Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milusinska:)

Zaczynamy swoje starania na 2011 r!

Polecane posty

no to super, tak myślałam, że to od kosmetyków. teraz powinno Ci to zniknąć całkowicie. :)

Właśnie spałaszowałam sledzika w śmietanie z biedronki :) Uwielbiam je :) Jaka u Was pogoda, bo u mnie leje deszcz;(

u mnie pochmurno- rano było ładnie a teraz zimno i chmurzy się. też mam ochotę na śledzia w śmietanie!! ahhh ;) nie rób mi smaku :)

Witam, jednak zaglądam jeszcze przed świętami ;) Dziewczyny, a wy tu już od rana! 2010/2011 - mam nadzieję, że specyfik pomoże i że to paskudztwo do niedzieli ci zniknie asiulek_82 - witaj. Chyba się zmówiłyśmy wszystkie na tego 7-8 kwietnia z testowaniem ;). Mam nadzieję, że potem wszystkie przyniesiemy na forum dobre nowiny. Ja nadal objawów praktycznie żadnych nie mam. Najbardziej mnie martwi zupełna "niewrażliwość" piersi. Może jeszcze coś się zmieni przez te kilka dni... Aha - pogoda u mnie... śnieżna. Dziś rano zaczęło sypać śniegiem i to bardzo mocno! A teraz nie pada, jest zimno i pochmurnie.

Hej dziewczyny te swiateczne przygotowania mnie wykoncza:( ja testuje kolo 5 kwietnia moze nawet pozniej bo owu mialam w 17 dc wiec moze byc i 7.Trzymam za was i siebie kciuki, mnie tez meczy klucie w jajniku i bol piersi od dwoch tygodni owu byla potwierdzona testem wiec moze moze chociaz tego "nie czuje":(

Gość majka89to
GÓWNO Cię to stara babo powinno interesować. raczej nikt Cię tu nie zapraszał więc wy****jdź stąd. eterno- mnie też już te święta męczą , chociaż tak naprawdę jutro zaczynam ostro przygotowywać :) a co do testów itd doszłam do wniosku, że wrzucam na luz, nie myślę , nie stresuje się tak jakby nigdy nic :) gdzieś za tydzień będę myśleć jak @ nie będzie, a narazie wyluzuje :)

jak się komuś nie podoba, to niech nie włazi na ten topik. Zresztą w takich sytuacjach chyba lepiej na priv pisać :)

Witajcie! Dołączam do Was,bo jestem póki co w staraniach 2010,ale to już generalnie dlatego że zaprzyjazniłam się z tamtymi dziewczynami.Widze że założyłyście topik ,,na czasie'',bo już 2011;).Ja staram się 4 cykl,i podczytałam Wasze posty.W dziedzinie prowadzenia obserwacji już trochę wiem,od 2 cykli mierzę tempkę,badam sluz,zapisuję wszelkie zakłócenia na 28dni.pl.Świetnie widać jak tempka pokazuje fazy cyklu,owulację,a spadek-niestety-@;/..co do objawów,ja co miesiąc daję się wkręcić,i obiecuję sobie że to już ostatni raz.Racją jest,że nie ma c ona siłę wsłuchować się w siebie-bo ciąża przyniesie zupełnie niespodziewane objawy,i zjawi się w niespodziewanym momencie.Trzeba wyluzowac,inaczej każdy cykl jest przegrany.Ja przepłakałam 21 marca bo dostałam @...plusem prowadzenia wykresów jest oszczędnośc na testach,wykres pokazuje wszystko.Ja łykam już 4 mc folik,od jakiegoś czasu wiesiołek,i skończyłam opakowanie castagnusa.Jestem akurat w fazie dni płodnych,ale zupełnie nie wierzę że się uda;/...o świętach przechodzę na dietę proteinową,a alkoholu nie unikam,bo nie ma co na zapas,tylko zapeszać,jak jest okazja to drinka czy lampki winka niedomawiam sobie.Moja szwagierka opijała swoje urodziny,a była już w 3 tyg ciązy,o czym nie wiedziała,bo zupełnie się nie spodziewała,po prostu któregoś dnia dostała mdłości,sądzila że to zatrucie ale jak nie ustapiło,to zrobiła test.a starała się pół roku.Wiem że cięzko nie myśleć jak termin @ się zbliża,ale już 3 razy się zawiodłam i teraz nie chcę znów.termin @ mam na 18 kwietnia.

Witam was dziewczyny, fajnie że dołączacie :) Ja dzisiejszy poranek spędziłam na przygotowywaniu ciast z mamą i szwagierką (przyszłą), takie rodzinne pieczenie ;). Objawów nie mam nadal żadnych, dlatego raczej nie robię sobie w tym miesiącu specjalnych nadziei... ale i tak będę zawiedziona, jeśli się druga kreseczka nie pojawi.

