Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Głodówkowa19

GŁODÓWKA ZMIENIŁA MOJE ŻYCIE...CZAS TO POWTÓRZYĆ CZ.2

Polecane posty

Gość hat
Hej :-) Wiele wskazuje na to, że to moja kolejna "dziwna głodówka" - inna niż pozostałe. To już 5 dzień ... głodu nie czuję, nic mnie nie boli, mam sporo sił i zapał do pracy, chociaż poruszam się wolniej niż zazwyczaj Z utęsknieniem czekam na ten moment, gdy mój świat całkowicie zwolni - to pojawia się kilka dni po pierwszym przełomie i jest super :-) Jedyny problem, to wszechogarniające zimno - szczególnie marzną mi stopy, co wywołuje kichanie i wodnisty katar, ale dam radę, bo jutro sauna :-) Śpię jak niemowlę i widzę, że potrzebuje coraz więcej snu, a co najważniejsze udaje mi się nie spać w ciągu dnia, więc mój nocny sen jest mocny Powodzenia wszystkim :-) ... każda głodówka jest inna

Moim zdaniem głodówka to głupota. Można sobie jedynie zaszkodzić razem z tłuszczem pozbywając się mięśni. Ja wolałam wydać pare stówek na kilka wizyt u dietetyka w http://bodycareclinic.pl i pod czyimś okiem dużo łatwiej było mi schudnąć. A mam taką dietę, że jem nawet smacznie i na pewno nie muszę się głodzić.

Gość damradeja33
witam od jutra zaczynam sama woda plus tabletka na chora tarczyce

Gość FioletowaDama
Do damradeja33 Myślę że przy przyjmowaniu leków powinnaś skonsultować to z lekarzem... Moim zdaniem nie można przyjmować leków na pusty żołądek. Ja nie odwazyłabym się. Przy mojej pierwszej gł w 2008 r lekarz kazał mi odstawić nawet antykoncepcję w tabletkach. Pomyśl

Ja mam 162 cm i 62 kilo juz. U mnie problemem jest ,ze mam b.duzo tluszczu w organizmie, no tak to wygladam dosc szczuplo.

Gość gość
Do Matyska Piszesz bzdury i ciśniesz nam tu jakieś durne reklamy, a prawda jest tak, że nie msza pojęcia o głodówce leczniczej Tu nie nie chodzi o odchudzanie, tu spadek wagi jest tylko efektem ubocznym, a "wyniszczenie organizmu" jest szybko nadrabiane poprzez mechanizm kompensacji dobrze opisany przez rosyjskich naukowców Żegnam cię czule i obojętnie

Gość hat
Do damradeja33 Słuchaj dobrych rad :-) , gdyż każdy lek przyjmowany podczas głodówki może działać nawet kilkadziesiąt razy mocniej ... ... szczególnie jeśli jest to lek wpływający na układ hormonalny, który już od pierwszych dni głodówki pracuje na wysokich obrotach O ile pamiętam wydziela się wtedy somatotropina, która sama z siebie pośrednio ma dobroczynny wpływ na tarczycę, ale jak to będzie u ciebie to nikt nie wie Proponuję, abyś robiła sobie krótkie głodówki, na początek najlepiej jednodniowe, a potem sama zobaczysz Ponoć w klinikach prowadzących leczenie metodą głodówki pacjenci odstawiali leki, ale nie proponuję ci takiego rozwiązania Małachow pisał, że głodówka usuwa większość problemów z tarczycą Dopytaj lekarza, może mogłabyś odstawić leki na jakiś czas, na próbę Przemyśl to i powodzenia :-)

Kolejny dzien, spada tluszcz z 35% na 29.6%. Sprzatam po kilka godzin dom, czas szybko leci.Glodu nie czujé, tylko metal w ustach. Tylko nie wiem kiedy sié przerywa glodówke, jak bédé miec 2 % tlusczu , czy tylko jak rózowy jézyk i wilczy glód?

