Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milusinska:)

Zaczynamy swoje starania na 2011 r!

Polecane posty

Gość ana32
Witam dziewczynki!!! Jak ja dawno tu nie byłam...ech nie miałam siły ani czasu. W zeszłym tygodniu miałam wizytę u swego ginekologa i teraz robię różne badania. Zostało mi USG. Ale już wiem,że moje starania o dzidziusia muszę odłożyć na ok 6 miesięcy. Mam strasznie rozchwianą gospodarkę hormonalną. Biorę już leki. Pozdrawiam ciepło....

Gość kacha8555555555
eh..cześć dziewczynki :) Ja już wariuję...tak bardzo chcę już wiedzieć czy jestem w ciąży! Okres mam dostać ( a raczej nie) za 3-4 dni, ale juz nie mogę się wytrzymać,kiedy zrobić test. Myślicie, że beta hcg wykryje już ciążę?

Gość ana32
kacha8555555555 jakiś czas temu miałam to samo. Wiem że czekanie dłuży się niemiłosiernie ale najlepiej zrobić test w dniu @. A jeszcze lepiej zrobić badanie krwi. Trzymam kciuki... :)

Hej gratulacje zafasolkowania. Zazdroszcze tym zafasolkowanym. Moj @ powinien a mam nadzieje ze wlasciwie to nie ale za tydzien we wtorek. Niby cos tam cmi w jajniku ale sama nie wiem, cycki nic nie bola, ale w ostatniej ciazy tez mnie cycki nie bolaly. Nie moge sie doczekac by sie dowiedziec.

Hej dziewczyny :) Kasiulek gratulacje :) teraz się oszczędzaj i pilnuj, żeby dzidzia rosła zdrowa ! niestety nie wyłapałam tego w topiku, ale ile Wam zajęły starania? agbr - ja lecę do Rzymu w pierwszym tyg czerwca i też się martwię wulkanem :/ a za 2tyg z powrotem i też boję się, że nie wrócę.. ostatecznie zostaje autokar, ale 2 dni latem! w podróży to byłaby masakra.. aluka - na zapalenie pęcherza polecam stosowanie czegoś nawilżającego np żelu typu Durex Play. Moje problemy z ciągłym nawracającym ostrym stanem zapalnym zniknęły jak ręką odjął. Chociaż wczoraj na allegro znalazłam http://www.allegro.pl/item1026286922_ciaza_pre_seed_lubrykant_dla_starajacych_sie.html i trochę mnie to zmartwiło, bo napisali, że tradycyjne lubrykanty mają zabójczy wpływ na nasienie :/ a ten pre seed kosztuje 80zł za 6 porcji :/ to mi na tydzień nawet nie starczy.. A ogólnie u mnie/u nas po staremu. Zaczęłam się robić marudna i poddenerwowana, co jest u mnie ewidentną oznaką zespołu napięcia. Co prawda pobolewa mnie brzuch tak jak przy @ ale delikatniej, a dotąd tak nie miałam.. Ale myślę, że to kwestia autosugestii.. Kupiłam 20 testów ciążowych, a co tam ;D teraz przynajmniej będę sobie robiła, kiedy będę miała na to ochotę i nie będzie mi żal, że mam mało albo że się zmarnowało. Były po 1,50zł, więc to żadna strata ;) Na razie jestem pogodzona z wynikami negatywnymi i raczej robię te testy dla bezpieczeństwa ciąży - na zasadzie "nie ma jej, więc mogę spokojnie chodzić do pracy" i nie muszę na nią uważać. A jak się przygotowywałyście/przygotowujecie do ciąży? Ja byłam u ginekologa, na USG i cytologii - wszystko zdrowe i drożne ;) Jestem dawcą krwi - więc mam za darmo i regularnie pełną morfologię (też zdrowa). Nie łykam żadnych ziółek ani witamin (może to błąd :/ ). Nie piję kawy, nie palę, nie piję alkoholu (raz na ruski rok jakiś soft drink). Nie choruję na nic przewlekle. Nie biorę pigułek anty. Ost dolegliwość - zapalenie ucha rok temu ;) Więc teoretycznie okaz zdrowia ze mnie :) ale jak widać nie wszystko jest takie proste, zwłaszcza jak się tego bardzo chce..

