Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadziejamyszki

termin GRUDZIEŃ 2008 - cz.2

Polecane posty

hej! Ciepła zdrowiej, ja popijam kawke z mlekiem:) Wczoraj kupiłam Czarkowi na urodziny laptopa,wybierałam długo bo musi być czarny (jak nasz) i co co dla mnie ważniejsze wyraznagrafika i mowa/dzwięki. Dzordzowi pod choinke zamówiłam mate masujaca z funkcjia podgrzewania....wysyłka przyjdzie na adres mojej mamy:P dzordz duzo dzwiga w swojej pracy i ciagle go plecki bola i kaze sie masowac wiec mam nadziejeze prezent trafiony, mata nadaje sie do auta i domu wiec i ja dupkeposadze:D I jeszcze pare drobnostek dla rodziny:) bez szaleństw:) A musze napisac ze moja siostra jest w ciąży:) bardzo sie wszyscy cieszymy:) Zuzia spi, jejku czy tylko moje dziecko nieprzesypia calej nocy bez pobutki!!!!???? 🌼Córeczka Zuzia (ur.7.01.2009r.)waga 11kg!!! ❤️vel Loczek :classic_cool:Synek Cezary 4latka ❤️ vel Patyczek

🖐️ Kubus zasypia, cos lobuzuje ale padniety na maksa. Byla mala H. i sie wyszaleli i pobudzone te moje dziecko ale padniete;) wczoraj wieczorem pojechalam z koleznka do smytha do 23 czynny;) i przepadlysmy w tym sklepie:P ale kupilam Kubciowi na urodzinki ta Big Farm lego duplo:D jest zarabista bo w domu z mezem otowrzylismy i super, wykonane i traktor i te zwierzatka i sama ta obore mozna na rozne sposoby budowac:) do tego mu zamowilam jeszcze w argosie z Mega bloks same klocki 200 szt w polowie ceny promocja jest i dostanie na gwiazdke i bedzie mogl sobie dobudowywac do tej farmy bo to same klocki juz a pasuja:D bo sprawdzalam ale sie ciesze:D no i zaszalalam kupilam sobie super kozaki dlugie do kolan, na obcasie wiazane ale... musze je isc oddac. bo kurcze w prawej nodze cholewka brzydko odstaje, w lewej ladnie sie uklada a w tej prawej odstaje a to nieladnie wyglada. a tak cieszylam sie na nie i czailam sie czy je kupic bo strasznie mi sie podobaly i lipa:O ale kit moze jeszcze uda mi sie cos trafic;) Kessi- sprawdzaj kochana co troche te hormony... a pobrali ci krew teraz na nie? martwia mnie te Twoje nogi:( mowilas lekarzowi o tym? Mamuniu- hop hop.....?? Myszko i W. Kasiu- trzymam mocno kciuki, szybkiego i bezbolesnego porodu🌼

Mea- ciesze sie, ze Nadii juz duzo lepiej z tym kaszlem. oby po nim pozotsaly juz tylko wspomnienia i nie nawracal wiecej:) Holly- tez bym na Twoim miejscu poczekala na po- swietach z tymi badaniami, choc z drugiej strony wierze, ze juz chcialabys byc po. ale racja z tym, lekarze na urlopach swiatecznych i kadra zredukowana .... zal mi Przemusia biednusi buzka dla niego wielka👄

