Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0671

Nostradamus przepowiedzial ta katastrofe

Polecane posty

Gość to także ciekawe
by było zabawniej,ze jesteśmy w jakiejś ,,bajce" Hitler to inaczej HiT Putin kojarzy się z paliwem put put put put z pracą silnika.

Gość to także ciekawe
pewnie jesteśmy w Matriksie.

Gość niedowierzam temu co się stało
oj, to "W dniu gdy ucztować będą za katusze na wschodniej dziczy (Katyń) i władca kraju pobliskiemu terenowi temu wyruszy aby biesiadować z nimi, w niebie zginie nieszczęśnie." daje do myslenia... Brrrrr.....

Gość dajcie spokój już.....
biednemu Nostradamusowi. Fakt dużo rzeczy przepowiedział ale on swoje przepowiednie pisał tak nie zrozumiale że nie nam szarakom zajmować się interpretacją.

Gość Skrobi
nie ma takiej przepowiedni.

Gość taa niedobra pupa
"I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego Ci jak co, ale na pewno nie chodziło o Polskę, możecie być spokojni.

Gość XoX
Polska to właśnie NIEZWYCIĘŻONY kraj...ile razy nas wybijali, atakowali, roziberali a My i tak pomimo tego jesteśmy tu i teraz nadal niezwyciężeni...

Gość Nenuś
Właśnie - ile było przecież powstań, nigdy się nie poddawaliśmy, nigdy do końca nie byliśmy pokonani. Przetrwaliśmy. Uważam, że można nas nazwać niezwyciężonymi. Mam tylko 16 lat, bardzo się boję... Naprawdę bardzo... Nie wiadomo, co się teraz stanie, jako kraj jesteśmy całkowicie bezradni, straciliśmy tylu dowódców wojskowych, a Rosjanie, jak to Rosjanie... Nie "lubimy się" z nimi. Co, jeśli ta przepowiednia się spełni? Ja nie chcę wojny, mam tylko 16 lat. Chcę, żeby mój kraj był taki, jak przedtem... Chcę normalności.

Gość Bekiesz
18:40 [zgłoś do usunięcia] że niby co z papieżem się sprawdziło? O ile mnie wzrok nie myli- Papież benedykt nie jest czarnoskóry. Nie jestes inteligentny, w herbie Benedykta jest murzyn, a to zmienia postac rzeczy

Gość Niebezpieczna psychodelia
Garfieldowa ma trochę racji. Mieszkam blisko morza i od czasu słynnych wróżek z przepowiednią o tsunami zaczęłam się cholernie interesować tym zjawiskiem, tak zainteresowana do dziś mam schizy i nawet jak nie myślę o tsunami to jednak to gdzieś głęboko we mnie siedzi, ta obawa a zarazem fascynacja, że śnię o tym bardzo często. Możliwe, że w snach właśnie często objawiają się nasze uczucia. Tragedia Polskę spotkała nie mała. Urzędnicy, politycy, policjanci i wojskowi. Polsce się oberwało, najbardziej chyba pod względem wojskowym. Byli to najlepsi dowódcy, generałowie. Mam nadzieję, że żaden kraj nie jest na tyle bezczelny, by wykorzystać tragiczną sytuację polaków. Jesteśmy łatwym kąskiem. Katastrofa ta, jest albo końcem albo początkiem.

Gość coś zacytuję
"Benedykt XVI oczywiście nie będzie ostatnim papieżem a Piotr zwany Rzymianinem.. Rok 2012 określany jest jako koniec Kościoła Rzymskokatolickiego... cokolwiek to znaczy.. Pierwsza myśl (pomijąc już tą globalną katastrofę) - wojna na tle religijnym i ekspansja muzułmanizmu... "

