Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynka13

Gnidy i wszy

Polecane posty

Gość dziewczynka13

Dzień dobry! Pomóżcie. Mam 13 lat i miałam wszy. Wymyłam octem i pozbyłam się ich ale... Pani pielęgniarka w szkole zauważyła że mam martwe gnidy i kazała powiedzieć mamie żeby mi wyczesała NIGDY tego nie powiem nikomu. Pielęgniarka powiedziała żebym przyszła w poniedziałek i sprawdzi czy nie mam. Jak się ich pozbyć dodmowymi sposobami bez wiedzy nikogo?? Proszę pomóżcie...Miałem je już 2 razy. Wsydzę się powiedzieć i nie powiem i koniec!!! Boję się że gnidy się wylęgą w wszy i znów będę miała. W rodzinie nikt nie ma. Nie wiem skąd się zaraziłam bo myję wsosy codziennie a w klasie nikt nie ma pomóżcie proszę!!!

Gość to jestes dziewczynka
czy chlopcem? czy sie jeszcze nie zdecydowales? przy takim problemie, gnidy to pikus ;) a pozbys sie mozesz obcinajac wlosy na krotko :P ew. meczac sie wyczesujac (najlepiej nad jakims papierem, jezeli to gnidy to chyba ciemnym) takim specjalnym grzebykiem np. http://handel.portouvert.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=18

Grzebień z gęstymi zębami i wyczesać. Mamy się nie wstydź, to nic strasznego, za to mamie będzie łatwiej wyczesać.

Gość to jestes dziewczynka
wyczesujac musisz pochylic glowe nad stolem i mocno, przy samej skorze glowy zaczynajac prosto wyczesywac tak zeby jednym gladkim ruchem grzebien od samej skory sciagal wszystko na papier.