Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna z nadzieją

Czy słaba kreska na teście to ciąża?

Polecane posty

Ja jem wszystko na co mam ochotę. Organizm sam mi podpowiada co mu brakuje. Był okres, że jadłam tylko twarożek ze szczypiorkiem i ziemniaki z mizerią a teraz nie mogę na to patrzeć i wcinam schabowe :) Pozdrawiam :)

Po pierwsze gratuluje :) Po drugie nie jedz tatara, omijaj konserwy, chyba sery pleśniowe z tego co pamiętam. I cos mi sie kojarza ryby wędzone...? Ale nie jestem pewna, więc moze ktoś to zweryfikuje.

Przeczytałam wszystko od początku. Autorko moje GRATULACJE! U mnie też na początku była bardzo słaba kreska ,że też myślałam,że ją sobie wymyśliłam,po dwóch dniach powtórzyłam i była troszeczkę wyraźniejsza.Tak miałam trzy lata temu przy pierwszej ciąży i teraz przy drugiej. Moim zdaniem za wcześnie wybrałaś się do lekarza i jeszcze nie widać dobrze.Ja po zrobieniu testów odczekałam troszkę i dopiero poszłam.Przy pierwszej ciąży byłam w 9 tyg,a przy drugiej w6.Przy drugiej byłam tak szybko dlatego,że miałam plamienie i myślałam,że to okres i nici ze starań.Zadziwiło mnie,że taki jakiś ten okres skąpy,więc zrobiłam test i właśnie była ta słaba kreska.czasem tak bywa,że dziewczyny są w ciąży i mają coś w rodzaju okresu.Nie mniej jednak byłam zmartwiona,że coś jest nie tak.I dobrze,że poszłąm tak wcześnie bo ciąża jest zagrożona.Teraz jestem w 26 tygodniu i narazie jest ok.Tak więc uważaj na siebie,bierz kwas foliowy i dużo wypoczywaj.Odzcekaj jakiś tydz lub dwa i idź do innego lekarza.Wszystko będzie dobrze,zobaczysz. będę tu zaglądać. pozdrawiam

Gość majka89
witajcie :) ja również przeczytałam wszystko od początku i uważam, że na milion procent jesteś w ciąży, tylko poprostu bardzo wczesnej i dlatego lekarz jeszcze nic nie zauważył. Na Twoim miejscu poszłabym na bete :) choć nie mam JESZCZE doświadczeń z testem i nie znam się na tym to i tak jestem pewna , że jesteś w ciąży :) a ja czekam na okres 7 kwietnia (którego wolałabym,żeby nie było) :) trzymam za Ciebie i Twoje maleństwo kciuki :)

Gość zapytam wiec tak szczerze
po kiego grzyba robisz az tyle testow???? jeden ci naprawde nie starczy? jetes kobiecino w tej ciazy, teraz tylko kase traciz na kolejne testy ;/

Witajcie! Miło, że ktoś wpadł i coś doradził. Dzięki. Kwas foliowy piję regularnie. Jem też w miarę regularnie. Mąż co dwie minuty pyta czy wszystko ok. Nawet mi się to zaczyna podobać:))

Mam do was pytanie. W pewnej książce znalaazłam informację, że ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Jeżeli okres miałam 22.02 to jestem w szóstym tygodniu ciąży? Jak wy to liczycie? Jeżeli liczyć od momentu zapłodnienia to jestem dopiero w czwartym tc. Trochę tego nie rozumiem. Czy ktoś może mi podpowiedzieć? Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Miłego dnia.

Cześć capmapi! Ale który to tc? Ta książka w której to przeczytałam to W opczekiwaniu na dziecko. I już sama nie wiem co mysleć.

tak, z tego co wiem, to ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.

Dzięki dziewczyny.

dziewczyna z nadzieją na moje oko to ty na bank jesteś w ciąży...przestań sie stresować bo szkodzisz maluszkowi, poczekaj jeszcze ze 2 tyg i wybierz sie do lekarza na wizyte ( oczywiście innego niz byłaś) na bank było za wcześnie by lekarz potwierdził ciąże...jeśli się bardzo niepokoisz to wybierz się na badanie beta hcg praktycznie w każdym szpitalu, przychodni czy klinice zrobisz takie badanie i wyjdzie ci odrazu czy jestes w ciązy i ktory to tydzień. Mam podobna sytuacje do Twojej ostatni okres maialm 28 lutego tyle ze mam nieregularne cykle wczoraj wieczorem zrobiłam sobie test i wyszła słabiutenka kreseczka ale po wiecej niz 5 min( na tescie napisano ze nie nalezy odczytywac wyniku po wiecej niz 30min), ze jetsem raptus to dzisiaj popoludniu powtorzylam test i wyszła kreska w ciązgu 5 min tylko bardzo słabiurtka. lekarza mam dopiero za 4 tyg ale wiem ze w ciazy jestem. To moja 2 ciaza. W 1 testy wychodziły mi pozytywne juz po 20 dniach od ostatniej @ i kreski byly mocne a teraz słabiutkie ale to kwestia tego, że to wczesna ciąża. Nie stresuj się, odpoczywaj będzie dobrze