Gość coś zacytuję
Następnym będzie "chwała drzewa oliwnego" - papież, którego pontyfikat przypadnie na czas ogromnego rozwoju wiary w zjawiska paranormalne - epokę New Age. Z jednej strony rozpocznie się ogromny, masowy odwrót wiernych od Kościoła, a z drugiej wszelkie zjawiska paranormalne opanują ludzkie umysły i staną się samodzielną religią z milionami wyznawców. Osiągnie to tak niebywałe rozmiary, że papież będzie zmuszony szukać porozumienia z wyznawcami nowej wiary. Przeniesie się też czasowo do Mediolanu. Do Rzymu już nie zdąży powrócić. "Piotr rzymski" - ostatni papież w historii Kościoła katolickiego - tym razem czarnoskóry, podobnie jak pierwszy Piotr, stanie oko w oko z prześladowaniem chrześcijan. Zostanie papieżem apokalipsy - czasu gwałtownych wojen chrześcijańsko-muzułmańskich i krwawych konfliktów maoistyczno-buddyjskich. Największym z nich będzie wojna chińsko-indyjska. Potem na równinach Azji pojawi się wódz - antychryst, który usunie mędrców Indii i Tybetu. Ujarzmi tłumy, wzniecając zjawiska podobne do cudów i wszyscy upadną do jego stóp. Szatan - duch zła - obdarzy go całą swoją mocą. Tak "uzbrojony" rozpocznie ludobójczą wojnę angażując dwieście milionów ludzi, by podbić Zachód. Będzie to już akt końcowy. Rzym zniknie, a świat poddany zostanie oczyszczeniu przez ogień. Ostatni papież przeżyje to wszystko, by odejść wraz z Wiecznym Miastem.

Gość Pewien Polak
Możecie sądzić co chcecie na temat mojej wypowiedzi bo nostradamus czasami komplikował sprawy i ja rozumiem to tak. Kraj pogrążony w żałobie z powodu zamordowanych oficerów i kraj pogrążony w żałobie został najechany ze wschodu przez Katyń zabijając kolejnych ważnych polaków 1.Spadnie metalowy ptak, 2. Kraj pogrążony w żałobie z powodu zamordowanych oficerów, 3. Dowiadujemy się o kolejnej śmierci ważnych polaków czyli uderza w nas najeźdźca ze wschodu Katyń.

Gość vgfvrvrgfv
taaa.. to poszukajcie tej wymyślonej przepowiedni Nostradamusa ale udokumentowanej przed 11września.. nie ma.. to zostało wymyślone jełopy

Gość leke
ale po co tak się przejmujecie ? jak to się mówi " Im mniej wiesz, tym lepiej spisz" . Jeżeli nawet tak będzie jak przepowiedział, to i tak nic nie poradzimy :P

No OK, niby jest ta przepowiednia Nostradamusa, ale nie należy zapominać o rzeczywistości. Polska jest w NATO, nie wydaje mi się żeby Rosja odważyłaby się..

Gość Dorslak
przepowiednia "I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego... ...a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy. Nostradamus to przecież przepowiedział. Będzie wojna. KRAJU NEIZWYCIEZONEGO, przecież za kazdym razem jak bylismy pod okupacją, czy cokolwiek , Polska w końcu dała sobie rade i wygrała - chcąc nie chcąc można uznać nas za niezwyciężonych. Zobaczycie, że będzie wojna i w końcu w to uwierzcie, a nie każdy niedowierza, bo sie boi i nie chce tego nawet przyjąć do wiadomości!Ta przepowiednia to nie ejst żaden fake. Na taki stan rzeczy trzeba być przygotowwanym, bo znowu bedzie patola i z zaskoczenia nas wezmą, nie można się poddać trzeba walczyć!

Gość Jakolek
A ja myślę, że najeźdźcą ze Wschodu nie musi być tylko Rosja. Nikt nie wspomniał o islamskich fundamentalistach, terrorystach itp. Przecież oni mogą coś u nas wymyślić i mogłoby to rozpocząć wojnę chrześcijan z muzułmanami.

Gość ewaspadlazdrzewa
PODAJ STRONE i KSIAZKE Z KTOREJ TO CYTUJESZ!!! PODAJ STRONE i KSIAZKE Z KTOREJ TO CYTUJESZ!!! PODAJ STRONE i KSIAZKE Z KTOREJ TO CYTUJESZ!!! a wy ludzie wierzycie w to co ktos tylko napisze??? niech poda zrodlo cytatu a wiec ksiazke!!! bo wasze ojej nad tym co ktos tu wymysla swiadcza tylko o waszej infantylnosci!

