Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0671

Nostradamus przepowiedzial ta katastrofe

Polecane posty

Gość wrajer
niestety to nie jest przepowiednia Nostradamusa :P

Gość jjkksk
Dziesiąty dzień gockich kalend kwietnia jest odrodzony przez niegodziwą rasę, Ogień jest zgaszony i diabelskie zgromadzenie Szuka kości Demona

Gość e?
o jezu ludzie w tych przepowiedniach widoczny jest uniwersalizm średniowiecza. większość jego przepowiedni można dopasować do jakichś wydarzeń, ale ja też teraz mogę przepoiedzieć, że nie wiem jakiś prezydent złamie rękę za 1000 lat. czy jest prawdopodobieństwo?

Gość myslec
jak dzisiaj, pamiętam, co prasa donosiła po katastrofie 11-go września. Na przykład, pod bajecznie kolorową fotografią, dotąd dumnie królujących nad panoramą Nowego Jorku, obu drapaczy chmur "World Trade Center", przeczytałam taki czterowiersz (obstający, że pochodzi z zapisków Nostradamusa. Czyżby?): In the City of God there will be a great thunder. Two brothers torn apart by Chaos While the fortress endures, the great leader will succumb. The third big war will begin when the big city is burning. (Moje luźne tłumaczenie: W mieście Boga zabrzmi głośny grzmot, Chaos (w/g biblii: stan zamętu i ciemności - przyp.mój) rozłączy dwóch braci, Forteca przeżyje, wielki wódz padnie. Pożar wielkiego miasta spowoduje trzecią wojnę światową. Zakładam, że ci, którzy te banialuki rozpowszechniali chcieli nam powiedzieć, że dwaj bracia to oba budynki WTC, forteca to Pentagon, wielki wódz to George W. Bush, wielkie miasto to Nowy Jork.) Mowa! I wszystko byłoby cacy, gdyby nie jeden drobny fakt. A mianowicie, że do napisania tej akurat enigmatycznej wróżby, to akurat nie wielki Nostradamus swoje gęsie pióro w kałamarzu umoczył. Napisał ją bowiem (na komputerze. Fuj, jak prozaicznie!), i to na długo przed nowojorską tragedią, niejaki Neil Marshall, wówczas student Brock University w St. Catharines, Ontario. W naszej rodzimej Kanadzie. Studiujący literaturę Brock, na jednym z egzaminów dostał zadanie napisać esej a la Nostradamus. Miał udowodnić na kilku przykładach, jak można rozmaicie interpretować te same słowa, kiedy podstawą są mgliste, nieokreślone, oderwane zdania. Autor, w swym wypracowaniu, na podstawie tego czterowiersza zaprezentował cztery różne wróżby; każda z nich czyniła nawet jakiś sens. Marshall, w późniejszych (i zrozumiale licznych), wywiadach prasowych stale podkreślał, że nie ma zielonego pojęcia, kto i kiedy gwizdnął jego wypracowanie, skąd znalazło się w prasie i, na dodatek, kto podmienił jego czwartą, (w oryginale zupełnie nieszkodliwą), ostatnią linię, na hiobową wieść o trzeciej światówce. Tak się składa, że ja kocham Nostradamusa. Kocham twórczość tego faceta. Kocham jego poczucie humoru. Kocham za to bezczelne nabijanie się w żywe oczy z "jenteligencji" jego czytelników. Odbiorców jego bujnej fantazji. Od ludzi jemu współczesnych aż po obecnych "jerudytów". To, co pisał było świetne. Genialne! Szkoda, że nie bardziej rozpowszechnione; że nie wszyscy pojmują jak łatwo można naiwnym zrobić wodę sodową z mózgu. Natomiast na pamięć znają jego wypowiedzi wszyscy szarlatani, którzy powołując się na jego autorytet, naginają słowa i zdania do potrzeby chwili. Żonglując jego nazwiskiem, bez sumienia nie tylko straszą ludzi, ale, publikując własne interpretacje owych wróżb, zbijają na tym niezły szmal.