Hejka..... co jakis czys podczytuje, wiec jestem na biezaco ale jak juz przeczytam to brakuje mi czasu by napisac i w efekcie miesza mi sie w glowie i nie wiem czy to co myslalm czy juz napisalam czy tylko pomyslalam, zeby napisac :-( Mam duzo na glowie. Dzisiaj kupilam kilka rzeczy na sobote, na urodziny Julki a pani w kasie mowi ze wspolczuciem, ze tak krotko przed swietami musze jeszcze urodziny wyprawic. Zeby ona wiedziala, ze to dopiero poczatek ! Do Swiat trojka dzieci ma urodziny ! Mamuniu - mysle sobie po cichu, ze moze cos sie wyjasnilo i zalapalas ta prace, wiec temu nie piszesz. Daj znac co i jak. Holly - ma Przemko nadal takie dlugie wloski ? Pieknie mowi ! Nie wyobrazam sobie smrodu po stopionej komorce ! U mnie dwa dni smierdzialo i trzeba bylo mikrowele wyrzucic, bo nie moglam sie pozbac tego swedu. Gonia - ciagle sobie mysle, ze Wasze klopoty sa przejsciowe i za kilka lat bedziesz je wspominala. Jestescie mlodzi z dwojka malych dzieci, plus praca i studia wiec nie jest latwo. Potrzebowalam czasu, zeby odkryc, ze klocimy sie o blahostki a ciezkie problemy nas jeszcze bardziej cementowaly. Teraz rzadko sie klocimy ale dlugo trwalo nim do tego doszlismy... Ciepla - pij duzo plynow a najlepiej mleko z miodem i jak dasz rade to jeszcze z czosnkiem, wracaj szybko do zdrowia ! Kessi - kochana, najwazniejsze to sie wyspij i odpoczywaj ile sie da, wiec nie przepraszaj, ze malo piszesz. Zbieraj sily, bo jeszcze dluga i ciezka droga przed Toba. Amorku - jak bedziesz miala kiedys dziewczynke to dopiero zobaczysz jaka to frajda kupowac zabawki ! Popatrz dyskretnie jakie sa teraz domki dla lalek a od razu Ci sie zachce :-P Babeczko - swietny prezent wymyslilas dla swojego J.

Wczoraj wchodzac na glowna strone kafeterii , co drugi temat byl o rzekomym koncu swiata. Ten koniec mial sie zaczac dzisiaj :-P Zaczynam sie zastanawiac czy czegos nie przegapilam bo u mnie jest jak bylo ale niepokoji mnie, ze Was tu nie ma ! :-P

Hejka:) Pia:) kochana nie ma konca swiata:) JA tu jestem:):)Przemusia ostatnio obciachałam,ale nadal ma dosc długie włoski:):) Nie wyobrazam go w króciotkich:) Byli u nas goscie i.....troskę zmeczoa jestem:P:P

🖐️ macham przy goracej herbacie i znikam bo Kubus domaga sie bajeczek;) ale tez zimno dzis u Was tez tak?

Czesc Pia👄jestem i ja,wiec nasz swiat sie nie skonczył:-D Pracy nie mam,ale..planuje cos ,zobaczymy od nowego roku,nie piszę by nie zapeszać.... Babeczko wyobraziłam sobie wejscie Zuzki:-D hehehe a jak dzis sie Czarus miewa?kaszel minął? Kessi kochana-odpoczywaj i nie denerwuj sie,dobrze,ze badania zrobiłas. Myszko spakowana jestes??:))expresowego porodu Ci zyczę:)) Mea czytałam o kaszlu Dusi:((biedna,dobrze,ze minął-mam nadzieję,ze wyniki dadza odpowiedz co to było albo ,ze juz sie to więcej nie powtórzy. U nas ok,choc ja mam troche na głowei,planuje biznes,ale najpierw rozeznanie w terenie:))nic pewnego,ale pozwala na oderwanie od domu i garnków:)) Zosia super,choc juz tez pokazuje różki,wszedzie włazi,wszystko chce,a i nauczyła sie,ze jak ktos jest przed nia na kolanach i np bawi sie z nią i nagle pozwala np czegos wziąc to...mała uderza z tzw"bańki"(głową):-O Jak wykidajło na dyskotece:))

hej Czuje sie jakby dzis była niedziela to to srodek tygodnia. Co do konca świata to jak trzymam sie tego '' nie znacie dnia ani godziny'' ale faktem jest ze mysle nad tym! Wczoraj podobno miała sie zaczac 3 wojna swiatowa i siedziałam przed tv i słuchałam wiadosci! I przed oczami miałam sceny czarno-białe z tv ja Niemcy napadaj na Polske i ze nie przezyłabym tego jakby kogos z moich bliskich spotkało to co spotykał wtedy ludzi!!!!Wrrr!!! Straszne. Teraz pewnie nie było by az takiego zamieszania 2 rakiety i po swiecie! Ale ludzie sa nienormalni!!!! Wychlipałam kawe, ale mam dziś lenia:)