ja kilka miesiecy temu lykalam witaminki srinki dupinki i mialam problem z zajsciem w lutym sobie odpuscilam bo niby bylam w ciazy tak lekarz stwierdzil, kilka dni temu okazalo sie ze jestem w ciazy nawet nie wiem jak i kiedy bez staran stresu poprostu wyluzowalam

slyszalyscie moze dziewczynki o tym maluszku co znalezli je w lasku przy lotnisku owiniete reklamowka? ja nie rozumiem jak to w tym zyciu jest kobiety ktore pragna dziecka maja taki problem by ziscilo sie ich marzenie a takie siksy jak tamta matka poprostu zaszla i w tak bestialski( bo ja inaczej nie umiem tego nazwac) pozbywa sie ,,klopotu"

czesc dziewczyny :) czy mogłabym się przyłączyć do Waszego forum? Chciałabym się wystarać ;) na 2011 :) Obecnie jestem w 28dc za mna już dwa testy i I kreska wiem, że może troszke zawczesnie zrobiony ale ... Liczę, że niedługo mi się uda :)

Lalka. to może zdąże Ci opowiedzieć jak było. My lecimy na własną rękę, tylko nocleg mamy załatwiony. Ale bilety dawno kupione, w promocji, więc szkoda by było. W razie czego pojedziemy autobusem, ale te 30 godzin mnie z deczka przeraża. Aluka - 37,1 to chyba mały spadek, jeszcze nie przesądzaj. Ale rzeczywiście rozrzut masz spory, jak nawet do 34 dni.

Gość AGNES_85
Hej! Kasiula85 gratuluję pilnuj się teraz!! Aluka ta tempka jeszcze nie oznacza braku ciąży! Poczekaj jeszcze 2 dni i zrób teścik! Anitia oby to były dwie kreseczki! bardzonowa witam wsród starczek i trzymam kciuki! A ja dziś byłam u gin i odebrałam wyniki hjormonalne! Hormony bardzo dobrze wyszły, ale lekarz nie wie dlaczego tego okresu nie dostawałam. Bardziej martwi mnie wynik M bo to drugi lekarz który stwierdził że nie są za dobre te wyniki - ogólnie skierował M do androloga i jutro będę go umawiała! :-( Ja szykuję się do hsg na następny cykl - może w ten sposób się uda! Powodzonka dziewczyny!

Witaski-nowe i dawno przybyłe staraczki;) Co do badań-to chyba my też się za nie weźniemy, bo na co to czekać, jak nie wychodzi... Czuję się okropnie, ryczeć mi się chce, wszystko mnie boli, brzuch mam jak balon, właśnie objadam się cukierkami :) Mój mąż zchodzi mi cały dzień z drogi, bo ciągle warczę na niego,hehe. Za miesiac mam imprezę i jak się mam tak czuć i wygladać,jak teraz to aż mi się odechciewa iść. Dziś jestem okropna, jak zżędliwa stara zgorzkniała baba,hehe oOomagdalenaoOo-urlop mam zaplanowany, ale jeszcze musimy sporo poczekać;) Ja czuję,że coś ze mną jest nie tak...

a moze to fasoleczka ja od 4 dni sie czepiam mojego o wszystko krzycze na niego i wogole, a samopoczucie mam do luftu mogla bym tylko spac

oOomagdaleaoOo nieee- bo ja czuję się typowo okresowo;)jak miesiąc temu i poprzednio:) PMS jest okropny,ja za to mam problemy ze snem przed okresem. Dziś sie przewracałam z boku na bok już od 4 am. Coś czuje,że jutro, albo w środę dostanę @.Muszę się zaopatrzyć w tabletki przeciwbólowe-bo jeszcze mnie czeka droga przez mękę przed 2 pierwsze dni @

dziękuję za pocieszenie. Dramatyzuje chyba, ale hormony mi wariują;)

