Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słoneczko zza chmur

czy w Polsce nadal nacinają krocze RUTYNOWO?czy coś się w końcu zmieniło?

Polecane posty

Gość kantatidra
a najlepsze są te matki , które kazą robic sobie cesarke , bo tak boją się porodu :-0

Gość gytfttt
Całe szczęście trafiłam na inteligentnych ludzi którzy nie patrzyli na mnie jak na kawałek mięsa a na żywą istotę a przede wszystkim nadal kobietę a nie tylko matkę dziecka. Nikt mnie nie kroił a wręcz przeciwnie położna żatowała że ja jestem w szpitalu a nie w zakładzie rzeźniczym. Nie miałam także lewatywy. I wszystko było ok :)

Gość kantatidra
I nie pisz ,ze masz pojęcie , bo nie masz skoro miałas cesarke i to na życzenie , bo naturalnie rodzić sie bało :-0

Gość Agnaaaaaaaaaaaaaaaaa
ej dziewczyny ja bez nicka- ja tez tak miałam prawie jak ten pierwszy raz;DD

Gość ej dziewczyny ja bez nicka
gytffft, no jasne, że są takie położne jeszcze, wcześniej pisałam o mojej, też nie leciała do mnie z nożyczkami, a mogła, bo główka wychodziła i się cofała i tak w kółko, ale sama dałam radę i nie popękałam jakoś tragicznie, miałam odwagę spojrzeć w lusterko, pokazywałam się nawet mężowi tam:D...a teraz nic nie widać, żądnych blizn ani nic

Mnie tez zapytały, jakbym odmówiła to nacięcia by nie było, ale ja sie zgodziłam- ale miałam minimalne;)

Gość a czy te
nacinanie krocza to tak boli?? ja mialam nacinane i bol czulam tylko jeden dzien po porodzie a pozniej juz nic... niewiem jak to przechodza inne kobiety ale dzieki Bogu mnie nacinali bo niewiem jakby bylo jakby mi tak samo popekalo?? az strach pomyslec:O

Gość kantatidra
do ej dziewczyny ja nez nicka - ale trochę pekłas ?

sorry, przekręciłam nick, ale wiadomo o co kaman:) agnaaaaaaaaaaaa, no ale niektórzy wiedzą lepiej, bo widzieli nasze cipy:p jesteśmy luźne, obleśne, a mężowie mają po 5 kochanek nie? hehehehe, na prawdę niektóre baby nie mają co robić tylko takie bzdury piszą, może żal im trochę...sorry, przepraszam:p zaraz mnie zjedzą, że nie ma czego zazdrościć...ale ja jestem DUMNA, że nie zażyczyłam sobie cesarki! i dobrze mi z tym! nie potępiam cesarek, boicie się, róbcie sobie nawet po 5, ale nie krytykujcie porodów SN!

też jestem dumna z sn;)

kantatidra, tak, jak to lekarz powiedział główka mnie trochę na zewnątrz obtarła, więc minimalne pęknięcie było, 4szwy, których po 7dniach już nie miałam, a po kilku tygodniach byłam nówka nie śmigana:D

Gość kantatidra
ja tez rodziłam naturalnie i ciesze się , bo wiem co znaczy rodzić :-) A wiecie ,że oglądałam kiedys na TVN Style Miasto Kobiet i tam były matki po cesarka I było kilka , które chciały rodzić naturalnie ,ale nie mogły ( A NIE BO NIE CHCIAŁY! ) i ich ciała nie zarejestrowały porodu Miały potem objawy podobne do depresji poporodowej, odrzucały swoje dzieci i wydawało im się ,ze nadal sa w ciązy, ze dopiero będa rodzić To juz podchodziło pod problemy z psychika i podlegało leczeniu Przykre , ale prawdziwe

Gość Do Agnaaaaaaaaa
A no wyobraź sobie że nie byłam, bo mieszkam w normalnym kraju gdzie nie ma prywatnych przychodni i klinik. Pieniądze podatników nie są przejadane jak w Polsce i państwowa służba zdrowia wygląda jak polski Medicover. Polacy zrobili sobie w kraju syf za socjalizmu i teraz smród się za nimi ciągnie przez dziesięciolecia i jeszcze długo ciągnął się będzie. Nie płaciłaś? Ha! Dobre! Płaciłaś i to w 9-miesięcznych ratach, o ile chadzałaś na prywatne wizyty regularnie co 4 tygodnie, bo lekarz ściemnił, że to konieczność. :o

