Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rudzielec niechudzielec

rety, polećcie coś skutecznego na przetłuszczające się włosy...

Polecane posty

Gość olenka888
honeysun, daj w takim razie znac co polecila ci pani w aptece.

ten sposob na przetluszczenie glowy, to bzdura totalna. wiele razy probowalam, czasem nawet po 7-8 dni (raz bylam chora i tyle musialam zostac w domu). nic nie pomaga. kupilam tez POLYTAR, wyzej ktos polecam Niestety, na chwile obecna brak dobrych efektow...a smierdzi straszliwe :(. Szukam dalej...

Ja sie przestawiłam na szampony bez sls (obecnie uzywam Hipp dla dzieci) i jak kiedys miałam tłuszcz na głowie mniej więcej po 20 godz, to teraz moge myc co 36 czyli jednego dnia rano, natsepnego wieczorem, potem znowu dzien przerwy i jeszcze nastepnego dnia rano itd. ogólnie oststanio mam fioła na punkcie zdrowych kosmetyków i jak najmniejszego ich uzywania wogóle i powiem wam, ze ogólnie i cerę mam duzo lepsza i balsamu uzywam juz co drugi dzien a nie codziennie.

Gość olenka888
faktycznie naturalne kosmetyki sa bardzo dobre:) ale jestem tez za roznymi suplementami witaminowymi, mineralami.

Gość polecam wyprobowalam
glinke ghassoul, myjcie tylko nia wlosy, przestana sie przetluszczac a nie straca blasku, ja kupilam w jednym z internetowych sklepow z rzeczami z maroka, polecam

Gość upssss
e tam, nic nie działa!!! ani to przetłuszczanie , ani kosmetyki to zalezy od organizmu

Gość upssss
łaziłam z tym smalcem na głowie i nic to nie dało!!! nie wierzcie w te metody trzeba myć włosy tak jak sie codziennie myje ciało

Gość olenka888
oczywiscie, ze trzeba je myc, ale odpowiednimi kosmetykami, wspomoc sie czyms od srodka, nie mozna sie tak poddac:>

seboradin - szampon, zapytaj w aptece. Miałam problem przetłuszczającymi się wlosami, myłam głowę 2 razy dziennie. Ktoś mi polecił ten szampon, problem z przetluszczającymi wlosami zniknął. Szampon mało się pieni i ma brzydki zapach ale jest skuteczny. Koszt około 14 zł.

Gość *Ellenaaaaaaaaaa

seboradin - szampon, zapytaj w aptece. Miałam problem przetłuszczającymi się wlosami, myłam głowę 2 razy dziennie. Ktoś mi polecił ten szampon, problem z przetluszczającymi wlosami zniknął. Szampon mało się pieni i ma brzydki zapach ale jest skuteczny. Koszt około 14 zł.

Gość kirki3
Seboradin.To też pomysł.Nie próbowałam .Kwota niska ,zbliżona do tych z super marketu.Kupię i wypróbuję. A jaki balsam do tego? Wzmocniłabym się jeszcze jakąś witaminą.Olenka888 a ten vitapil sama wypróbowałaś czy tylko słyszałaś? Na pewno nie wrócę do przetrzymywania włosów by się przetłuściły.Na mnie to nie działa(:.

Gość olenka888
moja znajoma lykala te tabletki. zaczela je brac na wzmocnienie wlosow, ale wlasnie pomogly jej tez na przetluszczanie. oczywiscie nie miala takich chorobliwych problemow, ze wlosy byly tluste 2 godziny po umyciu, cos takiego mozna wyleczyc tylko u lekarza. ale zauwazyla ogolnie bardzo duza poprawe swoich kosmykow;)

mnie co prawda ten problem nie dotyczy, ale znalazlam gdzies na forum informacje, ze skuteczna jest nafta kosmetyczna z dodatkiem olejku pichtowego, stosowana jako maska na wlosy przed umyciem. Nie dosc ze ladnie odzywia wlosy, to olejek dosc skutecznie usuwa lojotok. Ale proporcji nie znam.

