Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bya cilestowa

objawy ciazy? Czy reakcja organizmu po przerwaniu brania tab?

Polecane posty

W piersiach nic, a od czasu do czasu mam te bóle podbrzusza, lub jajnika.... No ale zrobiłam test bo nie wytrzymałam i wyszła jedna kreseczka...... Ale powiem szczerze ze uwazam ze tesy jest niewiarygodny, bo w takim razie skąd u mnie takie objawy, urojona ciąża to napewno nie jest... Musze powtórzyc test za jakiś tydzień, bo też na teście pisało, że w wypadku kobiet które niedawno przerwały branie tab anty, test może byc niewiarygodny ze względu na to że nie wiadomo ile trwa cykl..... Nie ciesze, sie bo pewna nie jestem,, ale przegadalam to z narzeczonym i to spadło na nas jak grom z jasnego nieba, i wołałabym żeby nasz eplany się jednak udały, i chciałabym te piękne dziciątko miec później....:)

Gość marcowa
hej dziewczyny:-) Ja byłam w podobnej sytuacji... Zdecydowałam się odstawić Cilest po 7 latach stosowania. Czekałam na dwie kreseczki cały miesiąc no i nic. Już zaczęłam panikować że z moim cyklem coś nie tak, że się "rozregulowałam" albo coś - no i umówiłam się do ginekologa. Dodam że wcześniej robiłam kilka testów w czasie kiedy wydawało mi się że już powinny coś wykazać i nic! No i proszę - zrobiłam dzień przed wizytą a tu proszę - dwie kreseczki. Powiem wam, że ostatnią @ miałam 1 czerwca, a wynik pozytywny wyszedł mi dopiero w połowie lipca...tak więc spokojnie! Może po prostu trzeba troszkę cierpliwości... ech.. łatwo mi pisać -pamiętam jak sama się niecierpliwiłam...:-)

Dziewczyny, po zaprzestaniu tabletek cykle moga z początku być dłuższe, nie jest to reguła, ale z tego co słyszę często się zdarza. Druga ważna sprawa... ja też nie wytrzymałam z testem i po 8 dniach po stosunku popołudniem zrobiłam test i nic... na szczęście w opakowaniu był 2gi test( FIRST REPONSE- strumieniowy) i nast. dnia rano ( o 3ciej bo do 7mej nie wytzrymałam ;-)))) była już 2 ga kreska, choć nardzo, ale to bardzo słaba. No ale to jednak ciąża, z tym, że jeszcze przed datą @ Jeśli robicie test przed @ to tylko z rana... 3mam kciuki za starające się

Gość maramaj
Dziękuję wam za wypowiedzi :) bo tak same to tylko możemy bujać w obłokach. bya cilestowa no to jak nie jesteś w ciąży to życzę powodzenia w waszym dalszym życiu :) tylko dziwne że masz aż tyle objawów!! powtórz test a może wyjdzie za jakiś czas pozytywny.

ja do 4 mcy po odstawieniu mialam typowo ciazowe objawy, notoryczne mdlosci, bole jajnikow, podbrzusza. czasem nawet slabo mi bylo tak ze myslalamze sie przewroce. piersi nabrzmiale, sutki bola, swedza hhe. Co mc test , bo bylam pewna ze to ciaza ;)

WIdzę maramaj ze ruszyło zainteresowanie naszym wątkiem:) CIezy mnie to poznajemy kolejne nowe doświadczenia:) No więc tak jak napisała koleżanka ,,HYZIA GYZIA " jeśli u niej tak było z objawami i ja będę miała tak samo no to hooo ciekawe miesiące przede mną....:( Chciaż ja chciałam tabletki odtsawić narazie tylko na 3 miesiace, zaby mój organizm odpoczął.... a powidzce mi po jakim czasie od zapłodnienia moge isc do gina, żeby mógł już na 100% mi powiedZIeć czy zaszłam czy nie?:) Pozdrawiam

Gość maramaj
Najlepiej chyba w 6 tyg ciąży żeby zobaczyć bijące serduszko :) Ja byłam z pierwszym dzieckiem w 5 tyg i był pęcherzyk, poszłam za tydzień to widziałam serduszko :)

