Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tokina

Drugie spotkanie część druga

Polecane posty

Na serducho biorę atenolol u mnie było już nieciekawie bo dostawałam ataku częstoskurczu i jak wam pisałam dwa razy wylądowałam w szpitalu na podtrzymaniu:),myślałam że umieram.:p.U mnie nie było problemu z diagnozą,już pierwsze badanie wykazało wiotkość zastawek biorę leki i mam nadzieję że gorzej nie będzie.Kardiolog mnie nastraszył że jak leki przestaną pomagać to wtedy już tylko operacyjnie lecza takie przypadki.Wszczepia się takie urządzonko co działa odwrotnie jak rozrusznik serca,rozrusznik stymuluje serducho do skurczów ten blokuje występujące zbyt często. A jak chodzi o ten drugi lek na menopauzę to jest to FORTE PHARMA MENOCONTROL ma w swoim składzie składniki których jeszcze nie brałam,co daje nadzieję że pomoże na jakiś czas.

Wesołku a patrzyłas w aptekach internetowych ,bo ja widze,że jest to w ofercie w necie,tylko musisz się zalogować i zakupic.Wiem co to znaczy jak brakuje czegoś w organimie a Ty jestes jeszcze młoda za młoda by zyć bez estradiolu.

Wesołku Jeden ...wiem co znaczy ja mam ta niedomykalność od czasu urodzenia mojego dziecka a to już jest parę lat .Ostatnio pogłębiła się do +3 jesli dalej będzie pogłębiała się to przy to przy +4 będę musiała iść na operacje wszczepienia nowej zastawki jesli dożyję do tego czasu :(,znam to uczucie jak piszesz umierania u mnie serducho bije raz się zatrzymuje raz wali i przeskakuje tchu brakuje .Ja biorę Bisocard brałam Atenolol ,propranolol ,ale ze względu na astmę mogę brać tylko Bisocard i dużo magnezu ,potasu .Miłego wieczorku dla wszystkich 👄 halo !!!!!!!!!!!!!!!!!! co porabiacie ?

Hej🖐️ Właśnie oglądałam pogodę ma być bardzo mroźno do - 23stop. :( Terterku dziękuję 👄 wiesz za co ;) Wesołku ja też brałam te leki :( później zmienił mi na normocard który brałam chyba ze trzy lata a teraz biorę CONCOR i tez wiele razy wylądowałam w szpitalu z tego powodu :( Musisz kontrolować sobie często poziom potasu, bo jak jest za niski to możesz się źle czuć w tedy serduszko jest bardzo osłabione :( Roberta widzę, że my we trzy mamy takie schorzenie z zastawkami jest to okropne uczucie ja w dodatku mam jeszcze tachykardię, wypadanie płatka i nie regularne bicie serca i coś tam jeszcze tylko nie pamiętam jak to się po fachowemu nazywa :P ;)

Witam A ja????? też biorę Bisocard!!! Kurcze................ależ my jesteśmy łamagi :):):) Ale za to jakie fajne babki....co nie????? :D:D:D

Roberto, czemu przy astmie tylko bisocard? Ja biorę jeszcze polocard :(

Nastała cisza, dzisiaj nie ma tu żywego ducha :D To wszystkim dobrej nocki, może jutro co niektóre ożyją i się tutaj zjawią :D

🖐️ja ożyłam już i mój O..si on poszedł dalej niuniać a ja tu :D kawunia juz podana zostawię w termosie bo to pora mordercza dla was :D Poetko ...pisałam o moim przypadku z Bisocardem ponieważ z kilku leków na serducho które brałam przez ostatnie lata on nie wywołał skurczu oskrzeli a jak długo nie wiem :D. Widzę że mamy klub zastawkowy ,lekarze mówią ze z tym się zyje i jest to niegrożne , ale jak się z tym zyje wiemy tylko my a czy niegrożne się okaże :D👄 U mnie pada śnieg 😠 Dla wszystkich miłej soboty dobrych lotów na mitle 👄 do potem :D Ide na alegro poszukać coś na wiosnę na przekór temu co za oknem :D:D

