Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0671

Nostradamus przepowiedzial ta katastrofe

Polecane posty

Gość Qbarson
A jeszcze o te slady , przeciezjezeli ciało sie zwegla to wszystko sie kurczy , wiec te ostatnie ciała "jeszczedopalaja" zeby nie było widac sladów . Oczywisice zartuje ale tego nikt niewie;/

Gość myszkaoo
Ludzie na Boga, nie siejcie paniki. tu macie wycinek z artykułu. W poniedziałek w Internecie pojawiła się przepowiednia, która jest przypisywana Nostradamusowi: "I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy..." W związku z informacjami, które zostały opublikowane w Internecie, redakcja zerotabu.pl zdecydowała się dotrzeć do faktycznych przepowiedni Nostradamusa w języku angielskim i francuskim. Jest tam bardzo wiele na temat jednego konkretnego słowa: ''ptak''. Nostradamus jednak nie przepowiedział, że wielki metalowy ptak upadnie. W przepowiedniach Nostradamusa możemy jednak doszukać się innych symbolicznych znaczeń. W części: C2Q70 możemy znaleźć cytat: ''Le dard du ciel fera son estandue, Morts en parlant grande execution: La pierre en l'arbre la fiere gent rendue, Bruit humain monstre purge expiation.'' ''The dart from the sky will make its extension, deaths in speaking: great execution. The stone in the tree, the proud nation restored, noise, human monster, purge expiation'' W wolnym tłumaczeniu możemy to zinterpretować, że wielki naród na nowo się narodzi w chaosie( obecnie mamy zryw narodowościowy, który jest zakłócany przez sór o pochówek prezydenta), przyczyną takiego zrywu będzie, upamiętnienie swego rodzaju strzały(samolot), która przyczyni się do śmierci( 96 osób, które zginęło w samolocie), a drzewa( Katyń) staną się swego rodzaju kamiennymi pamiątkami(posągami) po zmarłych. Kolejny ciekawy wers nawiązuje już bezpośrednio do ptaka( samolot)(C1Q100): ''Long temps au ciel sera veu gris oyseau, Aupres de Dole & de Toscane terre: Tenant au bec vn verdoyant rameau, Mourra tost grand & finira la guerre'' ''For a long time a gray bird will be seen in the sky near Dole and Tuscan land: Holding in its beak a verdant sprig, soon the great one will die and the war will end''. Możemy to zinterpretować, że przez długi czas ptak- samolot, który pozostanie w naszej pamięci, na ziemi przeklętej i świętej( luźna interpretacja ładnej Toskanii), a śmierć wielkiej osoby- Lech Kaczyński, sprawi, że odwieczny konflikt między Polską a Rosją zostanie zażegnany i nadejdzie czas odrodzenia(wiosna). Są to oczywiście luźne interpretacje, które jednak w jakimś stopniu pasują do całej sytuacji panującej obecnie w Polsce. Jednak dementujemy wszelkie plotki na temat przepowiedni o upadku wielkiego ptaka. Niczego takiego w przepowiedniach Nostradamusa nie ma...

Gość jeśli ruscy by dobijali
Qbarson ja myślę, że jeśli Rosja za tym stoi to być może w ogóle ta sprawa nie wyjdzie na jaw. Co taki mały kraj jak Polska może zrobić ? Nie ma szans żebyśmy przeciwstawili się rosjanom.Już nie mówiąc o tym,że to mogłoby doprowadzić do wybuchu trzeciej WŚ. Wydaje mi się,że nasze służby mogą sprawę zatuszować. Chociaż chcę wierzyć,że to był tragiczny wypadek.

Gość Qbarson
Pożyjemy zobaczymy ;p

Gość kwincior
Chciałbym zauwarzyc, że czterowiersze Nostradamusa można było zrozumieć po fakcie. Pozatym, aby je zrozumieć, należy dokłanie odczytać i zrozumiec kazde słowo. Tłumaczenie języka, w jakim pisał Nostradamus jest bardzo trudne, dlatego uważam, ze jego przepowiednie powinno starać się przetlumaczyc w języku w jakim zostały napisane, a nie tłumaczyc je na np. angielki lub polski, a potem szukac znaczenia. Naprawde jedno słowo potrafi zmienic treść takiej przepowiedni

Gość rici
Ja już wojny sie doczekać nie moge... co prawda bedą ofiary ale w koncu skonczy sie okradanie biednych ludzi przez rząd!!! byle do wojny!

