Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czapki u dzieci w Polsce!!!

Czapki i zbyt obfity ubiór u polskich dzieci = problem społeczny numer 1!!!

Polecane posty

Gość taa niedobra pupa
Nie wiem jakim cudem tytuł doktora zrobiła! To w Polsce na AM wymyślono nową chorobę 'przewianie'? Buahahahahhaah Płaczę! Bo taki termin występuje - i mam nadzieję, że używający go lekarze wiedzą o co naprawdę chodzi - choroba to atak na organizm bakterii, wisusów, itp. Pewnie myślą, że każda inna osoba też wie... A tu jednak dowiadujemy się cudów typu, jak ktoś napisał: organizm pod wpływem zimna tworzy wirus!!! Ręce opadają

Gość poczytalam i zgroza
:O wy jestescie matkami? Mozna miec odmienne zdanie ale wy nie umiecie dyskutowac. Wy jedynie potraficie wulgarnie sie wyzywac i klac. Takiego nagromadzenia wulgarnych slow jak na kafeteryjnym " Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci" nie ma chyba nigdzie :O Jestecie dnem moralnym. Chyba kazda z was przyszlych kryminalistow, mordercow i pijakow wychowuje :O DNO!!!!!!!!!!!!!!

Gość Matki - nadzieja polskiego
narodu. :o

Autorka ma trochę racji. Temperatura 13-15st, bez wiatru a biedne dzieci siedza w wózkach opatulone kocami polarowymi, w kombinezonach, czapki i szale wełniane. Ja rozumiem załozyc bawełniana czapeczkę zeby nie przewiac uszu u dziecka bo to prowadzi do zapalenia zatok(jak ktos miał przewlekłe to wie jaki to ból), zapalenia ucha itp, ale nie w wełnianych!!!! Jak ide na spacer to moze 2na 10 jest ubranych normalnie, 8 to sie "gotuje" ;] smutna prawda

Ja również popieram Twoje zdanie ale autorka krytykuje jakiekolwiek zakładanie czapek. I jest zdania że nie ma czegoś takiego jak przewianie.

Ludzie nie są głupi i niektórych uczono w szkole o bezpieczeństwie w sieci. :P Nie każdemu haker straszny.

Twój głośny komentarz był zbędny autorko bo raz-że nie Twoja sprawa a 2-z całą pewnością Twoja uwaga niczego nie zmieni u tej kobiety. Ale zgadzam się że jest problem z przegrzewaniem,sama wczoraj widziałam dzieciaka w kombinezonie zimowym,wielkiej czapie i omotanym wokół szyi szaliku o długości chyba muru chińskiego :D Spało w wózku spacerowym,całe czerwone na ryjku,nawet nie rozpięte... Jak mamusia z nim wychodziła ze sklepu(bo to było WEWNĄTRZ) to przywaliła jeszcze biedactwo wielkim ciężkim kocem. To dopiero przesada.

Haker taki straszny haker, co to zagraża np firmie Procter&Gamble. :D

Popieram to przesada. Ale nie uważacie chyba że cienka bawełniana czapeczka i kurteczka jest przesada??

czapkę zdejmuje w aucie, ale nie na dworzu i nie 6mc dziecku. Moja córka ma pół roku i nie wyobrazam sobie zebym miała ją wziąźć na dwór bez czapki. Zmieniłyśmy kurtkę na wiosenną, na szyję jedwabna apaszka i lekka wiosenna kurteczka.

Nie no muszę wam coś tu jeszcze napisać bo przed chwilą umarłem dosłownie umarłem :D hahahahha! ratunku! Na innym topiku kilka minut temu ta sama Kornelkowa napisała, że nie zakłada dziecku czapki po kąpieli bo słyszała że dostaje się od tego zapalenia ucha! Oooo! Nadal nie czai że z przegrzania? :P Ale na 15 stopni ciepła na spacer to już trzeba zakładać, bo też można dostać zapalenia ucha? Hmmm... A może i po pierdnięciu można go dostać? Gdzie tu logika? Czy ta mama wie czym jest to zapalenie ucha, czy całą wiedzę opiera o zasłyszane ploty i podania ludowe? Nie lubię być złośliwy, ale nie mam do takich ludzi słów :/

dla, a nie do sorry za przejęzyczenie

Ale jaki jest sens zakładania dziecku w domu czapkę?? Nawet po kąpieli gzdie wiadomo że nie ma żadnych przeciągów??

