Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0671

Nostradamus przepowiedzial ta katastrofe

Polecane posty

Gość a co to za 3 osoby ktore
Rok tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt dziewięć siedem miesięcy Z nieba zstąpi wielki król trwogi Aby wskrzesić wielkiego króla Angoulmois. Przedtem, potem Mars panować szczęśliwie. to jest jego przepowiedna na rok 1999 i stalo sie cos wtedy ???/

Gość SDTRJHTYYBNTECVTYHNJ
no wlasnie nie przypominam sobie zeby w 1999 cos bylo...

Gość rrffrt
'było jeszcze coś takiego, w przepowiedniach Nostradamusa pisze, że Żelazny ptak rozdzieli dwóch braci, może braci Kaczyńskich?' zelazny ptak to samolot.

na bank w 16 wieku pisal by o braciach kaczynskich,bez przesady.rozumiem byl prezydentem,ale nie zrobil czegos takiego meeeega dobrego

Gość oj nic nie wiecie
tak jak wcześniej napisałem, przepowiednie można rozumowac na wiele sposobów, także 2-ch braci i ptak, czy World Trade Center tyczy sie tej przepowiedni? Może w lipcu sie przekonamy jeszcze?

o WTC tez mowili ze TA przepowiednia jest akurat o tym

Gość 4354325234
a macie dowody że to powiedział nostradamus? bo ja uważam że dziś ktoś to wymyślił

Gość bułka z serem
1987 Rozpoczęcie ostatniego etapu wojny między Iranem a Irakiem- Nostradamus (1555) 1988 Armia radziecka wycofuje się z Afganistanu Nostradamus (1555) 1989 Początek przyjaznych stosunków USA-ZSRR Nostradamus (1555) 1991-1999 Susze i katastrofy ekologiczne na ziemi Nostradamus (1555) 1993-2002 III wojna światowa lub duchowa rewolucja Nostradamus (1555) ciekawa jestem jak przepwiednie nostradamusa w oryginale odnosily sie do tego buahahaha :d armia radziecka wycofuje sie z afganistanu - fajnie ze za jego czasów o tym wiedział :d 3 WŚ to tez bdzura, na siłe chcecie wmowic ze USA-Irak czy USA vs Afganistan to wojna swiatowa. wy chyba nie wiecie co to jest wojna światowa, skoro chcecie nazywac w ten sposób takie 'działania wojenne'. porazka. a juz przepowiednie o księżnej dianie albo o innych osobach to w ogole brednie. takie cos mozna przypisac kazdemu mniejszemu lub wiekszemu wydarzeniu, szkoda ze nie przewidzial, ze Michael Jackson umrze w 2009. chyba ze sie myle. przewidzial? pokazcie!

Gość 4354325234
up

Gość Szensi
Co do czarnego papieża, wybranego zaraz po Polaku- raczcie zauważyć fakt, że: a) przepowiednie Nostradamusa można interpretować baaardzo swobodnie, b)Benedykt XVI ma w godle papieskim wizerunek Murzyna.

Nostradamus był cholernie inteligentnym facetem, jeśli chodzi o tego "najeźdźca ze wschodu" to każdy kraj może sobie to przypasować i zinterpretować dla siebie: Polska - Rosję Rosja - Chiny Chiny - Japonię Japonia - USA. sama nie wiem co o tym myśleć, co chwilę sobie przypominam o tej katastrofie i nie mogę uwierzyć...

dobry ten tekst z Bialorusia i czołgami - Kamecha :) a co do przepowiedni - boki zrywam jak czytam o tych waszych "interpretacjach" wojna będzie - jasne :) ;)

Gość Zielonaaa88
mejbiś co do "wielkiego króla trwogi" mógł mieć na myśli wodę,jako wielki żywioł... No ale to tylko moja interpretacja... Czytając wasze wypowiedzi mam mieszane uczucia co do tych przepowiedni... Ale mimo wszystko coś w nich jest...

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
a co to jest ten król na A i o co chodzi z tym marsem? co do krola trwogi, z nieba to mi sie kojarza jakies naloty, bomby, zamachy terorystyczne.

Gość a co ma woda do króla
trwogi i roku 1999?

