Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak mi ciężko

mój mąż jest chamem

Polecane posty

nie musi zajmować żdnego stanowiska - nie musi sie wtrącać - powiedz jej tylko ,ze chcesz ,zeby wiedziała . Bo jakby co - to okaże sie ,że nikt nic nie wie - a Ty jesteś zimną suką ,dla ktorej liczą sie tylko pieniądze

Gość tak mi ciężko
ale hipoteka na mnie

Gość tak mi ciężko
Tak jej też wtedy powiedziałam, a ona na to, że i ja bez winy na pewno nie jestem. Ogólnie jej nie lubię, ale powiedziała jedno mądre zdanie "Wy żyjecie nie z sobą, ale obok siebie"

nie znam sie na tym na tyle ,żeby roztrżąsać kto ma do czego wieksze prawa - trzeba by bylo prawnika - ale myslę ,ze możesz rozmawiając z mezem uświadomić mu , że nie jesteś taka bezbronna - mozesz podać go o alimenty - nawet jako męża .

może to i dobrze , że nie chce sie wtrącać - moglaby Ci jeszcze nie jedną przykrośc zrobić - a tam wsparcia nie masz - ale i spokój przynajmniej z tej strony ;)) Ile wynosi rata kredytu ?

Gość tak mi ciężko
Wiem o tym, ale jak na "kwitku" ma dużo mniej, niż zarabia w rzeczywistości? Powiem szczerze: nieraz mówiłam, że jak są jakieśniejasności między nami, to najlepiej je sobie od razu wyjaśnić, on się z tym niby zgadzał, a jak teraz to ponowiłam, to stwierdził, ze nie będzie ględził dla ględzenia.

Gość tak mi ciężko
ok. 900zł

czyli zostaje Ci 600 zł - cokolwiek zrobisz i tak bedzie lepiej . Moze rzeczywiscie warto zastanowić sie nad z pozoru dziecinnym radami typu - nie gotuj dla niego , nie pierz jego rzeczy , odlącz mu prąd ? Zdaje sobie sprawę ,ze to dziecinne zagrywki - ale i Twój maż zachowuje sie dziecinnie - chowanie glowy w piasek , udawanie ,ze problemów nie ma - do niczego Was nie zaprowadzi . Pyanie tylko czy masz w sobie dośc sily ,zeby przeprowadzić taką akcje ?

Gość tak mi ciężko
Jasne, tyle, że on sam sobie to pranie nastawi, a wyłączyć prądu "częściowo" się nie da, a i sam sobie coś do jedzenia zrobi. I co z tego? J ateż płacę za opiekunke (ok.1000zł), wiec i tak jestem/będę na minusie.

zrobienie sobie" czegoś" do zjedzenia - to coś zuoełnie innego niż normalne jedzenie i normalne życie . Nie wierze ,ze nie znasz sposobów ,zeby uprzykrzyć męzowi życie .

Gość elussia94.
to go wywal zmien zamki albo cos zrob popytaj znajomych , może masz jakieś układy miedzy znajomymi zajmujacymi sie tego typu rzeczami

Gość tak mi ciężko
Co da zmienienie zamków, jak będzie walił w drzwi? A on sobie potrafi przyrządzić jedzenie, choćby frytki czy też usmaży coś na patelni. Różnicy żadnej nie będzie, zapwniam, a jego zachcianki na jedzenie jeszcze wiecej mogą kosztować, niz normalny obiad. To fakt!

ale co Ciebie będą obchodzily jego zachcianki - skoro forsy na dom nie daje - niech sie sam zywi , ubiera , niech sprząta po sobie , kolo siebie . Zostawiaj mu dzieci , sam gdzieś wyjdź - to są też jego dzieci - a to nie tylko prawa ale i obowązki

Gość tak mi ciężko
Zrozum, on wyciąga forsę z naszego wspólnego konta (debetu)!!!

Gość tak mi ciężko
A tak mi przyszło do głowy: może to ja założę osobne konto, a na to nasze wspólne rzekomo, niech wpływa ta jego pensja, co? Dobry pomysł? A na moje tylko moja wypłata???

to idz do banku i poroznamwuaj z kimś - na pewno mają procedurę na taką sytuację . Zrób rozdzielnośc majątkową - a nawet separacje .Zacznij dzialać zanim dług przekroczy wartość domu - bo póżnie będziesz go spłacaćdo końca życia

pomyśł jest dobry - ale tylko polowicznie - bo debet nadal jest wspólny - i z nim trzeba coś zrobić

Gość tak mi ciężko
Nie, w banku zabezpieczyli się na wypadek śmierci, rozwodu (nie mam przed sobą umowy). Co ich będą obchodziły nasz osobiste kłopoty? Może rzeczywiscie tak zrobię, ze założe osobne konto tylko na moją wypłatę, a jak przyjdzie mu spłacać debet, to się skicha?

Gość tak mi ciężko
No tak, ale skoro będzie na koncie jego 2000zł wypłaty?

Gość tak mi ciężko
Może, jak w końcu debet się wyczerpie i ni ebędzi miał skad brać gotówki, to coś trafi do niego?

ale Ty też będziesz musiala splacać ten debet - mimo , że forsy nie brałaś - malo masz klopotów ?

wszędzie pracują ludzie - jak pójdziesz , poprosisz o rozmowe - nie wierze ,ze Ci czegoś nie doradzą . Pewnie ,ze debetu nie spłacą , ale choć to mialabyś z glowy

Gość ale glupia
jedyne wyjscie z tej sytuacji to rozwod

Gość ale glupia
i podzial majatku.Przynajmniej nie bedziesz miala obowiazku utrzymywac pijawy.

Gość tak mi ciężko
Tylko podkreślę: on dużo więcej zarabi, niż wpły z jego firmy!

Gość sorki za nick ale glupia
z poprzedniego watku te slowa(na ktorym pisalam:P)

Gość tak mi ciężko
A co mi da rozwód, jak on tu się będzie krzątał???

Gość sorki za nick ale glupia
nic by mnie nie obchodzilo ile zarabia pozew o rozwod i do widzenia.

Gość tak mi ciężko
Podzielimy majątek na pół, on spłacał pewnie nie będzie "bo wszystko na mnie"? Jeszcze dodam: pracuję w bardzo znanej u nas firmie i podejrzewam, ze szef załatwiłby mu super adwokata, bo to cholernie wpływowy człowiek.