Witam... Pia ja wlasnie ostatnio sie naczytalam o koncu swiata, ale ze bedzie w 2012 roku... dokladnie podobno 21 grudnia, ale w to nie wierze do konco, chociaz jak czytam to wszystko to az mi ciary przechodza, a raz mi maz program wlaczyl o tym bo on sie takimi interesuje rzeczami to looo gesia skorka. Meaa ciesze sie ze Nadii przeszedl kaszelek. Amorku sliczne te prezenty dla Kubunia:) Ciepla mam nadzieje, ze juz lepiej sie czujesz. holly dobrze, ze z pleckami chociaz troszke pomoglo i mam nadzieje, ze teraz juz bedzie tylko lepiej. No i ze Przemusiowi w koncu wykryja co jest i przestanie sie meczyc biedny... sciskam mocno. Mamuniu trzymam kciuki za Twoj biznesik. Kessi jak samopoczucie? A ja sie ucze, bo w przyszlym tygodniu chyba bede miala rozmowe o prace. Watpie zebym sie dostala ale stresa mam niesamowitego...

Hejka..... na wszelki wypadek napisze, ze o tym koncu swiata to sobie zazartowalam i ja w takie banialuki nie wierze. A nawet jesli to skoro nie mamy na nic wplywu to nie bede sie przeciez zamartwiala i tacila na zbedne mysli energii. Pascal mial dzisiaj badanie okresowe. Od niedawna lekarze po tym badaniu musza napisac sprawozdanie czy dziecko nie jest przypadkiem zaniedbane, pobite idt. Pascal poszedl na nie z ulamana jedynka, guzem na glowie, pogryziona reka i szrama na zebrach...Zeba ulamal w pazdzierniku a cala reszta to od wtorku i wszystko przyniesione z przedszkola :-( Dobrze, ze panie powiedzialy, ze jakby trzeba bylo to one poswiadcza, ze to wszystko na ich oczach....:-p mamuniu - to trzymam kciuki za powodzenie i doprowadzenie pomyslu do finalu.

meaaa Ja do Ciebie tym razem...Tobie się kiedyś spóżniała @. Myślałaś wtedy, że będzie drugi dzidziolek. Mogę wiedzieć ile tak czekałaś na ten okres? Bo mi już spóźnia się 5 dzień i jestem przerażona. Boję się zrobić test! Kochałam się zmężem fakt, ale ZAWSZE z największymi środkami ostrożności! Jeju, jak ja teraz będę miała trzecie dziecko to mogę zapomnieć o moich marzeniach...przynajmniej zawodowych.

Goniu ja mysle, ze Ty nie masz sie czym martwic, bo nie jestes w ciazy. Ale nie rozumiem czego dla swietego spokoju nie zrobisz testu. Wiem, ze sie boisz, ale chyba lepiej zrobic test niz siedziec i sie zadreczac?

izu Zrobiłam - negatywny. Ale dalej się zadręczam. Okres miałam jak w zegarku, co 28 dni ogoło godz. 15. Zawsze. A tu taki poślizg... Maciej nauczył się wołać na nocniczek, ale tylko "bubę" siku dalej w majtki :P i dziewczyny gwarantuje wam, że on jest największym diabełkiem na tym forum:) urwisek mały. muszę jakież zdjęcia wstawić. idę sprzątać :)

