Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna z nadzieją

Czy słaba kreska na teście to ciąża?

Polecane posty

Gość plenty
autorku napisz w poniedzialek jak wizyta u lekarza? ;)

Gość superkierowczyniii
a mi sie przypomnialo ze na poczatku ciąży tez mialam czasami rózowy sluz , ale dla mnie to była trauma , bo pierwsze poroniłam i myslalam ze ten śluz to znów poronienie , a moje szczescie ma juz 1,5 roku:)

do seleminka: nie rozumiem po co jesteś taka złośliwa? Nie bardzo wiem, nawet o które pytania ci chodzi. Rozmawiamy tu z dziewczynami o oznakach ciąży itd. Jak nie chcesz się przyłączyć tylko puszczać złosliwe pytania to wybacz ale nie zapraszam tu więcej.

Nikogo nie ma ma moim topiku. Szkoda. Ja jutro idę do lekarza. Choć muszę przyznać, mam duży kłopot z tym, do kogo się zgłosić. Chciałabym do jakiegoś super trafić. Wybrałam dwie kliniki. Jutro rano zadzwonię do obu i zobaczę. Szczerze mówiąc już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie kciuki. Odezwę się jak wrócę od doktora. Pozdrawiam.

"Dziewczyna z nadzieją" często tu zaglądam bo czekam na twoją wiadomość jak u doktora :) I jak się czujesz. Pozdrawiam

Gość ojojo9898
i jak????????

Witajcie kochane! Niestety nie mam dobrych wieści. Widać jestem niechlubnym wyjątkiem. Dwie kreski na teście to nie zawsze ciąża. U mnie lekarz nie zobaczył ciąży. Jestem załamana. Nie wykluczył jej co prawda, ale trafiłam na jakiegoś takiego dupka, że wcale mi nie pomógł. O nic nie pytał, wcale się nie odzywał i w ogóle zbył mnie krótko mówiąc. Kazał zzrobić badanie krwi, ale dopiero za 10 dni! A potem powiedział, że zobaczymy się za dwa tygodnie, ale pewnie pojawwi się miesiączka, to już po niej. I co wy na to?

Ja jednak nie tracę nadziei. Okresu nadal nie mam. Powiniem być 21.03. Piję kwas foliowy i dużo multiwitaminy, bo tam ponoć też jest. Nie dźwigam ciężarów, i tylko trochę się poryczałam...Jak już zrobię ten wynik krwi to pójdę do innego lekarza. A tego obsmarowałam już w rankingu lekarzy ( znalazłam taką stronę w internecie).

Witaj campari!!! Dzięki za dobre słowo:)

21-go maca i ciągle nic?????? ty jesteś w ciąży na 100 procent idz di innego lekarza kochana

No tak. Powinnam dostać okres w poprzednią niedzielę. Też mnie dziwi, że on tam nic nie zobaczył. A może ja jestem chora? Mam jakiegoś raka czy co? Może wtedy coś takiego się pokazuje na teście? takie mam durne myśli teraz!

Ale już teraz iść, czy jednak poczekać? Jak myślisz? Może najpierw zrobię te badanie ( nawet mi dziad nie powiedział gdzie mam iść, a skąd ja mam to wiedzieć jak to moja pierwsza ciąża?) i wtedy pójdę do kogoś innego. Tylko już tak zraziłam się, że chyba od razu kilnikę zmienię, nie tylko lekarza.

wiesz nie wiem jak z twoją cierpliwością ale ja bym oszalała i poszłaby z rana już

Ale wiesz, on w końcu jakieś tam usg zrobił. Czy on jest slepy? Bo sprzęt dobry mają , jedna z lepszych klinik. Może naprawdę tam jeszcze nic nie wiadać. sama juz nie wiem. Na tym papierku co mi dał jest napisane, że mam macicę przodozgiętą i przodopochyloną. Nie mam pojęcia co ta znaczy. Może ty się orientujesz?

Gość Szpindlerowy mlyn
Hej, badanie hcg zrobisz w swojej lub najblizszej przychodni, mimo, ze wczesniej nine pisalam to czytalam Twoj topik i mysle, ze jednak jestes w ciazy:-)a do lekarza wybierz sie moze za tydzien bo dopiero w 5tyg mozna zobaczyc ciaze, glowa do gory, bedzie dobrze:-)

mi się wydaje że ty masz za mały albo po prostu jeszcze nie widoczny pęcherzyk ciążowy ale jesteś w ciąży

Szpindlerowy młyn - witaj! Ja z rzadka odwiedzałam lekarzy, więc nie za bardzo się orientuję co i gdzie. Zdarzało się, że nie byłam u rodzinnego nawet trzy lata. Po prostu nie chorowałam. Dlatego taka trochę jak dziecko we mgle jestem jesli chodzi o lekarzy.

