Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bya cilestowa

objawy ciazy? Czy reakcja organizmu po przerwaniu brania tab?

Polecane posty

bya cilestowa ja dziś miałam dosyć fajny dzień nic mi nie dolegało :) ale wieczorem i w nocy to mnie boli podbrzusze i tak mam od kilku dni. Dziś jedynie co to jak jadłam zupę to w połowie myślałam że jak zjem jeszcze jedną łyżkę to wszystko zwrócę hehe Jak była bym tobą to bym nie wytrzymała i już zrobiła test :p heh ja już i tak wystarczająco walczę ze sobą żeby nie kupować testu :D ale może jutro kupię i w poniedziałek zrobię, a jak nie to w mój wyczekiwany wtorek zrobię :) U mnie śluzu nie za dużo i biały, piersi hm.. to jedynie sutki wrażliwe. Pozdrawiam :)

Właśnie byłam się kąpać i kurcze zauważyłam pełno żył na dekolcie i piersiach, wszystkie żyły mi widać!! I znów nabrałam obaw czego teraz oznaka?? Ciążą, okres??

Gość Anka....
hej dziewczyny ja sie nie odzywalam, bo weekend spedzilam poza domem. Mi temperatura nadla sie utrzymuje, sluzu sporo i bialego, brzuch boli jak na @... i mam nadzieje, ze @ sie zbliza. co u was? robila juz ktoras test?:)

Hej :) mnie boli podbrzusze czyli bez zmian :p tylko przerażają mnie te żyły na dekolcie i piersiach. Ostatni @ miałam 16.02 po odstawieniu więc zobaczymy czy przyjdzie na czas czy mi się rozreguluje albo ... :) Jeśli dziś mój mąż mi przywiezie test to jutro rano go zrobię :p ja jakoś nie umie się odważyć żeby go kupić ciągle czekam. No dziewczyny co tak słabiutko z pisaniem?? Jakieś nowinki proszę!! Pozdrawiam ;)

Gość miesiąc czwarty
a ja wlasnie głównie po tych żylach domysliłam sie, ze jestem w ciąży :-)

Kurcze od kilku dni są coraz bardziej widoczne ale piersi mnie nie bolą, tylko te żyły są tak widoczne jakby miały zaraz wyjść też tak miałaś??

Gość Anka....
maramaj- szukajac w necie objawow ciazy tez sie natknelam na bardzo widoczne zyly w ktoryms tam tygodniu jako jeden z objawow.... a bol podbrzusza jak na @ czesto okazuje sie potem tez jednym z objawow! ja trzymam kciuki. Jakbys robila jutro test to koniecznie daj znac!! U mnie bez zmian - nadal tak jak pisalam. w czwartek chyba ide na bete to sie wszystko wyjasni

Gość co powiecie na takie objawy???
Dziewczyny proszę o swoje opinie. Czuję,że jestem w ciąży;) Kochałam się w okresie najbardziej płodnympłodnym (śluz książkowy jak białko kurze). Z moich obserwacji wynika, że stosunek był 1 dzień przed szczytem płodności i 1 dzień po szczycie. Dziś mija 7-9 dni od stosunków i mam "dziwne"objawy: od środy bóle jajnika,który kuł mnie w czasie owulacji.Zresztą lewy też czuję,ale mniej intensywnie daje o sobie znać. Ciagle czuję jakby mnie "smyrało" gdzie one są. Do tego kłucia jakby pod brzuchem. Zresztą boli mnie całe podbrzusze, jakbym miała wzdęcia od środy bolą mnie plecy-okolice ledźwi. od wczoraj niechęć do alkoholu, jak pomyślę to robi mi się niedobrze jakby delikatne mdłosci, chwila jest dobrze,a potem mnie nachodzą mnie lekkie mdłości. Zauwazyłam przed chwilą delikatne czerwone żyłki na piersiach-a piersi co mnie dziwi mnie nie bolą i nie urosły. Okres powinnam dostać w nadchodzącą niedzielę-21.03. Co o tym myślicie? Oczywiście zaznaczam,że wiem o tym,że objawem prawdopodobnej ciąży to jest brak okresu a nie objawy, które mogą a nie muszą wskazywać na ciążę;)

