Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słoneczko zza chmur

czy w Polsce nadal nacinają krocze RUTYNOWO?czy coś się w końcu zmieniło?

Polecane posty

Gość aaa no właśnie
a ty znowu swoje:) a co ty robisz za granicą powiedz? już nie bądź taka do przodu...akurat angielski znam dobrze i czytałam co nieco na ten temat, uważasz, że jak mieszkasz za granicą to już nikt nie jest mądrzejszy od ciebie? mój ordynator oddziału położniczego kończył studia w stanach zjednoczonych, tam nieco nauka i medycyna poszła do przodu i dr też mówił to samo co tu wkleiłam o usg

Gość Do Agnaaaaaaaaa
"Czy tak częste badanie nie jest szkodliwe? Mamy przecież do czynienia z falami ultradźwiękowymi..." O, a tutaj tekst się magicznie urywa. :o Żeby przypadkiem Aga sobie nie nadszarpnęła opinii super mądrze inwestującej w zdrową ciążę. W takim razie pozwolę sobie na kontynuację: "While ultrasound scanning doesn't pose the same dangers to human and fetal health as ionizing radiation, it is a mistake to think that ultrasound is entirely safe for a baby growing in your womb. Ultrasound scanning works by sending sound waves into your tissues. As these sound waves bounce off of your tissues, a picture is created. These sound waves are capable of producing the following physiological effects: * Increase in blood flow and temperature in local tissues * Production of gas bubbles that can put pressure on local tissues * Mechanical effects like movement of the fluid that surrounds your cells, which can also put pressure on local tissues The conventional view on ultrasound scanning during pregnancy is that the intensity and duration of sound waves that are used for scanning are not enough to produce these physiological effects at a level that is harmful to a fetus. I believe that this conventional view is influenced by the number of dollars that are being made by this industry. Before you allow ultrasound scanning to be performed during pregnancy, please consider the following points: 1. Ultrasound scanning of pregnant women has been shown to significantly increase the likelihood of miscarriage, preterm labour, and even infant mortality. 2. Pregnant physiotherapists who provided ultrasound treatments for more than 20 hours per week were found to have an increased risk for spontaneous abortions. 3. One of the reasons used to support ultrasound scanning for pregnant women is that it can help to diagnose a condition called placental praevia. This is a condition where the placenta is implanted in the lower part of a woman's uterus, which can cause bleeding in the third trimester and increase her chance of being encouraged to have a caesarean section. A study of 4000 women found that of 250 women who were scanned and diagnosed with placental praevia, only 4 actually had placental praevia upon delivery. Who knows how many unnecessary caesareans have been done and how much needless anxiety women have experienced due to incorrect diagnoses of placental praevia wiith ultrasound? 4. Using ultrasound scanning to detect serious problems before birth does not necessarily save lives or reduce illness. There is evidence to suggest that using ultrasound to attempt to detect problems while a baby is in the womb can do more harm than good. 5. There is evidence to support that children who have been exposed to ultrasound while in their mothers' bellies have a greater chance of suffering from dyslexia and other speech and learning problems than children who have not been exposed to ultrasound. Ultimately, the two main reasons why I believe that it is best to avoid ultrasound scanning during pregnancy are: 1. No matter what intensity and duration of ultrasound waves are used, there is always a possibility of these waves creating unnecessary thermal and physical pressure to a growing baby. Why take this risk? 2. There is always a possibility of practitioner error and/or a defective machine that can result in a higher than intended dose of ultrasonic waves to your baby." :o

Gość kantatidra
*żałosna

Gość kantatidra
to wyżej było do tikiti

Gość aaa no właśnie
to był post do "do Agnaaaaaaaaaaa" a tikititki to widać, że się zatrzymała na poziomie gimnazjalistki, jakich słów używa, wiadrzyce hahahahah, wielką dziurę to ty masz zamiast mózgu co widać wszem i wobec kretynko

Gość aaa no właśnie
do "do Agnaaaaaaaaaaaa" ojeeej, ale zabłysnęłaś koleżanko, a może to teraz przetłumaczysz jak taka światowa jesteś? tylko nie używaj translatora...żal mi takich ludzi co jadą w świat w pogoni za pieniądzem najczęściej lądując na zmywakach lub jako sprzątaczki u bogatych obcokrajowców, a potem grają wielkie mądre państwo:)

Gość tikiti
słabiutko , inkubatorki ,slabiutko, któras jeszcze? myslicie debilki że rodzilam jakkolwiek/mam wyzsze cele w życiu niz w wieku 20-stu paru lat zajmować sie reprodukcja jak wy puste, szmaty, z resztą pewnie do niczego innego sie nie nadajecie.

