Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bya cilestowa

objawy ciazy? Czy reakcja organizmu po przerwaniu brania tab?

Polecane posty

Gość bya cilestowa

Hey, mam pytanie, kochalam sie z narzeczonym 14.02.2010 i 28.02.2010r. w tych datach bez gumki i po odstawieniu tabletek anty (11.02.2010). ostatnio odczuwam bolesne bóle prawego jajnika, i ból podbrzusza na przemian, na dodatek czesto jest mi niedobrze. Nie rano, po poludniu, po obiedzie, czasami wieczorem, zazwyczaj po jedzeniu, a nigdy wczensiej tak nie miala. na zrobienie testu czekam do 14.03, zeby minely chociaz 2 tyg od ostatniego stosunku bez zabezpieczenia, ale sadzicie, ze moglam zajsc? dodam ze nie wiem kiedy moge dostac okres, bo dostalam tylko jeden po odstawieniu tab i ponzije juz sie kochalimsy...Dlatego nie wiem ile teraz może trwać mój cykl. Zastanawiam się jednek czy mój organizm może wariować aż tak (ból brzucha, jajnik) po tym jak przestałam brać tab?. Prosze niech któraś to przeczyta i mi coś pomoże...

Gość bya cilestowa
piszę w tym dziale, bo jest tu więcej kobiet, które sa już w ciąży i przeżyły różne objawy , wiedzą co i jak. :)

Gość maramaj
Hej chyba mamy ten sam problem ;) ostatnia tabletkę Cilest wzięłam 12 lutego a @ miałam 16 lutego tylko ze wzięliśmy z mężem starania na luz uda sie to super a jak nie to dalej spontan nie chcę wpadać w totalną paranoje ale powiem szczerze że powoli się nakręcam, wiec od tamtej pory sie nie zabezpieczamy. Mój gin powiedział że do 3 m-cy po odstawieniu wzrasta płodność. Tylko że nie wiem kiedy okres czy w ogóle go dostane ;) Po @ strasznie mnie brzuch bolał później kilka dni spokoju ( wydaje mi sie że to mogły być bóle przed owulacyjne, poznaje po śluzie chodź nie jestem pewna po tabletkach) Teraz mnie coś zakuje w jajnikach, chwile poboli podbrzusze i nic więcej, a w piersiach czuje czasem mrowienie, sutki wrażliwe na dotyk tylko że nadal nie wiem czy po odstawieniu tabletek organizm szaleje czy może wskazuje na ciąże :) Pozdrawiam serdecznie!!

Gość bya cilestowa
heh, no ja po piersiach np tez nic nie czuje, a u mnie sytuacja wyglada tak,że nie wiem jakie dni miałam 14 czy płodne czy nie, bo nie wiem ile trwa mój cykl i nie mogę określić, ale 28, to był alo ostatni dzień dni niepłodnych albo pierwszy płodnych i nie wiem:P wŁaśnie też zaczynam świrować i eh, a nie chciałabym popaść w paranoje, a boje sie zrobić test czy nie jest za wcześnie bo nie wiem czy zaszłam 14 czy 28 czy w ogóle zaszłam. ehhhh, te nasze organizmy:):) Jeśli tu jeszcze zaglądniesz, to daj znać jak się Twój problem rozwiązał:) ja będę czekała do 14, choć chyba nie wytrzymam i jakoś na dniach zrobie test, tak dla pewności:P :) Również pozdrawiam:)

Gość maramaj
Oczywiście że będę zaglądać ;) prawie dziennie siedzę i szukam tematu który by do mojego przypadku pasował no i masz... w końcu znalazłam :D Ja mam zamiar testować 16 tak jak miałam ostatni @ Chyba że nie wytrzymię to w niedzielę... i wtedy powtórzę za parę dni.