Dzień dobry 🌻 mmmm..... Roberto❤️ - pachnie tu kawą :D - przysysam sie do filiżanki (__)? W tzw międzyczasie :P przygotuję śniadanko - jak wstaniecie będzie pod kloszami dla trzymających diete: http://bi.gazeta.pl/im/4/6548/z6548684X,O-pieczywie-slow-kilka.jpg http://img.interia.pl/kobieta/nimg/8/h/Chrupkie_pieczywo_5007413.jpg i dla troche odważniejszych http://www.kobieta.pl/uploads/pics/tymbaliki.jpg http://republika.pl/blog_ew_4314237/6735037/tr/kanapki.jpg musli żurawinka soczki "kubusie" U mnie też biało i sypie śnieg Pozdrawiam i zycze milego dnia ❤️

Dziewczynki👄 Roberto👄ja też się przyssałam do kawki:DDzięki! terterku👄 U mnie sypie od rana i zimnoooo:O Milusińskiego dzionka🌼

A!Zapomniałam:O napisać,że Wszystkim ,,moim,,Dziewczynkom❤️życzę oczywiście zdrówka!!!🌼 Mamutkom:Dtokiny👄i bechemootka👄jeszcze raz ,,Sto lat,sto lat...,,Wszyściutkiego najjjj👄🌼👄 Jeśli macie ochotę na obiadek:))))to zapodaję: -udeczka pieczone JJJJJJJJJJJJJJJ -suróweczkę z kapustki kiszonej (_______)? -ryżyk ........................................... A na deserek piankę cytrynową:)))) {__}{__}{__}{__}{__}{__}{__} Do tego jeszcze kawka ze śmietanką i syropkiem karmelkowym :D Na zdrówko i smacznego!:))):))) Proszę zajadać:D

Kubeczki do kawki zniknęły (__)>(__)>(__)>(__)>(__)> (__)>(__)>(__)>(__)>(__)> :))):))):))):))))

Dzien doberek Obiadek serwuje nasz Banderasek o wpol do dwunastej, czemu nie? Ja pisze sie pierwsza bo juz zglodnialam, dzisiaj wstalam bardzo rano jak nigdy. Sasiad wstawia nowe drzwi i tlucze sie juz od siodmej😠😡 Mnie nadal jest bardzo zle z powodu zaprzestania palenia. Jak maniaczka caly czas mysle o fajkach i nic nie jest mnie w stanie sprowadzic na inny tok myslenia. Fizycznie tez nie jest najlepiej ,jakos dziwnie sie poce caly czas. Wyobrazam sobie jaka trudna musi byc odwykowka po narkotykach jak po fajkach jest tak ciezko. Musze wybyc z domu. Moze przynajmniej na godzine uda mi sie zapomniec. Zycze Wam pieknej soboty.

Bonitko👄👄👄na razie jest ciężko:((((...ale jestem przekonana;)))że niebawem będziesz z tego,że pozbyłaś się nałogu:Obaaaardzo dumna!!! Ja też palutkam:Owięc wyobrażam sobie jak jest Ci ciężko:(((( Tym bardziej,że ja durnota jedna lubię palutkać Ale wiem na pewno:Pże nic tu do lubienia:P Trzymaj się!!!👄 Cieszę się :)))że zjadłaś obiadek...pewnie zaraz wystygnie:Pi reszta Dziewczynek zje,albo i nie zimny:P bondi👄czekamy na Cię❤️ Moje oko nadal niedomaga😭a uśmiech mam jeszcze krzywy:P ...ale jestem dobrej myśli:)))) Tulu❤️tulu❤️

Bandaresku ..jestem przytargałam mikrofale wsio paruje :D Dziękuję 👄 Bonitko...ja mam takie samo zdanie jak Banderesek :D👄 kobitki co z wami !!!!!!!!!!!!!!!!!!! no i Banderskowe moje ulubione tulu. ide na allegro czatuję na sweterek dla panusia :)

witam i ja sobotnio by podpisac liste Banderasku dzięki za obiadek,choc ja nie mogę chyba juz patrzec na jedzenie dzisiaj, piekłam kremówki wadowickie z torebki i nawet wyszły dobre,co prawda ja ich nie jadłam ale próbowałam mase .Zapraszam częstujcie sie. Roberto ja mojemu sama nie kupuje sweterków ,musi przymierzyc bo moze maciek by mu sie nie zmieścił. Bonitko musisz dac radę z papierosami,zrób to dla swojego zdrowia ,dla rodziny i dla nas. Dla mam swiętujących 🌻 🌻 🌻 i duzo zdrówka A ja ide dalej do kuchni szykowac bo córcia bedzize wiadomo po co po zarełko albo my pojedziemy jutro Pozdrawiam