Gość Do Agnaaaaaaaaa
Do "aaa no właśnie" ---> Co robię pytasz? A no żyję sobie. Jestem analitykiem rynkowym i przede wszystkim rodzicem. Aktualnie na macierzyńskim. Interesuję się wieloma dziedzinami życia, nie tylko tą wyuczoną, więc całkiem sporo wiem. I nie pisałabym tego, gdybym nie widziała potrzeby. O moją sytuację majątkową i oszczędność na dziecku, też się nie martw, bo niczego sobie nie odejmujemy od ust, że tak powiem. :)

Gość tikiti
pełno was obleśnych tlustych wieprzów łazi z bachorami po ulicach, polowę bym powybijala, bo ciasno się robi. Kogo to obchodzi które z was miecho krojono ,a które nie. jestescie nikim ,i tak was należy traktować.

Gość Agnaaaaaaaaaaaaaaaaa
Do Agnaaaaaaaaa a ja prosze cos co bedzie poparte badaniami medycznymi, z wynikami.

Gość Do Agnaaaaaaaaa
Ach! Nie znasz angielskiego nawet... :D No ładnie, ładnie. To dlatego tak niewiele wiesz. Wstyd. :) Chyba nie sądzisz, że spędzę teraz godzinę na przepisywaniu ci tego po polsku? :o Było się uczyć jak był na to czas i pora. Kurczę, przecież angielski to w Polsce od podstawówki był z tego co pamiętam?

Gość Do Agnaaaaaaaaa
To wyżej jest lekarskim opracowaniem. Więc 'proszę uprzejmie' - jak to się zwykło grzecznie mawiać... :)'

Gość kantatidra
tikiti załosna małolato sama pisałaś ,ze miałas cesarke, bo nie zgodziłaś się na naturalny I bardzo gorąco wypowiadałas się o luznej siostrze , która nigdy się do tego nie przyznała :-D Spadaj na inny topik i nie udzielaj się tutaj Jestes tak pusta , że az to razi :-D Niestety na tym forum az się roi od takich oszołomów!

bo to mi nic nie mówi.

Gość a czy te
ja zmykam z tego forum:) dziewczyny pierwsza zasada.....NIE POLEMIZUJ Z IDIOTA:o

Gość Do Agnaaaaaaaaa
To idź na angielski, a potem wróć, siądź, przeczytaj, przetraw, zapamiętaj i wdróż w życie. :) 🖐️

A skąd ja mam wiedziec że lekarskim opracowanie, cos atkiego to kazdy może sobie napisać. Poza tym tak pisalas ze u nas zacofanie itd a jak widac chyba sie u nas uczylas, hmmmmmmmmmm a przeciez jestes taka madra wiec jak przyswoilas tyle wiedzy w Polsce, kraju zacofanym i glupim?????????????????????????????

Gość kantatidra
ja też zmykam Co miałam powiedziec to powiedziałam 🖐️

Gość aaa no właśnie
kłaniam się analityku rynkowy:) a tak na serio, czepiłaś się tej naszej Polski jak jakiejś Rumunii czy Kosowa:) nie jest tu tak źle dla tych, którzy żyją na poziomie...ja bynajmniej się cieszę, że tu mieszkam, nigdzie bym nie wyjechała...studia mam, dobrą pracę mam, zdrową i szczęśliwą rodzinę mam, również mam wiele hobby i wieloma rzeczami się interesuję i co wg Ciebie jestem gorsza, bo mieszkam tutaj? co do usg nadal twierdzę, że wszystko teraz jest szkodliwe i nie ma co się rozczulać nad tym, dziecko miało kilka razy, przez przenoszoną ciążę w samym szpitalu miałam 3, jest zdrowe, po co wracać do tego ile razy miało robione? nie zamierzam się więcej kłócić a co do tikitiki jesteś pewnie zgorzkniałą bezpłodną staraczką, lub fanatyczną lesbą:D hahahhahaha ! stąd twój jad, chamstwo i bezczelność pusta idiotko! żal mi ciebie, przez takich jak ty nie warto tutaj wchodzić i szargać sobie nerwów...ale pisz, pisz dalej, mam cię głęboko w dupie bezmózgowcu!

