Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bonooooononono

Wybór szkoły ponadgimnazjalnej

Polecane posty

Gość Bonooooononono

Cześć :D W tej chwili jestem w trzeciej gimnazjum i przyszło mi wybierać szkołę średnią. Chciałabym się was poradzić, co mam zrobic. Do wyboru mam technikum w klasie informatycznej, które zajmuje 5 miejsce w moim mieście, jeżeli chodzi o szkoły ponadgimnazjalne oraz liceum ogólnokształcące o profilu mat-inf (dobre liceum) Jestem pewna, że niezależnie od tego, czy pójdę tu czy tam, korepetycje z matematyki, fizyki i może informatyki będę miała w 100%. Chce zdawać maturę rozszerzoną z matematyki i fizyki. Wiem jednak, że technikum nie jest w stanie mnie di tego przygotować. Czy mając te dodatkowe lekcje, bedę potrafiła zdać maturę? Boje się też, że nie dam sobie rady z informatyką w technikum, przeraża mnie ilośc przedmiotów z tym związana. Są to rzeczy io których nie mam bladego pojęcia. WIem jednak, że matematyka i informatyka są przedmiotami, których lubię się uczyć i nie sprawiają mi szczególnych problemów. Którą szkołę powinnam wybrać?

Moja koleżanka jest w technikum. Podczas, gdy ja za miesiąc zdaję maturę i kończę szkołę, ona przeklina swój wybór, bo musi chodzić do szkoły jeszcze przez rok ;)

Gość mila jak zawsze
Ale w liceum musi zdać maturę żeby mieć średnie wykształcenie jak nie zda 3 lata pójdą w dym a w technikum nie by mieć średnie trzeba je po prostu zdać:) Technikum jest bardzo ciężkie mówię ci od razu, ciężej od liceum masa przedmiotów zawodowych,które biorą górę nad innymi przedmiotami.Ps.informatyka to trudny profil.

Wydaje mi się, ze po liceum też ma się średnie, ale bez matury :)(jeśli oczywiście się jej nie zdaje). Świadectwo dostaje się tak czy siak :)

extinct masz racje w techikum i w liceum jak nie zdasz matury ale skonczysz szkole to masz srednie wyksztalcenie:) bez matury mozesz np sie ksztalcic w szkole policealnej:) tam zdobywasz zawod:)

Zdaję sobie sprawę, że informatyka to nie jest prosta sprawa. Ja zamierzam (koniecznie!) iść jeszcze na studia, bo po samym technikum to jeszcze niewiele wiem. W ogóle nie biorę pod uwage możliwości nie pójścia na studia. mila jak zawsze Właśnie boję się tych zawodowych przedmiotów.

Gość mila jak zawsze
Nie wydaje mi się żeby po samym liceum było średnie...

Gość mila jak zawsze
Powiem ci tak ja chodzę na ekonomie żałuje jak diabli zarywam noce, non stop kuje żeby mieć jako takie oceny a i tak jest ciężko;/ Zastanów się porządnie;/ u mnie w szkole jest tez profil informatyczny i także maja przewalone. To że miałaś dobre oceny w gimnazjum nie znaczy że będzie ci dobrze szło w technikum.Takie porządne schody zaczynają się od 2 klasy.

mila jak zawsze ja tez troche zaluje..... jestem w drugiej klasie technikum a nic nie umiem z rachunkowosci bo taka mamy nauczycielke.... za rok ma sie zmienic nauczycielka ktora jest bardzo wymagajaca i wredna....jak bede miec z nia to nie dam rady:(

Gość mila jak zawsze
przykładowo dzisiaj kolega miał sprawdzian z zawodowych z trzech ostatnich lekcji czyli z 15kartek A4;] słowo w słowo bardzo szczegółowe;] mnie to nie razi bo sama mam nie raz i więcej materiału i licz się z tym że dziennie masz 2 takie sprawdziany i 3 kartkówki:) plus zadania i odpowiedź. Owszem są lżejsze dni ale zdarzają się bardzo rzadko;/

Gość mila jak zawsze
smutna a z jakiej jestes miejscowości?

Gość mila jak zawsze
Ja sobie dobrze radze z zawodowymi i w ogóle ale ciągle się boje że jednak noga mi się powinie;/ z rachunkowości mam 4,4,4,4,3:) więc nie jest źle:) a co ci tak źle idzie? Aktywa i pasywa pewnie co?

mila jak zawsze wszytsko:( teraz mam jakies LIFO i PIFO czy jakos tak xD dzisiaj pierwsza lekcje na ten temat mialam i nic:( ja mam z rachunkowosci 2, 1/2

mila jak zawsze u mnie w jeden dzien mamy 3 rachunkowosci pod rzad i CZASEM zrobimy tylko jedno zadanie...ale zazwyczaj to nic nie robimy...

Kurcze, no to mam problem. Byłam dzisiaj w tym technikum i naprawdę mi się podobało. Jednyny straszny mi minus to właśnie te przedmioty zawodowe. Pójdę jeszcze na dni otwarte do tego liceum.

Gość mila jak zawsze
Jezu jak ja bym tak chciała:) tez jestem w 2 klasie:) u mnie w szkole to nie przejdzie bo zajęć zawodowych uczy mnie najlepszy nauczyciel w Polsce( nazwisk nie będę wymieniać, poszukaj w googlach xD) i dba o prestiż:)

Bonooooononono tylko ze po technikum (jesli zdasz egzamin) to bedziesz miec zawod a po liceum nic......czasem to nawet po studiach ludzie nie maja pracy

mila jak zawsze aha to ty napewno zdasz egzamin:) tamta nauczycielka ta taka wredna i wymagajaca bardzo dobrze uczy ale dziewczyny rycza nawet na jej lekcjach ale pozniej jest 100% zdawalnosci na egzaminie...:)

Gość mila jak zawsze
no smutna wiesz rzuciłyśmy się na głęboka wodę teraz pozostaje czekać co będzie:) ale jak się nam uda wszystko dobrze wykonać to nasza duma na koniec 4 klasy będzie nie do opisania:D

mila jak zawsze nom ale ja napewno nie zdam egzaminu.... pewnie nawet matury nie zdam....obym w ogole skonczyla ta szkole:) zeby chociaz miec srednie wyksztalcenie...:(

Gość mila jak zawsze
No nie byłabym tego taka pewna.Najtrudniejszy jest technik ekonomii do zdania;/ po za tym to że się teraz uczę ,,na hurt'' to i tak to pewnie zapomnę:) ja ja wychodzę z zasady trzy 3 razy ,,Z''

Gość mila jak zawsze
też mam nie raz takiego doła że ciągle płaczę bo już nie wyrabiam:( jak miło jest móc porozmawiać z kimś kto cie zrozumie:)

mila jak zawsze ja tak samo:) dzisiaj mialam spr z gegry...nic nie umialam...a wszystko sciagnelam;)