Gość ja wiem a może nie wiem
być może to ciąża ja zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu cilestu, wystarczył tylko jeden stosunek, nie miałam żadnych objawów owulacji

Gość maramaj
Hej dziewczyny :) bya cilest jak dzis samopoczucie?? może masz jakieś nowe objawy :) u mnie bez zmiana, a jak u ciebie jest ze śluzem?? Bo mnie po okresie zalewało a teraz w tej drugiej połowie cyklu sucho. Ohh.... niech ten czas szybciej leci ;p

Gość Anka....
hej Wam:) i w koncu ja znalazlam temat pasujacy do mnie... tyle, ze ja bardziej obawiam sie tej ciazy niz ciesze... ale tragedii oczywiscie wielkiej nie bedzie :) jak co roku zrobilam miesieczna przerwe od tabletek. 18.02.2010 mialam krwawienie z odstawienia. 5.03 mielismy z partnerem zblizenie i pekla prezerwatywa.... i teraz zastanawiam sie czy to co czuje to z powodu przerwy czy tez moze zaszlam w ciaze. na razie pozostaje czekac, bo jakiekolwiek testy sa w tym momencie niewiarygodne. Zastanawia mnie plodnosc po odstawieniu tabletek.... jak wtedy wyglada moj cykl, czy w ogole doszlo do owulacji... eh za duzo tych niewiadomych :) Pozdrawiam serdecznie

Gość bya cilestowa
Witam:) ,,maramaj" no właśnie dziś już nie wiem co myśleć, ponieważ wczoraj wieczorem nie mogłąm usiedzieć tak mnie mdliło cały wieczór wietrzenie nie pomogło, a zawsze było mi chociaż lepiej, w tym miałam znów bóle podbrzusza, nie mogłam do kuchni wejść każdy zapach jedzenia wytwarzał gorsze mdłości jednak nie wymiotowałam... A dziś jak ręką odjąć nic, czuje sie też dobrze nic nie boli... No a co do czasu to w 100% sie zgodze, niech leci szybciej! Ale stwierdziąłm ze jesli to bylyby objawy ciąży to znaczyłoby ze zaszłam 14.02, czyli test już wykarze, chyba ze zaszłam 28.02 to na objawy za wczesnie, wiec musza to byc skutki braku tabletek... Ajjj te niepewności nasze:)) A jak Twoje samopoczucie popołudniowe?:) A u mnie ze śluzem to jest tak, że po 28, to mnie zalewało, pierwsze dni marca to była masakra, jakby narzeczony chwilę wczesniej we mnie skończył, tak było kilka dni choć wtedy się nie kochaliśmy... Dlatego sądzę, że owulacje miałam później już po, i że trafiliśmy w dni niepłodne... Ahh..... ,,Anka...." owulacja po odstawieniu tabletek jest wzmożona..:) mamy kolejną koleżankę z przypadłością podobną:) Witamy:)

Gość Anka....
ja z testem tez stwierdzilam, ze poczekam 2 tygodnie.... czyli jakos 19 powinnam zrobic. A jako, ze nie ufam testom z moczu, bo czesto pokazuja wynik negatywny, a potem sie okazuje, ze jest sie w ciazy przejde sie do przychodni i zrobie test z krwi... zastanawiam sie jakie jest prawdopodobnienstwo ciazy.... eh

Gość bya cilestowa
wiesz prawdopodobienstwo jest sprawa bardzo indywidualną, nie wiemy na jaki dzien trafiłaś plodny czy nie, bo po odstanwieniu tab nie wiesz raczej ile bedzie trwał Twój cykl (tak jak i ja) :). Ja na test krwi sie nie wybiore najpierw, bo w prywatnej przychodni do której chodze, to najpierw dowie sie pół mojej rodziny od zarzyjaźnionych pielegniarek, a na koncu ja:D a jednak wolałabym wiedzieć pierwsza, a testy są wadliwe wiem dlatego, zrobie dwa jak mi każe wiele koleżanek:) wtedy wynik jest bardziej wiarygodny..:) Ah te niewiadome.... a co do radości z ciąż, to ja też wolałabym teraz nie zajść, ale jeśli się okaże że jestem to będę szcześliwa,mój narzeczony już codziennie całuje mój brzuszek, czekam aż bajki zacznie opowiadać, bo chyba nie może się doczekać wyniku:) Boje sie tylko jego rozczarowania w razie co:( ale mogłoby sie to szybko wyjasnic, bo jesli jestem to raczej nie zdecydujemy sie z narzeczonym na wakacje, a zabukowalismy juz noclegi dlatego jak cos to tylko zaliczka przepadnie, dlatego mogłby ten czas szybciej leciec:))