" >Wizje ojca Klimuszki Najsłynniejszy współczesny Polski jasnowidz- Ojciec Klimuszko- rzadko publicznie przekazywał swoje wizje. Jednakże w gronie przyjaciół i znajomych czasami o nich mówił. Także w spotkaniach z dziennikarzami, między innymi z Wandą Konarzewską, jasnowidz oznajmiał: "Polska będzie źródłem nowego prawa na świecie, zostanie tak uhoronowana wysoko, jak żaden kraj w Europie (...) Polsce będą się kłaniać narody Europy. Widzę mapę Europy, widzę orła polskiego w koronie. Polska jaśnieje jak słońce i blask ten pada naokoło. Do nas będą przyjeżdżać inni, aby żyć tutaj i szczycić się tym". ...

Gość Zielonaaa88
a co ma woda do króla trwogi? no więc w 1999 były powodzie, a więc to było moje skojarzenie do tej przepowiedni;p król trwogi = żywioł wodny

Gość straszneeeeeeee
Przepowiednia Nostradamusa : "W dniu gdy ucztować będą za katusze na wschodniej dziczy (Katyń) i władca kraju pobliskiemu terenowi temu wyruszy aby biesiadować z nimi, w niebie zginie nieszczęśnie."

Gość kwiat Peoniiii
nie straszcie tym Nostradamusem, bo mam ciarki na plecach :(:o

Gość ewaspadlazdrzewa
niech mi ktos poda strone i tytul ksiazki , a nie sypie suchymi "sytatami"

Gość ladaco
niech Rosja sobie napadnie na Litwe one też mają żałobe , nam niech dadzą już spokój:(

Gość może jednak wtedy się coś
stało: "Rok tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt dziewięć siedem miesięcy Z nieba zstąpi wielki król trwogi Aby wskrzesić wielkiego króla Angoulmois. Przedtem, potem Mars panować szczęśliwie. to jest jego przepowiedna na rok 1999 i stalo sie cos wtedy ???/" premier Rosji od 8 sierpnia 1999 do 7 maja 2000, pełniący obowiązki prezydenta Rosji po rezygnacji Jelcyna 31 grudnia 1999; 26 marca 2000 wybrany na prezydenta Rosji, 14 marca 2004 ponownie wybrany na to stanowisko. Urząd prezydenta pełnił do 7 maja 2008. Od 8 maja 2008 ponownie jest premierem Rosji.

"W dniu gdy ucztować będą za katusze na wschodniej dziczy (Katyń) i władca kraju pobliskiemu terenowi temu wyruszy aby biesiadować z nimi, w niebie zginie nieszczęśnie." brrr .... skad bierzecie te przepowiednie? tzn jakies stonki konkretne, prosze o podanie bo mnie zaciekawilo..

W roku 1999 w kierunku Marsa wystrzelono sondę Mars Polar Lander - z przylądka Canaveral na Florydzie wystartowała rakieta Delta II z sondą Stardust na pokładzie -Taszkent, Uzbekistan: 16 osób zginęło, a 130 zostało rannych w serii sześciu zamachów bombowych (bogiem wojny jest MARS) -masakra w amerykańskiej szkole średniej Columbine, w której zginęło 13 osób. -omyłkowe zbombardowanie chińskiej ambasady w Belgradzie przez lotnictwo NATO -ostatnie całkowite zaćmienie Słońca w XX wieku, w Polsce widoczne jako głębokie zaćmienie częściowe - trzęsienie ziemi o sile 7,4 stopnia spowodowało śmierć ponad 17 tys. ludzi w Turcji. 44 tys. zostały rannych -Moskwa, Rosja: wybuch bomby. Zginęło 119 osób. -Chiny z powodzeniem wysłały w kosmos bezzałogowy statek Shenzhou 1 -28 lipca - zaćmienie Księżyca 11 sierpnia - całkowite zaćmienie Słońca

i do władzy doszedł Putin.

Władimir Władimirowicz Putin posłuchaj po rosyjsku ?/i (ros. Владимир Владимирович Путин; ur. 7 października 1952 w Leningradzie, ob. Sankt Petersburg) rosyjski polityk, prawnik, działacz państwowy; funkcjonariusz KGB w latach 1975-1990, pracownik administracji Sankt Petersburga w latach 1990-1996, urzędnik administracji prezydenta Rosji Borysa Jelcyna w latach 1996-1998, szef FSB w latach 1998-1999, premier Rosji od 8 sierpnia 1999 do 7 maja 2000, pełniący obowiązki prezydenta Rosji po rezygnacji Jelcyna 31 grudnia 1999; 26 marca 2000 wybrany na prezydenta Rosji, 14 marca 2004 ponownie wybrany na to stanowisko. Urząd prezydenta pełnił do 7 maja