Hmmm pomieszałam coś - kameleon1610 - fajnie, że dołączyłaś. majka89, przeoczyłam że to ty, a nie ktoś nowy :P. A moje powitanie nie dotyczyło bynajmniej osoby klejnotkaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :D

kamelon1610 świetnie,że dołączyłaś do nas 🌼. Jak mi nowy cykl zaczął się 21 marca, tyle,że ja po dniach płodnych. Majka-zapominałam Ci napisać,że chyba jesteś ostra jak brzytwa, po tym poście do jakiejś baby;) Emka kafe- nie przemęczaj się tak-bo w sumie to nasze pieczenie to na naszą zgubę-wszytko pójdzie w biodra, ale nie można przecież sobie odmawiać przyjemnosci;)hihi U mnie spokój-wyświęciłam koszyczek z zawartościa, tzn. ksiądz mi poświęcił. Co do tego co się dzieje w moim organiźmie- to głucha cisza, hihi, a miesiąc temu ciagle mnie w jajnikach smyrało. Nie zastanawiam się teraz nad tym ;) Ide robić sałatkę. Buziaki;)

:) My tez z koszyczkiem juz bylismy, corka wyjadla czekoladowe jajeczka i tyle :) Dobrze, ze pogoda znosna. A mi sie cykl zaczal 22 marca, i sadze ze jestem przed plodnymi jeszcze. Bo jak sie obserwowowalam to owu jesli jest to tak 16-17 dc. Wiec luzik.a seksik i tak pewnie jakis bedzie z racji swiat :P Oj cos czuje ze wkrotce bedziemy swietowac na topiku pierwsze dwie krechy !!!! A moze tradycyjnie zrobmy sobie tabelke kto kiedy testuje? Zeby wiadomo bylo za kogo trzymac kciuki ;) Wesolych swiat dziewczeta !!!

Witam Was dziewczyny ;) ja już padam , od rana ciasta , sałatki, mięso itd. już wymiękam. dobrze, że już mam skończone wszystko. ehh.. 2010/2011 - nie jestem ostra tylko mnie poprostu kobieta zdenerwowała , bo po co do nas wchodzi jak ją to nie interesuje :) hehe. z tą tabelką uważam , że to całkiem fajny pomysł. tam możemy wpisywać pierwszy dzień @ i kiedy zamierzamy testować :) a i ja będę testować dopiero w sobotę rano (jeżeli oczywiście nie dostane prędzej okresu..) bo wtedy mój chłop będzie w domu ;) a chciałabym tak z nim. :) ROBIĘ TABELKĘ, DOPISYWAĆ SIĘ.!! :p Imię Data ostatniej @ planowane testowanie :) wynik ;) Majka 07.03 10.03

trochę mi tabelka nie wyszłą. próbuje jeszcze raz ;) Imię...........Data ostatniej @..........Planowane testowanie;)..............Wynik;) Majka............07.03..........................10.03............................ :)

ja się dopiszę do tabelki Imię...........Data ostatniej @..........Planowane testowanie .........Wynik Majka............07.03..........................10.03.... ..................:) 2010/2011......21.03.......................... 17.03...................nie myślę:) Dzis ucięłam sobie drzemkę-od 17do 20:) teraz będe buszowac, ale nie za długo, bo jutro rano idę na rezurekcję;)

Hej dziewczynki moj wczorajszy test:( wiec sie nie ludze temp spadla choc nieznacznie nie wiem z ta moja temperatura sa jaja zawsze jest niska 36,1 na poczatku cyklu i nie wiem czy u mnie tez skoczy np do 37 w ciazy robie cholerny wykres i nic mi to nie daje chyba mam dola mialam nadzieje wszystko bylo jak treba i wszystko leglo w gruzach ja juz chyba nie chce nie daje rady:(

hej dziewczyny. staram sie o dziecko juz od 5 cykli. w styczniu poronilam, w lutym zaszlam w ciaze znow ale tez niestety stracilam dzidzie:( po swietach jade do szpitala na badania wiec do staranek wroce pewnie w maju, choc po cichu licze na to ze lekarz pozwoli jeszcze w kwietniu. tak wiec chcialam dolaczyc do was bo jesli sie uda w kwietniu lub maju to termin bedzie na luty lub marzec 2011. pozdrawiam i zycze udanych i wesolych swiat:) 🌼