A przy +10 i +15 są przeciągi? :D Dni są teraz nawet bezwietrzne do tego.

ludzie nie rozumiem normalnie :O ja do tej pory chodzę w butach zimowych i płaszczu bo w innym stroju wierzchnim jest mi zimno !! i w ogóle się nie przegrzewam, a kiedyś jak chciałam już poczuć tą "wiosenkę" ubrałam się na wiosennie, po powrocie do domu myślałam, że będę spała w płaszczu zimowym bo tak wyziębiłam organizm :O płakać mi się chciało, gdyby nie poduszka grzejąca trzęsłabym się do rana chyba ze zimna

U mnie np wieje bardzo silny wiatr. I nie mów że przy +15 stopniach nie ma przeciągu.

Gość maja papaja
Właśnie pobieżnie przeleciałam wątek i widzę, że ludzie się już po drodze z piętnaście razy pogubili w tym co kto napisał i dlaczego, ale pragnę przypomnieć, że w pierwszym poście mowa była o 5 i 6 letnich dzieciach, a nie noworodkach! +15 st. C i tak duże dzieci w czapkach? 💤 Nie rozumiem tego i popieram zdanie autorki. Ja mam dziecko z marca i czapkę miało tylko z 3 dni po narodzinach, a potem poszła w kąt, a tu takie duże dzieci i w czapkach. Krzywdę im mama robi jak nic. No ale każdy uważa, że robi słusznie niestety i że jego racja jest najlepsza.

a u mnie dziś jak było zimno, wieczorem jak wracałam do domu to było bardzo zimne powietrze i powiewało zimnem więc nie przesadzajcie znowu z tym lekkim ubieraniem się. Wszystko stopniowo, a dziś jak widziałam panienki w mini i w baletkach ale kurcie można powiedzieć zimowej to było dziwne...

23:20 [zgłoś do usunięcia] maja papaja ja nosiłam zawsze czapki i nigdy żadnych poważnych chorób nie miałam ani zapalenia ucha i innych duperel :O i nie uważam żeby mi robiono tym krzywdę sama nosiłam bo było mi zimno !

Dzisiaj była paskudna pogoda. Nie dość że zimno to jeszcze wietrzysko wiało jak nie wiem co. I myślicie że te panienki w miniówach są tak zahartowane??

Gość maja papaja
A co to do mnie? Każdy chowa dzieci po swojemu. Ja jestem matką z wieloletnim stażem. Mam 35 lat. Najmłodsze dziecko przyszło na świat w Holandii w marcu ubiegłego roku. Temperatury były podobne do tych które w tej chwili macie w Polsce i żaden noworodek w taką pogodę po kilku pierwszych dniach w czapce, nie miał jej na głowie, bo położne i lekarze zakazują. Dziecko nigdy nie było chore.

Gość maja papaja
Wkręcić w co? Przepraszam, ale nie rozumiem ani jednej z twoich ostatnich wypowiedzi?

Gość maja papaja
No ja jestem sobą, na pewno. :) I podzielam opinię dotyczącą problemu poruszonego w tytule topicu. :) Dobranoc. 🖐️

Piwo z sokiem malinowym tak to niezły pomysł ;) Pomyśl jak by się wtedy zahartowało :P

Gość maja papaja
Może właśnie dlatego nie możesz tego pojąć, bo jesteś w Polsce. Ale jest was - przegrzewających niewielki procent w skali globalnej, więc źle nie jest. Dobrej nocy raz jeszcze! I nie życzę sobie epitetów pod moim adresem, bo ja ciebie ani nikogo z was nie obrażam. Kultury troszkę miła pani.

zresztą połowa tu co pisze to zwyczajnie przesadza, ja nie widzę dzieci na mieście poubieranych jak bałwanki jakieś, mają czapeczki i szaliczki ale co z tego jak takiemu dziecku na pewno jest zimno, jak mnie samej mam 21 lat a dziś wracając do domu myślałam, że jajko zniosę ... może jakimś zmarźluchem jestem itd ale nie ma co przesadzać z tym cienkim ubieraniem się, skoro mi zimno to ubieram się ciepło. Nie będę potem trzęsła się jak galaretka na wietrze. Co do dzieci - może takim dzieciakom wygodnie w ciepłym ubranku ?? nie serio, nie mogę, skoro dziecku zimno w nóżki czy rączki to jak mogę mu odmówić ciepłego ubioru :O piszę teraz o dzieciach w rodzinie bo sama nie mam własnych