Gość gość
Tylko język i głód Przy 2% tłuszczu będziesz martwa - bo mózg to też tłuszcz :-) kulturyści mają minimalnie 7%

Gość FioletowaDama
Do pepapig Coś chyba pokręciłaś. Tłuszcz w organizmie jest niezbędny do prosperowania inny poziom dla kobiet inny dla mężczyzn i w zależności od wieku. Nie wiem ile masz lat. Ale np dla kobiet 30-39 lat niski poziom to<20% optymalny 21-29 umiarkowany 30- 32 wysoki (otyłość) powyżej 33% dla każdego przedziału wiekowego inaczej

Gość FioletowaDama
Dzisiaj piąty dzień LG. Czuję się bardzo pozytywnie . Zaraz sunę na pływalnie. Od jutra z górki. W wolnych chwilach czytam książkę dr. Dąbrowskiej -wycisza mnie po LG chyba w nią uderzę. Pozdrawiam wszystkich

Gość gość
Witam, i pozdrawiam glodujacych. Swietnie ze jest was coraz wiecej Ja wrocilam z kursu gdzie się obzeralam, opijalam i plawilam w gejzerach. Dzis jest 1 dniowy glodowka, ale w nastepnym tygodniu zrobie przynajmniej 3 dniowa aby pozbyc sie kwasow z a miesa i alko... To co wam napisze moze pryda sie wam w glodowkach i wychodzeniu. W 1999 i w 2008 bylam na oczyszczaniu org. glodowka pod kontrola lekarza (Skandinavia). Zalozenie bylo 2 tygodnie glodowki i tydzien wychodzenia pod kontrola - 3 tygodnoiwy pobyt z tygodniowa zmiana turnusow. Analizowano mocz zbierany przez cala doble i na tej podstawie zalecano nam ilosc i sklad lewatyw. Glodowki nasze byly oparte na GL. Paula Bragga, a wychodzenie w wiekszosci na Gersonie. Bragg byl zwolennikiem krotszych glodowek, ale pod scisla kontrola. Przed przyjazdemmmusielismy przebyc 2 hydrokollon terapie - plukanie jelitami pod cisnieniem. 4 osobom przerwano glodowke z powodu nadmiaru toksyn. 3 z nich przyznalo sie ze nie plukalo jelit. Wniosek z tad, ze do glodowki nie wolno przystąpić bez oczyszczenia jelit. Ja mialam 7 dni glodowki poniewaz bylam za chuda na dluzsza glodowke. W 3. Dniu glodowki pojawily sie w moczu azotany, chlor, saletra, formalina, zmiekczcze wody i chemia domowa +chemia z oprysków roslinnych. Dostałam zalecenie wlewek z świeżego mleka. Do tego szczotkowanie skory na sucho. W 4. Dniu pojawił się kadm i złoto. W 5 dniu rtęć, ołów, azbest i inne metale. Od 3 dnia doszły lewatywy z kawy organicznej. Lewatywy z siemia lnianego i rumianku rpbilismy od początku, a ilosc ich zalezala od naszego samopoczucia i glodu. Moja 2. Glodowka byla z 2 tygodniowym pobytem, bardzo podobna do 1. Z wyjatkiem ze nie dawano wlewek ze swiezego mleka. Mialam juz juz mniej azotanow i azbestu. Zmiekczaczy do wody i formaliny nie mialam wcale. Ciekawostka, ze ilosc kadmu i rteci byla większa za 2. razem jak za pierwszym. Mam nadzieje ze moj opis przyda sie wam :) Pozdrawiam i zycze wytrwalosci w glodowkach. Najstarsza

Gość gość
Zapomnialam napisac ze spacerowalismy i cwiczylismy yoge oddechu, ciala i przedewszystkim rak. Sauna 2 x dziennie. Na wycbodzeniu, tym co byli otyli nie dawano wcale owocow ani sokow z nich, za wyjatkiem grapfutha i kwasnych jablek. Dostawali duzo brukwi, kalarepy, zodkwi, rzepy, kalafioar i roznych kapust. Soki z pomidorow, selera, ogorkow slodkich. Nawet marchewke jedli w b. malych ilosciac. Nie dawano im kasz, z wyjatkiem jeczmiennej w bardzo malych ilosciach. Mi natomiast dawano arbuzy, winogrona, sliwki, brzoskwinie morelle, gruszki i duzo pietruszki korzennej. Do tego kasze, mnostwo kasz, przede wszystkim gryczana, jaglanai koskos. Pozdrawiam Najstarsza