Gość Anka....
Hej dziewczyny :) Hyzia Dyzia- dzieki za pocieszenie... bo ja jednak mam nadzieje, ze w ciazy nie jestem :) bya cilestowa - jakos nie wierzylabym w ten wynik testu... moim zdaniem jeszcze za wczesnie a co do objawow.... no to boli mnie podbrzusze lekko. Rano temperatura znowu 37.2. No i mokro mam jak.... :> a no i bola mnie sutki i stoja jak antenki- ale to akurat raczej na pewno skutek odstawienia tabletek

Gość maramaj
Anka... masz dosyć wysoką temperature kurcze ja miałam po okresie 36.3 potem nastapił skok do 36.6 i tak mi sie utrzymywało 6 dni a dziś rano miałam 36.8 Ale z tego co czytałam to jeden cykl mierzenia to zbyt mało żeby cokolwiek powiedzieć no i w ciąży jest niby powyżej 37 Mi się coś wydaje że u mnie to wszystko robi te odstawienie tabletek.

Gość Anka....
maramaj - wiem, ze jeden cykl to za malo. mierze z ciekawosci i raczej po to, zeby zobaczyc jakis spadek temperatury- znaczyloby to jednak, ze idzie okres :):) ja mam nadzieje, ze to wszystko to tylko odstawienie tabletek.... okaze sie 18 marca

Eh, no właśnie też uważam że wynik może być niewiarygodny bo jest za wrześnie, ale nie wiem uważacie że jak powtórzę test np za tydzień to może już coś wyjść jeśli coś jest? Bo na miesiączkę nie mama co czekać, moja koleżanka odstawiła tab w listopadzie i do tej pory nie ma okresu, chodziła do lekarza to jej ciągle coś przepisuje, ale nic nie daje....obawiam się że ze mną też tak będzie, to będzie katastrofa... No Twoja temperatura ,,Anka...." tez mnie ciekawi, bo to nie koniecznie jest w porządku... No ale życzę by bylo jak sobie marzysz:)

Więc maramaj robi test 16, chyba że nie wytrzyma to 14, Ty Anka 18, a ja hmmm jakoś 20 postaram się do tej daty wytrzymać... Oj ciężki czas przed nami:)

Gość maramaj
bye cilestowa najlepiej zrób za tydzień :) mi jak nie wyjdzie to będę robić co tydzień testy :p aż wkońcu dostane okres albo dwie kreseczki :D

Gość mooshka
:)

no właśnie chcę to przeciągnąć do 20 do weekendu bo jak coś znów wyjdzie nie tak, to wolę poczekać chwilę dłużej, o ile tyle w ogóle wytrzymam:)

hm moj zwykły delikatny śluz który mam codziennie, dziś zabarwił się na lekki brąz... nie wiem o czym to świadczy, a jestem w 24 dniu cyklu.... Oj Te nasze problemy..:(

Gość Anka....
bya cilestowa - z tym brazowym sluzem to ja slyszalam, ze w ciazy jak zbliza sie termin kiedy normalnie mialabys okres to sluz jest czarem brazowy... to jakies plamienia. ale nie znam sie na tym za bardzo niestety, wiec niewiele pomoge ja nadal mam mokro... na poczatku kurze jajko, teraz bialy lepkki sluz

Czesc dziewczyny mam takie pytanko w sprawie ciazy. przestalam brac tabletki w grudniu i po nich mialam dwa punktualne okresy a w tym miesiacu nic! okres mialam miec w niedziele,ale do tej pory nie dostalam.uprawiam sex z prezerwatywa i bez-niespuszczal sie we mnie tylko na piersi albo brzuch. czy to moze byc ciaza,czy opozniony okres?

Gość Anka....
lucyna82 - ciaza raczej bardzo malo prawdopodobne. Raczej jest to spozniajacy sie okres, a ten lubi sie spozniac w wielu powodow. Stres, przeziebienie, zmiana klimatu itp....