Oj Pszczóleczko widze ,ze Ty zbierasz po kolei wszystkie choroby nasze,tylko Ty masz ich wszystkie,my pojedyńczo Wesołku czy oglądałaś transmisję dzisiaj,mi jakos jest smutno ,to był znany dla nas człowiek a tak szybko odszedł.Choć w zasadzie nigdy nie spotkałam go na swojej drodze ale pamietam go doskonale z wypowiedzi ,tyle zostaje po czlowieku Tererku czy skończyłas juz ze zdjęciami?

I ja podpisuje listę:):) Witam sobotnie i zimowo ciągle Ja pichciłam tiramisu zapraszam,ot lekki deserek i w przeciwieństwie do Małoś ja jadłam,oj jadłam,próbowałam,zajadałam:p:):) No proszę ja tu z takową oryginalną chorobą wychodzę a tu wszystkie mają to samo,hi,hi a nawet więcej.Co to znaczy?!jesteśmy stare schorowane klamoty:p:) ale nic to my jak w piosence,,Już szron na głowie,już nie to zdrowie a w sercu ciągle maj,, Banderasku👄 Ja kocham jeść więc mniam,mniam. Terterek👄 Dzień bez śniadanka od Ciebie byłby do bani. Bonita👄 Oj bardzo mi brakuje Twojego humoru ale nie dziwię się przechodzisz trudny okres,oby minął jak najszybciej.Mam nadzieję że spacer się udał i że wzięłaś ze sobą aparat. Roberta👄 Sweterek wybrany?,proponuję koszulkę to może wiosna w końcu przyjdzie. Małgorzato👄 Mój M oglądał transmisję ja przebywałam w kuchni,pichcąc małe co nieco. Bechemootkowemu i Tokinkowemu Mamutkowi(wzorem Banderaska ślicznie ona tu nam pisze) STO LAT !!!!!!!!!!!

I ja podpisuję listę. Wesołku !!!! Nu, NU!!! My jeszcze oki babki :) :D:D:D Gdybyś mogła rzucić przepisem na to tiramisu ...plissss. Moje Szczęście uwielbia ten deser, ale ja ze dwa razy robiłam z internetu i musiałam zamrozić bo nijak nie chciało się zsiąść.Zjedliśmy w postaci lodów :D Buziak wszystkim 👄

Witam🖐️ No widzicie - dlaczego nas los połączył ;) :) ile mamy tych samych chorób ;) Dla MAMUNI Tokiny🌻 i MAMUNI Bechemootka🌻 w tak piękna rocznicę❤️ 100 LAT 100 LAT NIECH ŻYJĄ ,ŻYJĄ NAM 👄 Pozdrawiam WAS dziewczynki i życzę przyjemnej nocki

Witam po krótkiej przerwie🖐️ Wysiadł mi komputer:( Roberta dzięki👄 Przychodzę z ciastem drożdżowym, zapraszam // // // // // // // // // // // i kawa bezkofeinowa U? U? U? U? U? U? U?. Zapisuję się do grupy biorących bisocard:D Beti cieszę się twoim szczęściem❤️ bądź ostrożna Miłego wieczoru🖐️

