyborow i poczynan od otoczenia. prawda jest taka ze jak ktos chce to to dostanie. A ty sie wez do nauki i nic wiecej. masz rok czasu ponad do nastepnej matury, wiec w czym problem? Ja tak zrobilam.. co prawda nie ze wzgledu na slaba mature, ale z innych powodow nie poszlam odrazu na studia tylko po roku. No i co? Nic mi sie nie stalo a tylko czuje ze moja decyzja jest jeszcze bardziej wlasciwa. Jak ktos wie co chce robic to rok w ta czy w inna nie robi roznicy.

Husky od otoczenia bardzo wiele zależy, co ma powiedzieć osoba, która mieszka na jakiejś zabitej dechami wsi, a jego rodzice są biedni jak mysz kościelna :o Znałam osobę, która nawet nie skończyła liceum bo rodzice nie mieli na dojazd :/

Gość PsychWin
Wiecie co panuje takie przeświadczenie że psycholog dzięki swojej wiedzy czuje myśli że ma 6 zmysł. Czytając wasze niektóre wypowiedzi można się przestraszyć. Prosze nie załamujcie mnie , cały czas pisze że psychologi chciałbym się uczyć !!!!! Niechce i nieucze sie elektroniki !!!!! Psychologia TAK elektronika NIE , łapiecie ?

"szanujaca sie uczelnia nie przyjmie osoby na studia ktorej sie ciezko bylo nauczyc do wielce mi maturki." gdzie napisałem że mam problemy ze zdaniem matury ? gdzie ja napisalam ze masz problem ze ZDANIEM? a ze zdaniem jej na odpowiednim poziomie zeby sie dostac na panstwowa uczelnie - z tego co piszesz wywnioskowalam ze tak. Ja Ci juz poradzilam co mozesz zrobic. Jak nie chcesz w tym roku sie przylozyc, zdaj mature w nastepnym. Z taka matura sie napewno na psychologie nie dostaniesz na panstwowa. zawsze tez mozesz prywatnie - tam patrza na portwel a nie na oceny :) Chyba udzielilam Ci odpowiedzi na wszelkie pytania jakie zadales. nie chcesz skorzystac z innego rodzaju pomocy trudno nic na sile koncze i milego wieczoru wszystkim :) PsychWin i pozytywne nastawienie to podstawa 3 maj sie i uszy do gory :)

Heh, nikt tutaj nie pisal ze masz sie uczyc mechaniki czy elektroniki, ale sam w domu sie uczyc biologii. polskiego i matmy tak zeby zdac to w rozszerzeniu juz lapiesz? czesc teraz naprawde ide

Gość autorze
jeszcze jej nie zdales, wiec nie mow hop... no i zdajesz na podstawowym poziomie - a tutaj trzeba sie napracowac, zeby nie zdac. powiem ci jedno - brakuje ci pokory, pokory i jeszcze raz pokory. a jesli nie potrafisz krytycznie podejsc do opinii inncyh na swoj temat, to ciezko bedzie ci w tym zawodzie. zastanow sie nad soba troszke. no i w sumie nam nie zalezy na tym czy sie dostaniesz i czy masz nas gdzies. to twoje zycie. ktos poswiecil ci swoj czas, zeby cie oswiecic i troche moze zmobilizowac i nakierowac na realizacje zyciowego celu, coz tym zrobisz - twoja sprawa. ja juz sie dostalam na studia, skonczylam je i pracuje w zawodzie. moze posluchaj sie starszych i bardziej doswiadczonych.

Gość PsychWin
Na studia czy tak czy tak pójde. Tylko jak nie uda mi się dostać na te które chciałbym to znowu będe się musiał uczyć czegoś co mnie nie interesuje cz. ochrona środowiska lub zarządzanie i marketing u mnie w mieście.

Gość PsychWin
autorze : zadałem pytanie otrzymałem odpowiedz grzecznie podziekowałem za wszystkie odpowiedzi Tylko czy pokora wymaga tego żeby słuchać jak po tobie jada ludzie niemajacy o tobie bladego pojecia ?

Gość autorze
to pojdz na jakis humanistyczny, pokrewny, tak zeby miec czas na nauke waznych dla ciebie rzeczy - ktore pomoga ci dostac sie na psychologie. zaplanuj to jakos racjonalnie. teraz podejmujesz wazne zyciowo decyzje.

Gość autorze
co nieco o sobie opoewiedziales jednak. nie znamy kazdego aspektu twojego zycia, ustosunkowalismy sie tylko do twojego podejscia do nauki.

Gość PsychWin
Ale czy kogos o to prosiłem ? Jeśli była byś tak dobra i zechciała mi napisać na jakiej podstawie napisałaś o moim braku pokory ?

Gość PsychWin
Jeśli chodzi o ta cala psychologie to zdecydowanie bardziej widział bym się w pracy z ludzmi , moze jakas agencja reklamowa czy cos podobnego. Nie interesuje mnie praca jako pedagog czy typowy psycholog. Na studia jak sami pisaliście sie nie dostane (miałem tego swiadomosci , ale liczylem na to ze moze jednak gdzies sie komus z podobna matura udalo dostac). Mniejsza o to . Mysle ze jak mam to robic w zyciu to czy taka czy taka droga predzej czy pozniej do tego dojde. Mysle ze zycia nie można brać zbyt serio...

a czemu nie mozesz w przyszlym roku do tej matury sie nauczyc, zdac ja i isc na psychologie?

Gość autorze
bylo sie liczyc z tym, ze jak zadajesz pytanie na forum - kafeteria, ktos oceni cie. sa rozne portale o tematyce psychologicznej, fora. tam mogles zadac takie pytanie. i podejrzewam, ze nawet tam dostalbys "bure" od "profesjonalistow" mniej czy bardziej wyrazona w eleganckiej formie. nie mam ochoty tlimaczyc mlokosowi, na czym polega jego brak pokory. wybacz, ale jestem zmeczona po pracy, obowiazkach domowych i najzwyczajniej nie chce wdawac sie w polemiki, filozofczne dysputy itd. zrozumiesz to za jakis czas o co mi chodzilo. teraz jestes w takim wieku i z taka postawa, ze wiesz wszystko wiesz lepiej....

Gość autorze
noo, to do reklamy nie trzeba miec specjalnych predyspozycji osobowosciowych. na ktorejs uczelni byl kiedys taki keiruen - psychologia komunikacji czy jakos tak

Gość autorze
no ale pwoiem c bardzo dosadnie - rusz glowa i sprawdz co i jak - gdzie jest jaki kierunek, poczytaj wypowiedzi studentow, jakie wymagania itp itd. podzwon po uczelniach, popytaj i daz do swojego celu

Gość PsychWin
Bo wątpie że za rok coś sie zmieni.

Gość PsychWin
Psychologia biznesu jak już , ale taka specjalizacje wybiera sie po 3 roku studiów

Gość PsychWin
"bure" od "profesjonalistow" ;/ tylko za co , za to że zadałem pytanie czy za to że nie postępuje tak jak oni to widzieli ?