Gość reynevans27
a jakie są przepowiednie na tomat wybuchu wulkanu bo słyszałem że to zemsta nieb za Wawel i złożą ich ciała w miejscu królewskim lecz czarna chmura przesłoni niebo bo nie byli tego godni i nie oddadzą im z tego powodu czci

Gość Qbarson
Ciekawe czy jutro bedzie jakis atak ;/ jak i to polacy zchrzania to Wstyd na cały swiat :P Mama nadzieje zecos wyjdzie i nic sie nie bedzie dziac. I jestem ciekawy czy ta chmura seryjnie zasłoni niebo :P

Gość Sir Paździoch
I spadnie z niebios żabowie plugawe Mackami swemi pełzając po glebie Zatruje nam żywot na wieki całe Ostatnie to znaki będą na niebie

Gość Sir Paździoch
I spadnie z niebios żabowie plugawe Mackami swemi pełzając po glebie Zatruje nam żywot na wieki całe Ostatnie to znaki będą na niebie

Gość trada
To nie NOSTRADAMUS - popatrzcie na tytuły i pierwsze strony tych wydań: http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100415/KRAJSWIAT/110838738 Na okładce "Faktów i Mitów" jest rysunek siedzącego okrakiem na samolocie Przemysława Gosiewskiego z łopatą w ręku- samolot pikuje ostro w dół. Numer trafił do sprzedaży w piątek 9.04.2010 - przed sobotnią tragedią!

Gość coś nie gra w tej katastrofie.

Gość reynevans27
jak w każdej katastrofie jesli by wszystko grało to by katastrofy nie było

Gość ttotototo
Rok tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąt dziewięć siedem miesięcy Z nieba zstąpi wielki król trwogi Aby wskrzesić wielkiego króla Angoulmois. Przedtem, potem Mars panować szczęśliwie. to jest jego przepowiedna na rok 1999 i stalo sie cos wtedy ???/ wg ludzi ktorzy zajmuja sie od wiekow nostradamusem wtedy wlasnie narodzil sie trzeci antychryst o czym pewnie dowiemy sie jak juz zacznie dzialac....a slyszliscie o islamizacji europy...w jego przepowiedniach cala 3 wojna swiatowa wiaze sie z islamem i ich checia opetania swiata...zaczelam czytac o tym i ogladac filmy na you tube i naprawde mozna sie wystraszyc bo ludzie nie maja pojecia co oni robia

Gość brakSlow
Jak bys chociaż chwile poświecił na sprawdzenie prawdziwości tej przepowiedni , to dowiedziałbyś się , że ta "przepowiednia" jest napisana przez jakiegoś internaute. Oczywiście zamiast sprawdzić wszyscy wierzą w to co im sie poda na talerzu. Gratuluje naiwności.

Gość old
Po 1 zyjemy w 21 wieku.. zadna rosja nas niezaatakuje (jestesmy w nato, UE) to nie sredniowiecze ze wiesci o wojnie docieraly do sasiadow po klilku m-c.. to po primo po 2 Nostradamus pisal czterowiersze napisal ich kilka tys..pisal o wszystkim to jasne ze predzej czy poznije czesc z nich znajdzie odniesienie we społczesnym swiecie po 3 zadnej wojny nie bedzie a to dlatego ze zyjemy w dobie broni masowego razenia..kazdy wie doskonale ze po takiej wojnie nie ma zwyciezcow ani przegranych. po 4 przestancie pieprzyc od rzeczy i wezcie sie za robote a nie herezje na necie pisac,

Gość gdzieręcznik
Nie łudźcie się , że Rosja na was napadnie. Moim zdaniem macie szanse na to minus jeden. Wy byście chcieli żeby was napadli, ale nic z tego. Jak już to Zachód was napadnie i to za... nie wiem najszybciej 7 lat jak dla mnie. JAK BĘDĄ MUSIEĆ bo się z wami kompletnie nie będą umieli dogadywać, a jesteście w tej zasmolonej uni więc... i tak dalej - moje zdanie oczywiście.

Gość gdzieręcznik
Normalny człowiek nie chce wojny, boi sie wojny - żyje sobie spokojnie i coś tam robi w życiu... coś tam sobie dłuba. Ale wy tylko czekacie na wojnę. Dosłownie. Raz mi się takie coś przydarzyło, że wojna i to się tak bałam, że szkoda słów. I jak chcecie wojny to macie pecha bo ja np. nie chcę żadnej wojny. Ja jestem pacyfistką zdeklarowaną i tyle.