Gość a czy te
ej dziewczyny ja bez nicka.............ja tez jestem dumna że urodziłam SN:) tez nie pątepiam cesarek, bo kiedys przeszlo mi przez mysl ze chce cesarke bo balam sie bolu, ale teraz dziekuje mezowi ze mi to szybko wybil z glowy:D

Gość a czy te
mialo byc "nie potępiam" :P:P ale gafa

nie no dalej jakas ciemna masa, chodziłam co 4 tyg i nwet ajkby mi powiedział ze nie trzeba to bym chodziła- dla własnego spokoju.Za każdym razem miałam usg (i nie piszccie, że jest nie zdrowe!!!!!!!!!!!!!), wiedziałam, co dzieje się z dzieciaczkiem i byłam spokojna. Ale mozna tez tak jak w UK, jedno lub 2 usg w czesie całej ciązy, bez wykrywania wczesniejszych wad- a potem po porodzie lament i rozpacz. U nas jets taki kraj, że chodzi sie prywatnie najcześciej (choc nie zawsze)- ale Ty widać tutaj u nas sobie nie poradziłaś i musiałaś wyemigrować. Mi tutaj jest najlepiej;)

Gość a czy te
Agnaaaaaaaaaaaaaaaa brawo:):):):*

Gość Lalunia+++
wszystkie takie dumne, i ciasne, tylko skadtyle jadu.bez przyczyny się to nie bierze.

Gość Do Agnaaaaaaaaa
No przestań się wygłupiać. USG jest nie zdrowe i każdy technik, który je wykonuje ci to powie. W prywatnych przychodniach mają to szczerze w dupie, bo im więcej od ciebie wydoją tym fajniej dla nich. Jesteś potwornie naiwna! Nie mieszkam w żadnym UK, a nawet w nie anglojęzycznym kraju i powiem ci, że wszędzie - także nie tylko w UK - nie ma częstszych wizyt niż 3 (jedna na trymestr) i 2 USG!!! Co za kalectwo w tej Polsce!!! Przez to, że są tacy naiwni ludzie, macie jak macie!!! Wiadomo, że prywatny lekarz musi opowiadać bajki, bo inaczej placówka nie miałaby kasy. Oni muszą znarowić pacjentów i im częściej tym lepiej!!! :o Pojęcia o biznesie nie masz jak widzę. O ciąży również niewielkie, skoro dałaś sobie ciągnąć kasę jak przysłowiowa 'mleczna krowa'.

ja też chodziłam co 4 tygodnie i co z tego? potem przez ostatnie półtora miesiąca 3 wizyty co 2 tygodnie, a jak przenosiłam dziecko, to miałam 3 razy ktg i usg w szpitalu...byłam na bieżąco, wiedziałam, że wszystko jest ok, byłam spokojna, widziałlam się z moim maluszkiem co miesiąc, a to dawało tyle radości...agnaaaaa jasne, że usg nie szkodzi, to tyle fale, mogą jedynie zbudzić malucha i go wkurzyć:)

Gość kantatidra
lalunia wiesz skąd jad ??? jad wypłynął od Tikiti , która nie rodziła naturalnie , nie była nacięta i nie ma o tym pojęcia , a o milionach kobiet pisze że uposledzone seksualnie To o niej mozna powiedziec ,że uposledzona , zapłaciła lekarzowi za cesarke , bo się bała a ma najwięcej do powiedzenia w tym temacie Jeszcze pisze o siotrze , która jest luzna ,a le się do tego nigdy nie przyzna :-0 Chora jakas I niech nie ubliza innym kobietom , bo zresztą szkoda pisac , powiedzaiłabym coś o niej ale nie chce jej ublizać i znizac się do jej poziomu

Gość Lalunia+++
typowe, cesarki zawsze sa potępiane.Jak jedna z drugą myślą ,że sie darły przez ileś czasu z bólu to powinno sie je beatyfikować i każda jest szczęśliwa i dumna.Obłudne jesteście wszystkie. A prawda jest taka,że jesteście zwykłymi kawałami mięcha, inkubatorami, i nic wiecej.