Gość dddddddddmmezkeae
do autorki topiku,prawdopodobnie nie jestes w ciazy, twoje objawy moga byc zwiazane ze zblizajaca sie @odstawilas tabletki i twoj organizm moze roznie reagowac teraz, dodam ze ja czesto mam mdlosci przed@mozesz tez dostac szybciej, po tabletkach tak szybko w ciaze sie nie zachodzi, nam sie udalo dopiero o 8 miesiacach

Gość kwiatek1276
ja 2 tyg po odstawieniu tabletek (styczen) poszłam do gin na badania i cykl normalnie trwał, w lewym jajniku widzialam (na komp) dojrzałe jajeczko ;) i Pan mówił że czas na dzidziusia własnie w tych dniach wiec jak widac owulacja moze wrocic od razu:) no i wlasnie wtedy w płodne kochałam się z moim M. okres dostałam w lutym i trwał 2-3dni, teraz3 dzien sie spoźnia, możliwa ciąża?

Gość Anka....
kwiatek- moze to bylo plamienie, ktore w ciazy czesto sie zdarza i czesto tez kkobiety odbieraja to jako okres. Mozliwe, ze jestes w ciazy.... wykluczyc tego sie nie da

Gość maramaj
Hej dziewczyny:) mierzyłam rano tempe i mam dziś 37.0 jest to mój 24 dc trochę źle się czuję od wczorajszego południa. Zanim odstawiłam tabletki poszłam skonsultować to z moim gin chciałam wiedzieć wszystko na temat płodności i zajściem w ciążę. Powiedział mi że są to dla mnie najlepsze 3 m-ce na ciąże bo przez pierwsze 3 m-ce jest się bardziej płodnym i nie ma na co czekać. Inna doktorka tak samo uznała. Dziewczyny więc jak nie będę w ciąży to jestem dowodem że coś nie tak z tą płodnością po odstawieniu :D a jak pokażą mi się dwie kreseczki no to miał racje mój gin :) Kochamy się co 2-3 dni i zawsze kończy we mnie więc musimy trafić :D

Gość Anka....
u mnie znowu 37.2 a czuje sie normalnie wlasciwie. lekkie bole podbrzusza, ktorych zapewne nawet nie zauwazylabym gdyby nie to, ze sie stresuje troche sytuacja i szukam na sile objawow pasujacych :P jestem bardzo ciekawa co sie okaze za tydzien... czy ktorejs z nas wyskocza te 2 kreski :) (mam nadzieje, ze mi jednak nie yhy)

Gość maramaj
no zobaczymy która pierwsza :) chyba ja będę pierwsza testować. A są tu może jakieś kobietki co robiły test przed okresem i wyszły im dwie kreseczki?? Tak mnie korci ale jeszcze 3 dni, jak już tyle wytrzymałam :) Testu jeszcze nie kupuje bo to już bym na pewno nie wytrzymałam.

Gość julia28
Hej dziewczyny:) Jestem w podobnej sytuacji jak Wy. Po odstawieniu tabletek odczekaliśmy z narzeczonym jeden cykl (miesiączkę dostałam w dokładnie w terminie więc nic się nie rozregulowało). W drugim cyklu już się staraliśmy o dzidziusia. Owulację miałam ok. 28 lutego, od 2 marca przez około tydzień miałam bule i kłucia podbrzusza, było mi często niedobrze...więc mam nadzieję, że może się udało. Ja strasznie niecierpliwa jestem i wczoraj zrobiłam test...i wyszła jedna kreska :( Zastanawiam sie tylko skąd takie objawy, których nigdy nie miałam..? Dziś nie wytrzymałam i poszłam rano na beta hcg, wieczorem odbieram wynik, trzymajcie kciuki. Myslę, że jeżeli jestem w ciąży to powinno już wykazać.

Gość julia28
Miesiączkę powinnam dostać 14, więc może za wcześnie na to badanie...juz sama nie wiem. Jak myslicie? Po 15 mam odebrać wynik, zwariuję przez te kilka godzin...

Gość maramaj
"julia 28" co do bety to bardzo dobrze postąpiłaś :) to jest najbardziej wiarygodny wynik:) a z testem może za wcześnie. Powtórz za kilka dni test. Bądź dobre myśli :) a do okresu masz parę dni więc niebawem się wszystko okaże. Łatwo się tak pisze komuś jak ja sama już nie wytrzymuje:p a gdzie tam 16... zostało nam tylko czekanie

Gość julia28
Piersi mnie bolą, czuję jakby były takie pełne...Wieczorkiem jak już odbiorę wynik napisze wam co i jak :)

Gość maramaj
Koniecznie napisz co ci wyszło :D Trzymam kciuki