Gość hat
Hej :-) U mnie dzień 7 i zgodnie z "planem" rano nastąpiło samoczynne oczyszczenie wątroby (straszny syf :-) ) Czuję się świetnie, chociaż nasila się alergia, ale uważam, że lepiej przeciwdziałać, niż czekać aż w pełni się rozwinie dlatego kontynuuję głodówkę. Po pierwszym przełomie będzie już lepiej, a po drugim może się okazać, że w tym roku alergia już się nie pojawi. Do najstarszej Ciekawy opis - mój znajomy, który prowadzi głodówki na urynie też podkreśla, że w moczu podczas głodówki pojawia się wiele świństw. On pijąc ten mocz traktuje to jak formę homeopatii ... coś w tym jest, ale ja się raczej nie skuszę :-) Wiem, że w Polsce też organizuje się podobne głodówki pod kontrolą lekarza, ale nie mam pojęcia jaki jest ich poziom ... ponoć trwają 10 dni Ja, gdyby to było możliwe, reflektuję na głodówkę w moskiewskiej klinice, która się w tym specjalizuje :-) Powodzenia wszystkim

Gość FioletowaDama
Do Hat Napisz coś więcej o "samoczynnym oczyszczeniu wątroby" pozdrawiam

Mnie tez to zaciekowilo, jak to g****o oczyscic? A ja postanowilam ze jeszcze tylko 10 dni na glodówce bédé i wychodzé na soczkach. Nie wiem czemy ale waga mi stanéla na 62 kg i nie idzie w dól. Chociaz do 58 kilo niech mi zejdzie to juz bédé szczésliwa.

Gość hat
Hej :-) Samoczynne, czy też samoistne oczyszczanie wątroby, to nic innego jak dziwna biegunka, która książkowo i zazwyczaj w praktyce (przynajmniej u mnie) następuje około siódmego dnia głodówki(czasem później) Schodzi wtedy taki dziwny syf przypominający kał z mazutem czy coś takiego o przykrym zapachu :-( Ponoć wtedy wątroba wyrzuca z siebie starą żółć i inne świństwa, a przynajmniej tak pisze Małachow Kolega od urynoterapii twierdzi, że na głodówce podobny efekt można uzyskać pijąc rano cały mocz, ale ja się raczej na razie do tego nie przekonam ... może kiedyś :-) Powodzenia

Gość FioletowaDama
Hat pierwszy raz o tym słyszę. Od 2008 roku co roku stosuję GL i nigdy czegoś takiegoi nie miałam. Ciekawe. Podrąże temat. Stosujesz LG na samej wodzie czy warzywno-owocową i czy robisz lewatywy? Temat uryny zupełnie pomijam. Czekam na przełom kwasiczny między 6-9 dniem

Gość gość
do hat Ja tez bym najchetniej pojechala na glodowke do Moskwy, ale firma mi do tego wyjazdu nie doplaci. I do tego trzeba byloby to zrobic we wlasnym urlopie. Ze uryna dziala jak hemopatia to wiem, ale nie skusze sie na nia. Jeszcze lewatywy z uryny, to tak, alle nie do picia.... brrrr Zdaniem Bragga wiekszosc toksyn i syfow wychodzi nerkami. Dlatego niektorym siadaja nerki, bo nie sa w stanie przerobic tego swinstwa. Pozdrawiam Najstarsza

Gość huck
Mam podobnie z wątroba po 6 dniu sama się czyści i wydala dużo żółci. Organizm ma też z czego u mnie brać . Wg BMI. Goni mnie mazutem o bardzo intensywne woni. A jak stosuję solarium lub kąpielą słoneczna to po kilku godzinach efekt podobny , działanie Wit D robi swoje.

Gość huck
I dlatego Bragg stosował krótkie głodówki na przemian z bardzo skąpym odżywianiem opartym na bio produktach roślinnych. By nerki mogły pracować. Sam też nie polecał długich LG ze względu na wyniszczenie nimi organizmu. Cywilizowane jedzenie jest tak zatrute jak bałtyckie ryby :) Szwedzi nie zalecają ryby z Bałtyku . . Ja to bym pojechał robić LG w słonecznych krajach gdzie można po 6 8 godz przebywać na słońcu.