No teraz mam chwilke, Kubus zasnol, obsikal mi juz dzisiaj 3 pary ciuchow ehh. Dobrze ze jak kupke chcial to zawolal. A juz sie tak cieszylam ze wola, od tygodnia i rowno tydzien p tym jak nie nosi peiluszek znowu nie wola:( Mam nadzieje, ze znowu mu sie odmieni. Tzn, czesciej ja go sadzalam sama, ale jak chcial to wolal. A dzisiaj pytam sie czy chce mowi nie i zaraz zsikany. Na dwor poszlismy an hustawki pytam sie go czy chce siusiu a ten ze nie, a lubi na dworze wolac siku, i zaraz mokry... Goniu nie pierwszej i nie ostatniej Tobie spoznia sie okres nie od ciazy. Moze ze stresu, z przemeczenia, mowilas ze chora bylas wiec moze od lekow. Nie kazde opoznienie to ciaza... Ale tu pustki ostatnio... Czekam na faceta ma mi w oknach wywietrzniki wymienic bo te sie nie otwieraja i tak sie objadlam slodyczy ze wygladam jak 7 miesiac...

Hejka.... wsyd :-P Ta strone rozpoczela Babeczka wpisem 09.11 a dzisiaj jest juz 12.11 , jak tak sie bedziecie ociagac to nawet w przyszlym tygodniu jej nie skonczymy :-( Goniu - smiac mi sie chce, bo jak przeczytalam wpis Izu, zebys zrobila test to pomyslalam sobie, ze napisze, ze powinnas zrobic ich kilka bo po jednym negatywnym i tak sie nie uspokoisz :-P Izu - haha, w Twoj 7 m-c z objedzenia tez nie wierze :-P A jak juz o ciazach mowa, to ciekawe co u Myszki ?

hej A ja posprzatałam troszke i siedze sobie i patrze ze dziewczyny chyba na dłuugim weekendzie gdzies baluja:D bo forum opustoszało:) Goniu napewno nerwy zmieniły twoje cykle, badz dobrej myśli bo wspaniała z ciebie kobieta

Pia hehe a zaklad o te 7:p az zaczelam cwiczyc na stepperze bo ostatnio chyba moj organizm chce troszke tluszczu na zime i nic innego tylko jesc:D Ja narazie sprzatnelam kurze w stolowym, ale przyjdzie ten fagas to mi narozwala to nie sprzatam. MAM dzisiaj takie nerwy ze szok. Od roku czekamy na rozwiazanie sprawy z wypadku a teraz dostalam list ze oni nie beda nasd wiecej reprezentowac chyba ze im tysiac funtow zaplacimy. Nic nie zrobili procz wyslania listu ze babka chce 100% naszej winy a my chcemy jej wine. I teraz dupa, bo ani nie odzyskamy kasy a jeszcze oni napisali ze juz ich praca jest wyceniona na 4 tys funtow. ciekawe z czego ja im to wezme;( pochlastam sie i tyle...

Czesc Pia jak tak dalej pojdzie to jeszcze na tej stronie bedziemy sobie składac zyczenia świątczne:-P Goniu przykro mi,ze Twoje małżenstwo przechodzi kryzys.Co na to Twoj mąż?widzi ,że jest źle?rozmawiacie o tym?Bez szczerej rozmowy nie uda Wam sie tego naprawic,a tkwienie w związku bez uczucia,zaufania jakos dla mnie jest nie do przyjęcia. Pogoda koszmarna,pada cały czas,mała niedawno zasnęła-ostatnio tak wariuje przed spaniem,ze juz nie mam nerwów do niej.W przyszly czwartek mam rozmowe w sprawie pracy,juz myśle o opiece nad Zosią-ehh jesli skonczy sie jak ostatnio to palnę sobie w łeb:-P nie mówie o tym męzowi,bo powie rodzicom,a ja wole to trzymać dla siebie-jak juz by mnie przyjęli to dopiero mu powiem, wtedy weźmie sobie kilka dni urlopu zaległego i już. Kurde,nie chce sie napalac,ale wiem,ze moze byc dobrze.No i kasa rewelacyjna...tylko godziny troche do kitu 10-18,ale zobaczymy jak wypadne na rozmowie... Mea jak Dusia? Myszko czuję,ze to juz:)) Asik jak zdrowko?Szarotko radzisz sobie z dwojka? Kasiu fajnie,ze zajrzalas-ostatnio Cie wspominałam:))szoda,ze tak zle zniosłas wkładkę,tyle kasy i na darmo:((ehh a nie chcesz uzywac tabletek? No i własnie-czy stosujecie Asequrelle-te tabletki osłonowe przy antykoncepcji?