no i zapamietaj sobie ze angielski to byc moze lepiej przyswoilam niz TYYY

Gość Do "a czy te"
Czym jeszcze się popiszesz wulgarna kobieto, która poziomem mi nawet do pięt nie dorasta? Tylko na to cię stać? Ja zauważ nie mam takich prostackich odzywek jak ty! Heloł?! :o Co to w ogóle ma być?!

Gość aaa no właśnie
do do agnaaaaaa...znam angielski, bo miałam rzeczywiście od podstawówki i jest mi niezbędny w mojej pracy...chciałam Ciebie raczej sprawdzić czy umiesz coś przetłumaczyć...ale nieważne...nie chce już mi się na ten temat gadać, Ty masz swoje zdanie, ja swoje...tschuss

Gość tikiti
HELOL??? hahaha, same tepe blondynki widać.

Gość tikiti
tak, mialam cesarke tepe blondynki, ale nic wam do tego...ruchal mnie koń i wyszla taka mieszanka ze przez cipe by mi nie przeszla taka glowa, a z brzucha to paskudztwo wyjeli, walcie sie

Gość Do Agnaaaaaaaaa
No to super. Internet masz? Klik klik... dwie sekundy w i widzisz że tekst jest autorstwa Dr B. Kima. Dziewczyny bądźcie zaradniejsze! Do "aaa no właśnie" ---> Odpowiedziałam tylko na twoją zaczepkę. Nie twierdzę, że nie masz zainteresowań itd. Próbuję tylko potrząsnąć dwiema twoimi koleżankami, bo widzę że ich pojęcie o rzeczy jest ewidentnie błędne, choć widzę że na upór to - jak mówi stare mądre porzekadło - nie ma lekarstwa i całe moje gadanie to 'walka z wiatrakami'. Dobra uciekam na spacer! 🖐️

Gość tikiti
iiii zazdroszcze wam ze macie pewnie ladne malutkie kochane dzieci...dlatego wyzywam was od wiader i grubasow ale tak na prawde zazdroszcze co widac...nie bede juz sie wiecej kompromitowac! jestem szmata

Gość aaa no właśnie
nie mam tu żadnych koleżanek, z nikim nie zawieram układów, jestem ja, tylko ja:)...aaah, każdy każdego na kafe zaczepi,wyzwie,oczerni itp itd...to normalne...też idę stąd, bo na prawdę temat dawno się skończył...każdy i tak ma swoje zdanie...

Alu już ci wczesniej napisałam, że dla mnie wazne są badania i wyniki a nie jakiś tekst;/ Ojjj, szkoda słów. Co ja tu robię, przeciez Polska to taki ch...... kraj, o Matko, że ja jeszcze tutaj żyję!!!!!!!!!!! wystarczy przekroczyć granicę Polski, a ludzie już tak mądrością opływają..............

Gość Do Agnaaaaaaaaa
Sprawdzić? Mnie z angielskiego?! Heh :D Well, duuno - but it feels to me plainly ridiculous. If it only would make you feel better though, then sure - go ahead! :) Yet now it's time to get these kiddies out the door for some walk, seriously, so I won't be available for a while in here. :) Ciao bambina!

Gość ZAL MI WAS
Do "a czy te" TE "HELOŁ" TEZ NIE BYLO NA POZIOMIE:o DO AGNAAAAAAAAAAA JAK JESTES TAKA WYKRZTALCONA TO POPISZ SIE INNYM JEZYKIEM OBCYM:o WYJECHALALS ZA GRANICE I SIE NAUCZYLAS ANGIELSKIEGO A TAK NAPRAWDE JESTES MOZE PO PODSTAWOWCE KTORA MYSLI ZE ZA GRANICA ZBIJE KOKOSY:o