eterno, justyś nie smućcie się-na pewno się uda! Ja dziś na rezurekcji myślałam, że się popłaczę,taki mnie smutek ogarnął. Kiedyś ktoś mi powiedział i teraz biję się w piersi przyznając mu rację. Na początku bycia we dwoje nic nam do szczęścia nie potrzeba, ale po pewnym czasie rodzi się pragnienie, by tą miłością i szczęściem obdarować drugą osobę. I nic nie jest piękniejszego, jeśli z miłości dwojga ludzi powstaje nowe życie, któremu wszystko chcesz ofiarować;). Myślę, że sama dojrzałam do bycia matką, chociaż czasem powątpiewam w to czy dam radę, bo jestem blisko 30, jestem wygodnicka i mam swoje przyzwyczajenia. Zamiast dzisiaj się cieszyć sama podłapałarm doła, bo liczyłam,że na święta będę już w ciąży i będę mogła się podzielić tą radosną nowiną w te świąteczne dni;). Eh... Czasami myślę, czy to nie kara;)

eterno, chyba zacznę mierzyć temeraturkę. Mogła byś mnie poinstuować w tej dziedzinie? Wiem,wiem,że mnóstwo tego w necie, ale nie ma to jak ułyszeć rady od doświadczonej w tej kwestii kobitki) Dziewczynki na koniec coś optymistycznego: życzę Wam i sobie, żeby te Święta były szczególne:może dlatego,że ostatnie w pojedynkę,a może dlatego,że pierwsze razem (chociaż na razie może nic nie wiemy;)) ściskam Was mocno i udanego świętowania

ja się dopiszę do tabelki Imię...........Data ostatniej @..........Planowane testowanie .........Wynik Majka............07.03..........................10.03.... .................. 2010/2011......21.03.......................... 17.03...................nie myślę Eterno..........04.03...........................miedzy4 a7 nie wiem jeszcze:).............03.04 negatywny ale czekam dalej

2010/2011 ja mierze pierwszy cykl ale chetnie pomoge jak sie skonczy ten swiateczny czas i wkleje linka do stronki z wykresem temperatur oki? dziewczynki moze za rok bedziemy sie smiac z tych starankowych wpisow bo bedziemy oczekujace zycze wam i sobie wlasnie tego!!!!

eterno- to ja najpóźniej kurcze mam takiego zwała,że nic mi się nie chce, mamtaką melodię do spania, że już jestem po 3 godzinnej po śniadaniowej drzemce 🌼

Hej dziewczyny zagladem co tam u was jakos mi smutno nie wiem dlaczego @ nie ma ale ten negatywny test mnie podlamal przestalam chyba wierzyc.

hej eterno! Wiesz co się nie załamuj, bo z testami tak jest. Sam wynik różnym kobietom wychodzi, bo różnych jest u nich przyrost hormonu beta. Same testy mają czułosć około 25mIU/ml, a widełki dla 3 tyg ciąży (licząc od 1-go dnia miesiączki to od 5-do 50, dla 4 tygodnia od 4do 426. Także sama widzisz. Wiem,że może to marne podtrzymywanie Cie na duchu, ale daj sobie czas i nie denerwuj się, jak nie teraz to za miesiąc;) Poniżej podaję tak dla zasady, beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period) 3 LP 5 - 50 mIU/ml 4 LP 5 - 426 mIU/ml 5 LP 18 - 7,340 mIU/ml 6 LP 1,080 - 56,500 mIU/ml 7 - 8 LP 7, 650 - 229,000 mIU/ml 9 - 12 LP 25,700 - 288,000 mIU/ml 13 - 16 LP 13,300 - 254,000 mIU/ml 17 - 24 LP 4,060 - 165,400 mIU/ml 25 - 40 LP 3,640 - 117,000 mIU/ml

witam dziewczyny :) święta, święta i po świętach :) jak Wam minęły święta ? ja właśnie wróciłam od teściów (po drodze zawiozłam męża do pracy) chciałam iść się zdrzemnąć ale narazie jeszcze mi się nie chce :) jutro planuje mieć (albo nie mieć) okres:P ciekawe co z tego będzie. generalnie przeszła mi już myśl , że mogę być w ciąży i stawiam , że jutro albo pojutrze będzie @. :) objawy mam typowo okresowe więc się nie łudzę zbytnio :) eterno- nie martw się, nie tym razem to następnym, nie ma się co łamać. chociaż jeśli jeszcze nie masz okresu to może poprostu na test było za szybko (znam przypadki że test wychodził niekiedy nawet do 2 tygodni po spodziewanej @) więc nie przejmuj się. mówię, jak nie teraz to w maju :) 2010/2011- Ty musisz jeszcze troszkę poczekać na testowanie :) mam nadzieję , że Tobie się uda :) i nie martw się :) justys1818- witam :) przykro mi. ale nie przejmuj się napewno niedługo się uda :)

Hej U mnie swieta normalnie, powoli... Dzis mialam resekcje korzenia i boli mnie:( A co do testow to racja, nie zawsze wychodza. Mnie kazdy lekarz radzil w momencie spoznienia @ isc na bete, wszystko jasne i nie ma watpliwosci. A ja w sobote do gina. Czyli jutro mam trzymac kciukaski? ;)