Gość maramaj
Witam nową koleżankę "Anka":) ja mam jakoś ostatnie dni takie napady gorąca i zimna, no a dzis znów kilka minutowy ból podbrzusza ale jak na razie więcej objawów nie mam hehe i dopiero co napisałam że u mnie dosyć sucho ze śluzem to właśnie przed chwilą zobaczyłam że zaczyna się zbierać :) Piersi bez zmian, ale mam nadzieje że jeszcze tydzień i się wszystko okaże :D Dziewczyny a zaglądałyście tam pod swój spód :D bo podobno w ciąży sinieją wargi sromowe no i właśnie ja tak mam ;p Kurcze już jedno dziecko mam, ale kompletnie zapomniałam jak to było bo to było zaskoczenie dla nas i nie miałam czasu wsłuchiwać się w swoje ciało hehe "bya cilestowa" to super że narzeczony się cieszy :) masz oparcie a to jest najważniejsze!! My właśnie zamawiamy wakacje więc się śmiejemy że będę z brzusiolem paradować :) A tak poza tym to mój mąż już oszalał bo ostatnio przyjechał do domu z malutkim różowym sweterkiem!!

Gość Anka....
no wlasnei najgorsze jest to, ze nie wiadomo ile trwa cykl po odstawieniu tabletek. Chociaz z tego co sobie przypominam zawsze jak robilam ta miesieczna przerwe to tak po 29-31 dniach przychodzil ten okres... Czytalam dzisiaj, ze pierwsze cykle po odstawieniu tabletek moga byc bezowulacyjne.... ciekawe jak to jest mnie jedynie lekko boli podbrzusze i temperatura moja to 37.2 stopnie... ale temperatura to akurat normalna w tej czesci cyklu niby

Gość maramaj
A kiedy mierzysz temperaturę?? Ja rano tak jak się powinno mierzyć tylko że to pierwszy cykl i nie można zbyt wiele ocenić, bierze się pod uwagę kilka cykli i wtedy można coś sugerować. Zauważyłam też że pobolewa mnie kręgosłup od jakiegoś czasu w tych dolnych partiach ciała.

Gość Anka....
rano mierze, ale to bardziej tak z ciekawosci chyba niz zeby mialo to na cos wskazywac. niestety tak jak juz wyzej pisalysmy po odstawieniu tabeletek trudno okreslic jak dlugi jest cykl i w ktorej fazie owego cyklu sie jest pozostaje czekanie, a niestety nie jest to zbyt przyjemne i jak juz mowilyscie- dluzy sie to niemilosiernie wy wolicie wczesniej wiedziec, bo planujecie wakacje... a ja juz wiedziec, bo nie wiem czy mam przestac sie lenic i pisac prace dyplomowa i bronic sie w czerwcu czy poczekac spokojnie do wrzesnia ;]