Mamuniu jak super. Trzymam kciuki za Twoja pracke i wierze, ze dasz rade:) Moze Zosi sie troszke nudzi w domku. Wczesniej bylas z nia ciagle na dworze a teraz juz ciagle to samo.

Czarkowi przechodzi pomału, ale w przedszkolu nie był prawie 3 tygodnie, poszedł we wtorek ale podobno tak kasłał ze mało jedzenia nie wyrzygał wiec siedzi w domu! Przyszedł juz jego urodzinowy prezent - laptop, gratis dali puzzle 3 wymiarowe jakies murowanie domu prawdziwa zaprawa i cegły zabawka od 8 lat i jak mu nie pomoze to ja tym bardziej, a moze da sie jakiemus starszemu chłopcu:) Laptop swietny ogladałam go w wc z Zuzia podłaczyłam i zaczał głosno gadac wiec Czarek szybko przyszedł i wył pod drzwiami ze chce wejsc , nie wiedziałam co zrobic z paczka to schowałam do wanny i zasłoniłam miskami:) uff udałao sie:) Przyszedł pocztą!!!! A wszystko zamawiałam 9ego ! dla rodziców termometr elekt co podaje tem wew i zewn, drobiazg ale przyda sie bo nie maja:) Dla matki dzordza ( nie jaszczura) tej chorej kupilismy wózek z torba na zakupy bo codziennie na piechte lata 1km do miasta i tacha siaty wiec mam nadzieje ze trafiony prezent. Dla sis i szwagra zamówiłam 90na60 plakat z ich slubnym zdjeciem:) Dla dzieci szwagierki: P. chrzesniakowi cos w stylu gameboya a dla jego sis 14 lat puzzle 120el z jej zdjeciem:) i antyramke Zostały tylko/aż Czarus i Zuzia ale to juz w grudniu w sklepach pokupujemy za talony:D I nie mam pomysłu co kupic babci:( chyba złozymy sie na mate do masowania tak jak dzordzowi kupiłam:) Wiecie lubie dawac prezenty, staramy sie kazdemu chociaz jakis drobiazg dac i patrzec jak sie ciesza obdarowani:) Wiemy ze od nikogo nic nie dostaniemy, ale mamy to gdzies :) i nie liczymy na odwzajemnienie, mojej mamy czesto nie stac zeby zrobic pożadna wigilie a co dopiero prezenty, jaszczure i spółkę stac ale oni sa jacy sa i ledwo wnuczka kupia ze skompstwa, tz dziecia szwagierki owszem nie tanie rzeczy potrafi kupic a moim eh na odwal poprostu! Ale najbardziej mnie cieszy wigilia pierwszy raz w tym roku bedziemy w duzym gronie, bo zawsze robimy sami w domu a pozniej jedziemy do mamy, w tym roku bedziemy z dziećmi, moja sis z mężem, bedzie babcia pierwszy raz ( a 24 grudnia ma urodziny) i moze brat mamy, babcia cały czas o niego pyta.:) Wiec dziadka przebiezemy za Mikołaja i bedzie wesoło.

Witam jeszcze nie urodziłam i chyba nie zdążę w tym tygodniu. Jeszcze uda mi sie pójść 19 listopada na premierę Harry Potera:) Goniu- ty z tymi ciążami masz przechlapane:) Mamuniu trzymam kciuki. Babeczko - no to prrezenty z głowy. Izu- ja tez nie wierzę w Twój brzuch. Meaaa- super że Nadii lepiej. Miśka- zdrówka Pia- Pascal po prostu wymiata:) Szarotko - gratuluję! kurcze nie mam Cie na nk i nie widziałam zdjęc:( W.Kasiu- jak tam? Kessi- a jak zdrówko u Ciebie???? Buziaki dla wszystkich. mamy ostatnio problemy z netem i nie jestem na bieżaco, ale widzę że nie rozpisujecie się