Gość rotfl lolki
oczywiście, że ten tekst jest wymyślony a źródło też można wymyślić - podać tytuł nieistniejącej książki, stronę itp. (my na studiach też tak robiliśmy)

Gość co będzie to będzie
Nie znam się na przepowiedniach, ale jestem żołnierzem i wiem, że na ten moment jesteśmy zupełnie bezbronni. Zginął prezydent, naczelny dowódca wszystkich żołnierzy, szef sztabu WP, dowódcy wszystkich rodzajów wojsk, został jedynie Minister ON, miałby problem na wypadek najazdu wroga... a na dodatek nie żyje dowódca garnizonu Warszawy, więc stolica nie ma żadnej organizacji na ten moment, oprócz samych jednostek.

Gość Ireczka 16
Od 2 dni byłam dziwnie podenerwowana,miałam zle sny. W sobote rano dzwoniłam do koleznki ,rozmawiałyśmy jak zawsze o codzienności ale ja co chwile mówiłam jej, że mam jakies dziwne czucie ,że coś sie stanie ,nie wiem o co chodzi ale nie mogę sie na niczym skupić.Ona mówi , mało masz zajęc i szukasz czegoś czego nie ma.!5 min .po rozmowie dowiedzialam sie o tragedii.

Gość fal
zapalcie znicze pomódlmy się a gusła zostawcie tym co szukają usprawiedliwienia swojej chorej wyobrażni .

Gość enki1975
Mi też się sniło że coś się stanie dziwne

Gość niewinny-autsajder
No dobra, ale po co to straszenie ludzi? Koniec świata na pewno kiedyś nastąpi, bo świat sam zmierza ku zagładzie, ale jeśli ktoś ma czyste sumienie to nie powinien się bać tylko zaufać Bogu, prawda? Św. Paweł w 1. Liście do Tesaloniczan, o powtórnym przyjściu Chrystusa: ,,A o czasach i porach, bracia, nie ma potrzeby do Was pisać. Sami bowiem dokładnie wiecie, iż dzień Pański przyjdzie jak złodziej w nocy. Gdy mówić będą: Pokój i bezpieczeństwo, wtedy przyjdzie na nich nagła zagłada, jak bóle na kobietę brzemienną, i nie umkną. Wy zaś bracia, nie jesteście w ciemności, aby Was dzień ten jak złodziej zaskoczył. Wy wszyscy bowiem synami światłości jesteście i synami dnia. Nie należymy do nocy ani do ciemności (...) My zaś, którzy należymy do dnia, bądźmy trzeźwi, przywdziawszy pancerz wiary i miłości oraz przyłbicę nadziei zbawienia. Gdyż Bóg nie przeznaczył na nas gniew, lecz na osiągnięcie zbawienia przez Pana naszego Jezusa Chrystusa." Po co więc jakieś zmyślane terminy, po co ufanie fałszywym prorokom? 2. List św. Pawła do Tesaloniczan: ,,Abyście nie tak szybko dali się zbałamucić i nastraszyć, czy to przez jakieś wyrocznie, czy przez mowę, czy przez list, rzekomo przez nas pisany, jakoby już nastał dzień Pański. Niechaj Was nikt w żaden sposób nie zwodzi; bo nie nastanie pierwej, zanim nie przyjdzie odstępstwo i nie objawi się człowiek niegodziwości, syn zatracenia. (...) Albowiem tajemna moc nieprawości już działa, tajemna dopóty, dopóki ten, który teraz powstrzymuje, nie zejdzie z pola. (...) niegodziwiec przyjdzie za sprawą szatana z wszelką mocą, wśród znaków i rzekomych cudów. I wśród wszelkich podstępnych oszustw wobec tych, którzy mają zginąć, ponieważ nie przyjęli miłości prawdy, która mogła ich zbawić. I dlatego zsyła Bóg na nich ostry obłęd, tak iż wierzą kłamstwu, aby zostali osądzeni wszyscy, którzy nie uwierzyli prawdzie, lecz znaleźli upodobanie w nieprawości." Więc, kochane dzieci, jaki z tego morał? Że trzeba się słuchać rodziców i być dobrym człowiekiem!

Gość taka ona poparzona
a ja mam to gdzieś

Gość taka ona poparzona
naprawdę mam wszystko głęboko gdzieś

Gość myślicie,
że to wszystko prawda? a jeśli tak.....? ja nie chce umierać!