Dziś rano miałam nawet mdłości! Albo je sobie wmówiłam:)

witaj :) Takze uwazam ze jestes w ciazy :) to ze klinika dobra nie znaczy ze lekarz tez jest dobry. zrob bete juz teraz i bedziesz pewniejsza dla samej siebie :) u mnie w 5 tyg ciazy bylo widac malutka kropeczke ale nie zawsze widac poczekaj z tydzien a najlepiej 2 i wtedy idz na ponownie.

Gość Szpindlerowy mlyn
to tak jak ja, lekarzy omijam szerokim lukiem:-) a u mnie pecherzyk bylo widac w 6tyg ciazy a serduszko pod koniec 7, dodam tylko ze testy domowe zaczely wychodzic pozytywnie dopiero po tyg od terminu miesiaczki, jak zrobisz sobie to badanie, to wiekszosc laboratoriow moze Ci podac wynik jeszcze tego samego dnia popoludniu, trzymam kciuki, zeby bylo dobrze:-)

Patinka - cudowny kwiatuszek!!! Gratulacje. Dzięki dziewczyny - campari, patinka, maramaj, ojojo9898, szpindlerowy mlyn- za to, że chcecie tu być ze mną i interesujecie się tym co u mnie. Naprawdę podnosicie mnie na duchu. Dziś już idę spać, bo bardzo późno wróciłam z pracy ( nienormowany czas pracy:). Zajrzę jutro . Jeszcze raz dziękuję, bo naprawdę łatwiej znieść tę niepewność. Pozdrawiam gorąco. Nie zapominajcie o mnie.

"Dziewczyna z nadzieją" nie załamuj się, szłaś po prostu za szybko do lekarza i dlatego nic nie widać ja byłam w 5 tyg i zobaczyłam kropkę 6 mm więc nie masz się co przejmować tylko idź za tydzień do innego lekarza. Mi doktorka nie założyła karty ciążowej bo to jest za wcześnie ale napisała mi jakie badania zrobić i przyjść za miesiąc więc na prawdę nie masz się co martwić :) Myśl pozytywnie bo jesteś w ciąży ale we wczesnej.

Witajcie dziewczyny! Dziś bez zmian. Okresu brak. Czekam więc na jakiś dogosdny termin i pójdę zrobić krew. A w międzyczasie zajęłam się porządkami przedświątecznymi. Dziś wzięłam sobie wolne w pracy. Chciałabym aż do świąt, ale nie wiem czy się uda. Mam nowe meble i trzeba trochę posegregować. To przynajmniej za dużo nie myślę.

Druga bardzo słaba kreska na teście, zrobionym w dniu spodziewanej miesiączki lub kilka dni po terminie miesiączki to prawdopodobnie ciąża. Ja tak miała-druga kreska była ledwo widoczna.

Gość Dziewczyna z naadzieją
Droga Ewo- też tak myślałam, więc poszłam do lekarza. I na razie nic nie widać. Za wcześnie jeszcze. Czekam, czekam, czekam. Tu nic nie przyspieszę. Oczywiście szaleję z niepokoju, ale cóż. Nie ma innej rady. I nie będę tu pisała o nudnościach, rosnących piersiach itd. Nic nie czuję. Nie mam objawów. Jedynym objawem jest brak miesiączki. Zaglądam tu codziennie, bo dziewczyny pytają co u mnie słychać. Dziękuję wam za to. Jak coś się zmieni - dam znać.

Witajcie wieczorem! Tak dla samej siebie znów powtórzyłam test. Dwie krechy jak nic. Cieszę się. Czuję się dobrze, nie boli mnie brzuch, to chyba dobrze. Poza tym mam straszną ochotę na Tigera ( sporo ich piłam przedtem). Aha i mam pytanie. Czego nie wolno mi jeść? Bo wiem, że surowego mięsa, ale czy np. tatara czy szynki długodojrzewającej też? A co z rybami wędzonymi na zimno? Też są surowe, nie?