Ja mam też takie objawy i dalej czekam :) więc jak wyjdą mi dwie kreseczki to też możesz podejrzewać ciążę bo mamy te same objawy :) Ja w pierwszej ciąży kompletnie żadnych objawów nie miałam tylko pewnego dnia zrobiłam test nawet nie wiedziałam który to był dzień cyklu :p

kurcze to by było świetnie chociaż przeglądałam kalendarzyk i znalazłam zapisek ze stycznia br,że po owulacji też miałam jakieś bóle jajników i pleców, ale nie było reszty.Zresztą czuję ten jajnik bardzo cały czas, i momentami czuję takie ukłucia-jakby mi ktoś tam szpilką pod brzuchem w środku traktował. Tyle,że w styczniu nie miałam odrzutu na alkohol,a teraz czuję jakby blokadę od wczoraj. I coś mi w sercu mówiło wczoraj żeby od teraz dać sobie spokój z alkoholem. Co do tych mdłości-to takie inne niż przy dolegliwościach żoładkowych.Czuję się jakby nie było od żołądka,tylko od podbrzusza.Ehhh pewnie sobie nawkręcałam;)Wiem co mówię, kiedyś jak byłam na studiach ubzdurało mi się,że jestem w ciązy( a byliśmy doskonale zabezpieczeni) iprzed okresem widziałam już brązową kreskę od pępka w dół;))hihi maramaj ale by było cudnie;) co nie????

jakbyśmy były w ciązy. To bedzie moje 1 dziecko;) Kiedy robisz test? ja w sobotę chyba-choć mam jakiś w domu bobo test chyba;)

ja mam zamiar testować we wtorek :) a jak coś będzie nie tak to chyba wykupie więcej testów i co dwa dni je będę robić :D no chyba że dostane @ to będzie wszystko wiadome. Głowy do góry :) Damy rade Mi już nie wiele czasu zostało, zniecierpliwieniem czekam na finał. Ale chyba będę troszkę zaskoczona jak nie wyjdzie, bo kochaliśmy się regularnie co 2-3 dni tylko że po tych tabletkach nic dokładnie nie wiadomo.

ja mam ochotę już jutro rano;) ale szkoda testu bo za wcześnie;) powiem szczerze będę zawiedziona jak nic z tego nie wyjdzie;( staramy się dopiero 3 miesiąc, ale ja jestem niecierpliwa i już bym chciała. Moje objawy to może być również mega PMS. Ale co dziwne-a może to objaw zmęczenia. Od poniedziałku do czwartku to od 14 byłam już nie do życia-wracałam do domu i spanie po południu. To chyba zmęczenie

Witamy nową koleżankę w Naszym wątku:) maramaj, widzę ,że coraz więcej objawów, może akurat udało się Wam szybko zdziałać dzidziusia:) Choć przy waszych staraniach i tak częstych stosunkach raczej na pewno zaszłaś, tylko nie wiadomo za którym razem:P u mnie po staremu, mdłości coraz gorsze tylko:( ból podbrzusza, a tak jak pisała nowa koleżanka to też kilka razy miałam tak, że w prawym jajniku mnie jakby coś "smyrało" od środka, choć moje pierwsze skojarzenie było, że to tak jakby mi tam wąż przeszedł bleee, ja to mam skojarzenia:P no i bli mnie podbrzusze nadal i jajnik też się daje we znaki... na test czekam do nast. niedzieli, nawet nie kupie wcześniej żeby mnie nie korciło:P maramaj, jestem ciekawa czy ty wytrzymasz:P nowa koleżanko, tak jak i maramaj, życzę szybkiego zajścia:)

Hej dziewczyny, kolejną noc bolały mnie jajniki i podbrzusze a najgorzej jak coś chce podnieść cięższego między innymi mojego synusia :p Ja dziś już byłam zebrana żeby lecieć po testy ale w końcu zrezygnowałam hehe dziś jest mój 28 dc, trochę jakby mnie piersi bolą jak je poprzyciskam. Pozdrawiam :) Miłego dnia

Gość Anka....
maramaj- skoro 28dc to lec do apteki, mysle, ze test juz wyjdzie! My trzymamy kciuki i czekamy na wiadomosc od Ciebie! a ja uciekam do lekarza ;]

Gość julia__28
Hej dziewczyny :) ja wczoraj dostałam @... No więc zaczynam kolejny cykl starań, zakupiłam dziś olejek z wiesiołka, podobno dobrze wpływa na śluz. Może chociaż Wam się teraz uda, maramaj testuj jutro z rana :)

Hej dziewczyny robiłam rano test no i wyszła jedna kreska, wyszłam z łazienki idę do kuchni i patrze pojawiła się druga jasnoróżowa. Jest zauważalna bez szczególnego wpatrywania się, mąż też ją widzi. Więc nie wiem czy za wcześnie zrobiłam test ( robiłam bobo test ) i dlatego wyszła mi taka jasna ta kreska. Nie minęło 5 min to ta kreska druga się pojawiła wiec uznaje wynik za wiarygodny. Mam mieszane uczucia... a tak bym już chciała wiedzieć no nic czekam dalej i powtórzę jutro test albo za dwa dni. Co wy o tym sądzicie??

maramaj-gratulacje ogromne;) bye cilestowa-dziękuję za miłe powitanie;) u mnie nie wiem jak-niby oki, bo się wszytsko wyciszyło oprócz bólu pleców i jajników-w dzień jest oki,ale wieczrem mnie bolą Czuję się bardzo okresowo i jakoś podłamana,że w tym miesiaću nic nie bedzie odezwę się po południu