O matko! przed chwilą sama zjadłam całego brokuła :O:O:O a tu takie smakołyki! no nie ma zmiłuj! :P j=najsampierw zjadam pyszne odgrzane w Roberty mikrofalówce udko kurczaczka Banderaskowego..... nie gniewaj sie Banderasku ale bez ryżyku ;) mniam mniam :P i teraz całkiem spokojnie...błogo...powoli.... rozsiadam sie po turecku z kawusią ze śmietanką i karmelkiem w jednej rączce.... z talerzykiem z teramisiu i pianką cytrynową w drugiej rączce...:P A Pszczółke poproszę miło coby mi pomięszała kawe bo trzeciej rączki mi brak :D:P ło matko! jak mi dobrze!!! ❤️ ❤️ ❤️ Pozdrawiam Was wszystkie - dołączam do protestu Poetki - jesteśmy babki superowe -wcale nam nigdzie nie strzyka, nie łamie w kościach, serca sie nie telepią w nieszczelnych zastawkach, ani tarczyce nie szaleją a przede wszystkich mamy w d... jajniki i ich fanaberie :P:P:P :D Żarty żartami - ale jak sie tak zastanowić to na prawde nic mi nie dolega - musi umre całkiem zdrowa :D Czuje sie świetnie - odebrałam dwie pary pięknych eleganckich okuleli, jak sie ogarne zrobie fotki. A w ogóle to z moją córką możemy być super biznesłumenkami :D:D:D bo wczoraj zrobiłyśmy interes życia!!!! hi hi hi co sobie wspomne to podziwiam samą siebie i przy okazji moje mądre dziecko :P To było tak: kupiłam sobie w latem fajny blender Brauna za 300 zł okazał sie świetny, zalatwia mi wszystko i zniknęły kuchenne stresy, zajmuje mało miejsca a silnik (czyli ta część napędowa zawsze pod ręką). Kiedyś niechcący uszkodziłam sobie małą tulejke od końcówki miksującej i byłam przekonana, że mam cały silnik do d u py. Jesienią zamówiłam nowy silniczek. Jak go odebrałam to sie okazało, że poprzedni wcale nie zepsuty tylko po wyjęciu tulejki dobry. No to swoją blond główką wymyśliłam, że skoro mam dwa silniki to dam córce - dokupie jej tylko reszte: rozdrabniacz, końcówke miksującą, siekacz, komplet tarek, trzepaczke, no wszystko to co ja mam. No i super. Dziecko pojechało do jedynego na moim terenie serwisu Brauna, zamówiło wszystkie elementy a ja cieszyłam sie jak dziecko, że moje dziecko na nowe mieszkanko będzie miało fajny blenderek :D Dzisiaj podliczyłyśmy ile to kosztowało: końcówka miksująca 120zł siekacz 136zł rozdrabniacz 98zł trzepaczka 28zł łącznik 35zł zestaw tarek 25 zł razem 442 złote jak dodamy do tego cene silniczka 136zł, kupionego przeze mnie poprzednio - daje to cene ni mniej ni więcej 578złotych!!!! :D:D:D koniec świata! podwojona wartość! Czyż nie jesteśmy genialne???? zdolna dziewczynka ze mnie nie ma co :D :P dałam sie wmanerwować bo baba w serwisie powinna powiedzieć że lepiej niech se panie kupią nowy blender - będzie o połowe taniej! :P:P:P ale tego nie powiedziała a my jak automaty.... całe życie człowiek sie uczyć musi ;) Powiedziałam dziecku, że absolutnie nie żałuje zakupu bo to dla niej i że będzie jej bardzo dobrze służył skoro taki przekręt sie z nim wiąże :D A mnie moje dziecko z kolei powiedziało na pocieche, że dwa dni temu zaoszczędziłyśmy kilka setek na okularach to sie wyrównało :D:D Dlatego też dziewczynki kochane ja dzisiaj stawiam dobre winko: kupiłam półsłodkie czerwone PORTO ZAPRASZAM YYYYYYYYYYYYYYYYYY nalałam sama bo jak Wam ten biznes życia opisywałam to zeżarłam całe tiramisu i całą pianke i wychłeptałam kawusie do dna :P no i ręce mam wolne - moge polewać ❤️ ❤️ ❤️

A ja znalazlam pecika w popielniczce na tarasie. I tak go wacham:) Tak pieknie pachnie:) Ach! Poetko jest tez gotowy krem tiramisu z Terterkowej firmy i wychodzi bardzo dietetyczna wersja deseru. Zamiast tego tlustego sera, dodaje sie tylko mleko. Mnie smakuje. Warto sprobowac.