Gość przem
Jestem bardzo ciekawy wyników dochodzenia w sprawie tej katastrofy. Mam obawy co do przekłamania ze strony rosji. Myślę, że możliwe jest ukrywanie faktów lub preparowanie dowodów z ich strony. Zagłębiłem się w ten temat i z tego co wiem kontrolerzy lotów z lotniska pod smoleńskiem twierdza ze pilot nie słuchal polecen lub tez nie znał jezyka rosyjskiego. Równiez informacje dot ilości prób podejscia do lądowania nie sa spojne wg swiadkow samolot podchodzil tylko raz a nie jak podawano wczesniej 4 razy. Nasuwa mi się myśl o celowym spowodowaniu tego wypadku. Czytałem wypowiedzi pilotów którzy twierdzą ze przechylenie tu-154 moglo byc spowodowane zablokowaniem sterowania co uniemozliwilo wyprowadzenie samolotu. Znajac prorosyjskie zapendy premiera i chec objecia wladzy przez po mozna doszukiwac sie teori spiskowej ktorej celem byla smierc niewygodnego prezydenta. Jak wiemy obowiazki glowy panstwa przejal marszalek ktory jest po'wcem. Samo miejsce tragedii - lasy katyńskie w jakimś stopniu staja sie kolejny raz symbolem tragedii elit polski. Być może to tylko moje wymysły, ale ocene zostawiam wam. Mam nadzieje, ze czas pokaze jak bylo naprawde.

Gość a jjaaaa
Mój tata jak wstał w sobotę to mówił że miał sen iż jeden z polityków roztrzaskał się samolotem , tylko że w rzeczywistości nie było go na pokładzie tragicznego lotu ...

Gość Oh men
A ja tam mysie ze to prawda jest.

Gość dfdsf
BZDURA! MAM PRZEPOWIEDNIE NOSTRADAMUSA I NIC TAM TAKIEGO NIE MA! TO ZYTAT WYSSANY Z PALCA! NAJLEPSZE ZE LUDZIE PISZĄ ŻE "MAJA KSIĄŻKE" O NOSTRADAMUSIE! LITOŚCI!!! TEN CYTAT WYMYSLONO W CZASIE ATAKÓW NA WTC, LUDZIE TAKŻE WTEDY DOSZUKIWALI SIE SPISKÓW I PRZEPOWIEDNI!

Gość Eltrus
Chce dodać że w innej swojej przepowiedni wspomniał o azjatach którzy swoim wojskiem będą wędrowali przez jakieś coś tam i zaatakują kogoś. Może to o nas chodzi???????????????????????????????????

Gość RERRR
TAK PEWNIE O NAS CHODZI! :D HAHAHAHAH

Gość Klauduś
to wkońcy pisze to w tej książce czy nie? bo mam ją z neta ale nie wiem na jakiej to stronie:D powie ktoś??

Gość papkin
Ja Wam powiem tylko jedno, bo w te banialuki nie uwierzę. Jakby miała być wojna Polsko-Ruska to Rosjanie już by uderzyli. Kiedy ? To bardzo proste. Jeśli ta tragedia była "ustawiona" to najlepiej by było uderzyć zaraz po niej. Polska w rozpaczy. Politycy na urlopie. Pozostali generałowie też. Na moje najlepszy moment.

Gość Klauduś
jest tu ktoś z 1 c?

Gość Klauduś
a oprócz „W dniu gdy ucztować będą za katusze na wschodniej dziczy (Katyń) i władca kraju pobliskiemu terenowi temu wyruszy aby biesiadować z nimi, w niebie zginie nieszczęśnie. i „I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego... ...a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy. to pisze coś jeszcze o tej katastrofie??