Gość Do Agnaaaaaaaaa
USG nie szkodzi dorosłemu w pełni ukształtowanemu człowiekowi, ale filigranowemu płodowi już niestety tak i to właśnie w pierwszym trymestrze ciąży powinno się ich jak najczęściej unikać. Poczytaj sobie o zagrożeniu, popytaj techników - tylko tych którzy będą mogli zachować dużą dozę obiektywizmu, a nie podczas jednej z kolejnych wizyt w prywatnej placówce, bo dla nich ważne jest ile jesteś w stanie im zaoferować $$$, więc uświadamianie cię jest im 'nie po drodze', że tak powiem.

Gość a czy te
do "Do Agnaaaaaaaaa" jakby Usg bylo szkodliwe to pewnie bym urodzila chore dziecko:O 4 mieisace na podtrzymaniu w szpitalu co tydzien Usg i 4xdziennie ktg:O:O szkodliwe chyba tylko w teorii...

Mnie też nikt nie zapytał o nacięcie i nawet nie wiedziałam kiedy to było, tylko po wszystkim przychodzi lekarz i coś mnie ukuło i już wiedziałam o co chodzi :D miałam dwa szewki i jeszcze sobie lekarz żartował że jeden dla mnie a drugi dla męża żeby nie przyszedł z reklamacją :D Ale po porodzie nie było mi już do śmiechu strasznie mnie wszystko bolało, siedzieć nie umiałam, bałam się nawet siku zrobić. Ale po 2 tygodniach całe szczęście wszystko minęło i nie było śladu. Teraz staramy się o drugiego dzidziusia i boję się że znów tak będę cierpieć.

Gość a czy te
do "do Agnaaaaaa" i opdkreslam ze nie bylam w prywatnym szpitalu i nie placilam zadnych $$$$

Wiesz juz masz takie durne argumenty, gdyby usg było szkodlwie dla dziecko to w ogole by sie nie robiło!!!! I nie powie Ci o tym tylko lekarz z prywatnych klinik, mam lekarza w rodzinie, co prwada jest chirurgiem ale co nieco się zna. I nie napisłąm, że mieszkasz wUk, dałam tylko przykład. i tak ajk wczesniej napisałam, wole wiedziec, co z moim dzieckiem i w razie czego ratowac je jak najwcześniej niz patrzeć na to, że lekarzowi musiałam zapłacić. Mogłabym wszytsko oddać co mam, byle tylko dziecko było zdrowe. Ale widać dla Ciebie pieniądz jest ważniejszy niż dziecko. Konczy juz te glupia rozmowe z tobą.

Gość Lalunia+++
a najsmiejszejsze sa takie panny typu; ej dziewczyny ja bez nicka agnaaaaaaaaaaaa, no ale niektórzy wiedzą lepiej, bo widzieli nasze cipy jesteśmy luźne, obleśne, a mężowie mają po 5 kochanek nie? hehehehe, na prawdę niektóre baby nie mają co robić tylko takie bzdury piszą, może żal im trochę...sorry, przepraszam zaraz mnie zjedzą, że nie ma czego zazdrościć...ale ja jestem DUMNA i po cholere sie tak zarzekasz?sztuczne to strasznie. Może jeszcze zacznij przysiegać bedziesz bardziej wiarygodna.

Gość Do Agnaaaaaaaaa
Do "a czy te" ---> No błagam, nie porównuj zagrożonej ciąży do prawidłowo przebiegającej! Jak trzeba to trzeba, ale jeśli procedura nie jest konieczna, to w zasadzie nie ma podstaw, żeby lekarz prowadzący ją zlecał częściej niż 2 razy. Jeśli znasz jakiś język poza polskim (a wstyd gdybyś nie znała w xxi wieku) to sobie poszukaj w sieci informacji o objawach jakie mają dzieci, które były poddane częstej ekspozycji na fale ultrasonografu. Internet przecież masz, prawda.

Gość kantatidra
oczywiscie ,ze cesarki sa potępiane i to przez lekarzy , na całym kontynencie , a nawet swiecie A ty jestes załosna szydząc ,ze jestesmy szczęśliwe , ty nie masz pojęcia co to znaczy rodzic , jak nie pełna kobieta Najlepiej opłacic lekarza i isc na cesarke, jakbys urodziła naturalnie to bys zrozumiała , ale nie rozumiesz bo miałas cesarke - na własne życzenie Moze nawet jesteś ta Tikiti Nie mam nic do cesarek , jesli sa konieczne i ratuja zycie dziecku i matce , bo to jest najwazniejsze , a nie robione na" widzi mi sie "