Gość ogłupiała od tego wszystkiego
Może już ktoś pisał, nie czytalam wypowiedzi. Właśnie znalazłam, ze brak wit b2 powoduje przetłuszczenie się włosów. Spróbuj, może to prawda.

znalazlam maseczke do wlosow przetluszczajacych, do stosowania na skore, wiec ok- zwalcza przyczyne, ale jest w kosmicznej cenie :/ chyba jednak zostane przy tabletkach i szamponie :D

ogłupiała od tego wszystkiego, kupilam w koncu ten vitapil, jednym z powodow bylo to, ze zawiera wlasnie wit b12 (600% zalecanego dziennego spozycia) ha! teraz juz bedzie tylko lepiej :))

Gość olenka888
no wlasnie to chcialam napisac skoro winny jest tu niedobor wit.b12 to jest ona wlasnie w tym srodku i ma tez cynk w skladzie, mysle, ze powinno ci pomoc:)

nie ludzilaby sie co do super dzialania tej witaminy. ja kazdego dnia objadam sie bialym serek (250g!!!), tunczykiem, groszkiem i wieloma innymi rzeczami w sklad ktorych wchodzi - na pewno mam jej pod dostatkiem, a skoro mimo to nie pomaga...to tym bardziej nie pomoze przyjmowana w tabletkach. ja nadal myje tym polytarem, co drugie mycie; dodatkowo stosuje pianke unoszaca wlosy przy nasadzie (wiadomo, ze wlosy tluszcza sie najbardziej tuz przy skorze glowy), tej wit. tez mam pod dostatkiem, spie w zwiazanych uniesionych do gory wlosach, poduszki i poszewki piore czesto, exsperymentowala tez z tab. anty, ktore rzekomo zmniejszaja lojotok...i nic :(. piszcie dalej, moze z czegos jeszcze skorzystam:)

Gość glinok
Ja polecam picie szałwii. Niewiele kosztuje i pomaga. Warto spróbować.

Gość ale macie problem
RUDZELEC NIECHUDZIELEC polecam to : http://www.batistedryshampoo.co.uk/ tyle ze nie wiem czy w polsce dostaniesz... dla mnie to jest prawdziwy hit... mam tak samo jak ty dzien po umyciu wlosy przy skorze glowy tluste na maxa, no lój :o wiec uzywam tego sprayu!!!

Gość olenka888
w takim razie wybierz sie do lekarza, takie domowe sposoby ci nie pomoga.

Gość ja smaruję gliceryną
wit B2, nie B12

Gość olenka888
i wit B2 i B12, obie wspomagaja wlosy, skore:)

no wiec kupilam vitapil, w aptece oczywiscie bo w drogerii ani na stacji benzynowej sie nie odwaze ;). Teraz musze popracowac nad systematycznoscia, bo u mnie troche kiepsko, zwlaszcza jesli chodzi o przyjmowanie suplementow. Ale bardzo wierze w ten preparat, bo przekopalam internet, naczytal sie duzo opinii a do tego mam teztakowe od swoich kolezanek. :)

A tak na marginesie, to w piatek mnie zaczepili studenci medycyny, ktorzy przeprowadzali akcje "ulotka nie gryzie". I m.in. namawiali na kupowanie lekow i innych "artykulow" tylko w aptekach, bo w kioskach/drogeriach/supermarketch/stacjach benzynowych nie ma kontroli przechowywania, wiec nie wiemy czy preparat zadziala, albo czy nie ma zmienionych wlasciwoci (np zla wilgotnosc, temperatura)

Gość najidealniej nie myc glowy na
noc!a juz napewno nie isc z mokra glowa do lozka!

Gość olenka888
fajtycznie, w jakims rosmanie polaze je tuz pod lampa jakas i moga stracic wlasciwosci swoje. mam nadzieje, ze tabetli ci pomoga honeysun:)

Gość Kłappouszka
Mi pomógł szampon biovaxa na przetłuszczające się włosy, fryzjerka mi go poleciła kiedyś. Też mam problem z tłustymi włosami, ale teraz udaje mi się je nawet 2 dni bez mycia przetrzymać. Kwestia odpowiedniego szamponu, mi ten pomógł :)

Gość Tom Paris
Osobiście poleciłabym szampon regeneracyjny Floslek ELESTABion R. Bardzo fajnie mi pomógł.