Dzisiaj mało zawału nie dostałam - Lenka spadła nam głową w dół z blatu kuchennego. Ale po drodze próbowałam ją złapać i chyba trochę zamortyzowałam upadek. W każdym razie łzy jak grochy, a ja ból głowy ze stresu. Żeby tego było mało, to godzinę później spadła z krzesła, plecami do tyłu:o Długie weekendy są super:D My z mężem idziemy dzisiaj na półmetek, ale nam się nie chce ... Po Lenkę przyjadą teściowie, najpierw zabierają ją do mamy teścia, a potem wrócą do nas i będą próbowali położyć ją spać. Ostatnio jak próbowali to my wróciliśmy po 23-tej do domu, a Lenka latała z kijkiem od miotły między nogami z okrzykami "Lena konia, Lena konia":o Wczoraj pojechaliśmy na ogromny targ handlowy do Wrocławia, zaopatrzyliśmy się w owoce, a potem do galerii handlowej - Lena uwielbia sklepy, a zwłaszcza obuwnicze, lata z butami i je przestawia i gada sobie pod nosem "ten tu, ten tu, ten nie tu, ten tu", ku uciesze sklepowych. Dziewczyny czy tuż przed 2 rokiem maluchy mają jakiś skok??? Bo Lenkę jakby coś ugryzło w tyłek od kilku dni, wszystko wymusza płaczem i jakaś taka rozemłana. A i mam jeszcze pytanie do mam dziewczynek, czy Wasze maluszki mają takie całkiem gładkie nóżki, tzn, zero włosków??? Bo Lena ma takie bardzo cieniutkie krótkie włoski i zastanawiam się czy to normalne, czy czasem nie jest coś nie tak z hormonami? Napiszcie mi proszę bo zaczynam się nakręcać. Babeczko >> super prezenty wymyśliłaś:D Ja też kocham dawać prezenty. Staram się słuchać zawsze wszystkich i zazwyczaj udaje mi sie kupić jak najbardziej trafione prezenty. Tylko z mężem mam problem, bo ja w kupowaniu prezentów nie patrzę na cenę (w granicach rozsądku oczywiście), i nie stanowi dla mnie problemu, że jeden ma prezent droższy a inny tańszy, skoro wiem, że ucieszą się z pomysłu. A mój mąż to straszny zgred jeśli chodzi o prezenty dla rodziny i wiecznie toczę z nim boje o to:( Gonia >> no to możemy sobie podać ręce - my też co kilka dni zaczynamy wszystko od nowa, po to żeby za chwilę znów na siebie ryczeć, tzn. ja wrzeszczę, a mąz jak zwykle niewinny:o Gdybyś była zawsze w ciąży, kiedy tylko mam obawy, to w Polsce nie byłoby problemu z przyrostem naturalnym:D Myszko >> ehhh najgorsza ta końcówka, Lenkę urodziłam 2 tyg. wcześniej, więc nie miałam takiej sytuacji oczekiwania i jak o tym piszesz to czuję sama taką adrenalinkę, kiedy sie u Ciebie zacznie:D Mąż z Lenka na zakupach, a ja tradycyjnie nad książkami ...

🖐️ :) pogoda paskudna, pada i ponuro. popralam bo troche sie nazbieralo prania. po raz "enty" byl majser od gazu i oczywscie nie naparwil go. takze juz ponad m-c nie mamy ogrzewania i cieplej wody na gaz. musimy wode grzac pradem:O jakas masakra z tymi fachowcami tutaj, to juz drugi i zapowdzial sie, ze wroci z poniedzialek ale "on nie wie co jest grane" na trafa chce wymieniac czesci, rece opadaja.... Myszko- trzymam kciuki mocno:) Izu- powodzenia na rozmowie:) super by bylo koniec z nockami:) Mamuniu- i trzymam kciuki za Ciebie zeby wszytsko wypalilo z biznesem:) zmykam mezus wrocil z pracy