Gość beti2905
Cześć Wam :-) 2010/2011 ja też mam nadzieję,że na swoje 30 urodzinki (29 maja) dostanę najpiękniejszy prezent i nie myśl,że coś z Tobą jest nie tak, bo na pewno nie jest!!! i trzymam kciuki :-) Kasiulek85 gratuluję Kochana :-) Super :-) Cześć Ana32,fajnie,ze znowu jesteś, tak ostatnio myślałam sobie co tam u Ciebie,że się nie odzywasz :-) Pozdrawiam nowo przybyłe staraczki :-)

Hej ja dopiero teraz zagladam2010/2011 nie smuc sie ja czuje jakos tak samo jak ty moze dlatego odlozylam starania boje sie diagnozy wiem ze mam dzieci wiec pewnie moge ale tego nigdy nie wiemy tyle rzeczy robi sie w zyciu ktore moga wplywac na plodnosc ehhh szkoda gadac:( wrocilam do wiesia bo dobrze mi robi a moj M stwierdzil ze jajka go bola po tych witaminach hi hi masazu mu sie zachcialo hi hi????

Gość beti2905
A tak w ogóle to chciałam Wam powiedzieć, że wrzucam na luz i idę na kurs prawa jazdy hihi :-) Idę już spać, bo padnięta jestem po 12h pracy !! Dobranoc :-)

Bezsensu z tymi testami, obliczylam ze owulacja mniej wiecej 13, ale testy robilam po miesiaczce tak na wszelki wypadek, wczoraj i przedwczoraj pojawil sie dolny pasek, ale wciaz jasniejszy, to mysle, cosie, ocho, owulacja blisko (bo tak bylo w poprzednim miesiacu) a dziaj ten pasek zamiast ciemniec albo byc taki sam to jest bledszy, to co??? Mialam juz, ech, chyba, kupie te elektroniczne, wiecej pieniedzy ale mniej zgadywania, dobra, jutro napisze co wychodzi :( A wczoraj i przedwczoraj nie bylo przytulania :( W sumie dzisiaj mam ochote to jak ta owulacja nastapila i jajo sie zablaka to zlapiemy ;)

Gość po cichutku
:) witam dziewczynki. ja już nie tak po cichutku:) zrobiłam dzis rano test i druga kreska wyraźna. nie taka silna jak testowa ale naprawde wyraźna, więc nie sądze żeby testy się myliły:0 pozatym jednak piersi "zaskoczyły" i bolą:) A starałam sie jeden cykl:) zaskoczyłam od razu:) zamykam do pracy, wpadne po południu:)

Gratulacje po cichu. To naprawde wspaniale uczucie zobaczyc drugi paseczek. A ty oooomadalenoooo czemu nie robisz jeszcze testu jak juz tydzien ci sie spoznia?

ja nie robie hihi anitko zle zrozumialas ;p ja juz robilam i sie chwalilam ze 2 kresuchy po cichutku gratuluje

gratulacje - po cichutku, jesteś szczęściarą. 2010/2011 - a ile Ty się starasz. Bo mam wrażenie, że sie bardzo załamałaś. Ja byłam ze dwa tygodnie temu na warsztatach dla starających sie i była dziweczyna, która była w strasznym stanie. Mówiła, że cała się czuje niepłodnością, że to zawładnęło jej życiem, płakała. Było mi jej strasznie żal. Dbaj o siebie, bo życie (stety czy niestety) się toczy. Ciesz się małymi sprawami, bedzie Ci łatwiej. Pozdrawiam serdecznie

Gość ana32
Witam! Gratulacje dla wszystkich zafasolkowanych :) Miłego dnia. Wpadnę popołudniu. teraz zmykam do pracy.

lalka tereska to był pierwszy cykl starań i też od razu się udało:)! powiem wam szczerze że żadnych testów na owulację nie robiłam, po prostu codziennie się przytulałam z mężem :) :) :)