Gość Klauduś
jest ktoś wogle albo z zapytaj.pl ??

Haha :D Teraz wszystkie przepowiednie Nostradamusa będą odnosić się do Polski :Ddobre ;) Swoją drogą Nostradamus nie wspominał nic o najeźcy ze wschodu który zaatakuje na kraj ogarnięty chaosem i żałobą :;]]] mam przepowiednie nostradamusa z 1996 roku i jakoś mi to umkło gdyż wcale tam tego NIE MA! Sprawdźcie najpierw dobrze a potem walcie cytatami :D Najbardziej rozwalił mnie opis takiej jednej dziewczyny u mojego chłopaka na gg:D z tą przepowiednią:D Ale trzeba mieć narypane w głowie :D

Haha :D Teraz wszystkie przepowiednie Nostradamusa będą odnosić się do Polski :Ddobre ;) Swoją drogą Nostradamus nie wspominał nic o najeźcy ze wschodu który zaatakuje na kraj ogarnięty chaosem i żałobą :;]]] mam przepowiednie nostradamusa z 1996 roku i jakoś mi to umkło gdyż wcale tam tego NIE MA! Sprawdźcie najpierw dobrze a potem walcie cytatami :D Najbardziej rozwalił mnie opis takiej jednej dziewczyny u mojego chłopaka na gg:D z tą przepowiednią:D Ale trzeba mieć narypane w głowie :D

Gość Klauduś
tak ale ja to wyczytałam z waszych wypowiedzi właśnie i mam tą książkę z internetu i nie wiem czy to jest czy tego nie ma i jak jest to na jakiej stronie łooooo... xD

Gość alex026
przepowiednie Nostradamusa

Gość móżyn lesny
ej wiecie co? ja to mam ostatnio sny z wojnom. nomalnie impreska jezd u mnie w hacie a tu jakis menel wbija do haty i muwi daj na wino bo musze se jebnac flaszke bo jebne hyba bo nomalnie hce sie narombac bo zaras koniec swiada i dresy zaczna sie calowac w dupe. a ja mu daje te tży zlote na wino a on muwi dzienki panie ide sie najebac bo hyba jebne. no dobra porzedl a tu patsze jakies cwele latajom po niebie w kombinezonach zorro i tego nomalnie zżucajom paloncy sie kal i mi spada kupa na leb i sie budze, a tu tato wlasnie sra mi na tważ ;/ co zdym zrobic????????????

Gość oświecony
a tak na prawde to gówno widział, wiedział też.

Gość niewinny-autsajder
Ludzie, ale Wy to chyba niewierzący jesteście, co? Czytaliście kiedyś Biblię? Tam jest wyraźnie napisane: ,,A o czasach i porach, bracia, nie ma potrzeby do Was pisać. Sami bowiem dokładnie wiecie, iż dzień Pański przyjdzie jak złodziej w nocy. Gdy mówić będą: Pokój i bezpieczeństwo, wtedy przyjdzie na nich nagła zagłada, jak bóle na kobietę brzemienną, i nie umkną. Wy zaś bracia, nie jesteście w ciemności, aby Was dzień ten jak złodziej zaskoczył. Wy wszyscy bowiem synami światłości jesteście i synami dnia. Nie należymy do nocy ani do ciemności (...) My zaś, którzy należymy do dnia, bądźmy trzeźwi, przywdziawszy pancerz wiary i miłości oraz przyłbicę nadziei zbawienia. Gdyż Bóg nie przeznaczył na nas gniew, lecz na osiągnięcie zbawienia przez Pana naszego Jezusa Chrystusa." Więc jaki z tego morał? Że jeśli zaufamy Bogu i będziemy postępować zgodnie z Jego przykazaniami, to mając czyste sumienie nie powinniśmy się bać śmierci, gdyż Nas nie powinna zaskoczyć. Z każdym dniem mamy żyć tak abyśmy w każdej chwili mogli umrzeć. Kolejny przykład: ,,Proszę abyście nie tak szybko dali się zbałamucić i nastraszyć, czy to przez jakieś wyrocznie, czy przez mowę, czy przez list, rzekomo przez nas pisany, jakoby już nastał dzień Pański. Niechaj Was nikt w żaden sposób nie zwodzi; bo nie nastanie pierwej, zanim nie przyjdzie odstępstwo i nie objawi się człowiek niegodziwości, syn zatracenia. (...) niegodziwiec przyjdzie za sprawą szatana z wszelką mocą, wśród znaków i rzekomych cudów. I wśród wszelkich podstępnych oszustw wobec tych, którzy mają zginąć, ponieważ nie przyjęli miłości prawdy, która mogła ich zbawić. I dlatego zsyła Bóg na nich ostry obłęd, tak iż wierzą kłamstwu, aby zostali osądzeni wszyscy, którzy nie uwierzyli prawdzie, lecz znaleźli upodobanie w nieprawości." Komu więc wierzycie? Bogu czy fałszywym prorokom?