Witam wszystkich! Na początku Wesołych Świąt wszystkim życzę, dużo spokoju i radości. U mnie po staremu. Czuję się w miarę ok. Tylko trochę nerwowa jestem. Trochę pobolewa mnie brzuch. Dziś po Rezurekcji zauważyłam delikatnie zabarwiony śluz, ale tylko raz. Może trochę za długo stałam no i zmarzłam. Potem się przespałam i już teraz jest ok. Największy problem mam z wytłumaczeniem rodzienie, dlaczego nie wypiłam ani kropli alkoholu:) Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco. Miłego wieczoru życzę.

Witajcie! Postanowiłam zostać tu dłużej i dlatego zalogowałam się na stałe. Dziś piszę trochę aby podnieść temat. Bo nowych wieści za wiele jeszcze nie mam. O 14-tej odbieram wyniki krwi, więc coś się wyjaśni. A wtedy już tylko na wizytę do doktorka. Wybrałam już inną klkinikę. Lekarz ma bardzo pozytywne komentarze. Mam nadzieję, że trafi się normalny.

Hej:) Daj znać jak odbierzesz wyniki. Ja dzisiaj zaczynam 20 tc. Od wczoraj mam okropny ból głowy i jest mi strasznie zimno. Mam nadzieje, że nie będzie z tego kolejnego przeziębienia. 12.04 mam USG i wizytę u lekarza. Nie mogę się doczekać kiedy znowu zobaczę Małego. Mój Mąż już oszalał na Jego punkcie i ciągle kupuje ubranka. Idę się położyć. Pa:)

Odebrałam wynik. 9339,0 wychodzi na to, że to 5 lub 6 tydzień. Od razu na jutro zaklepałam sobie termin u lekarza. Boże jak się cieszę!!!Mam tylko nadzieję, że tym razem już cokolwie będzie widać i że lekarz potwierdzi mój stan.

Witajcie! Byłam dziś u lekarza. Powiedział, że poprzednie usg nie powinno być w ogóle zrobione, bo za wcześnie. Ale i dziś mi go nie zrobił. Jestem umówiona na 12.04. Zrobił mi dziś tylko długą pogadankę co wolno a czego nie. Dziwi mnie tylko, że nie założyl mi karty ciążowej, nie zmierzył mnie, nie zważył. Jak to było u was?

Gość Szpindlerowy mlyn
Hej, gratulacje:-)pozdrawiam i bede zagladac

przy 1 ciazy karte zalozyli mi kiedy mialam potwierdzona ciaze z serduszkiem na usg czyli ok 8 tygodnia, wczesniej bylam w 5 tyg, na usg bylo widac tylko pecherzyk z zarodkiem ale bez serduszka i karty mi gin nie zalozyl podczas 2 ciazy karte zalozyli mi podczas 1 wizyty kiedy takze byla potwierdzona ciaza z bijacym serduszkiem w jakims 7 tygodniu wtedy tez bylam wazona itp

tak od razu nie zakłada się karty ciąży musisz odczekać pójść na badania krwi,moczu z wynikami do lekarza i wtedy ci zakładają kartę ciąży ale nic się nie martw jeszcze ci się to przeje takie chodzenie co miesiąc do lekarza

Witajcie. Dzięki za wyjaśnienia. Mam koszmarne wręcz mdłości połączone z wymiotami. Dziś drugi dzień zaraz po przebudzeniu. Zrobię kilka kroków i potem od razu obejmuję kibelek przez 5 min. I przez resztę dnia nic. Ale te ranki są koszmarne. Aż boję się budzić:) Mam nadzieję, że przejdzie mi za jakiś czas. Gdzieś czytałam, że czasami mdłości mogą występować przez cały okres ciąży. Brrrr...

Witajcie. Dziś nie za dobrze się czuję. Wczoraj wieczorem miałam niezbyt miłą wyminę zdań z mężem. Jednym słowem pokłociliśmy się. Mocno się zdenerwowałam. Ale w nocy nic się nie działo. A dziś boli mnie brzuch. Nie plamnię, ale jestem juz po dwóch nospach i strasznie się niepokoję. To nie jest jakiś bardzo mocny ból, ale czuję go. Prawie nie wstaję z łóżka. Czytałam, że dopóki nie ma krwawienia to nic się nie dzieje. Napiszcie coś proszę.

Nic się nie martw, może cię rozbolał brzuch bo się zdenerwowałaś. Staraj się dużo odpoczywać a ci może przejdzie mnie też tak czasem boli i pytałam o to doktorkę ale jak nie ma plamienia to no spa i czekać. Boli też bo się wiązadła rozciągają czy coś takiego.