Gość hat
Hej :-) Dzień 8 i jakoś leci ... głodówka stała się czymś oczywistym i nawet mi nie przeszkadza, bo mam sporo siły Wczoraj sauna i basen :-) Do FioletowaDama Generalnie nie stosuję lewatyw, ale jak trzeba to zrobię :-) Piję tylko wodę, bo soki i wywary uniemożliwiają mi wyłączenie uczucia głodu ... nawet, gdy w saunie ktoś stosuje olejki owocowe, to muszę wyjść, bo kręci mnie z głodu Ja bawię się głodówką od wielu lat, z czego ostatnie 6 czy 7 lat według Małachowa Wcześniej pojawiały się u mnie dziwne objawy - począwszy od chronicznego zmęczenia , poprzez bóle głowy, kolki itp., a teraz prawie nic ... tak jak pisał Bragg, nie czuję, że głoduję, chociaż pierwsze 3-4 dni są zazwyczaj trudne Powodzenia :-)

Gość hat
Szczerze mówiąc, ja osobiście też wolę krótsze głodówki, ale często widzę, że po 2-3 dniach ciągnie mnie, aby zrobić jeszcze dzień lub dwa :-) ... dlatego zazwyczaj trzymam się planu 36 (40) godzin w tygodniu, 2-3 dni w miesiącu, 10 na kwartał i 1-2 dłuższe głodówki w roku... ... niestety to tylko plan i różnie bywa :-)

Gość FioletowaDama
Ok to już rozumiem. Ja osobiście nie wyobrażam sobie LG bez llewatyw -nie widzę w ty sensu. Po co obciążać organizm najpierw do wchłaniania wszystkich świństw z naszych jelit jak można się tego w prosty sposób pozbyć. Ale to moje zdanie i lekarza który przeprowadzał ze mną moją pierwszą LG U mnie 7 dzień duży pozytyw rano byłam na pływalni mam dużo energii. Codziennie robię posiłki dla rodziny (wczoraj córka mówiła że zupa była za mało słona-trudno nie smaruję) Pozdrawiam wszystkich Fajnie że można z wami wymienić doświadczenia!

Gość ibsen
Witam ! U mnie leci 5 dzień . Jest dobrze , tylko te zapachy z kuchni ( np. dzisiaj u mnie karkówka ) ale ból ... To moja 6 głodówka i zawsze robię lewatywy , popieram Cię FioletowaDama , lewatywa pomaga szybciej odtruć organizm , poza tym ja zawsze dostaję po niej "kopa energetycznego" . Pozdrawiam wszystkich głodówkowiczów !

Kolejny moj dzien. Super juz wygládam, ludzie mówia mi ze fajnie wygladam na twarzy. Mam 38 lat, wygladam na 30 :) Schudlam 4 kilo. Waze juz 61.4. i mam 29 % tluszczu juz z 35%, cieszy mnie to ogromnie. Gotujé dla dzieci, ale mnie juz to nie przeszkadza. Myslé wytrwac jeszcze z 10 dni i wychodzé. Gdzies slyszlam zeby na wyjciu pic siemié lniane, ale nie wiem czy od razu, czy tydzien pózniej.

Gość hat
Hej :-) Rozpoczyna się dzień nr 9 Generalnie nie pilnuję swojej wagi w czasie głodówki, ale dzisiaj przypadkiem mi się zdarzyło ... mama jakieś 10 kg mniej niż przed głodówką i mieszczę się w strój sportowy z przed 20 lat :-) ... oczywiście nie ma to żadnego znaczenia, bo nadal uważam, że strata wagi to efekt uboczny głodówki leczniczej Powodzenia wszystkim

No nie wiem hat, dla mnie to numer 1 stracic wagé, chcé byc instruktorem salsy, wiéc jest to dla mnie mega wazne. Dzis juz mam 28.8 % tluszczu. Cieszy mnie to ogromnie.

Gość hat
Dziewiąty dzień mija rewelacyjnie, chociaż przeraża mnie zapach dochodzący z moich ust :-( W pracy znów wyzywają mnie od chudzielca, a ja wciąż wyjaśniam, że po głodówce waga wróci, ale za to skóra będzie bardziej jędrna i napięta ... nie tak jak u koleżanek w moim wieku :-) :-) :-)

Gość FioletowaDama
Dzień 8 dzisiaj przełom kwasiczyn na który czekałam. Czuję się podle. Jest mi zimno. Jutro będzie lepiej. Trzymajcie się ciepło