Gość gdzieręcznik
Moim zdaniem macie szanse na wojnę z zachodem dopiero za 10 lat. Rosja i tak nie może was napaść bo ją cała Azja potępi za Gruzji. Już mają tam na muszce - gdzie chcą należeć? Jak do nich - to muszą z nimi trzymać, a jak do Europy - to niech też się określą. Azja coś robi i się nie da. Może te małe kraje byłyby ich gdyby nie Rosja. I coś by się tam działo - jakaś Gruzja - w sumie jest to ...Europa. Europa w Azji? No to mieli być ruscy. Wiecie jak jest - np. Chiny by ich mogły napaść. Ile tam jest ludzi, a ile w Rosji i z pożytkiem by ich napadli, a tak? Wszystkie te pyrtki tylko walczą z tą Rosją i przegrywają. No to zostaje napaść na Rosję i zrobić z deklem porządek. Bo co? Na razie nikomu sie nie chce, ale zależy co dalej...

Gość gdzieręcznik
Moim zdaniem USA już by mogło iść na Rosję , ale Boże - jakich oni mają sojuszników w tej Azji - jak i w tej Polsce - jedynie co im trzeba przyznać to że są zażarci. Jak USA zdezerteruje to Chińczyk odda życie. Japończyk - no najlepszy Japoniec by był, ale czy można na nich liczyć? A wiecie jak potrzeba będzie samobójców to zostają im Chinczycy. Nikt wiecej. Jacyś teroryści czy coś. No ja bym jeszcze posłała młodzież z Powstania Warszawskiego - to samo. No i wiecie Azja - gdzie trzosem potrząsną tam polecą. Żadnych innych zasad. Jak w Polsce chociaż... no tu nic nie mówię - powstanie warszawskie...?

Gość gdzieręcznik
Ale powiem wam zobaczcie - dobrze że była w Chinach olimpiada bo by się mogło zakurzyć. Teraz se będą obgadywać olimpiady i o sporcie rozmawiać i że ostatnia olimpiada normalna była w ...Chinach. Ale wiecie co - i tak im nie ufają bo wiecie - to jest taki atak -kontrakt z komuną. A patrzcie - Rosja coś znaczyła jak była komuna - tak jak Chiny , a teraz? Nic nie znaczą - gospodarczo nic. I oni się zastanawiają wiecie co ten Chińczyk znaczy sam z siebie. Nic. Gdyby ich było tylu co w Rosji to by na nich napadli. Ale tyle ludzi to nie ma szans. Już im Wietnam wystarczy. A Irak nielepszy. Na szczęście nie ma lasu. Las wykończył ich. W Rosji zaś lasy są i wiecie to tak nikomu sie nie chce. I wiecie - powiem wam, że mają dużo racji bo tej Japoni zrozumieć - to jest jakiś kosmos ta Japonia dla każdego. Oni są z Chin - wydzielone Chiny to jakby USA wyemigrowało do Wielkiej Brytani. Co ci tacy zażarci są. Oni by im się w tych Chinach przydali z całą swoją potęgą. Żeby oni byli Chinami i napadliby wtedy na Rosję, a tak ta Rosja. I jeszcze ta wiara - boją się, że ta wiara ich wykończy.

Gość gdzieręcznik
No Chiny kiedyś były wielkie - to se będą czytać na pewno o tym jak te Chiny były wielkie - tak jak ta Rosja pewnie, ale... no niemniej tam jest za dużo ludzi, żeby coś tam działać. Tak połowa albo 1/3 to by im się opłacało, a tak? I ta kultura i ich Wielkie Chiny... co z nich a sojusznik? Pewnie są więksi od nich - od USA , a wszystko na ich zadku. No to zostaje atak. Atak na tyle ludzi? No to bez sensu. A ta Rosja też straszna. I tyle.

Gość natchniony dniem
daj spokój z tym napadaniem jednych na drugich w dzisiejszych czasach wojna toczy się codziennie to wojna na poziomie ekonomicznym, innych wojen się nie opłaca toczyć bo wszyscy przegrają wojna o rynki zbytu, o paliwa , to jest wspóczesna wojna

Gość BDJQP
jestescie pierdol...nieci na glowy ten adamus czy nos jest pedalem i jebie gadane od rzeczy a tak naprawde skad wiecie ze to on wogule trakie cos pisal moze to moja matka poczajacku pisze ze jest jakims ciulem ktory przepowiada przyszlosc napewno benedykt jest murzynem jak mogl wiedziec ze bedzie papierz polak jak on niby zyl to jan pawel to nawet w planach nie byl a wojna z ruskami no to trudno byla by napierdalana tez mi wielkie cos byly 2 i nie przegralismy to i jak by byla 3 to i tez by my ich rozjebali

Gość BDJQP
zelazne ptaki 2 braci i chuj wie co jeszcze zwykle pierdolenie i tyle 1999 mialo byc koniec swiata i co ? bylo cos ahahaha nie wiem wogule co to za syf

Gość Jakubovic
Owszem Benedykt XVI nie jest czarnoskóry ale spójżdzie na jego herb, po jego lewej stronie jest wizerunek czarnoskórego człowieka :-{