Gość maramaj
kurcze to masz wysoką temperaturę jak mierzysz rano to już może o czymś świadczyć :p dobrze że jest nas więcej :) możemy się wymienić zdaniami :)

tak, niby oparcie mam, ale ehh jakos nie wiem ja dzieci jeszcze nie mam, ale chyba wolałabym zeby wszystko dzialo sie po kolei w moim zyciu tak jak zawsze o tym marzyłam... czyli chcielismy wziasc slub, wyprowadzic sie przede wszystkim i wyprowadzic mielismy sie w te wakacje, a slub za rok,a jesli bedzie dziecko to sytuacja z kase sie zmieni i wszystko bedzie "do gory nogami"... no ale poki co tylko czekac...:( niestety wykrakałam moje dzisiejsze dobre samopoczucie, po godzinie 20 zrobilo mi sie strasznie niedobrze, a zauwazylam ze jest mi niedobrze wtedy kiedy jestem glodna, tylko ze ja jestem glodna co 2 godziny:/ no to głupie czekanie,,,, zdecydowalismy z narzeczonym ze jutro kupie test i w czwartek rano zrobie, bo rano podobno najlepiej.... no to widze ze Twój mąż się fajnie nstawia:) fajnie tak CI powiem, jak facet wykazuje sie inicjatywą i w taki sposób Cie wspiera bo to jest bardzo miłe dla Ciebie, i jest CI czego zazdrościć:) a moge spytać w jakim wieku masz pierwsze dziecko i jak ma na imie?:) No jest Nas już 3 niedługo założymy jakąś grupe wsparcia:P no ale masz racje "maramaj" w kilka jest zawsze raźniej chociażby jesli chodzi o wymiane zdań:) jutro rano zmierze sobie temperature bo nie robiłam tego wczesniej, a powiedzcie mi normalnie ją zmierzyć, czy....?:) Ah te Nasze kobiece dylematy:) Pozdrawiam!:)

Gość maramaj
Temperature mierzy sie o stałej porze najpóźniej niby do godz. 8 i nie wstając z łóżka :) nawet na siku, no i najlepiej w pochwie :D Nasz urwis miał 3 lat 2 lutego i ma na imię Jurek. Sam mi już gada o rodzeństwie i wymyśla jakieś imiona hehe bo niedawno urodziły mu sie dwie kuzynki i jest zachwycony nimi więc myślę że nie będzie problemów w wychowywaniu dwójki dzieciaków... ale okaże się wszystko potem jak to będzie :p

Gość maramaj
A poza tym Jurek pójdzie od września do przedszkola więc będzie mi lżej :) Ja mam już tak dalekie plany a nie wiem czy w ogóle tam się coś dzieje w tym brzuszku :D ale przynajmniej jesteśmy przygotowani i mamy jakieś plany :)

no to fajnie:) ok czyli jutro musze sobie zmierzyc te temperature:) no wiesz plany jest zawsze dobrze mieć, lepiej miec plany i jak nie teraz to pozniej byc przygotowanym niz sie dowiedziec przypadkiem... W takiej sytuacji byla moja kuzynka, gdybym nie byla swiatdkiem tej historii napewno bym nie uwierzyla jkak jakaś kobieta do 4 m-c ciąży mogła o tym nie wiedzieć, a jednak takie rzeczy są możliwe... Życzę miłej nocki:) aaa i nie wiem czego skutkiem są moje humorki, ale narzeczony sie na mnie obraził, powiedział żę się czpliwa zrobiłam ale naprawde dziś nie mama ochoty z nim nawet rozmawiać, nie wiem dlaczego, ale taki ma na mnie wpływ na mój humor dziś...:( Był zmuszony iść już spać:P pozdrawiam:)

Gość maramaj
hehe to są właśnie uroki kobiet :p ciągle się niby czepiamy :D prześpi się i mu przejdzie :) Ty masz chyba coraz więcej objawów ciążowych :) ciekawe czy będziesz w stanie wytrzymać do czwartku mając test ciążowy w domu :D ale trzymaj się tego bo najlepiej jest z porannego moczu :D ja za tydzień się dowiem :) mnie właśnie kuje w prawym jajniku ;/ Do jutra :) może jutro zobaczymy kolejne zmiany w swoim ciele. Dobranoc

wiem, że mu przejdzie powiem ze za kochany jest ostatnio zeby mu nie przeszło:) ale szkoda mi go czesto bo jak mam zly dzien to zawsze tylko on obrywa, i zawsze na nim sie wyżywam i jemu jest przykro:( he no wytrzymam wlasnie dlatego zeby czekac wierzac ze rano dowiem sie prawdy:) no wlasnie prawy jajnik jest tez moim problemem:( Miłej nocki:)

