Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewik81

Pluje przy jedzeniu

Polecane posty

Witam. Moja córka skończyła 8 miesięcy i od niedawna zaczęło się plucie przy jedzeniu. Nie sądzę żeby jej nie smakowało, bo żadnych nowości nie wprowadzałam. Nie wiem czy to zębów czy to jest dla niej świetną zabawą. Dodam że nie pluje cały czas jedzeniem bo coś tam zje. Czy Wasze dzieci też to przechodziły.

moja to miała i czasem ma jak sobie przypomni ... najważniejsze to sie nie smiac bo wtedy dzieciaczek ma zabawe na całego jak tylko zaczynała pluc to konczyłyśmy jeść ... po chwili znów jej podawałam jak dalej pluła to przerwa a jak nie to jadła i tak do skutku

Moj synek ma troche ponad 6,5 miesiaca i robi dokladnie to samo, a przy tym cieszy sie jak szalony :) Mysle, ze to taka faza w rozwoju i swietna zabawa, chociaz czasem wkurza mnie jak nie wiem co szczegolnie, jak dostaje obiadek czy kaszke...:) Wtedy mowie "nie wolno pluc, nie rob tak, nie nie nie...." i po kilka razy musze sie tak produkowac, wtedy on patrzy na mnie swoimi wielkimi brazowymi oczkami, przestaje na chwilke pluc i slucha :) Oczywisie skutkuje to na pare minut, a poten znow to samo, plucie, smiech i zabawa... :)