Gość julia__28
maramaj gratulacje!!! Dwie kreseczki więc napewno się udało :)

no nie wiem dziewczyny czy dziękować za gratulacje, mam mieszane uczucia bo nadal muszę czekać na te dwie grube krechy, bo jak na razie to krecha jest ale słabiutka. Jutro rano powtórka testu :)

maramaj, gratulacje się należą, jesteś na pewno, skoro jest druga i wyszła po 5 minutach to jest jak najbardziej wiarygodny:)) U mnie była cisza kilka dni,a dziś bóle podbrzusza znów i jajników:( po drugie jestem strasznie często głodna, nie wiem o co chodzi, bo nigdy az takim głodomorem nie byłam zwłaszcza rano... Ja test zrobię w niedzielę, może w sobotę... Ostatnio czułam się jakbym miała dostać okres, ale nic, tylko mam ciągle biały lepsi śluz... dziś uczucie okresowe już przeszło... :)

Gość wy bedziecie wiedziec
Dziewczyny wy doświadczone jestescie z tego co czytam to bedziecie wiedzialy, cykl owulacyjny liczy się od pierwszego dnia miesiaczki do dnia poprzedajacego kolejan miesiaczke? czy juak?? prosze napiszcie, bo jestem dosyć młoda, ale ciekawa...

bay cilestowa który masz dzień cyklu?? Może zrób już test. Ja się dziś nie najlepiej czuję, podbrzusze mnie boli ledwo co rano wstałam do teraz a w nocy kłucie w jajnikach. Ciągle latam do łazienki bo mam wrażenie że to @ a tu nic tylko śluz biały i lepki. Więc bay cilestowa może już czas żebyś wykonała kolejny test co?? Ja chyba za dwa dni powtórzę.

Okres ostatni miałam 15 lutego więc dziś mam 30 dzień cyklu.... bo wiesz, że już jeden test robiłam,a le była za wcześnie chyba, bo wtedy to był 10.03 i 24dc. Nie wiem sama już....:( Ciekawe jak Anka po lekarzu co jej powiedział:)

no to śmigaj po test i jutro zrób rano. Ja dziś mam 29 dc i coś bladziutkiego mam na teście hehe Tak czekałam na dzisiejszy dzień no i dalej muszę czekać na konkretne potwierdzenie.

Eh, no właśnie czekałaś i nie jesteś pewna:P no nie wiem, chyba wole trzymać się pierwszego postanowienia i poczekać do niedzieli, albo soboty, bo wlałabym być już pewna, a jeśli do niedzieli dostanę @ to już w ogóle się wszystko wyjaśni, chociaż coś już się nie czuje okresowo jak pisałam.... Póki co zeszło ze mnie ciśnienie po pierwszym teście i hmm chyba poczekam.... :(

Eh, no właśnie czekałaś i nie jesteś pewna:P no nie wiem, chyba wole trzymać się pierwszego postanowienia i poczekać do niedzieli, albo soboty, bo wlałabym być już pewna, a jeśli do niedzieli dostanę @ to już w ogóle się wszystko wyjaśni, chociaż coś już się nie czuje okresowo jak pisałam.... Póki co zeszło ze mnie ciśnienie po pierwszym teście i hmm chyba poczekam.... :(

no to jak wytrzymiesz to poczekaj nawet lepiej bo czym później to bardziej wiarygodny wynik :)

Witaski;) Przepraszam, że mogłyście poczuć się zignorowane dzisiaj, ale byłam w pracy i nie mogłam pisać;)Kwiatuszki dla Was 🌼 Wróciłam właśnie do domu, miałam bardzo ciężki dzień, aż mi się chce płakać. A płacz to także objaw, że okres się zbliża, maskara. Brzuch mam wielki i twarde podbrzusze, sama nie wiem jak to z "nim" jest na początku ciąży. Dziś mam 23 dc,jak pisałam wcześniej objawy "jeżdżenia" i kłucia w jajnikach i podbrzuszu się skończyło. Ciągle bolą mnie plecy w okolicy krzyżowej i jakby trochę jajniki wieczorem.Piersi nadal oki. Mam objawy,które łatwo wytłumaczyć na zdrowy rozum,że to wcale nie ciąża: -siteczka czerwonych żyłek na piersiach;mogły się pojawić po sobotnim peelingu ciała, mogły być wcześniej ;) -jakby ciemniejsze otoczki wokół brodawek, ale jakby tylko na dole-też mogły być wcześniej tylko,że ja na nie nie zwracałam uwagi. Ehhh...mam taki dziś wisielczy humor,że się chyba upiję;) ściskam Was mocno i czekam na kolejne zaciażone