Gość maramaj
Hej dziewczyny i jak się dziś czujecie?? Mnie trochę pobolewa podbrzusze ale tak delikatnie, ja to chyba nie mam zbyt wiele objawów ciążowych więc chyba nic z tego nie będzie w tym miesiącu. Po tabletkach to nic nie wiadomo czy to hormony czy ciąża... ehh A mierzyłyście dziś temperaturę?? :D

Gość kitulka80
Ja na cileście zaszłam w ciążę i brałam tabletki regularnie i o tych samych porach - uważajcie na cilest

:) no ja niestety od rana chodziłam nie wyspana, bo się póxnoi położyłam i przez to późno wstałam niestety zapomniałam otej temparaturze przez to z rana...:( A poza tym to eh, mdli mnie od rana, na dodatek nie wiem o co chodzi ale mam chyba zgage, bo w gardle mi tak piecze jakby... nie umiem sprecyzować bo zgagi nigdy nie miałam.... No i kupiłam test, az mnie świerzbi że już go mam w domu, miałaś rację maramaj, ciezko wytrzymać, ale zrobię go dopiero jutro rano, czas się pewnie będzie ciągnął niemiłosiernie, zwłaszcza wieczorem... maramaj bądźmy dobrej myśli może po prostu Cię jeszcze ,,nie bierze" z teg co słyszłama u wielu kobiet podaczas drugiej ciąż występuje o wiele mnie objawów niż przy pierwsze, moja siostra np tak ma a jest już w 3 miesiącu z drugim dzieckiem i miała tylko to żę ją ,,cągneło" na widok jedzenia....nic więcej.. PozdrawiamL:)

Gość maramaj
Sama nie umie się doczekać co ci jutro wyjdzie na teście :D oczywiście od razu napisz co ci tam wyszło!! Śmiać mi się chce bo co napisze że nie mam żadnych dolegliwości to albo mnie biorą jakieś skurcze albo w głowie mi się kręci :) rano pisałam że u mnie bez zmian, żadnych objawów a po chwili myślałam że zjadę z krzesła :D W ciąży często występuje zgaga wiem to po sobie!! ale mnie zgaga dopadła na półmetku ciąży i miałam ją aż do porodu wtedy to był koszmar leżeć nie szło bo mi wszystko w gardle stało. Miłego popołudnia :)

na tym tescie co kyupilam pisze ze mozna robic bez wzgledu na pore dnia, no ale nie wiem czy w to wierzyc bo kupialm strumieniowy Pani w aptece powiedziała, że takie najczęściej biorą. http://www.comparestoreprices.co.uk/images/cl/clearblue-pregnancy-test-1-pack.jpg Eh, wiesz co nie wiem co mysleć, sama sie boje testu zrobić, więc narzeczony stwierdził że zrobie wieczorem jak on wróci z pracy, bo on też już by chciał wiedzieć.... Dziękuję ze jestes ze mną:)

Gość maramaj
Tylko że jak nie wyjdzie to nie stawiaj wszystkiego na przegraną bo może się okazać że za wcześnie zrobiłaś. Czytałam wczoraj na różnych forach o ciążach po tabletkach i dosyć dużo było dziewczyn co wystarczył jeden stosunek i zaszły. Ciekawe czy my się do nich zaliczamy:P A z tego co pamiętam to w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, za to od 12 tyg to już leżałam plackiem bo mnie mdliło itd Może teraz też tak będzie :D

Gość maramaj
A masz jakieś inne bóle?? piersi, podbrzusza itd... Bo u mnie piersi to bez zmian, ani nie bolą.