Gość krisstoferson
cyt."Ja Wam powiem tylko jedno, bo w te banialuki nie uwierzę. Jakby miała być wojna Polsko-Ruska to Rosjanie już by uderzyli. Kiedy ? To bardzo proste. Jeśli ta tragedia była "ustawiona" to najlepiej by było uderzyć zaraz po niej. Polska w rozpaczy. Politycy na urlopie. Pozostali generałowie też. Na moje najlepszy moment. " Prawie się z Tobą zgadzam, ale wg. mnie Polska to taka Potęga, że nie trzeba żadnej katastrofy, by Rosja rozgniotła nas jak mrówkę. Poza tym znam kilku Żołnierzyków, sam też byłem kiedyś szwejem i powiem Wam jedno... Wojsko Polskie nie jest przygotowane na wojnę nawet w najmniejszym stopniu. TYLE. I przestańcie z tą dziecinadą, bo to jest żałosne :-/ PRZEPOWIEDNIE... TEŻ SOBIE WYMYŚLILI.

Gość życie nie jest czarno białe
a nostradamus nie napisał przypadkiem tego: "siedzą tłuste świnie przed oknami kolorowymi, z kórych wyglądać nie można (komputery, laptopy), siedzą i brudzą się widokiem tego okna, aż wreszcie spadnie gniew wielkiego (dostawca internetu) i spali drogi do nich żeby umarli w zapomnieniu (wyłączy net i durnie dostaną zawału) :O

Gość sgsgaaga
ale to nie na nas napadna chiny tylko na rosje! czytalam przepowiednia wielu jasnowidzow i ogolnie to one wsyztskie mowia to samo..ze bedzie 3 wojna swiatowajuz niedlugo, ze chiny napadna na rosje i ja zniszcza a Polska akurat nie poniesie wielkich strat.btw jedna jansowidzaca chyba Wigera czy cos takiego-babka bialoruska kt miala prawie 100% skutecznosc przepowiedziala ze 3 wojna zacznie sie 10 listopada 2010.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaxxxxxxxxxxxxxx
Nostradamus: I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy. Żelazny ptak rozdzieli dwóch braci Uważam, ze fragment o wrogim najeźdźcu który ze wschodu uderzy można interpretować jako początek zapowiadanej już 3 wojny światowej, która może łączyc się z 2012 rokiem. Polecam poczytac sobie troche o kodzie biblii oraz obejrzec ten krotki film: http://www.youtube.com/watch?v=tiNtVHDery8 na poczatku bylem sceptyczny co do tego, ale zauwazylem, ze coraz wiecej jest glosow o rownych przepowiedniach itp. Moim zdanie sa to przepowiednie ktore niekoniecznie musza sie spelnic. jest to poporstu mozliwa wersja wydarzen i mozna to zmienic ale jak...tego nie wiadomo.